Doğum günü kutlaması

Cafe diyince biraz konsept organizasyon falan anlaşıldı sanırım. Aslında kasttetiğim sadece pastaydı. Ama ayrıca servis ücreti alındığını nilmiyordum.
Ben anladım sizi.bizde öyle yaptık pasta yedik bişeyler içtik kalktık. Ama pasta dahil 200 civarında ödeme yaptım pasta 8 kişilik olduğu halde

Ben anlamadim bu pasta nasıl bir pasta gecen hafta esimin dogumgununde 8 kisilik kadar bi pastaya 115 tl ödedim ben ama tasarım pastaydi butik.pasta mi deniyor ondan 😱🎂🍰 yani o pastanin 200 tl den fazla tutma ihtimali var

Baton pasta dikdörtgen veya kare şeklinde yapıyorlar şeker hamuru koyuyorlar hiç ekstra bi özelliği yok yani ama bi dünya para. Bende cuma günü oğlum için yaptırdım güya 10 kişilik baton pasta istedim küçücük birşey geldi çok pişman oldum 😡

Ben anlamadim bu pasta nasıl bir pasta gecen hafta esimin dogumgununde 8 kisilik kadar bi pastaya 115 tl ödedim ben ama tasarım pastaydi butik.pasta mi deniyor ondan 😱🎂🍰 yani o pastanin 200 tl den fazla tutma ihtimali var
Butik olmasa da pastalar çok ucuz değil zaten. Merdivenaltı olmayan bir pastaneden aldığım 4-5 kişilik bir pasta 60-70 ten aşağı değil. Konu sahibi 100 liraya hallederim diyor ama ortada sadece pasta olursa(biz sadece sembolik olarak alıyoruz bazen, o zaman 3-4 kişi için tekli pasta alıyoruz, hiç birimizin pasta ile arası yok zaten) en az 200 olur gibi geldi bana da.

Bir de konu sahibi sürpriz yaşamamak için önce mekanla konuş pasta kesimine servis ücreti alıyor mu(biz genellikle yemekli organizasyon yaparız o zaman ücret almıyorlar) sonra da gelecek kişilere bilgi ver(bunun en kolay yolu bir whatsapp grubu kurup açık açık yazmak)

Biz unideyken dogum gunu icin menusunde pasta olan herhangi bir cafeye gidip otururduk. Onceden konustugumuz arkadaslarla kalkip, pasta reyonuna gidip, pasta secer, ustune iyiki dogdun X yazidirirdik ve pastanin masamiza gelmesini beklerdik. Halen de cafelerde durumlar bu sekilde oluyor. Yani sadece pasta ve icecek parasi odeyerek kalkabilirsiniz. Susleme filan dusunmeyin. Ayrica bir pasta 60 tl diyelim, herkes ayri farkli icecek soylese kasadayken pasta+icecek odemesini herkes tek tek de yapabilir. Onceden de arkadaslarinizla mutlaka konusmalisiniz.

Önce x in doğum günü diye bir grup kur arkadaşları ekle
Arkadaşlar doğumgünü için şu mekanda kutlama yapalım diye düşünüyoruz pasta xx tl katılmaya müsait olanlar söyleyebilir mi? Herkes kendi içtiğini ödeyecek pasta ortak diye söylemen iyi olur yoksa bu iş sana 10 kişi olsanız pasta 100 tl içecekler 100 küsür tl şeklinde patlar.

Biz mado gibi bir yere tüm grup gider otururduk aradan biri gider bi pasta seçerdi pastaya mum koyup getirirlerdi masaya
Doğum günü olan kişi hariç parayı bölüşür öderdik işte
Üstüne birşey yiyip içen varsa o kendi cebinden öderdi

Dışarda 15 kişilik bütün pasta bulabilirsiniz. Kafeye pastayı kendinizin getireceğini, herkesin yiyip içtiğini kendisinin ödeyeceğini söyleyin. Size sadece uygun bir masa ayırmalılar.

Eğer organizasyonu o yapar ve diğerlerini davet ederse gelecek kişiler hesabı da onun ödeyeceğini düşünebilir. Bence bu kadar büyük organizasyon gereksiz...

