Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Doğum karmaşası..
- Konu Sahibi Mavi0607
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 23 Ekim 2014
- 9.395
- 36.121
- 548
Sezaryen oldum. İlk gün yatakta sağa sola dönemedim acıdan. İkinci gün yürüyebildim. Üçüncü gün ağrı sızı epey azaldı. Bir hafta sonra dışarı çıkıp, yürüyüş yapabiliyordum. Sezaryenden sonra öyle haftalarca toparlayamayan insan duymadım hiç. Yine de bir hasta bakabilmenizin imkanı yok. Hareket edebilirsiniz, ufak tefek işler halledebilirsiniz ama hasta bakmak demek bedeni zorlayacak bir sürü hareket demek; yatır, kaldır, temizlik yap... vs. Karnınızı, belinizi, pelvik kaslarınızı zorlayacak hareketlerden bir altı ay kadar uzak durmanız gerekiyor. O yüzden yardım almalısınız mutlaka. Annenize şimdiden geçmiş olsun. Size de hayırlı doğumlar. Allah analı babalı büyütsün.
- 17 Mayıs 2018
- 794
- 1.677
- 63
Merhaba canım, bende senin gibi panik atak hastasıyım. uzun süre araba yolculuğu bile yapsam fenalık geçircek gibi oluyorum. doktor bana da sezeryan doğum verdi. tarihi aldıktan sonra 1 hafta uyuyamadım sıkıntıdan. yapamıcam hastaneye gidemicem ben diyordum. ama o gün gelince bi hafifleme geldi. doğumhaneye girince biraz ürktüm korku başladı tekrardan bi titreme geldi. iğnemi yaptılar masaya yattım operasyon başladı. hemen ilk iki üç dakikada bebek çıkıyor zaten. onu görünce bir rahatlama geldi. doktora hemen bitti mi diye sordum. dur bakalım daha yeni başlıyoruz dedi. o öyle söyleyince işin daha çok uzadığını anladım ve başladım yine paniklemeye doktora ben kendimi iyi hissetmiyorum dedim kalbim ağzımda atıyor sanki dedim. bana hemen hava gibi bişey verdiler sanırım yatıştırıcı. leyla gibi oldum sonra. demem o ki korkmana hiiiiiçç gerek yok. orada herşeyin çaresi var. doğumdan çıkınca dedim ki kendimi boşun a perişan etmişim bir hafta. birdaha doğursam hiç korkmam. asıl zor olan sonrası. tuvalete gitmek için bile koltuktan seni çekip kaldıracak birine ihtiyacın var. hareket edemiyorsun. en az 1 hafta hareket edemezsin. 1 haftadan sonra açılmaya başlıyor. ücretli birini mutlaka tut. oturur ağlarsın yoksa. hem kendini zorlarsan dikişlerine de zarar gelir.
- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.365
- 598
5 ay önce sezeryan olmuş biri olarak yazayım :) vajinal doğum tecrübem hiç olmadi ancak elbetteki herhangi bir komplikasyon olmazsa en güzeli vajinal doğum. Ama vajinal yapıpta ağrı sizi çeken de oluyor doğumdan sonra . Doğum kendine özel bir olay. Yani ne yaşayacağını bilemezsin. Doktor kadar tıbbi bilgimiz olmadığını ve bebeği riske atamayacak kadar degerli oldugunu düşünürsek sezeryan diyorsa kabullenmek dışında bir seçenek kalmıyor. Ki p.tesiye daha cooook var. 2 saat sonra sancinin gelip açılman olmayacağının garantisi verilemez :) sezeryandan 3 4 saat sonra ayağa kaldirildim. Öyle dayanılmaz ağrı olmadi şükür. Ama tabiki de hareketlerin yavaşliyor. Şöyle düşün hemen hemen herşeyi yapabiliyorsun ama ağır çekimde gibi :) bu ilk hafta böyle geçiyor. Sonra günden güne iyilesiyorsun. Ama benim tavsiyem yaninda ozellikle 2 3 hafta biri olması.
