merhaba canım ben de öğretmenim ve eylülde doğum yapıcam hayırlısıyla. 40 günlük normal rapor almak biraz zor. ama usulüne uydurup heyet raporu alabilir. çalıştığı kurumun müdürü insaflıysa raporu kabul eder sorun çıkarmaz ama insafsızsa sorun çıkarır dahası bazı milli eğitim müdürlükleri de sorun çıkarabiliyor. ama yine de şansını bi denesin zira ben öyle yapıcam.Merhaba kızlar öğretmen bir arkadaşım için soruyorum. 1 Eylül gibi doğum yapacak. 8 haftalık doğum izninden sonra 40 gün rapor almayı düşünüyor, sonra ocak ayına gelindiği için yani yeni yıla geçildiği için 40 gün de o zaman almayı planlıyor. yani üst üste çalışmadan 80 gün rapor alabilir mi?
Farklı doktorlardan 5+5 şeklinde her pazartesi rapor almayı planlıyor. Bilmiyorum artık. Peki devamında hiç çalışmadan ocak ayı itibariyle bu 5+5 yani her hafta rapor almaya devam edebilir mi? Ocakta rapor hakkı yenileniyor ama arka arkaya olduğu için sorun olur mu?merhaba canım ben de öğretmenim ve eylülde doğum yapıcam hayırlısıyla. 40 günlük normal rapor almak biraz zor. ama usulüne uydurup heyet raporu alabilir. çalıştığı kurumun müdürü insaflıysa raporu kabul eder sorun çıkarmaz ama insafsızsa sorun çıkarır dahası bazı milli eğitim müdürlükleri de sorun çıkarabiliyor. ama yine de şansını bi denesin zira ben öyle yapıcam.
Anladım canım teşekkür ederimo kadarını bilemiyorum ama kime sorduysam süre uzun olduğu için sorun olduğunu duydum. eğer ortada bir hastalık yoksa arka arkaya alması dikkat çeker tabiki. bunu milli eğitim de istemiyor ve usulsüz alınan raporu fark ettiklerinde verdikleri maaşları bile geri alabiliyorlar. hem sen yoruluyosun doktor doktor koşturmaktan hem de idare tarafından yapılan o baskı psikolojik olarak yoruyor insanı. yine de arkadaşın kendisi bilir.
5+5 her hafta alması imkansız bence ben de hamileliğinin baslarında cok kotu grip olmuştum bi hafta rapor almak istedim hic bi doktor vermiyor grip ise gitmeye engel değilmiş iyi de ben hamileydim ve her an daha da kötülesip bebeğime zarar gelebilirdi ama vermiyorlar iste üçüncü doktorda rica minnet almıştık raporFarklı doktorlardan 5+5 şeklinde her pazartesi rapor almayı planlıyor. Bilmiyorum artık. Peki devamında hiç çalışmadan ocak ayı itibariyle bu 5+5 yani her hafta rapor almaya devam edebilir mi? Ocakta rapor hakkı yenileniyor ama arka arkaya olduğu için sorun olur mu?
kızlar merhaba peki doğum izni hakkında alınan ücret hakkında bilgisi olan varmı mesela kaçıncı ayda devlet izini ayırıyor birde özel söktörde aynımı benim doğum izni ücreti filan hiç bilgim yok şuan hamileyim ama heran çıkarırlar diye çok korkuyorum yardımca olursanız sevinirim
doğum iznindeyken maaş alabiliyoruz.
ücretsiz izin alırsanız eğer maaş alamazsınız.
Peki bu 40 haftalık süre çoğul gebelikler için de geçerli mi? Çünkü çoğul gebeliklerde genelde 37.haftada doğum oluyor. Geriye kalan 3 hafta doğum iznine ekleniyor mu?gebeliğin 32. haftasından itibaren doğum izni başlıyor. 40.hafta doğum yapacağın varsayılarak, 8 hafta doğum öncesi ve 8 hafta doğum sonrası iznin var.
Eğer 32. haftanın bitiminde doktorundan "çalışabilir" raporu alırsan, 37. hafta bitene kadar çalışıp, çalışmış olduğun 5 haftayı da doğum sonrasına aktarabiliyorsun. 37 haftadan sonra çalışma hakkın zaten yok, yasak.
37. hafta bitiminde doğum iznine ayrıldın ve 38. haftanın bitiminde doğum yaptın diyelim. kalan 2 haftalık iznin de (40 haftaya kadar olan) doğumdan sonraya ekleniyor.