• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum karmaşası..

herkesın bunyesi farklı ,
bende sezeryan oldum ama sanki hiç sezeryan olmamışım gibi hiç ağrım olmadı orada
ama bartolın kıstım vardı altta onun ağrısı 10 tane normal doguma bedelmiş hemşirelerin söylediği ,
onun daha çok ağrısını çektim ,
bence en güzeli 1 aylıgına yanınıza yardımcı birini bulsanız en azından etrafta dolanmak için yemek bulaşık ,
gelen giden için ,
allah bir nefeste kurtarsın canım bu guzel gunlerınde olmayanlara isteyenlere dua esersen memnun olurum

Ben 2 normal doğum yaptım. İkiside 41+ 3 ve 41+2 ile doğurdum. Şöyle söyliyim ilk doğumumda herkes artık doğur diye gözümün içine bakıyordu bende en ufacık belirti yoktu hergün nst ye giriyordum daha başlamamış deyip dönüyordum. Sonra kendiliğinden sabaha karşı hafif sancım geldi gittik çocuk kakasını yapmış detip alelacele doğurttular üstelik sancımda kaçmıştı doktorlar doğurttu. İkincisinde suyum geldi sancı olmadan düşün ven saçıma fön çekerek hastaneye gittim doğuma geldim dedim sezeryanmı dedilwr o kadar rahattım suni sancı verdiler 2 saate doğdu. Tavsiyem başka bir doktora daha görün oda öyle diyorsa yapcak birşey yok. Normal doğumda 2. Günü ayaktasın ama ondada dikişin var sonuçta annene bakmanı engellemez ama genede 3-5 gün hafif ağrın olabilir.

Bende normal doğumu çok istiyordum ama acilmam yoktu ve bebek sikintiyabgirmisti mecburen sezaryen oldum ve iyi ki sezaryen olmuşum diyorum Allah'a şükür hiç sıkıntı çekmedim ameliyattan 3 4 saat sonra kalktım gezdim ne ağrı ne bişey hiç bişey olmadı ne dogum sancisi çektim ne agriaohh iyi sezaryen olmusum diyorum 15 gune kafarda tamamen toparlamistim kendimi. Allah yardım ediyor hayırlısı öyledir belki.
Bana herkes “karnın hep ağrıcak, kanama olcak, eğilip kalkamicaksın, seneler sonra bile soğuklarda ağrı çekceksin” vs diyor, o da beni çok korkuttu sezaryenden :110:

Bana herkes “karnın hep ağrıcak, kanama olcak, eğilip kalkamicaksın, seneler sonra bile soğuklarda ağrı çekceksin” vs diyor, o da beni çok korkuttu sezaryenden :110:
Onlar eski yöntemle olan sezaryenlerdeymis hiç öyle şeyler yaşamadım eğildim kalktım hastaneden gelir gelmez dusumu aldım 16 aylık kızım ve soğuklarda vs hiçte ağrım olmadı. Ameliyattan çıktıktan sonra bile olmadı ağrı kesici serum takıyorlar zaten. En iyi doğum sezaryen doğum diyorum ben uyudum uyandığımda bebeğim dogmustu yarım saat içinde oldu bitti ohh

Ben 2 normal doğum yaptım. İkiside 41+ 3 ve 41+2 ile doğurdum. Şöyle söyliyim ilk doğumumda herkes artık doğur diye gözümün içine bakıyordu bende en ufacık belirti yoktu hergün nst ye giriyordum daha başlamamış deyip dönüyordum. Sonra kendiliğinden sabaha karşı hafif sancım geldi gittik çocuk kakasını yapmış detip alelacele doğurttular üstelik sancımda kaçmıştı doktorlar doğurttu. İkincisinde suyum geldi sancı olmadan düşün ven saçıma fön çekerek hastaneye gittim doğuma geldim dedim sezeryanmı dedilwr o kadar rahattım suni sancı verdiler 2 saate doğdu. Tavsiyem başka bir doktora daha görün oda öyle diyorsa yapcak birşey yok. Normal doğumda 2. Günü ayaktasın ama ondada dikişin var sonuçta annene bakmanı engellemez ama genede 3-5 gün hafif ağrın olabilir.
Ne sancı, ne bi açılma var bende, bebek de inmemiş, sizde de öyle miydi? Allah sağlıkla büyütmenizi nasip etsin inşallah

