Doğuma Hazırlık Doğum Arifesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Sokaktaki kadınlara bak.. hangisi yarım?

Hiçbiri yarım değil.

Ben doğum yapmadım. Ama yapanlar gördüm. Kimse yarım ya da çeyrek değil.

Normal doğum iyidir
Sezeryan kötüdür diye bir mantık olabilir mi?

Sezeryan cinayet değildir ama internette her yazılana inanio sezeryandan bu kadar korkmak bir cinayet olabilir.

ben normal doğum yaptım ama episyotomi dikişim üstünde doku oluştu 3 ay sonra küçük bi operasyon daha geçirdim. yani normal diye tutturmayın bence, bebeğiniz için doktor nasıl öneriyorsa onu yapın.

Tüp bebeğim var

Planlı sezeryan oldum doktor riske atamam sen hiç doğurmadın ben hep sezeryan yapıyorum dedi

Hiç sıkıntı yaşamadım ikinci gün ayaklandım hiç bir sıkıntım olmadı

normal doğurmadım o Nasıl bilmiyorum ama ben sezeryan sonrası ağrı kesici vs de kullanmadım hastanede bile epidural ağrı kesiciyi açmadım

Kendinizi olumsuza hazırlamayın doktorunuza güvenin

Sağlıkla kucağınıza alın

Kaçıncı hafta kaç kg doğdu benim arkadaşım da tansiyon yükseklğinden erken doğum oldu küvezden çıktı evde şu an çok iyi durumu inşallah siz de bir an önce kavuşursunuz
amin amin. 31 haftada 2 kiloya yakin doğdu ama bugün öğrendim 350 gr düşmüş daha çok üzüldüm

Bebeğibiz sağlikla gelsin dünyaya. Ben ayrıntılı olarak paylaşacaktım ama bir denk gelmedi, şimdi bu sorunizla kısaca yazmak istedim. Lutfen ilk önce rahat olun. Bebeğim şimdi 3 aylık, kolay ve keyifle bir hamilelik geçirdim, rahat ve sıkıntısızdı... ta ki doğuma kadar! Ben inatla normal doğum(!) Diye ısrar ediyordum, tabi o zamanlar normal doğum denen şeyin aslında her doğumun kendine özel normali olduğunu bilmiyordum...doktorum da sözde en iyi hastanede, anne- bebek vs konularinda istanbulda (akademi) olan bir yerde eğitim veren doktorlardan...kontrollerde meğer kendisi gormus çatı darlığını ama beni korkutmamak ve vazgeçmemem için soylememıs! 38. Haftamda sancım başladı, yine çok kolay bir dogum olacak gibi görünüyordu, gece hastaneye gittik, hocamız geldi, kontrol ona yakın bir hastanede olduktan sonra dogumu istediğimiz hastaneye gececektik ama.her sey cok hizli ilerliyordu, tam açılma gorulmustu ama doğuramiyordum... sabah 6 dan öglen 12,30 a kadar doğurmam icin beklendi... sesimden tüm hastane inledi... doğumdan değil yanlış anlaşılmasın, doğuramadığım için... bebeğim geçemiyormuş meğer, ben herseyden habersiz, dogum sanırım böyle bir sey diye acı içindeydim...ilk önce epidural verildi acı dinsin diye ama yok, ona rağmen çok acı çektim, en son bilinç kapanmış ve apar topar sezeryana alınmışız, ben kendimde değildim hiçbir sey hatırlamiyorum... narkoz verildiginde ilk önce hemen bebeğimi almaya çalışmışlar( bebek çıkmaya cok zorladıği için arada tıkanmıştı alttan itmeyle cıkarmıslar) ben bebegim odaya geldikten tam 3 saat sonrasında kendime gelebildim.. ve oglumu ancak o vakit gördum( ama narkozun etkisiyle tam hatırlamıyorum...) oğlumu çok istememe rağmen koynuma alamadım, ilk dogdugunda hemen emziremedim, onu göremedim ve tek kaldı... şimdilerde düşünüyorum ki, normal doğum diyerek ne kadar çok takıntılı kalmışım... halbu ki gerçekten en önemlisi sağlıklı olanı dilemek... ve akışına bırakmak. Biliyorum çok heyecanlısın, ve çok haklısın. O dönemi yaşadıktan sonra hicbir hamileye şu ya da bu daha iyi demeyeceğim ve tavsiyede bulunmayacağim diye söz verdim kendime ama bil ki sadece kendi hislerine güven. Eğer doktoruna karşı bir süphen varsa yine kalbine güven, bebeğini bir tek en iyi sen hissedersin. Sağlıkla buluşun inşallah.

