Doğum Bitti Dert Bitmedi

aiolos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2011
9
0
Kızlar yedi ay önce anne oldum...Bir kızım oldu dünyalar tatlısı...Hamilelik sürecim çok zor geçti...Nerdeyse hamileliğimi hastanede tamamladım...Kayınvalidem bu dönemde bana yardımcı olmak için bize geldi ama yardımcı olmak şöyle dursun sürekli benimle uğraştı...Yok hizmet etmiyor yok suratı gülmüyor yok oğlum bizden vazgeçmez falan filan...Onun yüzünden sürekli karnıma kramplar girdi..Ayrı şehirlerde oturuyoruz ama ne zaman oraya gitsek sürekli beni yönlendirmeye çalıştı...Çok dominant ve herşeye karışan bir tarafı var...Bebebğim doğduğunda hastanede bir gece kaldım.Annemin benimle kalmasına surat yaptı..sezeryan doğum olduğu için ağrılarım çoktu bir de ameliyathanede üşütmüşüm antibiyotiklerle ayakta kalmaya çalıştım...Onunla aynı odada uyumak zorunda kaldım..Bebeğin beslenmesi vs...Ama bebeğimi bana vermedi..Pusetinde kendine yakın yatırdı..Emzirmeden emzirmeye verdi..stresten doğru düzgün emzirememekten yeterli beslenememekten dolayı kızıma çok istememe rağmen anne sütü veremedim...Sürekli laf çarpmalar beni ezmeye çalışmalar...20 gün benimle uğraşıp gitti...Ne yazık ki iki ay sonra safra kesesi ameliyatı oldum ve eşim bana bakmak üzere yine onu çağırdı ..Bakmak şöyle dursun evi pislik götürdü..Ne kahvaltı ne öğle yemeği hiçbirşey hazırlamadı...Kendisi gizli gizli mutfakta doyurdu karnını...Kızıma da bakamadı ve kilo kaybetti kızım ...Herşeyine katlandım ama son yaptıkları beni inanılmaz mutsuz etti...Eşim şehirdışına göreve giderken yine onu çağırdı 15 günlüğüne ama hazırlıklı gelmiş kavgaya....Gelir gelmez dolabımdaki yiyecekleri saydı..Her yeri karıştırdı...Bana arkasını dönüp oturdu anne neden benimle konuşmuyorsun dediğimde canım istemiyor dedi..Ben yine de hizmette kusur etmemeye çalıştım...Saygısızlı etmedim ona ve kayınpederime..Ama kayınvalidem yine kızımı benden kıskandı..Bana vermedi..çocuğum ağlıyor kayınpederim vermem diyor kucağında hoplatıyor..Yine bişey demedim...Akrabalarım geldi çarşamba günü..Onlara beni kötüledi benden hep bu diye sözetti...gelen kuzenim oğlunu emzirirken çok üzüldüğümü bilmesine rağmen benim kızımı bu anne sütüne hasret bıraktı dedi...Onlar gidince de beni çalışmamakla oğlunun kazancını yemekle suçladı...çalışacakmışım ve kızıma o bakacakmış...Böyle bir zorunluluğum yok diyince bol bol yemeyi biliyorsun ama dedi...Eşime herşeyi birbir rapor ettim o da çalışmasını yarım bırakıp apar topar eve geldi..Geçen hafta cuma sabah kahvaltısında eşime beni şikayet etti..kendisine anne demiyormuşum bu diye hitap ediyormuşum...Kesinlikle yalandı onu sevmememe rağmen hep anne dedim...Ben de yalan söylüyorsun asıl sen bana bu diyorsun diyince kayınpederim ağlamaya başladı..Biz senin kahrını çemeye gelmedik..torunumuz ve oğlumuz için geliyoruz diye bana bağırıp çağırdı..Bi kayınpederim bi kayınvalidem bağırmaya başladı..O ortamda bulunmak istemediğimden odama gittim...eşim dışarı çıktı..Beni arayıp utanmıyor musun annemi babamı üzmeye yaşlı insanlara bağırmaya dedi...İkisi ağlayıp sızlayıp eşimi kendi taraflarına çekmişler yine..Hepsi bu kadarla kalsa iyiydi...Kayınpederim ve eşim dışardayken kayınvalidem salonda oturuyordu..Kızıma mama hazırlarken kayınvalidem bana ayağını denk al seni bu evden gönderirim dedi...bende o biraz zor işte diyince görürsün oğlumun kazancını sana yediriyor muyum dedi...Ben de bu evde yaşıyorsak onun ailesiysek bu çocuğun annesiysem yerim dedim...Onun ailesi biziz oğlum senden vazgeçer bizden annesinden vazgeçmez dedi..Ben de bizden de vazgeçmez asla diyince kayınvalidem bir hışımla üstüme yürüdü..kızım kucağımdaydı ve maması elimdeydi...attığı tokatla biberon elimden düştü...birden kolumdan tuttu arka arkaya yüzüme urmaya başladı...Kızım diğer kolumdaydı onu düşürmemek için çabalarken yüzümü boydan boya tırnaklarıyla çizdi....Kızım ve ben çığlık çığlığa bağırıp yatak odamıza kaçtık...Kapının kilidi olmadığı için arkasına şifonyeri koydum....hırsını alamayıp kapıyı tekmeledi ve bana ağza alınmayacak hakaretler etti..eşimi cep telefonuyla aradım annen beni dövüyor diye..eşim çığlıkları ve kadının bana hakaretlerini duydu...eve gelmesi 20 dk sürdü..tabi kızımda aç ağlıyor çok korktu...Annemi ablamı falanda aradım..onlarda kırk dakika sonra geldi...kaynanam eşime kapıyı açıp hoşgeldin diyor ben duyuyorum içerden bağırdı çağırdı bana kendini odaya kapattı dedi..eşim kapıyı açtığında yüzümdeki tırnak izlerini kolumdaki morlukları gördü....Annemler geldi kadın üste çıkmaya beni suçlamaya başladı....odadan hiç çıkmadım..eşimde beni o halde görünce ağladı ama annesine sadece niye yaptın anne niye dödün diyebildi..Tepkisi sadece buydu..Kadın bi 10 gün daha kalacağım diye ısrar edince eşim otobüs biletlerini aldığını söyledi....savah bi bağırma ve öğürme sesi...kaynanam uyanmış kusmaya çalışıyor...Eşim hastaneye götürdü doktor psikolojik demiş iğne yapmış..Neyse memleketlerine gittiler ama eşimi arayıp hala huzurumuzu kaçırıyorlar...ben bir daha o kadına nasıl anne der beni dövdüğü elelrini öperim...Sizce?