Eviniz de yapın geçin, abartmayın ;)

Bizim zamanımızda okulun yanındaki pastaneden pasta alır çimenlerde yerdik

yanına da kantinden çay

bu arada 15 kişi olacak diye 15 kişilik pasta almaya gerek yok dilimler ince olsun maksat bir arada olmak

oğlumun doğum gününde 10 kişilik sıradan pastane pastası yazısız süssüz vs 90 tl demişti eşim

içeceği vs de maliyet

hava güzel bahçeniz vs varsa alın pastayı marketten de 2,5 luk içecek ve karton bardak

oldu sana kutlama

sosyal medyaya da yakın poz atarsınız ille de mekan çıkmayıverir :)))

yanına da kantinden çay

bu arada 15 kişi olacak diye 15 kişilik pasta almaya gerek yok dilimler ince olsun maksat bir arada olmak

oğlumun doğum gününde 10 kişilik sıradan pastane pastası yazısız süssüz vs 90 tl demişti eşim

içeceği vs de maliyet

hava güzel bahçeniz vs varsa alın pastayı marketten de 2,5 luk içecek ve karton bardak

oldu sana kutlama

Ya o değil de bana kimse mekanda doğumgünü yapmamış ya 29 yaşına geldim.
Biz de anlattığın gibi yurtta falan kutluyoduk ama 3-5 kişi
Hiç 15 kişi doğumgünümü kutlamadı

günümüzde olay sosyal medya

hiç 15 kişilik arkadaş grubum da olmadı

bak biz lisede nispeten bu tarz kutlamalar yaptık ama 3-5 kişi

kafeye gider oturur yer içer pasta da söylerdik ama herkes Alman hesabı hallederdi doğum günü çocuğuna hesap ödetilmezdi o kadar

geçen ortalaması 40 olan bir kadın grubu ile okul bitince öğretmene bir hediye kutlaması yaptık

bir mekana gittik

yedik içtik pastayı da aldık kestirdik hatta çok bile geldi çoluk çocuk kalabalık olmamıza rağmen

neyse pastanın fiyatı söylendi bölüştük ödedik

herkes yediğini içtiğini de ödesin denildi

öğretmen bir limonata içti

herkes onu da ödemeye kalkmış hatta sonra ödenen sayısı içileni geçti

ama aması şu ki biz en son kalkarken ekstra bir 100 TL hesap kaldı

bir bölümü çocukların içtiği suydu hani onu bilememiştik kiminki kaç tane içti gibisinden helali hoş olsun ama kendi yediğini içtiğini ödemeden kalkan her kim ise de onunki için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz

hepsi meslek sahibi çocuğunu özel okulda okutanlardan hesabını ödemeden gideni hala merak ederiz

biz üç kişi kaldık bölüşüp ödedik artık da bize de bu ders oldu

o nedenle hele ki öğrenci iken o tarz organizasyon çok riskli olur

evet biz bile bozulduk da öğrenciye ekstra kalacak 100 TL hesap çok fazla

yanına da kantinden çay

içeceği vs de maliyet

oldu sana kutlama

Sosyal medya falan kullanmıyorum keza arkadaşımda öyle yani böyle gösterişlik bir amacımız yok :)) Şimdi şöyle bir şey var. Mesela ben bir arkadaşı çağırıyorum. Ortamdan dolayı kimse ayrı kalmak istemiyor hatta sevgilileri de geliyor. Yani benim o kadar da yakın olmadığım insanlar da kontrolüm dışında ortamda bulunuyor. Kimseyi pastaya doyurmak gibi bir niyetim yok açıkçası. Yani 15 kişilik butik pasta falan yaptıramam zaten. Pastanedeki büyük boy pastalardan birini alıp geçmeyi düşünüyorum. Yaşadığım şehir biraz uygun fiyatlı 100 ü geçmez diye düşünüyorum. Yine de sürprizle karşılaşmamak için öncesinde gidip sorarım.

Bahsettiğim gibi benim kontrolüm dışında gelenler olacak. Bana kalsa bu kadar kişiyi çağırmam o zman eve de sığarız ama bu tarz grup olaylarında kimse devre dışı kalmak istemiyor. Sevgilileri falan da geliyor. Özel olarak gelmesinler de diyemem.

Bahsettiğim gibi benim kontrolüm dışında gelenler olacak. Bana kalsa bu kadar kişiyi çağırmam o zman eve de sığarız ama bu tarz grup olaylarında kimse devre dışı kalmak istemiyor. Sevgilileri falan da geliyor. Özel olarak gelmesinler de diyemem.

işte bize değişik gelen gurupların kalabalıklığı

sevgilim neden bizim sınıftan X kişisinin doğum gününe gelsin ki

yani kalabalık etkinlik de yapılır tabii de her etkinlik kalabalık grupla olmaz

olağan şartlarda eve de sığılır yani herkes paşa gibi koltuğa yayılmaz ki öğrenci evinde ilişirsin bir yere

Ben olsam alırım pastamı 2 de yakın arkadaşımızı alırım onlar ellerine balon alır ben pastayı alırım giderim kapısına mumu yakıp zili çalarım açar açmaz iyi ki doğdun diye çığırırız olur biter
Hiç sevmiyorum böyle planlarda uzak duran mıymıy kişileri
Kimseyle uğraşmam ben kutlar geçerim herkes kendi düşünsün
(Hayat tecrübesi)

