- 26 Mayıs 2018
- 698
- 1.668
- 63
- 43
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ondan şüphelendim, yani doktorum sezaryeni mi istiyor diye. Başka doktor bakar mı acaba, bebeğin eşi rahim ağzındaydı benim şimdi yukarda şükür, başka doktora gittim daha önce hangi doktora gittiyseniz ona niye gitmiyosun dedi, çekiniyorum bu doktorlardan
Bana herkes “karnın hep ağrıcak, kanama olcak, eğilip kalkamicaksın, seneler sonra bile soğuklarda ağrı çekceksin” vs diyor, o da beni çok korkuttu sezaryenden
Ya ne güzel maşallah, inşallah benim de öyle olur, insanlar korkutucu şeyler anlatmayı çok seviyor sanırım, o yüzden bayağı korktum hele son zamanlardakendinizi sezeryandan sonra toparlayamam diye şartlamayın.
iki sezeryan oldum pazar öğlen olup p.tesi sabahı eve gelip gelen giden olursa diye evi süpürdüm. ille acıdan yıkılacaksınız diye bir şey yok.
benim arkadaşım normal doğum yapmıştı ama dikişleri yüzünden oturup kalkamıyordu.
yani demem o ki sizin bünyenizle alakalı aslında.
Hala annem yanımda 33 gün oldu. Hiçbir şey yapamıyorum maalesef. Hem dikişlerimden hem de psikolojik olarak. Tek isteğim dinlenmek.Peki ne kadar süre kendi kendinize yetmeye, yani evde birine ihtiyaç duymamaya başladınız?
Amin inşallahh çok teşekkür ederimİlk bebegimde sadece 2gun karnım acıdı yürümekte zorlandım 3.gun hiç ağrım kalmadı 5.gun çık surda koş desen kosardim o kadar iyiydim gel gör ki ikinci bebegimde 15 gün kendime gelemedim 15 gün ağrıdı dikis yerlerim hareket etmek zulumdu demekki durumdan duruma farkediyor tavsiyem sakin olun dua edin pozitif düşünün hayırlı doğumlar sağlıkla alırsınız kucağınıza İnşallah
Benim çevrem mi öyle, yoksa tüm gebelerin çevresinde öyle insanlar var bilemiyorum. Hele kayınvalidem, normal doğur sezaryenle yaparsan şöyle böyle olur diyor, zaten çok atak geçiren biriyim, ilaç kesmişim bu dönemde falan, rüyalarımda insanların karnımı bıçakladığını bebeğimi aldığını ve beni öylece bıraktıklarını görüyorum, öyle şeyler anlatıyorlar kii :)Allah bebeğinizi sağlıkla kucaginiza almayı nasip etsin. 2006 da kendi isteğimle kızımı sezeryanla dünyaya getirdim. Aradan geçmiş bunca yıl. Ancak o zamanın şartlarıyla bile hiç pişmanlık duymadım. Biseyler çok aksi gitmedikçe hiç de abartıldığı gibi değil. Yarım bir insan değilim. Göbeğim yoğurt poşeti gibi de degil:) korkutuldugu gibi değil inanın.
Ya ne güzel maşallah, inşallah benim de öyle olur, insanlar korkutucu şeyler anlatmayı çok seviyor sanırım, o yüzden bayağı korktum hele son zamanlarda
Son 5 gün kaldı doktorun verdiği, bu kadar kısa sürede fayda eder mi ki hurma egzersiz falan acabaHayırlısı olsun, şartlamayın kendinizi.
Sezaryenlerden sonra kötü hikayeler de yok eskisi gibi.
Ama normal doğum için bol bol hurma yiyin, mümkünse -biliyorum çok zor- günde en az 1 kez ilişki yaşayın, internetten bakın egzersiz yapın ve çok çooook yürüyün.
Denemenin zararı olmaz.Son 5 gün kaldı doktorun verdiği, bu kadar kısa sürede fayda eder mi ki hurma egzersiz falan acaba
Ben normalde çok nazlı değilim, yani gebeliğim süresince de her işimi yaptım şükür ki ilk 4 ay günde 5-6 kere kusardım bişey yiyemezdim. İnşallah sezaryenden sonra sağlığım sıhhatim yerimde olur da hemen ayaklanırımBen üç çocuğumu da sezeryanla doğurdum hepsinde de üçüncü gün herseyimi kendim yapar hale geldim. Birazda gayret etmek lazım. Sonuncu sezeryanım 3 saatten fazla sürdü. Yatıp kalkarken acı hissettim tabiki. Umarım hersey yolunda gider sizinde çabucak sağlığınıza kavuşursunuz
Hiç belli olmaz belki de normal doğum olur..