Arkadasim cok gecmis olsun .Ne diyecegimi bilemedim walla yazdiklarini okurken icim burkuldu :KK43: tuylerim diken diken oldu .Allah sana sabir versin ve o kadinina da mustahakini versin.

konuyu her ne kadar yanlış yerde açsanda yaşadıkların için önce geçmiş olsun demek istiyorum.... oğlan annesiyim ama yeminliyim, oğlumun huzurunu kaçıracak asla birşey yapmam... zaten kişiliğimde buna izin vermez... senin kayınvaliden problem.. ama akıllı olman lazım.. eşini ve aileni düşünerek herşeyi ispatlı yapmaya çalış... birebir kaldığınızdada asla laf canbazlığına girme.. polimiklere, tahriklere kapılma.... sen yanıt vermedikçe daha çok tahrik olacak ve daha çok çirkin yüzünü gösterecek ve böylece melek maskesi oğluna karşıdfa düşecek... sen sen ol, asla eşine annesini kötüleme... sen elinden gelen hizmeti yap.. üzeerine düşeni yerine getir... sen bunu yaptıkça o oğlunu arayıp dır dır dır dır seni şikayet ettikçe hhuzur kaçıranın ta kendisi olduğu eninde sonunda ortaya çıkacaktır... sabırlı ol... inan bana yalnız değilsin... sabır,akıl... başka yolu yok... unutma sen mutlu oldukça o kuduracak... çünkü sen kötü birşey yapmıyorsun ki... tek istediğin yuvanın mutluluğu... şu ndakikadan itibaren silkelen ve yuvanı, eşini, en önemlisi meleğini üzmelerine fırsat verme.. bol şans..

