Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Hiçbir şey olmaz cnm, yarınki hapını bugun içtin ya ertesi günkini geceyarısına dogru yarın iç ve bu şekilde gece yarısı içerek bitir hapını.

Çok iyi bi öneriymiş bu,teşekkr ederim okumakta geç kaldım,keşke böyle yapsaydım.Sağlık ocağına sordum içmeye devam et dedi başka bi kutu alıp takviye yapıcam ben de.

bir aylık iğneler bana kilo yaptığı için bırakıp hapa döndüm yasmin kullanıyorum,iğneden dolayı aldığım 4 kiloyu verdim,,yasmin bende göğüslerde aşırı hassasiyet yaptı bir beden büyüdü dolgunlaştı şişkinleştiği için acıda yapıyor belirgin bir şekilde göğüste etki yaptı bana yasmin..daha evvel başka doğum kontrol hapları kullandım ama onlarda cok dokundu bulantı kusma ateş halsizlik yapınca doktor kontrolünde bıraktım... yani en az etkiyi yasminde bulduğum için devam ediyorum bulantı falan yapmıyor ama işte tek etkisi göğüste oldu...aşırı bir hassasiyet oldu ağrı şişlik acı,belirgin bir büyüme ama ne yapayım diğer denediklerimden daha iyidir..sonuçta hormonel haplar,, azda olsa hemen hemen hepsinin yanetkileri vardır sanırım..

merhaba arkadaşlar benim kardeşim 24 yaşında bekar ve polikistik over tedavisi görüyor . bu hastalık aşırı derecede kilo aldırıyor ve çok fazla iştahlı olmasına sebep oluyor . dahaönce diana 35 doğum kontrol hapı kullandı . 1 yıl sonra kistlri temizlendi ve çok kilo vrmişti. fakat bir yıl sonra tekrar aynı hastalık nüksetti ve kilo almaya başladı . adet düzensizlikleri arttı . tekrar doktora gittiğinde yazz 24 doğum kontrol hapını verdi . ilk kutunun 20 nci gününde ve regl tarihi 10 gün geçti regl belirtilri olmasına rağmen görmedi . doktoru arayıp sordu fakat iyi bir ilaç olduğunu ikinci kutuyu beklemesini önerdi . son 4 ilaçta regl olacağını söyledi . bu ilaçla ilgili olumsuz bilgiler öğrendiğimiz için burada sizlere sormak istedik . bu ilacın kilo verdirip verdirmediğide çok önemli doktor ısrarla bu ilacı verdi . daha önceki ilaç diana 35 kilo verdirmişti ve bu ilacında verdirip verdirmediği çok önemli . bu rahatsızlıktan dolayı bu ilacı kullanan ve bu şekilde yan etkisini gören varmı öğrenmek istedik . birde benim kardeşim 7 gün regl oluyor . son 4 ilaçta regl olursa 5 nci günde regl kanaması kesilirmi . kullanan varsa olumlu yada olumsuz bilgi verirse seviniriz . teşekkür ederiz .

merhaba kizlar
Bende bu topige ilk geliyorum bende bu ocakta dogum.kontrl. hapina baslamiyacam. 1 sene 1 aydir kullaniyorum ve artk bebek düsünüyrz dün jinekologuma gittik esimle dr. Folik asit verdi kan testi yapti bakalim 6 ay hamile kalamaya bilirsin dedi stres yapmayin dedi ama dedi senin yasin gec 23 yasindayim 2 ay icinde de kalabilirsin.

birşey soracaktım bayanlar bendede şöyle bir duurm oldu evlenmeden once kullanmaya basladım ıkı ay yasmın kullandım sonra vajinismus oldugum ıcın bıraktım..bıraktıktan sonra kılo aldım bir senede kılo ve veremıyorumda napabilirim bilmiyorum..adet düzensizliğimde vardı kullandıgım donem zayıflamıstım ıllgınc herkes kılo yapıyor dıyor ama bana bırakınca oldu napsam bilmiyorum

