• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum çantası hakkında

she86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
2.820
1.649
63
38
Merhaba arkadaşlar .
4aylık hamileyim daha erken biliyorum ama şimdiden liste yapmak istiyorum almak değilde . Doğum çantası , anne çantasına gereksiz şeyler koymak istemiyorum . Bana önerebileceğiniz neler var? Çantaya neler koymalıyım ? Bi arkadaşım şey dedi görümcesinin bebeğini tam kurutmadan çıkarmışlar bu yüzden ıslak kalmış üstü hasta olmuş arkadasım ben mesela doğumdan çıkınca üstünü değiştirmelerini isteyeceğim dedi . Sizce neler koymalıyım. Doğuma eylül e denk geliyor hemen hemen . Cinsiyetini de göstermedi bugün velet :) Şimdiden teşekkür ederim

baya erkenmiş :) dogum haneye vereceginiz canta : 1 bez ic kiyafeti üst tulumu corab eldiven bere birde battaniye ne kalın ne ince olsun. odaniza fazlasiyla yedeklerini alırsinız hayırla kucağına alırsın inşallah

baya erkenmiş :) dogum haneye vereceginiz canta : 1 bez ic kiyafeti üst tulumu corab eldiven bere birde battaniye ne kalın ne ince olsun. odaniza fazlasiyla yedeklerini alırsinız hayırla kucağına alırsın inşallah
Aynen baya erken :) iç kıyafet dediğiniz hastane çıkışı 10 lu yeter mi yada 5li ..

ipli felan biseyler vardi arkadasta ugrasmiyorlar onlarla. çıtcitli atlet ve üstüne kiyafet al.

ipli felan biseyler vardi arkadasta ugrasmiyorlar onlarla. çıtcitli atlet ve üstüne kiyafet al.
Göbek bağı olacağından zıbından bahsettiler ama . Doğumhaneye 5 li versem geldiğinde 10lu ile değiştirsem mesela ..

30 haftalikken cantami hazirlamistim 36 da dogum yaptim 😂 valla kendine bolca atlet al ben cok terlemistim yetmedi artik havlu kagit koymuslardi sirtima . Bir de depend kilot bez kesinlikle kurtaricim olmustu. Bebisime aldiklarimi giydiremedim 1 hafta kuvezde kaldik cunku ☹

30 haftalikken cantami hazirlamistim 36 da dogum yaptim 😂 valla kendine bolca atlet al ben cok terlemistim yetmedi artik havlu kagit koymuslardi sirtima . Bir de depend kilot bez kesinlikle kurtaricim olmustu. Bebisime aldiklarimi giydiremedim 1 hafta kuvezde kaldik cunku ☹
Ya canım benim sağlıklı oldu ama sonra dimi önemli olan o 🥰 Allah uzun ömürler versin

Merhaba arkadaşlar .
4aylık hamileyim daha erken biliyorum ama şimdiden liste yapmak istiyorum almak değilde . Doğum çantası , anne çantasına gereksiz şeyler koymak istemiyorum . Bana önerebileceğiniz neler var? Çantaya neler koymalıyım ? Bi arkadaşım şey dedi görümcesinin bebeğini tam kurutmadan çıkarmışlar bu yüzden ıslak kalmış üstü hasta olmuş arkadasım ben mesela doğumdan çıkınca üstünü değiştirmelerini isteyeceğim dedi . Sizce neler koymalıyım. Doğuma eylül e denk geliyor hemen hemen . Cinsiyetini de göstermedi bugün velet :) Şimdiden teşekkür ederim

Bi arkadaşıma bu listeyi göndermiştim;

Hastane cantasi
Bebek:
Bebek kiyafetleri (tulum, alt ust takim, sapka, eldiven, corap, zibin) - 3 takim olabilir
Battaniye
Muslin
Bebek bezi(10-15 tane)
Islak mendil, pamuk
Agiz bezi
Pisik onleyici krem

Anne:
Gecelik ve pijama takimi
Terlik
Corap
Ceket/sal (dogumdan sonra usunebiliyormus)
Gumus kapak
Bakim urunleri (dis fircasi, tarak, fotograf cekilmek istenirse basit makyaj malzemeleri)
Depend (lohusa pedi)
Hastane cikisi giyilecek temiz kiyafet
Tac-toka (takmak istenirse)
Sarj aleti
Kolonya
Es & refakatci icin yedek kiyafet (ic camasiri, esofman, tshirt, dis fircasi vs)

Kızlar selam hemşire yanına doğumda bnu versem yeterli olur mu ? Doğumun Eylül başına denk geliyor . Bir adet çorap , şapka ve battaniye koyacağım . Bir tanede üst iç zıbın koysam mı ? Üşür mü ?
E90E8506-5C1F-4AED-85BC-7AA7294239B0.png

38. haftada çanta hazırlayan ben… 🫠

38. haftada çanta hazırlayan ben… 🫠
az kalmış Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🤲
Neler koydunuz acaba . Rica etsem söyler misiniz ? Çünkü ilk bebeğim zıbın fln diyorlar kafam karışıyor hangisi o diye 🤣 hemşireye ne veriyorsunuz . Kendinize ne aldınız ? Bebeğe yedek ne koydunuz mümkünse resimli va detaylı anlatır mısınız ?