canım ya çok üzüldüm. ne dengesiz, gaddar insanlar var ya. söyleyecek söz bulamıyorum kaynanana, sözde büyük olacaklar. Allah bildiği gibi yapsın onları, eşinin de gözlerini açsın. ne güzel bir yuvanız, evladınız var büyük diye onları inleyip de hayatını mahvetmesin. ne diyeceğimi bilemedim, inan çok üzüldüm. böyle Allahtan korkmaz insanlardan ben çok korkarım, dilerim bir daha onlarla birlikte kalmak zorunda kalmazsın.

off off bi tanede iyi cıksın yaa tüylerim diken diken oldu allah sabır versin benimkide sürekli dır dır sütümü kesti emziremdim yavrumu calışıyorum verme dedikce ek gıda verdi emmedi yavrucugum benimki beni dövemez ama habire laf sokar allah bunları ıslah etsin

bir de kaynanan kendisi çalışıyor mu? bu nasıl bir laf ya oğlumun parasını yedirmem diye, daha neler duyacağız kim bilir.... Allah böylelerinden korusun...

Geçmiş olsun sende kaynananın kafasına bir yumruk geçirseydin okuyunca çok sinirlendim senin kaynananın memleketi nereli?

niye bir daha anne diyesin ki, bahaneyle koy mesafeni gitsin, eşinede öyle bu olanlardan sonra ben annenle bir araya gelmek istemiyorum, çocuk biraz büyüynce alırsın, gösterirsin, kendinde ellerini öper gelirsin, ama beni bi araya getirme bir daha de.. kesin ve sert bi şekilde konuş ki, eşinde ciddi olduğunu anlasın. ömür törpüsü bu kaynanalar yaa

Çok uzun anlatmışsınız ama sonunda okurken bile tüyleri diken diken eden bir durumu anlatırken
hiç duygularınızdan kırgınlıklarınızdan söz etmemişsiniz..Tuhaf geldi..

....

Sizden özür diler ve gönlünüzü alırsa affedin onu; fakat asla kırgınlığınız geçmesin.
Sizin anlattıklarınıza göre anne kelimesini ve o elin öpülmesini haketmediği için asla bunu yapmak zorunda değilsiniz..
Sınırınızı belirleyin ve katiyen size yaklaşmalarına izin vermeyin..

Eğer arada eşiniz olmasaydı şikayet edin bile derdim.

Bir bayanın asla kaldıramayacağı psikolojiyi yaşamışsınız.. Böyle durumlarda arka arkaya cevap vermek yerine,
bulunulan yeri terketmek ve asla muhattap olmamaktır yapılması gereken.

Ve tam tartışma sırasında eşinizi arayıp tlf.nu masaya koyacaktınız.. Şahit olması, sizin açınızdan daha doğru olurdu.

Son düzenleme:
bana vursa kaynanam benden önce annem onu mahveder. aileniz sahip çıkmalı bence. asla afeetmeyin. evinize almayın. oğluyla dışarda buluşsunlar. olmazsa ayrılın kendiniz harap etmeyin sonra çok pişman olursunuz.

inanılır gibi değil dehşetle okudum.
tüm hatayı eşinizde buluyorum ben, nasıl bu raddeye getirebilmiş nasıl bir sınır çekememiş ailesine diye.

madem sizin kendi ailenizinde haberi var onlar el koymadılarmı duruma, buiş böyle gitmez herkes haddini bilsin demedilermi?
benim babam beni bi daha göndermezdi herhalde böyle bir durum olsa geriye .