- 17 Mayıs 2018
- 794
- 1.677
- 63
- 23 Mayıs 2018
- 62
- 26
- 3
Peki ne kadar süre kendi kendinize yetmeye, yani evde birine ihtiyaç duymamaya başladınız?Ben 15 saat Doğum sancısı çektim ve maalesef bebeğim bir türlü dönmediği ayrıca kalp atışları yavaşladığı için sezeryan oldum. Epidural istedim ki ben de panik atak hastasıyım. Zaten bir şey hissetmiyorsunuz ama başka birine maalesef bakamazsınız. Kendinizi zorlamamanız gerekiyor. Hele lohusa psikolojisi berbat. Bol merdiven inin çıkın. İnşallah vajinal Doğum olur sağlıcakla.
- 21 Nisan 2013
- 1.794
- 1.793
- 208
Benimde ağzımda duruyordu sanki bebek hep ama bir anda Doğum başladı ayrıca sancımda Yok denecek kadar azdı ama bir anda gelesi geldi prensesin bakarsın gelir o güne kadar ben bol bol hurma yemiştim son zamanlar çok işime yaramıştı azıcık sancı ile gittiğimde 7 cm açılma var nerede kaldın dediler düşün bi araştırıp dene istersen :)
- 28 Kasım 2010
- 41.692
- 138.195
- 798
Doktorunuzu dinleyin, ille normal dogum diye israr etmenin ne size faydasi var ne de bebeginize. Sezeryan olup da ayni gun ayaga kalktim ben. Ertesi gun evimde yemek yaptim gelenleri ayakta karsiladim,isime gucume baktim. Bu bunye meselesi,normal dogum yapip da 15 gun yatak dosek yatani da gordum. Ayrica sadece sezaryende kesilmiyorsunuz,doktor lazim gorurse normal dogumda da kesik atiliyor. Ki onun iyilesmesi de zor.
- 30 Eylül 2014
- 4.277
- 12.428
- 208
- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.097
- 398
Öncelikle sezeryanda baygın olmazsam panik yaparım diye düşünmeyin. Ben de çok ama çok çok korkuyordum, normal Doğum yapayım diye yapmadığım kalmadı. Bir de gebelik tansiyonu vardı, ona rağmen genel anesteziye gerek yok dedi doktorum. Çok gergindim ama doktor rahatlatmaya çalıştı, hatta başladığını söylemedi bile bana. Anestezi uzmanı da biliyordu gerginliğimi, sürekli konuştu sakinleştirmek için ama ben hiç dinlemedim, sürekli ayetel kürsi okudum.
O an bebeğine odaklı olduğun için başka birşey düşünmüyorsun, bebeğin için endişelenip geriliyorsun sadece. Onu alıyorlar ve rahatlıyorsun artık. Ben sağ salim doğacak mı diye öyle sıkmışım ki kendimi yanıma getirdiklerinde ve dikişlerim bitene kadar çok ağladım ve kuş gibi hafifledim.
Çok da çabuk toparlandım yüksek kiloma rağmen. Hastaneden çıkıp eve gelince normal işlerimi yaptım anneme ayıp olmasın diye. Ama yine de ameliyatlısın tabi ki. En fazla ufak tefek işler ve bebekle ilgilenebilirsin. Annenle ilgilenmen zor olur, yardımcı ayarlamanız gerekir bence.
O an bebeğine odaklı olduğun için başka birşey düşünmüyorsun, bebeğin için endişelenip geriliyorsun sadece. Onu alıyorlar ve rahatlıyorsun artık. Ben sağ salim doğacak mı diye öyle sıkmışım ki kendimi yanıma getirdiklerinde ve dikişlerim bitene kadar çok ağladım ve kuş gibi hafifledim.
Çok da çabuk toparlandım yüksek kiloma rağmen. Hastaneden çıkıp eve gelince normal işlerimi yaptım anneme ayıp olmasın diye. Ama yine de ameliyatlısın tabi ki. En fazla ufak tefek işler ve bebekle ilgilenebilirsin. Annenle ilgilenmen zor olur, yardımcı ayarlamanız gerekir bence.
