Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

canım bende doktora gidicemde düğüne 60 gün var adetim düğün 8 9 gün kala bitiyor ama stresten gecikebilir diye düşünüyorm. adetli gitmeye gerek yok mu kan testi ultrason vs yapıyolar mı. hangi bölüme gittiğini öğrenebilir miyim kadın doğum aile planlaması mı ?

Cok merak ettigim bi topikti lutfen yardimci olurmusunuz ben de kist vardi tabi bu arada dusuk yaptim doktorum bana yasmin kontrol hapini verdi ben kulllandim 1 ay ve kist bitti ben adet oldum cok az geldi o ay hamile olmayi cok istedim olmadi simdi bu adetim tam geldi cok kanamli ben artik hamile olma ihitimalim varmi yani etkisi bitmismidir

kadın doğuma gittim tabiki de. zaten her gittiğinde ultrasyonla bakıyor. kan testi istemedi. ben ztn gitmeden sağlık ocağına adetimin 3.günü tüm hormonlarıma bakmıştım çıkmaya yakın kan tahlil sonucumu da gösterdim. sdece doğum kontrol hapı kullanmaya başlamadan önce bir meme ultrasyonnu yaptralım dedi gittim onu da yaptrdım şükür bir şey çıkmadı. benim gbi son güne kalma git bence. ama araştrmalarım sonucu hormonlarımı bozmamaya karr verdm dğum kotrol hapı kullanmayacğım.

arkadaşlar merhaba,

yakın zamanda (29 nisan) evleneceğim. fakat doğum kontrol hapının 2 ay önceden kullanmaya baslamam gerektiğini yeni öğrendim.. bugün kadın doğuma gittim gerekli testleri yaptırmam için. ultrason, meme ve bacak(varis) testlerimde bir problem gözükmüyor.. sonucunu henüz doktora gösteremedim.

birçok yerde hapların çok fazla yan etkisi olduğunu okudum, duydum..

ama ilk 3 ay için kullanmak gerekiyor.. regl im henüz yeni bitti. bir sonraki regl den itibaren 21 gün kullanıp bıraktığım 7 gün aralığı kına gecesi ve düğün haftama denk geliyor.. balayının ilk 3 gününe birde

bu tarihleri değiştirebilmek için nisan ayındaki reglim için geciktirici kullanıp tarihlerini değistirsem ve öyle doğum kontrolü kullansam sorun olur mu? böylelikle 7 günlük ara düğün zamanıma denk gelmemiş olacak? bu ilacı kullanmam ilk reglimde ağrı sancı yapar mı?

birde 1 aylık kullanım yeterli koruma sağlar mı?

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..

Arkdaslr yasmin kullaniyrum diyet yapiyrm tarcin zencefil ve tarcinli yogurt yiyorum. D kontrol hapinin etkisini azaltirmi

kızlar bana doktor drosetil gibi bir ilaç yazdı ama çoğunlkla yasmiz yazz gibi hapları gördüm. bunu kullanan var mı?

kızlar bu doğum kontrol hapları kullanmaya başladıktan ne kadar sonra koruyuculuğu başlıyor bilen var mı?

bir de yaz 24+4 kullanıp cinsel isteksizliği olan var mıı?

kızlar bu doğum kontrol hapları kullanmaya başladıktan ne kadar sonra koruyuculuğu başlıyor bilen var mı?

bir de yaz 24+4 kullanıp cinsel isteksizliği olan var mıı?
hemen korumaya başlıyor ilk günden itibaren. bende pazar başladım adetin ilk günü düğüne 20 gün var işte ilk günden koruyomuşş. benm 21+7

aynen canım benm stresten adetim gecikti çok korktum düğüne kadar olmazda kullanamazsam falan die ama öyle olmadı Allahtan.. düğüne kaçgün kaldı :) benm 20

kuzum ben evleneli 24 gün oldu bile. benden sana tavsiye cidden her anın tadını çıkar ben hiçbir şey anlamadm nasıl geçti nasıl oldu bitti. düğünmden bile bi şey anlamadm. diyenlere inanmazdım ama su gibi geçiyor zamn

Merhaba arkadaşlar ilk defa kullanıcam yasmini adetimin üçüncü günü başlıcam aynı zamanda antidepresan da içiyorum panikatak için eczacıya danıştığımda sıkıntı olmayacağını söyledi antidepresanla birlikte kullanıcam yani fakat sorum şu ilk kutuda hemen etkisini gösterir mi? Yani ek korunma yöntemi de kullanmalı mıyım? Başladıktan bi hafta sonra etki ediyormuş sanırım ama korkuyorum devamlı kullanmayı düşünmüyorum bi de sadece bi ay deneme süresi verdim kendime :/

kızlar yaz 24+4 ün ilk kutusunun sonuncusunu yarın içeceğim hiç ara vermeden devam ediliyor dendi. siz hangi günkü ilacı alırken hastalandınız?
yine ilk baştaki pembelerden başlıyoruz di mi kullanmaya?
bu ilacı kullanan birileri bana yardım edebilirler mi

inşallah bende bu şekilde söylerimm zaman hemen geçti derim şuan çok yoğunuz 15 gün kaldı işte bekliyoruz :) ben doğum kontrolü fazla kullanmıcam ya şişkinlik yapıyo ya 2 kutu var birinde yarım kaldı hepsibitsin işte içiyorum zaten kilom yerinde dahada kilo almak istemiyorum. :)

Ben basladim kanamam durmadi hic hapin bitmesine 4 tane kala bıraktım reginon kullandim. 21 mayista dugunum var. 16 nisandan beri adetim kesilmedi

Merhaba ben sef 1 antibiyotik ictim 5 gun. 4 gun oluyor biraktim. 4 gun sonunda iliskim oldu. Yasmin kullaniyorum. 4 gun once biraktigim antibiyotik hapin etkisoni yinede azaltmismidir.

Slm kızlar dün bi tane drospera adında hormon ilacına başladım bu ilacın aynısını kullananlar varmı bana ulasin lutfenn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…