• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum karmaşası..

Doktorunuzu dinleyin, ille normal dogum diye israr etmenin ne size faydasi var ne de bebeginize. Sezeryan olup da ayni gun ayaga kalktim ben. Ertesi gun evimde yemek yaptim gelenleri ayakta karsiladim,isime gucume baktim. Bu bunye meselesi,normal dogum yapip da 15 gun yatak dosek yatani da gordum. Ayrica sadece sezaryende kesilmiyorsunuz,doktor lazim gorurse normal dogumda da kesik atiliyor. Ki onun iyilesmesi de zor.
İnşallah ben de sizin gibi olurum, ne güzel hemen ayaklanabilmişsiniz

bol bol yuruyus yap, hizli hizli yuru, ananas ye, hurma ye (dogumu tetikliyormus guya bunlar), kendini yor. insallah saglicakla normal dogumla alirsin kucagina, bicak degmesi elbette normal dogumdan daha zor. annenede acil sifalar dilerim.
Çok sağolun teşekkür ederim :KK200:

Merhaba kızlar :KK15:
Ben 40+1 haftalık hamileyim. Dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin 4kilo olduğunu, aşağı inmediğini(kanala girmediğini), nstde sancımın hiç olmadığını, hiç açılmam olmadığını söyledi. Doğumun kendiliğinden gelmezse pazartesi günü sezeryana alıcam dedi. Suni sancı ile başlamaz mı dedim, hayır dedi.
Normal doğumu daha çok istiyorum. Bebeğimin ilk ağladığı ana şahit olmayı çok istiyorum. Epidural sezaryeni kaldıramam, panik atak hastasıyım, o an hissetmesem de kesildiğimi bilmek şuan bile kalbimi daraltıyor.
Ve bir diğer ve en önemli sebebim çevremde sezaryen olanların uzun süre kendilerini toparlayamadıklarını söylemeleri. Annem haziranda omurilikteki kaymadan dolayı ameliyat olacak. Ama bakabilecek kimse yok benden başka ve ben bakıcam ona. Doktoru muhakkak üç ay yatacaksın dedi. Bakacak kimse yok, bayağı kötü şuan bile durumu erteleyemiyoruz da. Ki benim doğumdan dolayı erteledik zaten, iyice acı içinde kaldı.
Sorum şu ki sezaryenden sonra ne kadar sürede ayaklanabilirim?
Normal doğumla arasında gerçekten fark var mı ayağa hemen kalkma açısından?
Daha çabuk ayaklanabilmek için neler yapalirim?
Pazartesi sezeryan olsam, 18inde annem ameliyat olunca bir hafta teyzem benim evimde bakıcak anneme. Sonra onun ihtiyaçlarını ve bakımını sağlayacak kadar ayaklanabilir miyim?
Umudum kalmadı doktorun dediklerinden dolayı normal doğuma karşı pek :KK64:Zaten ne ağrım var ne bi ağırlığım ne sızım.. bebeğimde sanki ağzımdan çıkıcak o kdar yukardaki.. sadece her gün regl ağrım gibi bi ağrım olup gidiyo yarım saatte. Bir de son 3-4 gündür sürekli lavabodayım, affedersiniz büyük tuvaletim geliyor. Bunlar normal doğum belirtisi mi bilemedim ama doktorum umutsuzlaştırdı beni :KK43:

Mutlu günleriniz olsun kızlar :KK200:
Ben 40+5te sizin gibi bebek kendi gelmeyince suni sanciyla normal doğumu başlatalım dedim. Ben istedim inatla. Sabah 9dan akşam 7ye kadar sancı cektim. Suyunu patlattılar bir saat öyle sancı cektim ama bebeğim aşağıya inmedi. Bir de üstüne kakasını yaptı. Sonra beni sezaryene aldılar. Şimdiki aklım olsa asla o kadar diretmezdim. Yaşadığım sancıları geçtim bebeğimi o kadar sıkıntıya soktuğum için kendime çok kızıyorum. Bir haftada normal hayatına döndüm. Normal doğumda ne kadar sürede iyileşilir bilmiyorum ama bana sezaryen çok rahat geldi.

