doğum kilosu yanlış dedi kafayı yedim ?!

kxuxçxuxk balxixk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2008
109
2
96
İzmir
hanımlar herkese merhabalar;

şimdi sizinle başımdan geçen bir olayı baylaşıcam ve acilen yorumlarınızı bekliyorum ,

23 eylülde Ege üniversitesind sezeryanla bebeğimi dünyaya getirdim.bize oğlumuzun 52 cm ve 3.400 kg doğduğu söylendi aman ne güzel dedik kilo boy süper maşallah. bebeğim hafif sarılık geçirmekteydi 3 günlük olduğunda getirin bi topuk kanı alıp sarılığına bakakım dediler iyi dedik .sonra test için ege ünversitesi çocuk hastahansine gittik test yapıldı kilosuna falan bakmadı doktor bol emzir ve az miktarda su ver dedi .. 15 günlük olduğunda gene kontrole gittik sarılığı devam ediyomu diye gene ege çocuğa ve aynı doktora sarılık geçmiş dediler amanşüür dedik harika sonra kilosuna baktı doktor hanım 2.780 bu ne dedi bu çcuk 800 gr kaybetmiş imkansız.neden dedik;ben bu çocuğu 3 günlük kende gördüm ozaanda 3.400 kg bir bebek değildi.normal şartlarda biz 15 güde bukadar çok kilo kaybeden çocuklarda çok ciddi hastalık belirtileri ararız dedi oysa bu çocuk gayet sağlıklı gözüküyor.bence doğum kilosu hatalı tartılmış dedi.şimdi biz 2.780 üzerinden kontrolümüze devam edelim siz emzirmeye devam edim 1 ayını tamamlasın tekrar bakalım kiloya omadı yeni önlemler alalım dedi.mamaya başlatmadı.ama benim sütüm geceleri yetmediği için 60cc mama veriyorum ve çok endişeliyim.sizce gerçeken hastahane doğumda kiloyyu yanlış tartmış olabilirmi? yoksa bu işte başka bir işmi var?
:1no2::sm_confused:

valla kafam karıştı ama bebekte bi hastalık olmaması sevindirici..acaba 2400 dü de 3400 mü dediler.bulamaz mısınız doğumdaki doktoru ,ebeyi,hemşireyi isimleri yazıodur heralde bi yerlerde çok daha zaman geçmeden tam unutulmadan??

benimde raporda 3000 yazıyordu oysa 3600 gr doğdu kızım.ege de yaptım bende doğumumu.malesef sağlıklı çocuk kontrolüne gittiğimizdede memnun kalmadım.düzensizlik var çünkü işlerde.hep sorunlar yaşanıyor.bebeğiniz sağlıklıysa dert etmeyin derim ama her fırsatta emzirin.mamadan çok buna önem verin.biz yazın bebeğimle hastalandık aynı zamanda.ben orta kulak iltihabı geçirdim çok ağırdı üstelik kızım sadece ateş düşürücü ile atlattı doktor sütten olduğunu söyledi.ve humana stell tea diye bir çay var o süt gelmesi için çok işe yarıyor.güle güle büyütün bebeğinizi.

canım kıyafetlerıyle mı olctu..
rakam hatası mı yazdı
yanlışlıklar oluyor
bebekler dogumdan sonra 200 veya 300 gram verıyor benımkı vermıstı..

Doğumda şiş olup sonra kiloları düşebiliyor.. Ama bence hemşire yanlış ölçmüş veyada yanlış yazmış belgelere...

Son ultrason kontrolün ne zamandı?
o zaman kilosuna bakılıp,söylememişmiydi ki doktorun?

başka bir yerde daha ölçtür istersen.benim bebeğimde az kilo almıştı sütüm yetmediği için ilk 20 günde dr mama başlattı.
2 satte bir her iki gögsümü emzirip üstünede içebildiği kadar mama veriyordum. öyle toparladı kendini.

Canım benim kızım 9 yaşında.
Aynı durum bizde de oldu.
Kızım 3580 gr. doğdu, sarılık şu bu derken 20 gün sonra 3050 gr.a düşmüş.
Benim sütümde su gibiydi, şimdi resimlerine bakınca ilk doğduğu gün ve 20 gün sonraki çekilenlere, bebeğin gerçekten çok zayıfladığını görüyorum.
Sende de sütten kaynaklanan bir sorun olabilir.
Bu konuyu biran önce hallet, en azından bebeğinin hasta olmaması çok iyi bir haber.
Kilosunun yanlış yazılmasıda sorun değil, sen biran önce kendi sütünü kontrol ettir bence. Daha sonrada hastaneye güvenmiyorsan, bebişini başka yerde takip ettir.
Kendine ve bebişine iyi bak.

çok şaşırdım bizim doktorumuz doğumdan önce tahmin edilen bile gramı gramına doğru çıkmıştı doktor hatası olabilir ama zayıflığı dert etme benim bebeğim 2860 doğdu altı aylıkken sekiz kiloydu ve maşallah iştahıda sağlığıda çok iyi ve bence sen doktorunu değiştir doktorun samimiyeti ilgisi çok önemli sonuçta bebeklerimizi onlara güvenerek emanet ediyoruz

Ben de sezaryenle doğum yaptım.bebek doğduktan hastaneden çıkana kadar 200 gr veriyor zaten.Bi de yeterli beslenemiyorsa kilo verir ama o kadar da değil.Bir yanlışlık olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…