Allah yardımcınız olsun..

bu nasıl bi insan ya böyle.. yeni evliyim ve iyice korkmaya başladım.. ki henüz kaynanamdan bişey görmedğim halde.. benmde babaaannem çok çektirmiş anneme o nedenle hep kayınvalidemin en güzel lafında bile bişe ararım içten içe acaba kötü bişeymi ima etmek istedi diye...
valla canım eşinde ne yapacağını bilmiyor ama sonuçta senide dövdüğünü gördükten sonra bence sadece anne sen nie dövdün dememeli. bağırmalı çağırmalı ya kadına bak ya.. belki kocan istemiyor çalşmanı zoruna gidiyor sen evde oturunca. hey allahım ya..cadı ki ne cadı.. sonra kusmalar falan resmen iki yüzlü . oscar ödülü alması lazım oda kayınbederinde en iyi oyuncu dallarında....
ben anlamıyorum bu oğlunu kimseye vermek istemeyen kadınları . madem bu kadar kıskançsın kendini intihara sürükle oğlum kimseyle evlenmicen benm yanımda olucan hep diye.. valla ya..
ne güzel oğlu eşiyle mutlu ağaç meyvesinide vermiş bi güzel.. bakıp bakıp mutlu ve huzurlu olacağına böle oyuunlar kıskanmalar.. eşini hher zaman anlat böle böle yaptı diye... zırt pırt ne sen ne eşin görüşsün engel ol olabildiğin kadar o bana böle böle yaptı de.. asla ve aslada öpme elini gerçi öpmessen daha bi cıngar çıkarcak ama yaptıklarına sırasıyla boyun eğip susar kapatmaya çalışr unutmaya çalışrsan Allah korusun bi bakmışsın kocada yok çocukta elinde.. onun için her zaman uyanık ol. Akıllı davran kendini savun... benm için annen bitiştir de.. valla Allah göstermesin ama öyle bişe olacak varya ben yolarım adamı.. ki annem gelecek onada yoldururum. öyle sinir olurum ki bu duruma ki ben demesemde babam sinirden kocamıda döver kayınpederimide kaynımıda hepsini döver böle duysarsa böle bişe...

Allah sabır versin canım .. kocanıda çok sıkma ama hep hatırlat.. huzurunuzu da çok bozma ama.. o bunu ister çünkü..

Allah yardımcınız olsun ve Allah sabır versin.boşverin hayatınıza bakın.eşinide inşallah hiçbir zaman onlardan taraf olmaz. görmüş zaten halinizi. kayınvalidenize ise çok gerektiği yerlerde yalandan anne deyiverin mecburen.

eşinle uygun bi dille konuş.o iğrenç kadın evine adım atamasın. aman allahım daha neler duyacam ya. korkunç şeyler bunlar. yumuşak bir üslupla sana yaptıklarını bir bir anlat. ben saygıda kusur etmek istemedikçe beni tahrik etmeye çalışıyor de. burda yazdıklarının hepsinden umarım eşine bahsetmişsindir.onda da biraz akıl varsa çocuğunun annesine, yuvasına sımsıkı sarılır. iş ağlamak ve duygu sömürüsüyle yürütülüyorsa sen de aynı şekilde savaş ver. güçlü görünmeye çalışma eşine karşı. seni ne kadar ezdiklerini ve canını sıktıklarını bilsin.ağla. manyak karı ya oğlu olmayınca canavarlaşıyo, adam eve gelince mağdur rollerinde...

çok geçmiş olsun konunyu okurken olayın bu boyuta gelebileceğini tahmin bile edemiyodum.Allah korusun böle insanlardan.ne kadar zalimce nasıl yapabilir sana bebeğinde kucağındayken nasıl...eşinin tepkisi az kalmış bence o eve adım dahi atamamalı kayınvalideniz denilecek kişi.aileniz ne dedi peki duruma gelmişler sanırım haber vermişsiniz .cana can dişe diş kötü bişey ama insan yavrusuna yapılana karşılıksız kalamaz gibi.bence gerekirse savcışığa suç duyurusunda bulunun darp raporu falan alsaydınız delilin olsun.gözünü karartmış bunu yapan daha bi çok kötülük yapablir.belki ilerde yuvanı bozmak için olmadık şeylerle suçlıcak en azından elinde delilin olsun bence.suç duyurusunda bulunmasan bile bi darp raporu almalısın bence.Allah kolaylık versin Allah yardımcın olsun

allah yardımcın olsun canım kaynanan seni oğlundan çok kıskanıyor belli paylaşamıyor ayırmak içinde elinden geleni yapar bu kadın bence uzak dur dikkatli ol görüşmemeye çalış eşinde anlayış gösterir inş

