Doğuma Hazırlık Doğum Arifesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

goncammm48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2017
1.263
999
73
Arkadaşlar beni bilenler bilir bebek hasreti çekip baya bir uğraşıp sonunda kızıma tüp bebekle hamile kaldım şükürler olsun Hamileliğim çok tedirgin geçti zor sahip olduğum için ama doktorum çok destekçi ve işinde çok başarılı tüp bebeği de o yapmıştı kendisinden inanılmaz memnundum ama şu sıralar beni çok tereddütlere itti 35. Haftadan beri nst de kasılmalarım çıktı bu haftalara kadar bekledik şükür erken doğmadı.. tüp bebek olduğu için kıymetli bebek olarak nitelendiriyor ve planlı sezaryenden bahsediyor belki çatım çok müsait buna bile bakmadan sezaryene yönlendirildim .. hamilelğim çok sıkıntısız geçti ne şeker ne tansiyon ne de başka bir şikayetim oldu sağlık sıkıntım yok normal doğum yapıp yapamayacağımı bilmiyorum ama ya çok elverişliysem içim içimi yiyor tüp bebek olup normal doğuran yok mu hiç ? O kadar olumsuz şeyler okudum ki sezaryenle doğan bebekler hayata 1-0 yenik başlıyor yok kesilince yarım insan olunuyor ağrıdan acıdan bebekle ilgilenilmiyor emzirilemiyor o kadar psikolojim bozuk ki ağlamaklı dolaşıyorum sürekli vicdan yaptım bebeğime karşı ya bakamazsam acımdan dolayı ilgii gösteremezsem ona sağlıklı kavuşmayı çok istiyorum merak edyorum ama bu günlerin tadını çıkarmam gerekirken ben çok kötüym. Sezaryen olan arkadaşlar nasıl atlattınız çabuk iyileşmek için neler yaptınız bebeğinize yetebildniz mi Biraz uzun oldu lütfen kusura bakmayın

Herkesin bebeği kıymetli ama beklenen bebekler tabi daha daha kıymetli. Bende yaşadım. Doğum başladığı halde bebek iri varım dar bebek sıkışma riski var diye beni sezeryana alın dedim. Doktora kalsa son ana kadar beklicekti ama çok bekledik bebegimizi ben çok korkuyodum bişey olcak diye. Velhasıl i kelam bisekilde bebek dünyaya gelicek doktora guvenmiyorsaniz başka bir doktora daha gorunun . Ama çok takmayin önemli olan sağlıkla bebeği kucaklamak size doğumdan sonr bakicak anne kardeş varsa da sezeryan dan korkmayın üç güne oylesiyo insan

Bebegin hayırlı olsun catın müsait ise normal dogum olur ama tüp bebekte normal dogum olurmu bilgim yok. Ama sezeryan oluncada bı hafta on güne toparlanırsın korkma etrafada kulak asma on ay once normal dogum yaptım on gün kendime gelemedim. Hem dikişim vardı hem ayagım kırıktı alcılıydı dize kadar dogumum cok zor gecti. Onemli olan bebegınle kavusman devlet hastaneleri genelde normal dogum yaptırıyor Sizinkısı büyük ihtimalle sezeryana alır ama bence devlettende bi randevu alıp gııdp durumu anlatabilirsin illa ki devlette dogum olacak dıye bısey yok fikir al.

4 yılda 3. sezaryenim oldu, yarım falan değilim. taş gibiyim
bakmayın siz onlara. bünye ile alakalı.
benim doğumlarım çok rahattı, yakınlarımdan sezaryen yada normal olup sürünen de oldu.
biraz bünyeniz, biraz psikolojiniz, stresle, acıyla nasıl baş ettiğiniz ile alakalı.
her tüp bebek sezaryenle dünyaya gelmek zorunda mı kısmını bilmiyorum
ama duydugum bütün tup bebekler sezaryen doğum, merak ettim takip edeceğim.

Bence bir anne olarak kelimelerinizi dikkatli secmelisiniz. Yazis tarzini epey kirici olmus.
Herkesin bebegi kendine kiymetli. Ikisi de bir dogum sekli. Ister keyfi ister zorunlu insanlar sezeryan dogum yapabilirler.
Arkadasim mesela haftasinda toparladi. Ne bebegi ne de kendisi yarim degil yani.
Doktorunuzun vardir bir bildigi.

