Ben saglik ocaginin verdigini kullaniyorum ilk defa. 7. Gun ve ilk defa bugun midem bulanmaya basladi. Dogum kontrol hapindan mi acaba ?Doğum kontrol haplarının yan etkileri her kullananda görülmez. Bu yan etkiler, genellikle içerdikleri östrojen ve progesteron hormonlarından kaynaklanır. Doğum kontrol hapı kullanmadan önce jinekolog muayenesinden geçmek gerekir ve hekimin önerilerine uyulmalıdır.
Doğum kontrol haplarının yan etkileri şöyle sıralanabilir:
Kaynak: HThayat
- Mide bulantısına neden olabilir.
- İki âdet dönemi arasında hafif kanamalar görülebilir.
- Kusmaya sebep olabilir.
- Göğüslerde hassasiyet oluşabilir.
- Başağrısına sebep olabilir.
- Migren ağrılarını şiddetlendirebilir.
- Sivilceler artabilir.
- Tansiyonu yükseltebilir.
- Damar tıkanıklığı riskini artırabilir.
- Vajinal akıntılar artabilir.
- Emziren kadınlarda süt miktarını azaltabilir.
- Safra kesesi taşlarına sebep olabilir.
- Stresi artırabilir.
- Kilo almaya yol açabilir.
- Cinsel isteği azaltabilir.
- Bazı bünyelerde âdet kanamalarını durdurabilir.
bence folik asit içmeye başla şimdiden gebelik öncesi 3ay folik asit kullanımı öneriliyor bende öyle yaptım ve gebeliğin ilk 3 ayı yani toplam 6 ay folik asit içmiş olcaksın ..sağlıklı yumurtlaman ve vitamin için bebğin düşük riskini azaltan bi gıda takviyesi ..Arkadaşlar dogum kontrol hapını bıraktıktan sonra hamilelik icin beklemeye, zaman gecmesine gerek varmii??
bence folik asit içmeye başla şimdiden gebelik öncesi 3ay folik asit kullanımı öneriliyor bende öyle yaptım ve gebeliğin ilk 3 ayı yani toplam 6 ay folik asit içmiş olcaksın ..sağlıklı yumurtlaman ve vitamin için bebğin düşük riskini azaltan bi gıda takviyesi ..
Bende kullanıyorum o caylardan canim oyle bi etkisi olmadıHanimlar 2 aydir yasmin kullaniuprum adetim 3 gun gecimti din kan verdim negatif. Bitki cayi kullaniyprum form cayi. Acaba hapin etkisini azaltmis olabilirmi. Hamile olabilirmiyim
Canim neden acaba gecikti boyle olmazdi korkuyorum. Dun kandada sonuc 0.100 ciktiBende kullanıyorum o caylardan canim oyle bi etkisi olmadı
Almayi falan unuttun mu saati falanda gecikince sıkıntı oluyormuş bazen ama bilmiyorum yada stresten olabilirCanim neden acaba gecikti boyle olmazdi korkuyorum. Dun kandada sonuc 0.100 cikti
Canim tam saatinde Liyprum en fazla 1 2 saat gecikmistir oda ayda 2 3 gun anca olmusturAlmayi falan unuttun mu saati falanda gecikince sıkıntı oluyormuş bazen ama bilmiyorum yada stresten olabilir
Inan o kadar stres oldum ki anlatamam ya.Daha iki ay olmuş anca duzene gircektir vücut alışmaya çalışıyordur
Birde bitki caylari hapin etkisini azaltiyor diye duydumInan o kadar stres oldum ki anlatamam ya.
Stres yapma canim duzelir. Ben hic duymamıştım ben sık tuketirim hapı kullanali 8 ay olmuştur bir sorun yaşamadımBirde bitki caylari hapin etkisini azaltiyor diye duydum
Canim hap kullanirken gecikme olabiliyormuStres yapma canim duzelir. Ben hic duymamıştım ben sık tuketirim hapı kullanali 8 ay olmuştur bir sorun yaşamadım
Adet olmazsam tarlusalmi kullansamIlk baslarda olabiliyor 3 aydan sonra duzenli gelir