Kızlar selam hemşire yanına doğumda bnu versem yeterli olur mu ? Doğumun Eylül başına denk geliyor . Bir adet çorap , şapka ve battaniye koyacağım . Bir tanede üst iç zıbın koysam mı ? Üşür mü ? Eki Görüntüle 3220261
Üşümez ama daha sade bir şey verseniz daha iyi. Bunda kabartmamı var. O kabartma bebeği rahatsız edebilir. Yıkayacaksınız, deseni de atabilir.
Benim ilk doğumumda memorial kendi verdi. Düz beyaz. Hastanenin amblemi ve koyun resmi var. Dolapta Acıbadem’in takımını gördüm. O da düz beyaz.

Üşümez ama daha sade bir şey verseniz daha iyi. Bunda kabartmamı var. O kabartma bebeği rahatsız edebilir. Yıkayacaksınız, deseni de atabilir.
Benim ilk doğumumda memorial kendi verdi. Düz beyaz. Hastanenin amblemi ve koyun resmi var. Dolapta Acıbadem’in takımını gördüm. O da düz beyaz.
Peki bu alttaki takım nasıl ? Pahalı bir şey de almak istemiyorum odaya gelince değiştirilecek çünkü kirli olur ıslak olur falan ..

Eklentiler

• DC8A32D5-64BF-4BE9-890D-F3F6D125A292.png
    DC8A32D5-64BF-4BE9-890D-F3F6D125A292.png
    241,4 KB · Görüntüleme: 92
az kalmış Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🤲
Neler koydunuz acaba . Rica etsem söyler misiniz ? Çünkü ilk bebeğim zıbın fln diyorlar kafam karışıyor hangisi o diye 🤣 hemşireye ne veriyorsunuz . Kendinize ne aldınız ? Bebeğe yedek ne koydunuz mümkünse resimli va detaylı anlatır mısınız ?
Yok ben üç sene önceki doğumumda 38. haftada hazırlamıştım. Her şeyi öncesinde almıştım tabii, bir tek yerleştirmesi kalmıştı. Çoğu da gereksizdi. El sürmeden eve geri getirmiştik. Mesela biberon. Şimdi 6 aylık hamileyim. Neyi ne kadar koyarım hiç düşünmedim.

Peki bu alttaki takım nasıl ? Pahalı bir şey de almak istemiyorum odaya gelince değiştirilecek çünkü kirli olur ıslak olur falan ..
Bu daha iyi. 👍🏻Bebeğe vereceğiniz herşeyi öncesinden bebek deterjanıyla yıkayın. Benim ilk kızın hastane çıkışı kan olmuştu. 2 takım alın yanınıza.

Bu daha iyi. 👍🏻Bebeğe vereceğiniz herşeyi öncesinden bebek deterjanıyla yıkayın. Benim ilk kızın hastane çıkışı kan olmuştu. 2 takım alın yanınıza.
Atılır mı sonrasında kullanılır mı bilmiyorum . Bir böyle hemşireye vereceğim bir de 10lu hastane çıkışı alırım yanıma. Bir de normal tulum önden çıtçıtlı takım alırım yanıma yeter sanırım . Her şeyini deterjanla yıkayıp ütüleyeceğim ☺️ kendime de gecelik alacağım 2 tk yeter herhlde .

Atılır mı sonrasında kullanılır mı bilmiyorum . Bir böyle hemşireye vereceğim bir de 10lu hastane çıkışı alırım yanıma. Bir de normal tulum önden çıtçıtlı takım alırım yanıma yeter sanırım . Her şeyini deterjanla yıkayıp ütüleyeceğim ☺️ kendime de gecelik alacağım 2 tk yeter herhlde .

Yaniniza bebek icin 3 takim alin.
Ben kendime 2 gecelik koymustum. Yetmedi. Kirli olani Eve yolladim, yikayip getirdiler. Tabi ben 2 gece 3 gun kalmistim.
Bebek icin giysi,bez,krem,battaniye yeterli

Biberon almayin yaniniza. Memeye alisana kadar biberon onermiyorlar. Bebek emmezse(gecici olarak gogus ucu duzlesmesi yasayabilirsiniz) metal çay kaşığı ile beslettiriyorlar

10lu hastane çıkışı alma. Gereksiz. Kendine 1 gecelik, 1 pijama takımı al. Pijama daha rahat. Ben sezeryan yaptığım için koridorda yürütüyorlar. Başkalarının eşleri, akrabaları oluyor. Gecelikle rahat edemiyorsun haliyle. Üzerine sabahlık al ya da.
O kanlı hastane çıkışını ben yıkadım, geçti kanı. Kullandık sonrasında. Ama dediğim gibi beyazdı. Desenli bir şeyi yüksek ısıda yıkayamazsın. Deseni atar.

Back