Ben 40+5te sizin gibi bebek kendi gelmeyince suni sanciyla normal doğumu başlatalım dedim. Ben istedim inatla. Sabah 9dan akşam 7ye kadar sancı cektim. Suyunu patlattılar bir saat öyle sancı cektim ama bebeğim aşağıya inmedi. Bir de üstüne kakasını yaptı. Sonra beni sezaryene aldılar. Şimdiki aklım olsa asla o kadar diretmezdim. Yaşadığım sancıları geçtim bebeğimi o kadar sıkıntıya soktuğum için kendime çok kızıyorum. Bir haftada normal hayatına döndüm. Normal doğumda ne kadar sürede iyileşilir bilmiyorum ama bana sezaryen çok rahat geldi.
Hiç diretmek istemiyorum aslında açıkcası, kendimi de bebeğimi de sıkıntıya sokmak istemiyorum
Yorumunuz için teşekkür ederim gerçekten içimi gerahlattı

Normal doğum doğum olmaz diye karamsarliga kapılma bence.. hiçbir belirti yokken bir anda sancilariniz başlayıp birkaç saat içinde dogurabilirsiniz.. belli olmuyor o işler pek:) ben ilk doğumumu 41+5 de suni sancı ile yaptim. Gerçekten sıfır sancıyla gittim dogumhaneye.. hatta ilk 5-6 saat suni sancı bile etki etmedi.. sonra doktor suyumu patlatip suni sanciyi arttirinca sancı neymiş gördüm toplamda 15 saat sürdü, cok yoruldum ama çok şükür sorunsuz bitti hersey..
İkinci doğum için de yine hiç sancı olmadığı için 41+4 de suni sancı ile doğum için doktorla randevulastik. Benim de kaderim buymus, bebekler içimden çıkmak istemiyor diyordum sonuç, bir gün önce yani 41+3 sabahi 6 da regl sancısı gibi hafif hafif başladı. Bir anda arttı ve hastaneye zor yetistik. 8 buçukta 8 santim açılma ile hastanedeydim, 9 da da 4.5 kglik oğlum kucağımdaydi.
Kusura bakma biraz uzun yazdım ama demek istediğim olmaz diye birşey yok. Doktoruna guveniyorsan biraz daha beklemek istediğini söyleyebilirsin. Ya da çatının genişliği vs uygunsa suni sancida ısrar edebilirsin. Ya da emin olmak için başka bir iki doktorun fikrini alabilirsin.. ya da doktoruna guveniyorsan sezeryan da olabilirsin.. artık eskisi gibi zorlu olmuyor sezeryanlar..

Bu kulaklar tatil programını riske atıyor diye sezeryana zorlayan Prof. olmuş ama insan olamamış doktorlar duydu.. o yüzden doğum konusunda gerçekten doktoruna guvenebilmek çok önemli bence..

Son olarak, sezeryani yaşamadım bilemiyorum ama normal doğum bile yapsan senin bakıma desteğe ihtiyacın olacak.. o halde anneciğine bakman gerçekten çok zor canım. . Başka bir çözüm düşünün bence.. sana kolay, sorunsuz dogumlar annene de acil şifalar dilerim..

Teyzem bir süre destek olabilcek anneme bakım konusunda inşallah, peki o süreçte kendi kendime ne kadr sürede yetebilcek duruma gelebilirim acaba Hoppa Kv falan destek olamayacak çünkü bana da
Herkesin iyileşme süreci farklı ama aşağı yukarı bir hafta-on güne kendi kendinize yetmeye başlıyorsunuz. Yine de dikişler bir süre daha sızlıyor. Öyle kendinizi yormamaya dikkat etmek gerekiyor. Bir süre evi eşiniz süpürsün mesela. Öyle eğilmeli kalkmalı işlere ben bir ay dokunmadım. Ama daha ilk haftadan market alışverişine çıkıp, basit yemekler yapmaya başlamıştım.

Sezeryan istemiyorsaniz anlarim ama cok buyutmeyin gozunuzde.

Ben 2 gece hastanede kaldiktan sonra eve gecince yemek falan yaptim yedim. Oyle buyuk bir ameliyat degil ki. 1. Haftadan sonra sahilde yuruyuse basladim. 1 ay cikmadan spora basladim.

Normal dogumdan sonra aylarca agri ceken tuvalete cikarken kivranan insanlar da var.

Hic bir seyin garantisi yok

Ancak logusa psikolojisiyle hem hasta hem bebek bakabileceginizi sanmiyorum.

Sezeryan doğum yaptım ki 39 haftalık gebeydim suyum gelmişti ama sancım acılmam yoktu,suyum bitince acil sezeryan oldum,3 gün sonra gayet iyi durumdaydım ama ağır kaldırmamalısınız,dikişlerinizi zorlayacak hareketler yapmaktan kaçınmalısınız. Annenizi kaldırmanız gerekirse siz yapamazsınız. Normal doğumda da dikkatli olmanız gerekir diye düşünüyorum bu anlamda size ve annenize yardımcı olabilecek birileri olmalı yanınızda.
Bebek bakımı sizi uykusuz,yorgun bırakacak zaten her ne şekilde doğurursanız doğurun. Bu sebeple başka birilerinden destek alın ikinizde.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

