Doğuma Hazırlık doğum aşamaları

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ceylos_ve_ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
86
3
86
arkadaşlar şu an 31. haftadayım.. 2 gün önce braxton-hicks kasılmasıyla karşılaştım.. yaklaşık 2 3 dakika sürdü. feci geldi bana. belki tecrübesizlikten belkide hazırlıksızlıktan bilmiyorum ama doğum gözümde çok büyümeye başladı.. tecrübeli arkadaşlardan yardım alma gereği duydum..
bu sancılar ne kadar zamanda bir olacak? doğum sancısı böyle bir şey mi? doğum anında bebek gelirken ne tür aağrılar oluyor? biz bunu nasıl tanımlayabiliriz? kendimi herşeye hazırlamak istiyorum yardıme derseniz çok sevinirim.

bu kadar kafanızda büyütmeyin doğumu.herkesin tecrübeleri kendinedir.siz farklı yaşarsınız,başkaları farklı.hem daha 9 haftanız var.stres yapmayın,rahat olun,Allaha dua edin sağlıklı doğum yapabilmek için:)

Doğum öncesinde tarif ettiğin gibi hiç sancı yaşamadım.. 28 saat doğum sancısı sonrasında sezeryan doğum kısmet oldu.. ama aylar öncesinden senin gibi doğum gözümde okadar korkunç bişeydiki belkide bu yüzden normal doğum yapamadım..sürekli doğum rüyaları görüyordum..saatlerce kolumda serum suni sancı çektim.. Allah o anda öyle bir sabır ihsan ediyoki insana bebeğini kucağına aldığın anda hiçbirşeyi yaşanmış saymıyorsun... adet sancısından biraz daha şiddetli bir ağrı oluyor normal doğumu tatmadım ama son raddeye kadar sancısını çektim.. çok kötü bi ağrı olsaydı kimse 3-4 doğum yapamazdı dimi :) kendini korkutma sakın gözümüzde büyüttüğümüz gibi değil aslında.:71: Allah kurtarsın sağlıklıca kucağına almayı nasip etsin inşallah :71:

Son düzenleme:
ilk doğumuma korkmadan girmiştim ve normal doğum istemiştim,normal de oldu 8 saatlik sancıyı gördükten sonra şimdi ikinci de yine normal istiyorum ama bu sefer korkarak
ama bazısı çok rahat doğuruyor,dayanıklı oluyor benim ağrı eşiğim de düşük sanırım bence kendini korkutma ve rahat ol
gerekirse ikinci de korkarsın benim gibi :9:

Arkadaşlarımdan bazıları dudaklarını ısırarak "eee şimdi ne yapacaksın" diyorlar, gülüyorum. Artık düşünsem de düşünmesem de bu çocuk çıkacak nasılsa diyerek dalga geçiyorum. Bende biraz teslimiyetçilik var sanırım eğer birşeyin başıma geleceğini biliyorsam nerden geliyorsa o his "amaaaaaann hayırlısı neyse o olur " diyerek geçiştiriyorum, dilerim ilk sancı vurduğunda günümü görmem :)))))) hepimizin hakkında hayırlısı Allah nasip etmiş vermiş, artık ağrısı sızısı dert mi yavv :))
Hepimize hayırlı ve sağlıklı doğumlar nasip olsun inşallahhhh

Arkadaşlarımdan bazıları dudaklarını ısırarak "eee şimdi ne yapacaksın" diyorlar, gülüyorum. Artık düşünsem de düşünmesem de bu çocuk çıkacak nasılsa diyerek dalga geçiyorum. Bende biraz teslimiyetçilik var sanırım eğer birşeyin başıma geleceğini biliyorsam nerden geliyorsa o his "amaaaaaann hayırlısı neyse o olur " diyerek geçiştiriyorum, dilerim ilk sancı vurduğunda günümü görmem :)))))) hepimizin hakkında hayırlısı Allah nasip etmiş vermiş, artık ağrısı sızısı dert mi yavv :))
Hepimize hayırlı ve sağlıklı doğumlar nasip olsun inşallahhhh

bende biraz böyleyim amaan ölmeyeceğim sonunda diyorum ama sancı gelince işte neler olur bilemiyorum..acaba sancı kaç saniyelik bir olay çok merak ediyorum..:44:

Düzensiz sancılar kısa ve az şiddetli, adet sancısı gibi. Düzenli sancılar biraz daha şiddetli oluyor. En son aşamada 1 dakika arayla 50-60 saniyelik sancılar oluyor. Yani benim ikisi de öyle olmuştu, herkesin farklı mıdır bilmem. 1dk sancı 1dk ara şeklinde devam ediyor doğuma kadar.

Bu olaya ne kadar motive olduguna ve ağrı eşiğinin ne kadar yuksek olduguna bağlı aslinda... Sana söyle bisey anlatıyim; oğlum doğar dogmaz dr'um daha göbek bağını kesmeden karnımın üstüne bıraktı ve oda kafasını dondurup bana baktı ve ilk kez göz göze geldik, iste o an zaman durdu, dunya durdu, hersey durdu, acı yok, etrafta kimse yok, ses yok... kendimde olupta o ani yasamak için bütün acıları cekerdim emin ol, önemli olanda bu motivasyon, sonrasını da Allaha bırak o gücü ve dermanı veriyor zaten. Simdi ikizlerime hamileyim inşallah bunları da normal doğurmak nasip olur...

Bende dogumdan once cok merak ediyodum nasil bisey yasayacagimi ama dogum sancisini va acisini tarifle anlatabilmek mümkün degil bence çünkü ben daha önce bunu kiyaslayabilecegim birsey yaşamamıştım da hisetmemistim de (böbrek tası düşürdüm mesela, nasil ikisinin acısını kıyaslıyabiliyorlar anlamıyorum mesela). sana da yasamak nasip olsun inşallah, şimdiden hayırlı doğumlar:)

Back
X