teşekkür ederim yorumlarınız için...içimi size döktüğüm için çok rahatladım inanın....ben de hatayı biraz eşimde buluyorum açıkcası..Ailesine çok değer veriyor onları kıracağım üzeceğim diye ödü kopuyor..herkes ailesini çok sever ama belli konularda da aynen yorumlarınızda oolduğu gibi sınır çizmeyi gerektiğinde dur demeyi bilmeli...tepkisini sert bir şekilde dile getirmiş olsaydı eminim ailesi de yaptığı hatayı anlamış olacaktı... ailem geldiğinde beni karakola götürüp darp raporu alacaklarını düşünmüştüm hatta kendim de tek başıma gitmek istedim ama annem izin vermedi bu duruma..eşimin yanımdayken, böyle yapar karakolluk olursak karşımda olacağını söyledi....sustum mecburen..eşim şuan benim yanımda ama biliyorum ki belli bir zaman sonra ailesinin yanında olacak ve beni oraya gitmemekle ailesini benim yüzümden görememekle suçlayacak...ona bu anlamda güvenim yok denecek kadar az....Ama ondan ayrılmayı ,o kadına mağlup olmayı istemiyorum asla.....Oğlunu o kadar çok kıskanıyor ki hatta bu kıskançlığı öyle yoğun ki kızımı bile benden delicesine kıskanıyor...Bana vermek istemiyor..Kavga sırasında çocuğumu alıp gidince çok mu mutlu olacaksın dediğimde bana çocuk bizim hakkımız sen defol git dedi...kızımı alıp gidecek kendisi büyütecekmiş .....Bu nasıl bir vicdan nasıl mantıktır nasıl anneliktir bilemiyorum..Bir haftadır uyku falan kalmadı ben de..Kafamdan atamıyorum hiçbirini...Hiçbir şeyin değeri kalmadı sanki ben de.....üzgünüm acı çekiyorum....hem de çok......

okudukça sinirlerim zıpladı ya...bunlar insan mı diye..bu kaynanalar ne istiyor bizlerdeen ya...sanki ogulları ile değil kendileri ile evliyiz..eşimize göstermediğimiz ilgiyi alakayı kendilerine gösteriyoruz ama boş ...agzımızla kuşta tutsak boşa onun için hiç ugraşmayın bence ii olcam diye ne yaparsak yapalım yaranamayız...biz acı çekecegimize onlar çeksin bırakın o ii kaynana siz kötü gelin olun en azından kafamız rahat olur...zaten öylede böylede kötüyüz...ben kayanadan anlatıklarınız kadar kötü bişey göemedim ama uzak oldugumuz için de olabailir...yılda 1-2 kez anacak görüşüyoruz ama yakın olsak belki bizde böle oluruz bilemiyorum...

ama size annemin çektiklerin anlatayın cadı babaannem den annemler o zaman lar köydeymiş çok kalabalık bi aile bekar klızlar gelinler hepsi bi evin içinde...babamda askerde annem kadıncagız tek başına bunlara sabah akşam hizmet edermiş...düşünün yemek yapar ama kendi yiyemezmiş...halamlar en ufak bişeyde annami döverlermiş...yıkanmasın diye sabunları kaldırılarmış...büyük yengeme hizmet edermiş o ögretmen ya çaslıştıtrlarmış annemi...annem hamile iken bile amcamın çocuklarının bezlerin yıkattırmışlar tabi yengemde baş köşede...daha neler neler sonra babam memur oluyor ve şehre yerleşiyolar...ama nafile yine kurtulamıyor...her fırsatta baba annem yanında kavga kıyamet çıkartp öle gidermiş...bide babama karının niye dövmüyon diyip dödürtüp gidermiş..

