Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Doğum Çantasında Olması Gerekenler

limon_01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
385
0
26
Ankara
kızlarr kafam karıştıı yaaa ne almam gerekiyorr ya bana bir yazın yaa 0 3 ayı aldmm alacağımı dün arkadaşım geldi dediki bunlar çok fazla altı tane pantolan aldım 1 ay için diğerlerini büyük aldım biraz fazla diyip durdu yaa s
deneyimli anneler yazar mısınız kaçar tane almam gerekiyoo

hangı hastahanede dogum yapacagınızda baglı benım hastahanem orada kaldıgımız sure boyunca kendılerı gıydırdı sadece cıkarken hastahen cıkısımızı ıstedıler verdık onu gıydırdıler eger boyle bır ımkan tanımıyorsa hastahane ozaman 3-4 arası yeter bebek ıcın tulum gıbı

gülhanede yapacam canım çıkış aldım zaten battaniye falan
ama eve gelince sıkıntı yaşamak istemiyorum eksik olacak ama 0-3 ay eşyaları neler daha neler almam gerekiyor

zıbın. kırkı çıkana kadar içine giydirdiğin ince çamaşır, ayaklı alt pijama, çorap, şapka, battaniye, takım,... bunlardan 4 takım 0.3 ay al, 4 takım da 3_6 ay al... rahat yeter bence...

ben hastahanede 1 gün bile yatmadım. akşam 10 da gittim sabah 9 da taburcu oldum. bebeğim için 2 hastane çıkışı almıştım yanıma takım olarak, birde ince iç çamaşırı ve tabi ki bezi. takımın birini doğduğunda giydirdiler, diğerini de sabah eve dönerken giydirdik. kendime de 2 gecelik 2-3 tanede iç çamaşırı. daha bir sürü şey almıştım ama hiç birini kullanmama gerek kalmadı.

bede iki tane aldımm çıktışlarını bir tanesini beşli takım aldm diğerini onlu set aldım bakalım yaa şimdi kendimle uğraşıyorum her ihtimale karşı her şey koymak istiyorum bendee yaaa

peki genel olarak neler almalıyım üç aya kadar aldım bir sürü şey ama bilmiyorum hepsi doğru muuu

ben hazırladım kendi çantamıda bebeğinkini de şimdi yazayım hem size fikir olur hemde eksık varsa yazarsınız
3takım hastane çıkışı ve kundak ,10 tane bez ,1paket ıslak mendil, 3tane oyalı mendil, çorap, kalın battaniye , biberon, emzik, hatta zemzem suyu (hatırladıklarım)
kendime 2 tane gecelık ,1 tane pijama ,iç çamaşırı,hasta bezi, ped, çorap, kirliler için poşet ,tarak ,terlık, kapalı olduğum için makyaj malzemesi almadım ama uygun bir yazma koydum ben gecen hafta hazırlamıştım bunlar aklımda olanlar hepsi yıkanmış ve ütülenmiştir.artık doğuma hazırız.

bede iki tane aldımm çıktışlarını bir tanesini beşli takım aldm diğerini onlu set aldım bakalım yaa şimdi kendimle uğraşıyorum her ihtimale karşı her şey koymak istiyorum bendee yaaa

peki genel olarak neler almalıyım üç aya kadar aldım bir sürü şey ama bilmiyorum hepsi doğru muuu

ilk 3 aydan bahsediyorsun anlaşılan, doğumun aralıkta görünüyor, kesinlikle kadife tulumlardan almalıısn bunlar kurtarıcın olacak en başta onu söyleyeyim. geri kalanından onlu takım falan almana gerek yok, çok çabuk gelişiyorlar ilk aylarda. hangi mevsim olursa olsun ince iç çamaşırı al bebeğine kalınlar rahatsız edici oluyor. zıbın çok gerekli, hem kısa kollu hem uzun kollu. ben kimi zaman atlet niyetine de giydiriyorum. alt üst takım almıştım 6 adet. bluzunun kolları kendinden eldivenli,altıda patikli, çok kullanışlı oluyor. fazlasına gerek yok, bir giydiğini en fazla 3-4 kere daha giyer daha fazla giydiremezsin zaten. dediğim gibi çok çabuk büyüyor ufaklıklar :16:

ben hazırladım kendi çantamıda bebeğinkini de şimdi yazayım hem size fikir olur hemde eksık varsa yazarsınız
3takım hastane çıkışı ve kundak ,10 tane bez ,1paket ıslak mendil, 3tane oyalı mendil, çorap, kalın battaniye , biberon, emzik, hatta zemzem suyu (hatırladıklarım)
kendime 2 tane gecelık ,1 tane pijama ,iç çamaşırı,hasta bezi, ped, çorap, kirliler için poşet ,tarak ,terlık, kapalı olduğum için makyaj malzemesi almadım ama uygun bir yazma koydum ben gecen hafta hazırlamıştım bunlar aklımda olanlar hepsi yıkanmış ve ütülenmiştir.artık doğuma hazırız.

e o kadar şeyin arasına bi fotoğraf makinesi ekleyin bence :)

kızlar yaa sizleri seviyorum fotoğraf makinesi iyi fikir bende gelecek ay çantamı alacam onlara koyayım diyorumm hepp ayy şimdiden heyecanlandımm yaaaaaa oğğlummmmmmmmmmuu istiyorummm

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin cnm....
tartışmasız dünyanın en güzel duygusunu yaşamana bi kaç ay kaldı... :)

Son düzenleme:
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin cnm....
tartışmasız dünyanın en güzel duygusunu yaşamana bi kaç ay kaldı... :)

teşekkür ederim canım yaa inşallah böylee kolaylıklaa olur bilmiyorum bazen korkuyorumm bazen de onu kucağıma alacağımı düşününce herşeyimmm bitiyorrrr artık onunla yaşıyorum çokk güzel bir duyguu

kızlar yaa sizleri seviyorum fotoğraf makinesi iyi fikir bende gelecek ay çantamı alacam onlara koyayım diyorumm hepp ayy şimdiden heyecanlandımm yaaaaaa oğğlummmmmmmmmmuu istiyorummm

bebek bakım ürünleriniz hazır mı??? ankarada mı yasıyorsunuz ? değil ise yardımcı olabilirim :))

evet ankarada yaşıyorum bu ay alacam onları inşallah ama mothercarenin ürünlerini düşünuyorumm daha iyi bir marka varsa tabi kii önerilerinee açığımmm

bende daha hastane cantamizi hazirlamadim :18:
bugun yarin mutlaka hazirlamam gerekiyor, neyseki bebisin butun kiyafetlerini yikadim utuledim yerlestirdim :16::emir_bebek::nazar:

bebegimin cantasina koymak istediklerim:

islak mendil
taragi ve sac fircasi
bir kac tane yeni dogan bezi
hastane cikisi 2-3 tane filan (baslik corap ve eldivenleride dahil)
ceket
ince bir battaniye bebegi sarmak icin
kalin bir battaniye
termometre
2-3 tane zibin
1 tane emzik

kendi cantam icin:

dis fircasi ve macunu
deodorant, dudak kremi vs
banyo havlusu
dogum sonrasi pedi 1 paket
lenslerimin kutusu ve sivisi
terlik ve kalin corap
dogumda giymek uzere rahat bir t-shirt
gozlugum
emzirme sutyeni
gecelik
buyuk ic camasiri
hastaneden cikarken giyilecek rahat bir kiyafet
mavi ya da kirmizi oyali yemeni :16:
fotograf makinasi
gerekli telefon numaralari
onemli kagitlar

aklima simdilik bunlar geliyor :14:

benden tavsiye dogumuz özeldeyse biberon emzik koymayın kullandırtmıyorlar

bende daha hastane cantamizi hazirlamadim :18:
bugun yarin mutlaka hazirlamam gerekiyor, neyseki bebisin butun kiyafetlerini yikadim utuledim yerlestirdim :16::emir_bebek::nazar:

islak mendil
taragi ve sac fircasi
bir kac tane yeni dogan bezi
ceket
kalin bir battaniye
termometre
2-3 tane zibin
1 tane emzik

kendi cantam icin:

dis fircasi ve macunu
banyo havlusu
lenslerimin kutusu ve sivisi
terlik ve kalin corap
gozlugum
emzirme sutyeni
gecelik
buyuk ic camasiri
fotograf makinasi
onemli kagitlar

