- 22 Haziran 2010
- 2.901
- 106
- 363
- Konu Sahibi zuhalzerrin
-
yeni torba yasasında 40. haftadan önce doğum yaparsan kullanmadığın izinler de doğumdan sonraya aktarılıyor 38. haftada doğum yaparsan kalan 2 haftada doğum sonrasına aktarılmış oluyor yani 5+2 hafta doğumdan sonra kullanmış oluyorsun ayrıca çalışabilir raporu aldıktan sonra kadın doğum doktoru dışında aldığın raporlar izinden sayılmıyor yani rapor alabilirsin
Bu gelişmeler çok güzel..Benim haberim yoktu,zaten bu doğum izni konusuyla ilgili çok değişiklikler öngörülüyor ama hangisi geçerlilik kazandı hangisi uygulanıyor bu kısım belirsiz. ben 33 ay önce doğum yaptım. Durum böyleydi. Ben de bildiklerimi aktardım. Düzelttiğin için teşekkürler arkadaşım:)
Bu arada soruyu soran arkadaşım sen en iyisi ya diğer arkadaşın dediği gibi çalışma bakanlığını ara ya da hastanenin hasta ilişkileri birimiyle görüş onlar daha iyi aydınlatırlar...
merhaba,torba yasa henüz yürürlüğe girmediği için eski kanun geçerli, bu kanunda da alınan rapor izinden düşüyor.
yürürlüğe girdi, eşim müdür olduğu için böyle bir durum oldu ve 32. haftadan sonra çalışabilir raporu alan bir öğretmeni başka doktorlardan rapor kullandı ve izninden düşmedi.
kızlar benim de bir sorum var size; doğumum haziran sonu görünüyor.öğretmenim ve gelecek yıl 2 günlük ders alıcam okuldan ,sizce doğumöncesinde mi kullanmalyım izinlerimi,en erken 32.haftada ayrılabiliyorum daha öne çekemiyorum değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?