Dogum belirtisi

Cancanzeynep

Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2022
22
7
6
27
39 haftalık hamileyim 7 gündür hurmaya yüklendim.. hareketsizde kalmadım uykularım hariç, bugün bel ağrım var aşağı tarafımda sıcaklık ve batma hissi var ara ara .. doğum belirtisi mi acaba yoksa normal mi ilk gebeliğim tecrübelere bilgilere ihtiyacım varr çok heyecanlıyım kaç günüm kalmış olabilir

Herkeste aynı mı bilmiyorum ama benim karnım aşağı doğru inmişti mide kısmı boşalmış gibi duruyor. Kasıklara doğru yürürken otururken ağrı ve ağırlık hissi oluyordu geceleride ağrım oluyordu uyurken bile hissediyordum hiç uyumamış gibi geri uyanıyordum

Ben iki doğumumu da 40+3 de yaptım. İlkinde otururken içimde bi pıtırtı duydum sancı ile, meğer kese patlamış.. Ayağa kalkınca suyum gelmeye başladı.. İkincisinde ise kısa aralıklarla sancı girmeye başladı. Sürelerini not aldım 5 dk ve altına indi.. 2 saat boyunca bu şekilde olunca hastaneye gitmiştik. Doğum belirtisi farklı olur ve hissedilir korkmayın :)
Sancı aralığı 5 dk ve altına düşerse doğum süreci başlıyor demektir. Açılma istenilen boyuta gelene kadar baya süre geçiyor. Evde doğum yaparsam yetişemezsem diye korkmayın.

Doğum tam anlamıyla başladığında çok net anlayacaksınız. Ya sancılarınız adet sancısı gibi başlayıp git gide sıklaşır düzenli aralıklarla,ya hiç sancınız olmaz ama karnınız taş gibi sertleşip sonra yumuşar düzenli aralıklarla,yada suyunuz gelirse doğum başlıyor demektir. Öncesinde olan diğer belirtiler tam anlamıyla yaklaştığını göstermez sağlıkla gelsin inşallah.

Back
X