- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
Bir keresinde Yazzı hiçbir eczanede bulamadım diye Qlarista almıştım, hemen hemen aynı demişti eczacı.. Yazzın en ufak bir yan etkisini yaşamamıştım ama bu Qlaristayı 2-3 hap sonra bırakmak zorunda kaldım, çok ağır depresyon yaptı bende, kalp çarpıntım geçmiyordu. Tabi herkeste farklı etki gösterebilir ama tüm paketi çöpe atmıştım.qlairista mıdır nedir bunu kullanan var mı?
doğala benzer hormon varmış falan?
yazz 24+4 ten buna geçmeyi düşünüyorum
10 ay kadar kullanmak niyetindeyim.
yazz ın ara kanama yapma gibi bir yan etkisi olmuştu bende.
ikisini de kullanıp karşılaştırma yapabilecek olan var mı?
Bir keresinde Yazzı hiçbir eczanede bulamadım diye Qlarista almıştım, hemen hemen aynı demişti eczacı.. Yazzın en ufak bir yan etkisini yaşamamıştım ama bu Qlaristayı 2-3 hap sonra bırakmak zorunda kaldım, çok ağır depresyon yaptı bende, kalp çarpıntım geçmiyordu. Tabi herkeste farklı etki gösterebilir ama tüm paketi çöpe atmıştım.
Ben kendi döngümü gözlemlemek için 2 aydır ilaç kullanmıyorum. Düzensizlikti benim kullanma nedenim.. İlk ay tam günümde regl oldum, 2. ay 2 hafta gecikti. Bakalım önümüzdeki ay ne olacak. Ona göre tekrardan doktora gideceğim, yeni hap vereceğim dedi tahlillere göre..ben de yasminden nefret etmiştim
aşırı libido düşüklüğü kuruluk uyku ve sinirlilik hali yapmıştı
ben 21 günlük hapları sevmiyor ve takip edemiyorum, unutuyorum
qlarista libidoda da artış yapabiliyomuş dün bi yazıda okudum
2 aydır hap kullanmıyorum ve bu ay reglim ergenlikteki halim gibi 8-10 gün sürmeye başladı, ağrılarım oldu çok kanamam oldu
yüzümden sivilceler fışkırdı
çok gergin oldum herşeye alındım ağladım filan
meğer ne rahatmışım haplarımı kullanırken..
sanırım qlairista yı deneyeceğim doktora danışıp
ama söylediğin iyi oldu tikka
belki bende de yan etkisi olur
Ben kendi döngümü gözlemlemek için 2 aydır ilaç kullanmıyorum. Düzensizlikti benim kullanma nedenim.. İlk ay tam günümde regl oldum, 2. ay 2 hafta gecikti. Bakalım önümüzdeki ay ne olacak. Ona göre tekrardan doktora gideceğim, yeni hap vereceğim dedi tahlillere göre..
4 aydir mi?Arkadaslar 4 aydir yasmin kullaniyorum. Yarin yeni kutuya baslayacagim adet olmadim henuz. Sizinde hic adet olmadiginiz oldumu. Korkuyorum acikcasi
Yok canim 4 aydir oluyorum. Fakat bu ay hap bitti 7 gunluk arada olmadim. Yarin yeni kutuya baslamam gerek4 aydir mi?
4 aydir hic adet gormediyseniz bu cok garip
Ilacin icinde de yazar 2 ay ust üste olmazsa gebelik olabilir doktora danışın diyor
bence zamanında alın ilacınızıYok canim 4 aydir oluyorum. Fakat bu ay hap bitti 7 gunluk arada olmadim. Yarin yeni kutuya baslamam gerek
Arkadaslar merhaba. Ben yasmin kullaniyorum. 5 aydir
Yalniz kabiz oldugum icin 2 gun surup kulkandim. Surubu 8 da yasmini 11 de ictim aksam. Sabah 7 gibi ishal oluyordum. 2 gun kullandim surubu. Suryp icerken iliskim olmadi esimle. Ishalden 2 gun sonra iliskim oldi. Tabi dogum kontrol haplarimida duzenli ictim. Hap beni korumusmudur. Zaten yasmini ictikten 7 saat sonra falan ishal oluyordum
qlairista mıdır nedir bunu kullanan var mı?
doğala benzer hormon varmış falan?
yazz 24+4 ten buna geçmeyi düşünüyorum
10 ay kadar kullanmak niyetindeyim.
yazz ın ara kanama yapma gibi bir yan etkisi olmuştu bende.
ikisini de kullanıp karşılaştırma yapabilecek olan var mı?
selamlar
ben 5 senedir falan (aralarda bi kaç ay bırakmıştım) doğum kontrol hapı kullanıyorum
bir zararını görmemiştim
ama 5 ay önce hapımın markasını değiştirdim (doktor yazdı)
2 ay önce tahlillerimde kolesterolüm yüksek çıktı
dün yine kontrolüm vardı bu defa hem kolesterol hem trigliserid (kandaki yağ oranı) yüksek çıktı
kolesterol ilacına başladım
ama doktor yazarken sormadı doğum kontrol hapı kullandığımı söylemedim
ilacın içinde doktorunuza danışınız diyor
acaba riskli bir şey mi yapıyorum şu an ikisini de içiyorum
bu ay paketi bitirip doğum kontrol hapını bırakıcam
acaba doğum kontrol haplarının kolesterolü yükseltme durumu var mıdır?
Kızlar hormon tahlillerimin sonucunda doktor doğum kontrol hapı kullanmam gerektiğini söyledi ancak ben adet döneminde bu hapa başlayamadım adet dönemi dışında başlasam bi sorun olur mu
Elleacnelle ilacın ismi, adetlerim cok duzensiz olmadigim zaman bile oluyor o yüzden bi an önce baslamak istiyorum bazi sitelerde adet döngüsünü degistirebilir diye okumustum ama baska bi sorun olacağıni bilmiyodumevet sorun olur.
bir sonraki döngüde başlayın.
eğer doktora sorabiliyorsanız daha doğru cevabı o verir. ama haplar zaten hormonal dengeyi değiştiriyor. kafaniza göre hareket etmeyin. qlairista ise mesela onun her evre için 4 5 ayrı çeşit hap var 28lik kutuda her güne ayrı türde.
şifalar dilerim