annnem yıllarca çekti bu kadını taki bizler büyğyene kadar...çekti ama annem sinir hastası oldu tedaviler ilaçlar neler nelr....bizimle hiç ilgilenemedi yıllarca hep eksikliğini çektik annemin ilgisinin ama anneme hiç kızmadım kadının kafası hiç rahat olmadı ki...küçükken hatırlıyorum babaannem ne zaman bize gelmse kavga çıkartır öle giderdi ...babamla annem günlerce aylarca konuşmazlardı...annem son 7-8 yılldır babaannemle hiç konuşmadı babam ne kavgalar eeti konuşcaksın diye ama konuşmadı ii de yaptı şimdi kafası artık rahat...cadı babaannem de hak ettiğini buldu bütün çokcukları şehir de ve hapsininde durumu ii olmasına ragmen..kimse ysnıns slmafı şimdi köyde tek başına yaşıyo...etme bulma dünyası....

diyecegim şu kaynanalr yüzünden çocuklarınmız ilgisiz alakasız bırakmayalım ben yıllar ca yaşadım bunu kadın kafasındaki düşünceler gözlerin deki yaşlar hiç eksik olmazdi ki çocuklarıyla ilgilensin....bıarakın BİZ GELİNLER KÖTÜ olamlım ama huzrumuz olsun...zaten ii de olsak kötüyüz...kötüde olsaK KÖTÜ.... Kendimizi ezdirmeyelim kızlar....yuvamız için...

Kayinvalideniz hasta...ondan uzak durmakta fayda var.Bence bi hastaneye yairilip tedavi edilmesi lazim. Allah boylelerinden korusun.Allah yardimcin olsun

teşekkür ederim yorumlarınız için...içimi size döktüğüm için çok rahatladım inanın....ben de hatayı biraz eşimde buluyorum açıkcası..Ailesine çok değer veriyor onları kıracağım üzeceğim diye ödü kopuyor..herkes ailesini çok sever ama belli konularda da aynen yorumlarınızda oolduğu gibi sınır çizmeyi gerektiğinde dur demeyi bilmeli...tepkisini sert bir şekilde dile getirmiş olsaydı eminim ailesi de yaptığı hatayı anlamış olacaktı... ailem geldiğinde beni karakola götürüp darp raporu alacaklarını düşünmüştüm hatta kendim de tek başıma gitmek istedim ama annem izin vermedi bu duruma..eşimin yanımdayken, böyle yapar karakolluk olursak karşımda olacağını söyledi....sustum mecburen..eşim şuan benim yanımda ama biliyorum ki belli bir zaman sonra ailesinin yanında olacak ve beni oraya gitmemekle ailesini benim yüzümden görememekle suçlayacak...ona bu anlamda güvenim yok denecek kadar az....Ama ondan ayrılmayı ,o kadına mağlup olmayı istemiyorum asla.....Oğlunu o kadar çok kıskanıyor ki hatta bu kıskançlığı öyle yoğun ki kızımı bile benden delicesine kıskanıyor...Bana vermek istemiyor..Kavga sırasında çocuğumu alıp gidince çok mu mutlu olacaksın dediğimde bana çocuk bizim hakkımız sen defol git dedi...kızımı alıp gidecek kendisi büyütecekmiş .....Bu nasıl bir vicdan nasıl mantıktır nasıl anneliktir bilemiyorum..Bir haftadır uyku falan kalmadı ben de..Kafamdan atamıyorum hiçbirini...Hiçbir şeyin değeri kalmadı sanki ben de.....üzgünüm acı çekiyorum....hem de çok......

ah canım yaaa.. ben dayak yemedim ama yemediğim hakaret kalmadı ne cocugumu huzurla kucagıma alabildim ne huzurla evlenebildim. seni cok iyi anlıyorum. allah kimsenin basına vermesin. ben sunu anladım sen ne yaparsan yap istersen basından nur yagsın yaranamazsın ve esinde hiç bir zaman toz kondurmayacak. buna kendini alıştırki daha cok üzülme. ama ben allahın taktirine inanırım. tavsiyem hiç polemiğe girme bunlar yalanla dolanla söylediğin herseyi döndürüp sana patlatırlar. ben allaha havale ettim eninde sonunda cezalarını bulurlar canım. sen yavrunla mesgul ol ve bence esine de sürekli söyleme daha cok sana cephe alır. yeri geldiğinde söyle bir kere söyle tam söyle

X