Merhaba kızlar :KK15:
Ben 40+1 haftalık hamileyim. Dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin 4kilo olduğunu, aşağı inmediğini(kanala girmediğini), nstde sancımın hiç olmadığını, hiç açılmam olmadığını söyledi. Doğumun kendiliğinden gelmezse pazartesi günü sezeryana alıcam dedi. Suni sancı ile başlamaz mı dedim, hayır dedi.
Normal doğumu daha çok istiyorum. Bebeğimin ilk ağladığı ana şahit olmayı çok istiyorum. Epidural sezaryeni kaldıramam, panik atak hastasıyım, o an hissetmesem de kesildiğimi bilmek şuan bile kalbimi daraltıyor.
Ve bir diğer ve en önemli sebebim çevremde sezaryen olanların uzun süre kendilerini toparlayamadıklarını söylemeleri. Annem haziranda omurilikteki kaymadan dolayı ameliyat olacak. Ama bakabilecek kimse yok benden başka ve ben bakıcam ona. Doktoru muhakkak üç ay yatacaksın dedi. Bakacak kimse yok, bayağı kötü şuan bile durumu erteleyemiyoruz da. Ki benim doğumdan dolayı erteledik zaten, iyice acı içinde kaldı.
Sorum şu ki sezaryenden sonra ne kadar sürede ayaklanabilirim?
Normal doğumla arasında gerçekten fark var mı ayağa hemen kalkma açısından?
Daha çabuk ayaklanabilmek için neler yapalirim?
Pazartesi sezeryan olsam, 18inde annem ameliyat olunca bir hafta teyzem benim evimde bakıcak anneme. Sonra onun ihtiyaçlarını ve bakımını sağlayacak kadar ayaklanabilir miyim?
Umudum kalmadı doktorun dediklerinden dolayı normal doğuma karşı pek :KK64:Zaten ne ağrım var ne bi ağırlığım ne sızım.. bebeğimde sanki ağzımdan çıkıcak o kdar yukardaki.. sadece her gün regl ağrım gibi bi ağrım olup gidiyo yarım saatte. Bir de son 3-4 gündür sürekli lavabodayım, affedersiniz büyük tuvaletim geliyor. Bunlar normal doğum belirtisi mi bilemedim ama doktorum umutsuzlaştırdı beni :KK43:

Mutlu günleriniz olsun kızlar :KK200:
Malesef bazı doktorlar sezaryenci. Bol yürüyüş yapın, hurma yiyin. Bu haftalarda cinsel ilişki ve memelerin uyarılması doğumu başlatabilir. Başka bir doktora gidin mutlaka onun da görüşünü alın.

Onlar eski yöntemle olan sezaryenlerdeymis hiç öyle şeyler yaşamadım eğildim kalktım hastaneden gelir gelmez dusumu aldım 16 aylık kızım ve soğuklarda vs hiçte ağrım olmadı. Ameliyattan çıktıktan sonra bile olmadı ağrı kesici serum takıyorlar zaten. En iyi doğum sezaryen doğum diyorum ben uyudum uyandığımda bebeğim dogmustu yarım saat içinde oldu bitti ohh
Birşey daha sorcamm o_O süZme yoğurt poşeti gibi oluyor göbeğin diyorlar doğru mudurr?

Ne sancı, ne bi açılma var bende, bebek de inmemiş, sizde de öyle miydi? Allah sağlıkla büyütmenizi nasip etsin inşallah
İşte bendede öyleydi ben 2. De doğuma gidwrkwn sancı falan yoktu. 41 haftayı geçti yani. Ama şimdi döncek vakit yoktur farklı bişidir bilemem. Sonuçta doktor be diyosa yapıuoruz hepimiz. Sadece daha vaktin var bi doktora daha göstermeni sormanı tavsiye ederim. Normal doğum harika birşey. İnşallah olur.

Eğer sezaryen olursan eve geldiğinde de surekli yatma 2 saat arayla kalkıp evde turladim ben hep daha kolay atlatirsin. Eve geldigindede yatmadım zaten normal yaşantımda gibi yine oturdum annem yemek yaparken yardım ettim yaratana diyorlardı ama yatınca canım sikiliyordu. O yüzden hiç yatmadım

Karından acik ameliyat oluyorsunuz. 2 kere sezaryen oldum. Bahsettiğiniz kadar kolay olmadı. Sizinki kolay olmuş siz hızlı iyileşmiş olabilirsiniz ancak herkes için geçerli değil bu.

Birşey daha sorcamm o_O süZme yoğurt poşeti gibi oluyor göbeğin diyorlar doğru mudurr?
Alakası yok söylenenlere çok takılma herkesin doğumu kendine özeldir. Doğumdan hemen sonrada şimdide gayet normal bı karnım var mesela sezeryan doğum yapanın göbeği gitmez bilmem nede diyorlar o da yalan doğumdan 6 ay sonra önceki kıiloma döndüm

doğum yapar yapmaz evet büzüş büzüş oluyor. Ama ben zayıftım şuan karnımda tek bir çatlak bile yok dümdüz. Doğum sonrası korsesi kullanabilirsin kilolu isen
Benim buzus buzuste olmadı herkesin farklı işte o yüzden söylenenlere çok fazla takılmamak gerek. Bekleyip yaşayıp görmek gerek

Sezeryan yaptım bebeğinin sevincinden hemen kalkıp yürüdüm sonrası biraz durumlar yaşadığından midir bilmiyorum cabuk toparladm belki de mecburdum.