Lüks mü yani sadece pasta olacak ve cafede oturulacak. Kişi başı 100 falan çok değil mi? Ben pastaya 100 civarı öderim. Herkeste ne içtiyse onu öder sadece diye düşünmüşüm. Bu kadar masraflı oluyorsa bu kutlamalar nasıl yapılıyor? Yani öğrenci işi nasıl yapmalıyım sizce?
cafelerin en sevdiği şey böyle kutlamalarda pasta kestim, tabak çatal verdim diyip ekstra para istemektir :) hiç daha önce katılmadınız mı böyle organizasyonlara..
yakın arkadaşlarsanız, küçük müçük birinizin evinde toplanın. sandviç malzemeleri ve ekmekler alın. bu kendi sandviçini kendin yap partisidir diyin. kastettiğim illa sucuk salam değil. peynir, zeytin ezmesi, bol turşu-domates-salatalık-yeşillik. maksat yemek değil eğlenmek zaten.

bir tane de pasta. tam 15 kişilik olmasa da olur, gerekirse 1 dilimi 2ye bölersiniz. iyi bir pastanın küçük boyu bile pahalıdır. 15 kişilik pasta 100 tl ye çözülmez (100 tl pastaya ben veririm demişsiniz).

çalışmaya başladığınızda gidip eğlence mekanlarında bol bol kutlayacaksınız nasılsa :)

Sosyal medya falan kullanmıyorum keza arkadaşımda öyle yani böyle gösterişlik bir amacımız yok :)) Şimdi şöyle bir şey var. Mesela ben bir arkadaşı çağırıyorum. Ortamdan dolayı kimse ayrı kalmak istemiyor hatta sevgilileri de geliyor. Yani benim o kadar da yakın olmadığım insanlar da kontrolüm dışında ortamda bulunuyor. Kimseyi pastaya doyurmak gibi bir niyetim yok açıkçası. Yani 15 kişilik butik pasta falan yaptıramam zaten. Pastanedeki büyük boy pastalardan birini alıp geçmeyi düşünüyorum. Yaşadığım şehir biraz uygun fiyatlı 100 ü geçmez diye düşünüyorum. Yine de sürprizle karşılaşmamak için öncesinde gidip sorarım.

Neden ki ?
Oraya gelen pastanın fiyatına da ortak olmalı zaten,ortaksa hediye onun için de para ayırmalı.
10 kişi gelirse pastanın fiyatı da 10'a bölünür,herkes hesaplı ödemiş olur böylece.Sevgilisini çağıranlar falan oluyor demişsiniz,onlar da otursun 2 kişi öderler işte.

Lüks mü yani sadece pasta olacak ve cafede oturulacak. Kişi başı 100 falan çok değil mi? Ben pastaya 100 civarı öderim. Herkeste ne içtiyse onu öder sadece diye düşünmüşüm. Bu kadar masraflı oluyorsa bu kutlamalar nasıl yapılıyor? Yani öğrenci işi nasıl yapmalıyım sizce?
Kuzum orta halli öğrenci olup bir kafede öyle 15 kişilik doğum günü kutlandığını pek görmedim.

Çevremdeki çoğu insan benim yaşlarımda, zengin çocukları hep. 7 senedir deneyimlediğim kadarıyla, bu kutlamaları, doğum günü sahibine yakın bir iki kişi organize eder. 10 kişilik grupsa muhakkak 20-30 kişilik hesap patlar ve bu 10 kişiden maksimum 5-6'sı hesaba dahil olur. Biz hiç kafede kutlamadık, genelde alkollü mekanlardı ve hep en fazla 7-8 kişi olurduk. Bunlarda en samimi olduklarımızdır. Bazen arkadaşlar kendi arkadaşlarını da getirirdi 10 kişiyi bulurduk ama ben daha herkesin içtiğini ödediği alman usulü bir doğum gününe katılmadım. Her sene eşimin kuzeninin doğum gününü ben organize etmeye çalışırım. Organize edene biraz pahalıya patlıyor.

Yapacağın şey, arkadaşlarınızı toplayıp konuşmak, "X mekanda şöyle bir sürpriz düşünüyorum. Pasta benden ama alman usulü olacak, yani herkes yediğini içtiğini kendi ödeyecek," gibi. Hiçte ayıp değil. Biz de bunları konuşuyoruz önceden. Alkollü olduğu için çoğunlukla zom olanlar hesap ödemiyor, ödemek isteyen de elini cebine atıp hesabı paylaşıyor. 15 kişi çok fazla değil mi bu arada kuzum?

Pastayı dışarıdan alın kafeye 15 kişi gidin herkes ayrı ayrı siparişini versin hesabını ödesin pastada ortada gelir ekstra kafeye para ödemenize gerek yok sadece yer ayırtın.... Bunun içinde 15 kişiyle hemen bir watsab grubu kurup konuşun

Gruba pasta artı hediye şu diye yazın veren verir zaten

Back
X