İnşallah ben de sizin gibi olurum, ne güzel hemen ayaklanabilmişsinizDoktorunuzu dinleyin, ille normal dogum diye israr etmenin ne size faydasi var ne de bebeginize. Sezeryan olup da ayni gun ayaga kalktim ben. Ertesi gun evimde yemek yaptim gelenleri ayakta karsiladim,isime gucume baktim. Bu bunye meselesi,normal dogum yapip da 15 gun yatak dosek yatani da gordum. Ayrica sadece sezaryende kesilmiyorsunuz,doktor lazim gorurse normal dogumda da kesik atiliyor. Ki onun iyilesmesi de zor.
Çok sağolun teşekkür ederimbol bol yuruyus yap, hizli hizli yuru, ananas ye, hurma ye (dogumu tetikliyormus guya bunlar), kendini yor. insallah saglicakla normal dogumla alirsin kucagina, bicak degmesi elbette normal dogumdan daha zor. annenede acil sifalar dilerim.
Ben 40+5te sizin gibi bebek kendi gelmeyince suni sanciyla normal doğumu başlatalım dedim. Ben istedim inatla. Sabah 9dan akşam 7ye kadar sancı cektim. Suyunu patlattılar bir saat öyle sancı cektim ama bebeğim aşağıya inmedi. Bir de üstüne kakasını yaptı. Sonra beni sezaryene aldılar. Şimdiki aklım olsa asla o kadar diretmezdim. Yaşadığım sancıları geçtim bebeğimi o kadar sıkıntıya soktuğum için kendime çok kızıyorum. Bir haftada normal hayatına döndüm. Normal doğumda ne kadar sürede iyileşilir bilmiyorum ama bana sezaryen çok rahat geldi.Merhaba kızlar
Ben 40+1 haftalık hamileyim. Dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin 4kilo olduğunu, aşağı inmediğini(kanala girmediğini), nstde sancımın hiç olmadığını, hiç açılmam olmadığını söyledi. Doğumun kendiliğinden gelmezse pazartesi günü sezeryana alıcam dedi. Suni sancı ile başlamaz mı dedim, hayır dedi.
Normal doğumu daha çok istiyorum. Bebeğimin ilk ağladığı ana şahit olmayı çok istiyorum. Epidural sezaryeni kaldıramam, panik atak hastasıyım, o an hissetmesem de kesildiğimi bilmek şuan bile kalbimi daraltıyor.
Ve bir diğer ve en önemli sebebim çevremde sezaryen olanların uzun süre kendilerini toparlayamadıklarını söylemeleri. Annem haziranda omurilikteki kaymadan dolayı ameliyat olacak. Ama bakabilecek kimse yok benden başka ve ben bakıcam ona. Doktoru muhakkak üç ay yatacaksın dedi. Bakacak kimse yok, bayağı kötü şuan bile durumu erteleyemiyoruz da. Ki benim doğumdan dolayı erteledik zaten, iyice acı içinde kaldı.
Sorum şu ki sezaryenden sonra ne kadar sürede ayaklanabilirim?
Normal doğumla arasında gerçekten fark var mı ayağa hemen kalkma açısından?
Daha çabuk ayaklanabilmek için neler yapalirim?
Pazartesi sezeryan olsam, 18inde annem ameliyat olunca bir hafta teyzem benim evimde bakıcak anneme. Sonra onun ihtiyaçlarını ve bakımını sağlayacak kadar ayaklanabilir miyim?
Umudum kalmadı doktorun dediklerinden dolayı normal doğuma karşı pekZaten ne ağrım var ne bi ağırlığım ne sızım.. bebeğimde sanki ağzımdan çıkıcak o kdar yukardaki.. sadece her gün regl ağrım gibi bi ağrım olup gidiyo yarım saatte. Bir de son 3-4 gündür sürekli lavabodayım, affedersiniz büyük tuvaletim geliyor. Bunlar normal doğum belirtisi mi bilemedim ama doktorum umutsuzlaştırdı beni
Mutlu günleriniz olsun kızlar
Gerçekten mi maşallah, darısı bana ve diğer gebelere inşallahCuma sezaryen oldum,pazar günü misafir ağırladım.