Benim de karnım hiç aşağı inmemişti, hiç açılmam ve sancım yoktu, ta ki doğumumun başladığı geceye kadar..
Allah'ın işi hiç belli olmaz o..
Ayrıca sezaryenden sonra bebeğiyle rahatça ilgilenen arkadaşlarım var.
Yalnız bebek hep emmek isteyecek gazı olacak vs. bütün gün onunla ilgilenmeniz gerekecek. Yetişemezsiniz. Anneniz için yardımcı bulun bence..
Benim çevrem mi öyle, yoksa tüm gebelerin çevresinde öyle insanlar var bilemiyorum. Hele kayınvalidem, normal doğur sezaryenle yaparsan şöyle böyle olur diyor, zaten çok atak geçiren biriyim, ilaç kesmişim bu dönemde falan, rüyalarımda insanların karnımı bıçakladığını bebeğimi aldığını ve beni öylece bıraktıklarını görüyorum, öyle şeyler anlatıyorlar kii :)
Benim çevremde de sezeryan olanlar sonraki gün ayaklandı.Herkesin bünyesine göre değişir.Merhaba kızlar
Ben 40+1 haftalık hamileyim. Dün kontrolüm vardı, doktor bebeğin 4kilo olduğunu, aşağı inmediğini(kanala girmediğini), nstde sancımın hiç olmadığını, hiç açılmam olmadığını söyledi. Doğumun kendiliğinden gelmezse pazartesi günü sezeryana alıcam dedi. Suni sancı ile başlamaz mı dedim, hayır dedi.
Normal doğumu daha çok istiyorum. Bebeğimin ilk ağladığı ana şahit olmayı çok istiyorum. Epidural sezaryeni kaldıramam, panik atak hastasıyım, o an hissetmesem de kesildiğimi bilmek şuan bile kalbimi daraltıyor.
Ve bir diğer ve en önemli sebebim çevremde sezaryen olanların uzun süre kendilerini toparlayamadıklarını söylemeleri. Annem haziranda omurilikteki kaymadan dolayı ameliyat olacak. Ama bakabilecek kimse yok benden başka ve ben bakıcam ona. Doktoru muhakkak üç ay yatacaksın dedi. Bakacak kimse yok, bayağı kötü şuan bile durumu erteleyemiyoruz da. Ki benim doğumdan dolayı erteledik zaten, iyice acı içinde kaldı.
Sorum şu ki sezaryenden sonra ne kadar sürede ayaklanabilirim?
Normal doğumla arasında gerçekten fark var mı ayağa hemen kalkma açısından?
Daha çabuk ayaklanabilmek için neler yapalirim?
Pazartesi sezeryan olsam, 18inde annem ameliyat olunca bir hafta teyzem benim evimde bakıcak anneme. Sonra onun ihtiyaçlarını ve bakımını sağlayacak kadar ayaklanabilir miyim?
Umudum kalmadı doktorun dediklerinden dolayı normal doğuma karşı pek Zaten ne ağrım var ne bi ağırlığım ne sızım.. bebeğimde sanki ağzımdan çıkıcak o kdar yukardaki.. sadece her gün regl ağrım gibi bi ağrım olup gidiyo yarım saatte. Bir de son 3-4 gündür sürekli lavabodayım, affedersiniz büyük tuvaletim geliyor. Bunlar normal doğum belirtisi mi bilemedim ama doktorum umutsuzlaştırdı beni
Mutlu günleriniz olsun kızlar
Teyzem bir süre destek olabilcek anneme bakım konusunda inşallah, peki o süreçte kendi kendime ne kadr sürede yetebilcek duruma gelebilirim acaba Kv falan destek olamayacak çünkü bana daSezaryen oldum. İlk gün yatakta sağa sola dönemedim acıdan. İkinci gün yürüyebildim. Üçüncü gün ağrı sızı epey azaldı. Bir hafta sonra dışarı çıkıp, yürüyüş yapabiliyordum. Sezaryenden sonra öyle haftalarca toparlayamayan insan duymadım hiç. Yine de bir hasta bakabilmenizin imkanı yok. Hareket edebilirsiniz, ufak tefek işler halledebilirsiniz ama hasta bakmak demek bedeni zorlayacak bir sürü hareket demek; yatır, kaldır, temizlik yap... vs. Karnınızı, belinizi, pelvik kaslarınızı zorlayacak hareketlerden bir altı ay kadar uzak durmanız gerekiyor. O yüzden yardım almalısınız mutlaka. Annenize şimdiden geçmiş olsun. Size de hayırlı doğumlar. Allah analı babalı büyütsün.
Ne kadar süre sonra doğumunuz gerçekleştii? Benim de hiç bi belirtim yok ama bu kadar kısa sürede olur mu bilemedim