Canım ben 40+2 de yaptım dogumumu. Benimkide yukardaydı ve açılma yoktu. Suni sancıyla normal dogurdum Bir hafta teyzen bakıcaksa eger rahatlıkla geçirirsin o dogum sonrası günlerini ama sezeryan olursan bilemem Allah yardımcın olsun

Benim çevrem mi öyle, yoksa tüm gebelerin çevresinde öyle insanlar var bilemiyorum. Hele kayınvalidem, normal doğur sezaryenle yaparsan şöyle böyle olur diyor, zaten çok atak geçiren biriyim, ilaç kesmişim bu dönemde falan, rüyalarımda insanların karnımı bıçakladığını bebeğimi aldığını ve beni öylece bıraktıklarını görüyorum, öyle şeyler anlatıyorlar kii :)
Alıntı yapmayı becerdimmi bilmiyorum yeni üyeyim. Bakma etrafa herkes ister hersey normal gitsin. Benim kaynanamda aman normal doğur sakın sezeryan olma diyodu. Sanki isteğe göre. Bebek kordonu dolandı 6 saat geçti doğum olmuyo nerde bu dr sezeryana neden almıyo diye iki dakkaya bir aranıyodu :emir_bebek:

4 buçuk ay önce ikinci sezeryan doğumumu yaptım
5. Gün evde yemek yapıp ortalığı toparlayabildim
7. Gün gezmeye yürüyüşe gittim
Tabiki hareketlerim daha yavaş ve dikkatliydi ama çok zor bir ameliyat değil
Gözünüzde büyütmeyin
İlaçlarınızı içip temizliğinize beslenmenize dikkat ettikten sonra çabuk iyileşirsiniz

41+4 de suni sancıyla normal Doğum yaptım. Benim de aynı haftalarda açılmam yoktu bebekte aşağıya inmemişti. Sancım olmamasına rağmen hastaneye suni sancı için gittiğimde 5cm açılmam olmuştu. Doktorum beklemişti benim normal Doğum istediğim için... Doktorunuzun bir bildiği vardır. Doktorunuz iyi bir cerrahi işlem yaparsa sizde kendinize iyi bakarsanız kısa sürede iyileşirsiniz :anneadayı: Allah yardımcınız olsun ve gönlünüze göre versin

Oğlum 4200 doğdu. Gelmeye hiç niyeti de yoktu. Doktorum suni sancı denedi ve 5 saatte normal doğum yaptım. Ancaaak doktorumun dediğine göre ultrasonda 3700 görünüyordu ve biz tahmini 3500 doğar diyorduk. 4 kilonun üzerinde olunca keşke sezeryana alsaydım dedi çünkü iri doğum kolay değil, dikişlerim geçmek bilmedi boydan boya yırtıldım, herkes de normal doğum olunca hemen ayaklanmamı bekledi sürekli misafir ağırladım, oysa oturamıyordum bile. Ben de panik atak hastasıyım bana kalırsa sezaryen olun.

Allah yardımcın olsun sezeryan zor 15 gün yataktan kalkamamistim feci ağrılarım olmuştu bir ay da anca kendime gelmiştim hem bebek hem anneniz zor olur mutlaka biri olmalı yokmu gelin yada eltisi teyze kardesiniz

4 kiloluk bebegu normal dogurmak o kadar kolay degil kendini ve bebegi riske atma bence zaten acilman ve sancin da yokmus normal yapabilecek olsan doktorun normali onerirdi zaten bebegin tek basina 4 kilo olmasi sezeryan sebebi sayiliyor

Allah sag saglim sihhatle kavusmayi nasip etsin bebegine. Bende Temmuz ayinda 40+1 de epidurel anestezi ile sezeryan yaptim. Yazdiklarini okurken bu kadar olur dedim cunku benim yasadiklarimin neredeyse aynisi. O psikolojiyi iyi bildigimden yazmak istedim.