Yataktan kalkarken zorlaniyosun 40im çıkmadan ev supurdum

Merhaba kızlar :KK15:
Ben 40+1 haftalık hamileyim. Dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin 4kilo olduğunu, aşağı inmediğini(kanala girmediğini), nstde sancımın hiç olmadığını, hiç açılmam olmadığını söyledi. Doğumun kendiliğinden gelmezse pazartesi günü sezeryana alıcam dedi. Suni sancı ile başlamaz mı dedim, hayır dedi.
Normal doğumu daha çok istiyorum. Bebeğimin ilk ağladığı ana şahit olmayı çok istiyorum. Epidural sezaryeni kaldıramam, panik atak hastasıyım, o an hissetmesem de kesildiğimi bilmek şuan bile kalbimi daraltıyor.
Ve bir diğer ve en önemli sebebim çevremde sezaryen olanların uzun süre kendilerini toparlayamadıklarını söylemeleri. Annem haziranda omurilikteki kaymadan dolayı ameliyat olacak. Ama bakabilecek kimse yok benden başka ve ben bakıcam ona. Doktoru muhakkak üç ay yatacaksın dedi. Bakacak kimse yok, bayağı kötü şuan bile durumu erteleyemiyoruz da. Ki benim doğumdan dolayı erteledik zaten, iyice acı içinde kaldı.
Sorum şu ki sezaryenden sonra ne kadar sürede ayaklanabilirim?
Normal doğumla arasında gerçekten fark var mı ayağa hemen kalkma açısından?
Daha çabuk ayaklanabilmek için neler yapalirim?
Pazartesi sezeryan olsam, 18inde annem ameliyat olunca bir hafta teyzem benim evimde bakıcak anneme. Sonra onun ihtiyaçlarını ve bakımını sağlayacak kadar ayaklanabilir miyim?
Umudum kalmadı doktorun dediklerinden dolayı normal doğuma karşı pek :KK64:Zaten ne ağrım var ne bi ağırlığım ne sızım.. bebeğimde sanki ağzımdan çıkıcak o kdar yukardaki.. sadece her gün regl ağrım gibi bi ağrım olup gidiyo yarım saatte. Bir de son 3-4 gündür sürekli lavabodayım, affedersiniz büyük tuvaletim geliyor. Bunlar normal doğum belirtisi mi bilemedim ama doktorum umutsuzlaştırdı beni :KK43:

Mutlu günleriniz olsun kızlar :KK200:

kendinizi sezeryandan sonra toparlayamam diye şartlamayın.
iki sezeryan oldum pazar öğlen olup p.tesi sabahı eve gelip gelen giden olursa diye evi süpürdüm. ille acıdan yıkılacaksınız diye bir şey yok.
benim arkadaşım normal doğum yapmıştı ama dikişleri yüzünden oturup kalkamıyordu.
yani demem o ki sizin bünyenizle alakalı aslında.

Malesef bazı doktorlar sezaryenci. Bol yürüyüş yapın, hurma yiyin. Bu haftalarda cinsel ilişki ve memelerin uyarılması doğumu başlatabilir. Başka bir doktora gidin mutlaka onun da görüşünü alın.
Ondan şüphelendim, yani doktorum sezaryeni mi istiyor diye. Başka doktor bakar mı acaba, bebeğin eşi rahim ağzındaydı benim şimdi yukarda şükür, başka doktora gittim daha önce hangi doktora gittiyseniz ona niye gitmiyosun dedi, çekiniyorum bu doktorlardan :olamaz:

Eski usulle alakasi yok , tamamen bunyeyle alakali
Gayet yeni usul sezeryan oldum , agri ve aci esigim cok yuksektir ama korkunc agri cektim sezeryan sonrasi , hala da soguklarda sizlar dikis yerim
Siz sansliymissiniz kolay atlatmissiniz

Bebek ve anne bakımı aynı anda mümkün değil. Siz bir kere yorgun uykusuz olacaksınız. Yemek yemeğe banyo yapmaya bile fırsatınız olmayabilir. Gerçekçi düşünün anneniz için bir bakıcı tutmalisiniz. Hatta sizin için de evinizin temizliği ve yemeginizi yapan birine ihtiyacınız olabilir. Bu bebeğin ne kadar uyumlu olduğu ile ilgili. Allah göstermesin kolik olursa 40 ı çıkmadan günde 5-6 saat ağlasa sen ne yapacaksın o zaman? Çok nadir kolik olmayan bebek duydum.

Back