2 ay mı.Bende başlamıştım doğum kontrol hapına ama bıraktım bana hiç iyi gelmedi. Reglim 2 hafta gecikti sonra da 2 ay bitmek bilmedi sürekli adet gördüm. Hapı bırakınca geçti. Bende de şiddetli ağrılar oluyordu. Belki size göre değildir doğum kontrol hapları başka yönteme geçmeyi düşünebilirsiniz. Fakat bünye 3 aylık gibi bi sürede alışıyormuş hapa bu etkiler de azalarak kayboluyormuş sabrederim derseniz geçebilir de.
Evet adet olacağım gibi yumurtalıkların da ağrıyor bazen.21 gün kullanıp 7gün ara verdiginizde adet olunuyor diye biliyoru m
Her insanda yumurtlama dönemi farklıdır ama
Korunmasız ilişki de sıkıntı yaşayacagınızı zannetmiyorum
Bu 3 ay olayını bilmiyordum açıkçası.3 ay da sorun oluyor.
Vücut ilk 3 ayda ancak alışıyor bende 1.5 sene kullandım.
2 ay mı.Gerçekten çok zormuş o. Bırakmanız iyi olmuş. Yasmin miydi ilaç?
Benim onun haricinde ilk günler yorgunluk vs oluyordu sonrasında onlar da geçti şuan kötü bir yan etki yok açıkçası.
Bu ay nasıl geçecek bilemiyorum henüz ama dayanırım herhalde.
Hmm evet o ilacı da duydum.Ben yazz kullanmıştım. Umarım geçer o ağrılar insanı mahvediyor biliyorum. Beni uykumdan uyandıracak derecede kötüydü. Bence biraz daha sabredin ağrı kesicilerle falan idare edin bünyeniz alışır zamanla geçer.
Bu 3 ay olayını bilmiyordum açıkçası.
Umarım bu ay çok kötü geçmez de rahat geçiririm.
Bu ara verme döneminde de koruyuculuk sağlıyor mu acaba?
Normalde koruma sağlar.ama hapin koruyuculuğu da önemli.ben hapla da hamile kalmıştım.daha ağır dozda kullanıyorum şuan.ama o 7 günlük aralarda yine de dikkatli olmaya çalışıyorum.o nedenle yine de dikkat etBu 3 ay olayını bilmiyordum açıkçası.
Umarım bu ay çok kötü geçmez de rahat geçiririm.
Bu ara verme döneminde de koruyuculuk sağlıyor mu acaba?
Normalde koruma sağlar.ama hapin koruyuculuğu da önemli.ben hapla da hamile kalmıştım.daha ağır dozda kullanıyorum şuan.ama o 7 günlük aralarda yine de dikkatli olmaya çalışıyorum.o nedenle yine de dikkat et
Aslında çok kafama takmadım ama bilemiyorum istemeden stres yapmış olabilirimBana sanki birazda psikolojik gibi geldi. Cokmu dinledin kendi vücüdünü acaba? Haptan zaten korkuyormuydun?
Eger bu ay yine sikayetlerin olursa, baska bir markaya gec. Normalinde hemen korur hap fakay yinede bu ilk ay temkinli olun. O 7 gün arada zaten kanama oluyor.
Aslında çok kafama takmadım ama bilemiyorum istemeden stres yapmış olabilirim
7 gün mü sürüyor o kanama?
2014 den 2018 e kadar kullandım sonra hamile kalıp doğum yaptım bu sene tekrar başladım. Ben çok memnunum sadece ilk başladığım bir iki ay ara kanama oldu bide ilaca başladığım ay sancılı oldu adetim. Ama hapı bıraktığım dönemde bile sancım sıfırlandı benim. 10 gün yoğun olurken şimdi 4 yâda 5 gün oluyorum. Doktora gidip önce kanınıza baktırın benim damarlarıma, kan akışıma bakıldı .
2014 den 2018 e kadar kullandım sonra hamile kalıp doğum yaptım bu sene tekrar başladım. Ben çok memnunum sadece ilk başladığım bir iki ay ara kanama oldu bide ilaca başladığım ay sancılı oldu adetim. Ama hapı bıraktığım dönemde bile sancım sıfırlandı benim. 10 gün yoğun olurken şimdi 4 yâda 5 gün oluyorum. Doktora gidip önce kanınıza baktırın benim damarlarıma, kan akışıma bakıldı .
Benim hapi biraktigimin 3.günü gelir kanamam . Ilk ay extra koruma kullan sonrasında hapı kullanmadığın 7 günde dahil extra korumaya gerek yok . Koruyuculuğu yüksek bir yöntem hap. Zaten o 7 gün regl dönemin olduğu için korunma ihtiyacın olmayacak regl olmadigin zaman da da koruma devam ediyor merak etmeAslında çok kafama takmadım ama bilemiyorum istemeden stres yapmış olabilirim
7 gün mü sürüyor o kanama?
Hii tamam anladım.Hayir, herkeste farkli fakat bende 2ci günde geliyordu, 3-4 gün sürüyordu. Ki hapsiz regl cok daha sancili ve uzun sürüyordu.
Sadece bu ilk ay dikkat et hapsiz günlerinde, prezervatif kullan nolur nolmaz. Ondan sonra istedigin gibi davran. Önümüzdeki ay ayni sorunlar yasarsan, doktoruna danis, baska hap versin.
Tam cevap geldi çok teşekkür ederim.Benim hapi biraktigimin 3.günü gelir kanamam . Ilk ay extra koruma kullan sonrasında hapı kullanmadığın 7 günde dahil extra korumaya gerek yok . Koruyuculuğu yüksek bir yöntem hap. Zaten o 7 gün regl dönemin olduğu için korunma ihtiyacın olmayacak regl olmadigin zaman da da koruma devam ediyor merak etme