Agri esigim normalde yuksektir. Son gune kadar ne nst de sancim cikti ne de ben herhangi bir agri sanci hissettim. Acilmamda hic yoktu.40 hafta boyunca kendimi normal doguma o kadar hazirlamistim ki bununla ilgili kitaplar okudum hastane egitimlerine katildim vs vs. Dogumdan 2 gun onceki kontrolumde bebegimin 4 kilo oldugunu ogrendim doktorum cok fazla beklersek iri oldugu icin normal dogumda cok zorlanacagimi soyledi. Bende sansimi denemek istedim ve 40+1 de suni sanci almak uzere hastaneye yattim. Saat 10 gibi serumu bagladilar nst ye de baglandim oglen gibi sanci 100 leri vurdu ama ben hala birsey hissetmiyordum hatta hemsireler bile takildi herkes bu sancilarla doguma giriyor diye. Neyse iki uc defa acilmayi kontrol ettiler en son saat 4.30 da hala 1 cm di ve bebegimin hareketleri kalp atislari yavaslamaya baslamisti. Doktorum istersem suniye devam edebilecegimi veya sezaryene donebilecegimi soyledi. Ama bebegim icin de risk durumu artiyordu. Esimle de konustuktan sonra sezaryene karar verdik aksam saat 5 gibi dr umuza soyledik 5.26 da bebegim kucagimdaydi. O kadar korkuyordum ki sezeryandan. Tek avantajim dogumda esimde yanimdaydi ve acayip destek oldu beni rahatlatti. Bebegimi cikardiktan sonra doktorum suniye devam etsekte bebegin cok yukarda oldugu icin normal dogmayacagini soyledi... Sonrasina gelince ilk bir hafta kendim oturup kalkamadim destekle dolastim. Bebegimi bile emzirmek icin bana getirdiler. 2. Hafta bittiginde kendim hareket edebiliyordum ve sinavim icin yazildigim ing kursuna metro ile tek basima gittim. Cok fazla agrim sizim olmadi sukur ki. Simdi dusunuyorum iyikide sezeryani tercih etmisim. Normal dogum icimde uhde olarak kaldi ama napalim kismet degilmis. Sen ne kadar istersen iste malesef sartlar bazen istedigimiz gibi gelismiyor. Ama herseyde bir hayir oldugunu dusunuyorum. O yuzden rabbim senin icinde hayirlisi ne ise onu versin. Normal dogumdada sezeryanda da dogum sonrasi sikintili surecler var ama inan melegin kollarinda olunca hicbirinin onemi kalmiyor.eger doktoruna guveniyorsan onun yonelndirmelerini dinlemeni oneririm insallah hersey gonlunce olur

Normal doğum doğum olmaz diye karamsarliga kapılma bence.. hiçbir belirti yokken bir anda sancilariniz başlayıp birkaç saat içinde dogurabilirsiniz.. belli olmuyor o işler pek:) ben ilk doğumumu 41+5 de suni sancı ile yaptim. Gerçekten sıfır sancıyla gittim dogumhaneye.. hatta ilk 5-6 saat suni sancı bile etki etmedi.. sonra doktor suyumu patlatip suni sanciyi arttirinca sancı neymiş gördüm toplamda 15 saat sürdü, cok yoruldum ama çok şükür sorunsuz bitti hersey..
İkinci doğum için de yine hiç sancı olmadığı için 41+4 de suni sancı ile doğum için doktorla randevulastik. Benim de kaderim buymus, bebekler içimden çıkmak istemiyor diyordum sonuç, bir gün önce yani 41+3 sabahi 6 da regl sancısı gibi hafif hafif başladı. Bir anda arttı ve hastaneye zor yetistik. 8 buçukta 8 santim açılma ile hastanedeydim, 9 da da 4.5 kglik oğlum kucağımdaydi.
Kusura bakma biraz uzun yazdım ama demek istediğim olmaz diye birşey yok. Doktoruna guveniyorsan biraz daha beklemek istediğini söyleyebilirsin. Ya da çatının genişliği vs uygunsa suni sancida ısrar edebilirsin. Ya da emin olmak için başka bir iki doktorun fikrini alabilirsin.. ya da doktoruna guveniyorsan sezeryan da olabilirsin.. artık eskisi gibi zorlu olmuyor sezeryanlar..

Bu kulaklar tatil programını riske atıyor diye sezeryana zorlayan Prof. olmuş ama insan olamamış doktorlar duydu.. o yüzden doğum konusunda gerçekten doktoruna guvenebilmek çok önemli bence..

Son olarak, sezeryani yaşamadım bilemiyorum ama normal doğum bile yapsan senin bakıma desteğe ihtiyacın olacak.. o halde anneciğine bakman gerçekten çok zor canım. . Başka bir çözüm düşünün bence.. sana kolay, sorunsuz dogumlar annene de acil şifalar dilerim..
Çok teşekkür ederim sabırla yazdığın için :KK200:
İlkinde hastaneye neden gitmiştin suyun falan mı geldi yoksa randevulaşmış mıydın doktorla
Doktoruma güveniyor muyum, güvenmiyor muyum bilemiyorum; bebeğin eşi yukarıya çıkmış, çatın iri bebeğe de uygun diyor, ama doğumun kendiliğinden başlamazsa suni sancı denemeden sezaryen diyor. Özel diye mi sezaryene yönlendiriyor siye düşünmeden edemiyorum:KK17:

Back