Hiç diretmek istemiyorum aslında açıkcası, kendimi de bebeğimi de sıkıntıya sokmak istemiyorumBen 40+5te sizin gibi bebek kendi gelmeyince suni sanciyla normal doğumu başlatalım dedim. Ben istedim inatla. Sabah 9dan akşam 7ye kadar sancı cektim. Suyunu patlattılar bir saat öyle sancı cektim ama bebeğim aşağıya inmedi. Bir de üstüne kakasını yaptı. Sonra beni sezaryene aldılar. Şimdiki aklım olsa asla o kadar diretmezdim. Yaşadığım sancıları geçtim bebeğimi o kadar sıkıntıya soktuğum için kendime çok kızıyorum. Bir haftada normal hayatına döndüm. Normal doğumda ne kadar sürede iyileşilir bilmiyorum ama bana sezaryen çok rahat geldi.
Herkesin iyileşme süreci farklı ama aşağı yukarı bir hafta-on güne kendi kendinize yetmeye başlıyorsunuz. Yine de dikişler bir süre daha sızlıyor. Öyle kendinizi yormamaya dikkat etmek gerekiyor. Bir süre evi eşiniz süpürsün mesela. Öyle eğilmeli kalkmalı işlere ben bir ay dokunmadım. Ama daha ilk haftadan market alışverişine çıkıp, basit yemekler yapmaya başlamıştım.Teyzem bir süre destek olabilcek anneme bakım konusunda inşallah, peki o süreçte kendi kendime ne kadr sürede yetebilcek duruma gelebilirim acabaKv falan destek olamayacak çünkü bana da
İnsallah olursunuz, saglikla alin kucaginiza miniginiziİnşallah ben de sizin gibi olurum, ne güzel hemen ayaklanabilmişsiniz
Alıntı yapmayı becerdimmi bilmiyorum yeni üyeyim. Bakma etrafa herkes ister hersey normal gitsin. Benim kaynanamda aman normal doğur sakın sezeryan olma diyodu. Sanki isteğe göre. Bebek kordonu dolandı 6 saat geçti doğum olmuyo nerde bu dr sezeryana neden almıyo diye iki dakkaya bir aranıyoduBenim çevrem mi öyle, yoksa tüm gebelerin çevresinde öyle insanlar var bilemiyorum. Hele kayınvalidem, normal doğur sezaryenle yaparsan şöyle böyle olur diyor, zaten çok atak geçiren biriyim, ilaç kesmişim bu dönemde falan, rüyalarımda insanların karnımı bıçakladığını bebeğimi aldığını ve beni öylece bıraktıklarını görüyorum, öyle şeyler anlatıyorlar kii :)
Çok teşekkür ederim sabırla yazdığın içinNormal doğum doğum olmaz diye karamsarliga kapılma bence.. hiçbir belirti yokken bir anda sancilariniz başlayıp birkaç saat içinde dogurabilirsiniz.. belli olmuyor o işler pek:) ben ilk doğumumu 41+5 de suni sancı ile yaptim. Gerçekten sıfır sancıyla gittim dogumhaneye.. hatta ilk 5-6 saat suni sancı bile etki etmedi.. sonra doktor suyumu patlatip suni sanciyi arttirinca sancı neymiş gördüm toplamda 15 saat sürdü, cok yoruldum ama çok şükür sorunsuz bitti hersey..
İkinci doğum için de yine hiç sancı olmadığı için 41+4 de suni sancı ile doğum için doktorla randevulastik. Benim de kaderim buymus, bebekler içimden çıkmak istemiyor diyordum sonuç, bir gün önce yani 41+3 sabahi 6 da regl sancısı gibi hafif hafif başladı. Bir anda arttı ve hastaneye zor yetistik. 8 buçukta 8 santim açılma ile hastanedeydim, 9 da da 4.5 kglik oğlum kucağımdaydi.
Kusura bakma biraz uzun yazdım ama demek istediğim olmaz diye birşey yok. Doktoruna guveniyorsan biraz daha beklemek istediğini söyleyebilirsin. Ya da çatının genişliği vs uygunsa suni sancida ısrar edebilirsin. Ya da emin olmak için başka bir iki doktorun fikrini alabilirsin.. ya da doktoruna guveniyorsan sezeryan da olabilirsin.. artık eskisi gibi zorlu olmuyor sezeryanlar..
Bu kulaklar tatil programını riske atıyor diye sezeryana zorlayan Prof. olmuş ama insan olamamış doktorlar duydu.. o yüzden doğum konusunda gerçekten doktoruna guvenebilmek çok önemli bence..
Son olarak, sezeryani yaşamadım bilemiyorum ama normal doğum bile yapsan senin bakıma desteğe ihtiyacın olacak.. o halde anneciğine bakman gerçekten çok zor canım. . Başka bir çözüm düşünün bence.. sana kolay, sorunsuz dogumlar annene de acil şifalar dilerim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?