merhaba arkadaşlar benim kardeşim 24 yaşında bekar ve polikistik over tedavisi görüyor . bu hastalık aşırı derecede kilo aldırıyor ve çok fazla iştahlı olmasına sebep oluyor . dahaönce diana 35 doğum kontrol hapı kullandı . 1 yıl sonra kistlri temizlendi ve çok kilo vrmişti. fakat bir yıl sonra tekrar aynı hastalık nüksetti ve kilo almaya başladı . adet düzensizlikleri arttı . tekrar doktora gittiğinde yazz 24 doğum kontrol hapını verdi . ilk kutunun 20 nci gününde ve regl tarihi 10 gün geçti regl belirtilri olmasına rağmen görmedi . doktoru arayıp sordu fakat iyi bir ilaç olduğunu ikinci kutuyu beklemesini önerdi . son 4 ilaçta regl olacağını söyledi . bu ilaçla ilgili olumsuz bilgiler öğrendiğimiz için burada sizlere sormak istedik . bu ilacın kilo verdirip verdirmediğide çok önemli doktor ısrarla bu ilacı verdi . daha önceki ilaç diana 35 kilo verdirmişti ve bu ilacında verdirip verdirmediği çok önemli . bu rahatsızlıktan dolayı bu ilacı kullanan ve bu şekilde yan etkisini gören varmı öğrenmek istedik . birde benim kardeşim 7 gün regl oluyor . son 4 ilaçta regl olursa 5 nci günde regl kanaması kesilirmi . kullanan varsa olumlu yada olumsuz bilgi verirse seviniriz . teşekkür ederiz .

yazz( 24+4) ü 6 ay kullandım şimdi hiç bir ilaç kullanmıyorum adet düzensizliklerim devam ediyo..
ben memnundum dianeyi de kullanmıstım ona göre daha iyi geldii bana kilo aldırmıyo benim reglm çok 7-10 gün sürdügü için farketmedi ama kullananların çoğu normalden fazla uzun sürdüğü söylüyo.4 tane beyaz hapı aldıgımda beyazlar bitince başlıyodu kanamam sonra pembelere devam hiç bırakmadan içiyorsun:KK25:

selam arkadaşlar ben microgin hapı kulalnıyorum ama benim hayatta sivilcem yokken aşırı sivilce oldu böyle olan varmı napmam lazım...

merhaba arkadaşlar,
ben yasmine bu ay başladım kullanımında internetten araştırdığımda 21 gün kullanılır 7 gün ara verilir adetin 3. günü ilaç almaya başlanır şeklinde birşey var. ama ben 3. günü alacaksam 7 gün ara vermemiş oluyorum:s 2. kutuya ne zaman başlayacağım anlayamadım bi türlü yardımcı olur musunuz?

merhaba arkadaşlar,
ben yasmine bu ay başladım kullanımında internetten araştırdığımda 21 gün kullanılır 7 gün ara verilir adetin 3. günü ilaç almaya başlanır şeklinde birşey var. ama ben 3. günü alacaksam 7 gün ara vermemiş oluyorum:s 2. kutuya ne zaman başlayacağım anlayamadım bi türlü yardımcı olur musunuz?

21 gün kullanıp 7 gün ara verip 8. gün yeni kutuya başlayacaksınız yani okuduğunuz yanlış, 8 aydır bu şekilde kullanıyorum

Meraba , yeni üye oldum ve sormam gereken hatta acil cevap almam gereken bir konu var . 17 yaşındayım ve yeni kullanmaya başlayacağım . En etkili , kaliteli tavsiye edebileceğiniz markalar hangileridir , ayrıca yan etkileri en az hatta mümkünse hiç olmayan bir doğum kontrol hapı var mıdır hangisidir lütfen tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ?