Cevrenizde 'sezeryanla dogum yapana "yarim insan" diyen de , dogan cocuga "1-0 geriden basliyo hayata" diyen de; tüp bebegi kiymetli diye nitelendiriyo dediginiz doktorunuz da ayri tuhafmis.
Sacma sapan laflar.

2 cocugumda sezeryan oldum sukur hic bi sıkınti yasamadim gayette dogumu yapip emzirdim islerimi evime gelip yaptim bi basima buyuttum ikisini de Allahima sukur hic bisey icin stres yapmaya gerek yok.Su guzel gunlerinizin tadini cikarin normalmis sezeryanmis dert edip bu gunlerinizi zehir ermeyin rabbim saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin.

Ayni benim hikayem sizinki rabbim saglikli sihatli buyutmeyi naaip etsin

Aaa canım hıc oyle dusunme. Benim dr ne ısyersen

Sezeryanla doğum yaptım ben de bebeğim de gayet iyiydik 3 güne toparladım. Eskisi gibi değil artık sezeryan de gayet rahat. Ben normal Doğum yapabilecekken kendim istedim pişman değilim

Evliligimin 8 yılında bir çocuğumuz oldu zorlu bir sureçti ve doktorum kıymetli bebek sezeryan ile alalım dedi tamam dedim hiç düşünmeden çunkü doktoruma çok güveniyordum ve bebek dogdu 4. Gün evin tozunu alıyordum çocuguma kendim bakıyordum hiçte yarım anne olmadım

Tüp bebeklerde riske atmamak için doktorlar sezaryeni tercih ediyor.

Bu lafları söyleyenler hangi beyinsizler acaba? Rabbim bazı kullarına ağız vermiş ama beyin vermemiş herhalde.Tabii allahın hikmetinden sual olmaz vardır bi bildiğiki bunlara beyin vermemiş.Ne yarım insanı yaaa ne 1-0 geriden başlaması? Yani sizde bunlara inanıyor musunuz? Yapmayın allahaşkına.Sezaryen doğurdum öğlen ayağa kalktım ne ağrı ne sızı çok şükür.Bebeğiminde maşallahı vardı halada maşallah yavruma.O lafları edenlere

Canım konu sahibi ile alakalı değil.
Tıpta o şekilde geçiyor.
Kadın doğumcular perinatologlar , bikaç kayıptan sonra gelen bebeklere yada zor kavuşulan tüp bebeklere gebelikte kıymetli bebek diyorlar.yani konu sahibi ile alakasız

Sezaryen oldum hiçte yarım insan değilim.
Çocugum hiçbir çocugun gerisinde değil.
Sütüm anında geldi(başka sebeplerden emziremedim o ayrı)
Ağrı acı anlatıldığı gibi asla olmadı.
Benim bebeğimde tıpta kullanılan kıymetli bebekti ve keyfi sezaryen oldum çnkü bian önce kucağıma almak istedim.kardeşiminde tüp bebek oda keyfi sezaryen oldu oda bian önce almak istedi kucağına.

Yok onu biliyorum anladim o cumlemi yazdiklarinin geneline yazdim.
Hani sezeryan doguma ikinci sinif muamelesi yapildigi icin herkesin bebegi kiymetli kotuyse hic bir anne secmezdi anlaminda...

Yok onu biliyorum anladim o cumlemi yazdiklarinin geneline yazdim.
Hani sezeryan doguma ikinci sinif muamelesi yapildigi icin herkesin bebegi kiymetli kotuyse hic bir anne secmezdi anlaminda...
Heh anladım şimdi , valla bende sezryn doğurdum hiçte pişman değilim iyikide öyle doğurmuşm

Sağlıcakla alın kucağınıza inşallah ben tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım ve normal doğum yaptım
Hatta tedavimi yapan doktorum yaptırdı doğumumuda hatta başlarda tedavimi yapan doktorumla hiç Doğum şeklini konuşmamıştık tüp bebek doktoru direkt sezeryan der diye hep başka doktorlar gezdim Hepsi gebeliğim tüp bebekle olduğu için sezeryan demişti en son gittiğim bi doktor normali bekleriz olmazsa sezeryana döneriz demişti
Sonra tedavimi yapan doktoruma kontrole gittiğimde doğuma 2 hafta falan vardı ona da bi sorayım dedim doğum için ne düşünüyorsunuz diye doktorumda herşey normal istersen normal doğum yaparız demişti ve o gün dünyalar benim oldu şükür sağlıcakla da aldım oğlumu kucağıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…