- 23 Haziran 2015
- 1.271
- 1.470
- 83
- 31
bende sezaryen oldum epiduralla girdim panik yaptim uyuttular.
kesinlikle normal dogum gibi degil cunku normal dogumdan sonra ayagi kalkabiliyosun.
ameliyatta ise kalkamiosun sadece arada tur atman lazim bagirsak hareketleri icin.
1 haftaya biseyin kalmaz ama is falan asla yapamazsin.
ben 2 haftalikken vileda sıktım baski yapmamla dikisim acildi
kesinlikle normal dogum gibi degil cunku normal dogumdan sonra ayagi kalkabiliyosun.
ameliyatta ise kalkamiosun sadece arada tur atman lazim bagirsak hareketleri icin.
1 haftaya biseyin kalmaz ama is falan asla yapamazsin.
ben 2 haftalikken vileda sıktım baski yapmamla dikisim acildi
- 4 Kasım 2010
- 1.929
- 2.035
- 333
Evladınız hayirli olsun insallah bol bol yürüyüş yapın hurma yiyin rahim agzini yumuşamasına katkıda bulunur Meryem suresini okuyun. Size ruhen destek verir, herhangi bir açilma olmaz ise ne kendinizi ne bebisini riske atmayın, hayırli dogumlar olsun insallh bizler icinde dua edermisiniz bizlerede nasip etsin mevlam boyle guzel mucizeyi
- 17 Haziran 2013
- 1.016
- 1.758
- 133
Ben ilk çocuğumu 42. haftada 4 kilo üstü suni sancı ile Doğum yaptım.
Kızkardeşim sezeryan yaptı. 3. gün daha rahat hareket ediyordu. 10. gün evde tek başına çocuklarına bakabilecek evde kendisine yemek yapacak kadar iyiydi. Ev temizliği için biz yardımı ettik.
Annenize bakabilirmisin sanmıyorum. Çünkü aynı ameliyattan annemde oldu. 10 gün hiç kalkmadan 3 ayda zorunlu durumlarda kalktı. Toplamda 6 ay istirahat raporu kullandı.
Bence yardım alın en azından temizlik için. Çünkü annem o dönemde yataktan kalkamıyordu. Biz kaldırıyorduk. Tuvaletten kalkamıyordu biz kaldırıyorduk. Zor olur sizin için. Keşke sizin hamilelik döneminde ameliyat olsaydı. Emin olun daha çok yardım edebilirdiniz
Kızkardeşim sezeryan yaptı. 3. gün daha rahat hareket ediyordu. 10. gün evde tek başına çocuklarına bakabilecek evde kendisine yemek yapacak kadar iyiydi. Ev temizliği için biz yardımı ettik.
Annenize bakabilirmisin sanmıyorum. Çünkü aynı ameliyattan annemde oldu. 10 gün hiç kalkmadan 3 ayda zorunlu durumlarda kalktı. Toplamda 6 ay istirahat raporu kullandı.
