DOĞUM GÜNÜN DE YAPILABİLİCEK KOLAY TARİFLER

1gucluanne

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2023
78
19
Kızlar meraba yakın zaman da kızıma doğum günü yapıcam yaklaşık 20-25 kişilik bana yapımı hem kolay hem de güzel tarifler önerir misiniz? ☺ bir de sizce kaç çeşit olması idealdir

Ben yeğenimin doğum gününü hazırlamıştım. Annesi çalışıyordu ve basit bir tatlı yapar mısın demişti. Ama yetindim mi tabiki hayır :))

Çilekli, muzlu, parça çikolatalı ve cevizli bir parfe yapmıştım. ( bir gün önceden dolaba atsan daha iyi olur. Ana malzemesi krem santi ve petibör biskuvi. Kalanlar evde ne varsa) bunu pasta yerine yapmıştım
üç iki bir poğaça yapmıştım. Yerine milföyden de olur. İkisi de basit
Patates salatası
Krem santili üç malzemeli kurabiye ( 5 dk da hazırlanıyor, 10 dakikada pişiyor)
Limonlu kek çırpmıştım. Klasik kek hamurunu mufflin kaplarına böldüm. Üstüne de limonlu sos yapıp minik limon dilimleri koydum üstüne. Çok güzel gözüktü
istersen mısır patlatıp onları küçük kartondan mısır kutularına koyabilirsin. Güzel de gözüküyor

Bu menu hem masayı dolu gösteriyor hem çok da uğraştırmıyor. Tavsiye ederim

Ayy çok teşekkürler baya fikir oldu bana ☺

Krep kanepe yapmalısınız mutlaka, hem çok pratik hem de dekoratif duruyor.Büyük boy kreplerin içine kaşar, labne, füme, salatalık, yeşillik vb gibi istediğiniz malzemelerle doldurup, rulo şeklinde sarıp streçleyip dolaba kaldırın ya da yarım saat buzluğa ayın. Sofraya koymadan 20 dk önce çıkarıp 2 parmak eninde kesip üzerine süslü kokteyl kürdanlardan koyun.

Mayasız yoğurtlu poğaça mutlaka deneyin, 1 ölçü ile küçük yaptığınızda 45 50 adet elde edersiniz.
Yine renkli patates veya peynir topları yapabilirsiniz.

Çıtır yufka mantısını ben farklı yapıyorum. Muffin kalıpları içine yağlanan 2 kat yufka koyup fırında kalıplaştırıyorum, içine kıymalı harç. Servisten önce bunları birleştirip üzerine yoğurt ve salça sos.
Böylece börek sarmak vs zahmetli olmuyor.

Peynirli kabak sandal yine 1 gün önceden hazırlanıp sadece servis öncesi fırın gerektiren bir ürün, şık duruyor.
Tepsi mercimek köftesi yapabilirsiniz, el ile uğraşmadan borcama dizip küçük şekilde kesip çıkardığınız.
Borcam kumpir çocuklar ve yetişkinler çok sever.

Çok teşekkürler birsürü fikir oldu ☺

Patatesli kek yaz nefis yemek tarifleri sitesinde tarifi var. İnanılmaz guzel oluyor. Özel günlerde cevrem hep bana der yapıp getirir misin diye. Aşırı kolay bir tarif.
Ben tarife dereotu da ekliyorum daha lezzetli oluyor. Soğan yerine pırasa da doğradığım oluyor daha zengin bir tat olduğunu düşünüyorum.

Teşekkür ederim ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…