- Konu Sahibi goncammm48
-
Bana bunu bir ebe söylemiştiİki kizimi da sezaryenle dunyaya getirdim.adi ustunde normali dogal olan ama yarim insan da olmadim sezaryen dogum yaptim diye.hatta ikinci kizim kuvoze girince hic yatmadan her gun yanina gittim geldim goren normal dogum yaptim zannederdi.cocugun hayata yenik basladigini ilk kez duydum ne acidan yenik basliyormus merak ettim.zira iki sene emzirdim sapasaglam cok akilli cocuklar ikisi de.
Sezeryan Doktorlarimizin isine geliyor cunku, kimse saatlerce ugrasmak istemiyor.. birde tabii isin duygusal boyutuda var onlar icin.. sagolsunlar kadinlarida yeterince korkutuyolar zaten..ama her iki dogumunda artisi eksisi var kesinlikleTabiki de sezaryen ile yarım insan ölünmüyor. Herkesin toparlanma süresi,yaşadığı acı da farklı. Her iki dogum şeklinin de avantaj ve dezavantajları var.
Tüp bebek de sezaryen zorunlu değil ama Türkiye'de doktorlar genelde sezaryen tercih ettiği için biraz bahanesi oluyor bence. Çünkü Türkiye de tüp bebek tedavisi ile hamile kalan yakınım yurt dışında normal doğum yaptı. Suni sancı ile.
Kesinlikle öyle. Artı eksikleri de eşler ölçüp tartacak artıkSezeryan Doktorlarimizin isine geliyor cunku, kimse saatlerce ugrasmak istemiyor.. birde tabii isin duygusal boyutuda var onlar icin.. sagolsunlar kadinlarida yeterince korkutuyolar zaten..ama her iki dogumunda artisi eksisi var kesinlikle
Kızımı 4.500 olarak ve gecikmeli olrak dogurdum.vede ilk doğumdu .Annenize oldugu gibi birçok dikişim vardı. Aylarca kabız problemi yasamadım. Lavabo ihtiyacımı gideremediğim için dikişlerim kanadı. Yanımda kimsem de yoktu hersey bana bakıyordu. Cok zor günler geçirdim.ha ordan fazla fazla kesilmiş ha sezeryan olmus bence aynıdır.Hee ayrica annem salak bir doktorun inadi yuzunden 4 kilo 250 gram bebegi normal dogurdu. Ciktiginflda vajinadan popoya kadar 25 dikisi vardi. Kardesimin de cenesi mosmordu zorlanmadan dolayi.
Haftalarca kabiz olmamasi icin corba icebildi, kati katiyen yasakti. Bebekle dogru duzgun ilgilenemedi zira cok dogrulamiyodu. Illa o bu iyi diye bi'sey yok yani. Herkesin hikayesi farkli.
Böyle şeyler yazan cahilleri dikkate almayın. Allah ne nasip ettiyse onu yaşadık biz.sezaryenle doğan bebekler hayata 1-0 yenik başlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?