Bence yardım alın en azından temizlik için. Çünkü annem o dönemde yataktan kalkamıyordu. Biz kaldırıyorduk. Tuvaletten kalkamıyordu biz kaldırıyorduk. Zor olur sizin için. Keşke sizin hamilelik döneminde ameliyat olsaydı. Emin olun daha çok yardım edebilirdiniz
- 20 Ağustos 2015
- 6.490
- 15.604
- 248
- 14 Şubat 2015
- 1.636
- 3.634
- 133
Etrafındakilere bakıpta kendini telaşa sokma canım bende genel anestezi ile sezeyan oldum doğumdan 2 3 saat sonra ayaktaydim hatta annem ile eşim yorulmuşlardır uydular gece bebeğim agladiginda kalkıp kendim aldım emzirdim annem yanımda 8gün kaldı ama bütün isimi kendim yaptım ben temizlik bebek sana nacizane tevsiyem ben ameliyatliyim yatiyim deme dersen iyileşemessin bol bol yürü yattikça yatarsın yoksa
Bende normal doğumu çok istiyordum ama acilmam yoktu ve bebek sikintiyabgirmisti mecburen sezaryen oldum ve iyi ki sezaryen olmuşum diyorum Allah'a şükür hiç sıkıntı çekmedim ameliyattan 3 4 saat sonra kalktım gezdim ne ağrı ne bişey hiç bişey olmadı ne dogum sancisi çektim ne agriaohh iyi sezaryen olmusum diyorum 15 gune kafarda tamamen toparlamistim kendimi. Allah yardım ediyor hayırlısı öyledir belki.Merhaba kızlar
Ben 40+1 haftalık hamileyim. Dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin 4kilo olduğunu, aşağı inmediğini(kanala girmediğini), nstde sancımın hiç olmadığını, hiç açılmam olmadığını söyledi. Doğumun kendiliğinden gelmezse pazartesi günü sezeryana alıcam dedi. Suni sancı ile başlamaz mı dedim, hayır dedi.
Normal doğumu daha çok istiyorum. Bebeğimin ilk ağladığı ana şahit olmayı çok istiyorum. Epidural sezaryeni kaldıramam, panik atak hastasıyım, o an hissetmesem de kesildiğimi bilmek şuan bile kalbimi daraltıyor.
Ve bir diğer ve en önemli sebebim çevremde sezaryen olanların uzun süre kendilerini toparlayamadıklarını söylemeleri. Annem haziranda omurilikteki kaymadan dolayı ameliyat olacak. Ama bakabilecek kimse yok benden başka ve ben bakıcam ona. Doktoru muhakkak üç ay yatacaksın dedi. Bakacak kimse yok, bayağı kötü şuan bile durumu erteleyemiyoruz da. Ki benim doğumdan dolayı erteledik zaten, iyice acı içinde kaldı.
Sorum şu ki sezaryenden sonra ne kadar sürede ayaklanabilirim?
Normal doğumla arasında gerçekten fark var mı ayağa hemen kalkma açısından?
Daha çabuk ayaklanabilmek için neler yapalirim?
Pazartesi sezeryan olsam, 18inde annem ameliyat olunca bir hafta teyzem benim evimde bakıcak anneme. Sonra onun ihtiyaçlarını ve bakımını sağlayacak kadar ayaklanabilir miyim?
Umudum kalmadı doktorun dediklerinden dolayı normal doğuma karşı pek Zaten ne ağrım var ne bi ağırlığım ne sızım.. bebeğimde sanki ağzımdan çıkıcak o kdar yukardaki.. sadece her gün regl ağrım gibi bi ağrım olup gidiyo yarım saatte. Bir de son 3-4 gündür sürekli lavabodayım, affedersiniz büyük tuvaletim geliyor. Bunlar normal doğum belirtisi mi bilemedim ama doktorum umutsuzlaştırdı beni
Mutlu günleriniz olsun kızlar
- 23 Mayıs 2018
- 62
- 26
- 3
Bakıcı birini tutmak bütçeme uymuyor malesef, bi tek eşim çalışıyor şuan, ev kirası faturalar derken(bir de borç ödüyoruz) eşim zorla yetişecek, bakıcı olabilecek biri ile görüştüm ben tüm gün değil sadece günde 3-4 saat gelsin istedim, günde 3 saate 1300 tl istediCok gecmis olsun annene acil sifalar dilerim. Cevremde sezeryandan sonra hemen toparlanan ve hatta bana da tavsiye eden arkadaslarim vardi. Doktordan doktora kisiden kisiye degisebilir. Umarim cabuk toparlarsin ancak yine de lohusa olacaksin. Ben normal dogum yaptim ama bana kayinvalidem bakti 1 ay. yeni dogan bebege bakmak cok cok zor zaten bir de hasta annene nasil bakacaksin? Bir yardimci tutsaniz?