İki kizimi da sezaryenle dunyaya getirdim.adi ustunde normali dogal olan ama yarim insan da olmadim sezaryen dogum yaptim diye.hatta ikinci kizim kuvoze girince hic yatmadan her gun yanina gittim geldim goren normal dogum yaptim zannederdi.cocugun hayata yenik basladigini ilk kez duydum ne acidan yenik basliyormus merak ettim.zira iki sene emzirdim sapasaglam cok akilli cocuklar ikisi de.

Hee ayrica annem salak bir doktorun inadi yuzunden 4 kilo 250 gram bebegi normal dogurdu. Ciktiginflda vajinadan popoya kadar 25 dikisi vardi. Kardesimin de cenesi mosmordu zorlanmadan dolayi.
Haftalarca kabiz olmamasi icin corba icebildi, kati katiyen yasakti. Bebekle dogru duzgun ilgilenemedi zira cok dogrulamiyodu. Illa o bu iyi diye bi'sey yok yani. Herkesin hikayesi farkli.

İki sezeryan oldum hiç sıkıntı yaşamadım ikinci oğlumda sütüm hemen geldi hiç mama kullanmadık iki güne kalktım yarım anne nedir tabi ki normal Doğum en güzeli ama doktorunu dinle neyi uygun görüyorsa öyle yaptır

Şimdi tekrar gözden geçirdm yazımı tedrgin oldum çünkü.. neresinde kırıcı oldum diye ama dikkat ettiyseniz tabirler benim fikrim değil yarım insan tabirini ben kullanmadım forumda okudum belki de okumamalıydım yorumları.. kıymetli bebek tabirini doktorum tüp bebekler için kullanıyor yoksa bütün bebekler mucizedr ve kıymetlidir hemfikirim .. bu okuduklarım duyduklarım beni çok üzdü yakın zamanda sezaryena girecek biri olarak .. gerçekten böyle mi fikir almak istedim sezaryen cinayettir yazan bir bayan bile vardı benim derdim ilk günlerde bebeğime yetememek ilgilenememk

Bende aynı durumdayım doktorum sezeryan olsun dedi ben normal istedim israrcida oldum çünkü emindim herhangi bi sknti yoksa doğurmak istiyordum normal bı şekilde ama bebeğim makat geliş şuan normal doğum imkansız gibi bişey arastrdm dönsün diye herşeyi denedim olmadı Perşembe günü sezeryanla doğacak bebeğim çok şükür ben bu bebeği ne uğraşlarla elde ettim allahm nasip etti ee çocuğumu kucağıma alacağım diye oturup sevineyim mi ortada dolaşan cahil cuheyla sözlerle oturup aglayayim mi bence ilkini tercih edin evinize bebeğinizle dönmek en önemlisi en ufak bi riski dahi göze almam annem bı kardeşimi makat geliş normal doguma zorlandığı için kaybetmiş kendiside tehlikeye gitmiş he normal olabilirse ne mutlu keşke bebeğim başıyla girseydi doğum kanalına da bende normal dogursaydm ama olmaynca olmuyor bazen üzülmeyin.

Acilen yazılanlari okumayı bırakın bence etkileniyorsunz Allah aşkina su okuyupta buraya yazdklarinzn hangisi mantıklı yarım insan, cinayet, bir sıfır yenik bebek...ne saçma şeyler bunlar

Bu da kadinin kadina siddeti ama. En once sizin bir kadin olarak o duyduklarinizi icsellestirmemeniz gerekiyo. 9 ay agri, stres, bulanti cek sonra dogum sekli sizi yarim anne yapsin sizce de cok mantiksiz degil mi?

Cok istedim dogal yolla dogumu ama olmadi. Sezaryen oldum ne ben ne cocugum eksigiz cok şükür.

Aynen kardeşim ben de ne uğraşlarla elde ettim hamileliği aşılama tüp bebek derken hayalimin içinde buluverdm kendimi baya bir zaman sonra.. makat geliş olsa asla düşünmeden tabiki sezaryen.. ama insan hormonlarla zaten hassas oluyor annelik içgüdüsü doğuma yaklaşırken duygusallık vs.. hem etraftaki insanlar çok canımı sıktı hem de okuduğum forumlar yok ömür boyu ameliyat acısı varmış en ufak bişe kaldırdığında yok hareketlerin kısıtlanıyırmuş falan fln.. en tadını çıkarcağım zamanlarda nelere takıldım.. muhtemelen aynı zamanlarda olucak doğumumuz hayırlı doğumlar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…