Meraba , yeni üye oldum ve sormam gereken hatta acil cevap almam gereken bir konu var . 17 yaşındayım ve yeni kullanmaya başlayacağım . En etkili , kaliteli tavsiye edebileceğiniz markalar hangileridir , ayrıca yan etkileri en az hatta mümkünse hiç olmayan bir doğum kontrol hapı var mıdır hangisidir lütfen tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ?

merhabalar canım etkisi en az olan ilaç yasmin dir ben kullandım hiçbir etkisini görmedim ama tavsiyem doktor tavsiyesiyle kullanman geçmiş olsun...

bir aylık iğneler bana kilo yaptığı için bırakıp hapa döndüm yasmin kullanıyorum,iğneden dolayı aldığım 4 kiloyu verdim,,yasmin bende göğüslerde aşırı hassasiyet yaptı bir beden büyüdü dolgunlaştı şişkinleştiği için acıda yapıyor belirgin bir şekilde göğüste etki yaptı bana yasmin..daha evvel başka doğum kontrol hapları kullandım ama onlarda cok dokundu bulantı kusma ateş halsizlik yapınca doktor kontrolünde bıraktım... yani en az etkiyi yasminde bulduğum için devam ediyorum bulantı falan yapmıyor ama işte tek etkisi göğüste oldu...aşırı bir hassasiyet oldu ağrı şişlik acı,belirgin bir büyüme ama ne yapayım diğer denediklerimden daha iyidir..sonuçta hormonel haplar,, azda olsa hemen hemen hepsinin yanetkileri vardır sanırım..

bende 1,5 yılı geçti dr tavsiyesiyle yasmin kullanıyorum
hiçbir şikayetim yok göğüs ağrılarım ve hassasiyetimin dışında özellikle benim tek göğsüm daha hassassütyenin balenleri dokunduğu yerleri ağrıtıyor bi de..
dr a gidip bırakmayı düşünüyorum,yeter artık biraz da eşim korunsun...

arkadaşlar ben diane 35 e tekrar başladım daha önce kullanmıştım tüylenme tedavisi için fakat şimdi hemtüylenme hemde gebelikten korunma için kullanıyorum her neyse ben sizlere bişi sorucam. 7 gün aradan sonra ben yeni kutuya başlamayı unuttum yani CUMA günü başlamam gerekiyordu bu gün pazar napabilirim yardıııımmm

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar,ben bekarım.bugün adet düzensizliği ve tüylenme şikayeti ile doktora muayene oldum.hormanlarım da sorun yok.yumurtalıkların her iki tarafında çok küçük miktarda kist varmış.doktor yasmin ilacını verdi.daha önce defalarca diane 35 kullandım.yan etkisi az olan ilacı isteyince bunu yasmini önerdi.acaba doğru mu yaptım bilmiyorum eski ilaca mı devam edeyim yoksa yasmine mi?bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Canım bekarken bende aynı şikayetleri yaşamıştım bana da diane 35 vermişti doktor kistlerin küçülmesi için. Aşırı kilo almıştım. Kilo da değil şişlik gibi. Mesela bir yıl boyunca beni hiç görmeyen tanıdıklarım beni görünce evlendinmi hamilemisin falan diye sormaya başlamışlardı. Albüm olmuş gibisin diyorlardı. Şu an evliyim. Doğum kontrol amacı ile doktora gittim kilo aldırmamasını istedim yasmin verdi,içiyorum. Diane 35 kabusunu bu hapta yaşamadım. Kilo yok şişlik yok.

sizlere bir sorum olucak yasmini bırakalı 4 gün oluyor adetimi oldum bitti ama hala cok az kahverengimsi bi akıntım war hani adet bitiminde gelen jöleli gibi şimdi korkmaya basladım kist falanmı war acaba yada yasmini bırakınca normalmidir

merhaba,kızlar bende d.kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum ama hiç bi bilgim yok, forumları tamamen okuyacak vaktim de yok :KK5: bana önerebileceginiz eczaneden direk gidip alabilecegim bi hap varmı? yardım lütfennn...

merhaba,kızlar bende d.kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum ama hiç bi bilgim yok, forumları tamamen okuyacak vaktim de yok :KK5: bana önerebileceginiz eczaneden direk gidip alabilecegim bi hap varmı? yardım lütfennn...

bence doktora gitmeden hiçbir ilaca başlama ama yasmini önerebilirim yan etkisi en az hatta benim için hiç yok diyebilirim

benim de merak ettiğim mesela ben bazı akşam unutuorum sabah aklıma gelince içiorum hemen.....unuttuğum günler tehlike arz edio mu

X