aklima simdilik bunlar geliyor :14:

burda arkadas guzel acıklamıs ama fazlalıklar var:)
soyle ayırabılırım bunları ıclerınden

islak mendil
taragi ve sac fircasi (buna gerek kalmayacak mesela)
bir kac tane yeni dogan bezi (bı kac tane cok az en az 7 8 tane olmalı)
ceket (gereksız ufacık kollarına olmazkı:) en mantıklısı kalın battanıyeler)
kalin bir battaniye
termometre (buda gereksız kalıyo)
2-3 tane zibin
1 tane emzik
benım ekleyeceklerımden ıse
ınce pıjama takımı bu zıbın gıbı olan dıkıssızlerden
mendıl
derece

kendi cantam icin:

dis fircasi ve macunu
banyo havlusu (dus alınmıyo dıye bılıyorum ozellıkle sezeryan ıse)
lenslerimin kutusu ve sivisi ( :) )
terlik ve kalin corap (corap cok lazım ayaklar buz oluyor ve ozellıkle kısın olan dogumda)
gozlugum
emzirme sutyeni
gecelik
buyuk ic camasiri
fotograf makinasi
onemli kagitlar

muhakkak sabahlık goturun ben sezeryana gırerken sureklı uzerımdeydı
kırmızı tacı unutmayın:))
havluda alın ya terlıyorsunuz ya usuyorsunuz ter atarken havlu pcete yetısmedı bana guzel emıcı bıkac havlu kullandık
dıyerek sonlandırabılırım:)

tontriko umarım yazında degışıklık yapmamda sakınca yoktu:)
bu arada mutlu hyrlı zorluksuz dgmlar dılıyorum ......

burda arkadas guzel acıklamıs ama fazlalıklar var:)
soyle ayırabılırım bunları ıclerınden

islak mendil
taragi ve sac fircasi (buna gerek kalmayacak mesela)
bir kac tane yeni dogan bezi (bı kac tane cok az en az 7 8 tane olmalı)
ceket (gereksız ufacık kollarına olmazkı:) en mantıklısı kalın battanıyeler)
kalin bir battaniye
termometre (buda gereksız kalıyo)
2-3 tane zibin
1 tane emzik
benım ekleyeceklerımden ıse
ınce pıjama takımı bu zıbın gıbı olan dıkıssızlerden
mendıl
derece

kendi cantam icin:

dis fircasi ve macunu
banyo havlusu (dus alınmıyo dıye bılıyorum ozellıkle sezeryan ıse)
lenslerimin kutusu ve sivisi ( :) )
terlik ve kalin corap (corap cok lazım ayaklar buz oluyor ve ozellıkle kısın olan dogumda)
gozlugum
emzirme sutyeni
gecelik
buyuk ic camasiri
fotograf makinasi
onemli kagitlar

muhakkak sabahlık goturun ben sezeryana gırerken sureklı uzerımdeydı
kırmızı tacı unutmayın:))
havluda alın ya terlıyorsunuz ya usuyorsunuz ter atarken havlu pcete yetısmedı bana guzel emıcı bıkac havlu kullandık
dıyerek sonlandırabılırım:)

ceket derken hirka aldim birde yedek olarak sade pantolon ve ust...ne giymesi gerekecek bilmiyorum ve kac gun kaliriz hastanede Allah bilir. fazladan aldim diyelim.

ben termometre demisim sen derece, bende onu demek istiyiorum zaten :9:

sabahlik almam gerekiyor iyi aklima getirdin bugun en iyisi eksikleri sonlandirayim...

birde emzirme sutyenini dogumdan onceki olcunuzde mi aldiniz yoksa 1-2 beden buyuk mu almistiniz siz??? :44: ben suanki bedenime gore almistim ama bir kac beden buyuk olmasi gerektigini okudum gecen bir yerlerde :44::44::44: eger oyleyse gidip degistiricem.

buarada yazimda degisiklik yapmanda tabiiki sakinca yok canim, burda hepimiz birbirimize yardimci olmaya calisiyoruz.
guzel dileklerin icinde ayrica tesekkur ederim :16::16:

Back
X