Doğuma Hazırlık Doğum Arifesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Tüp bebek=kıymetli bebek olayını hiç anlamadım ömrümce de anlamıcam herhalde.
Tüp bebek değiller ama kızlarımın ikisindede preeklempsi geçirip özellikle ilkinde ölümden dönerek haftalarca hastanede yattım, hamileliklerimi hiç hatırlamayı sevmiyorum. Hep korku, endişe, tedirginlikle geçirdim.
Ona rağmen normal doğum yaptım ve benim kızlarımda çok kıymetli.
Sezeryan olanda yarım insan gibi cümleleri lütfen bırakalım artık. Yıl oldu 2019. Helede normal doğuran iyi anne sezeryen olan kötü anne gibi cümlelerden nefret ediyorum.
Sezeryen bir doğum şeklidir. Normal doğumdan farkı yoktur. Sezeryende belki iyileşme süresi daha uzundur oda kişiden kişiye değişir.
Normali istiyorsanız dr unuza bunu söyleyin. Sezeryene karşı değilim ama en azından doğum sancıları başlaması tarafdarıyım. Bebek dünyaya gelmeye hazır olmalı. Durup dururken dr un randevu takvimine göre doğmasını doğru bulmuyorum

İki kizimi da sezaryenle dunyaya getirdim.adi ustunde normali dogal olan ama yarim insan da olmadim sezaryen dogum yaptim diye.hatta ikinci kizim kuvoze girince hic yatmadan her gun yanina gittim geldim goren normal dogum yaptim zannederdi.cocugun hayata yenik basladigini ilk kez duydum ne acidan yenik basliyormus merak ettim.zira iki sene emzirdim sapasaglam cok akilli cocuklar ikisi de.
Bana bunu bir ebe söylemişti

Zeka vs yönünden degilde

Anne rahmindeki normal doğum esnasında onu bekleyen yararlı bakterileri almadığı için ve normal doğum ile bebek vücuttaki sıvı nin bir kismino boşaltıyor rahimden çıkarken sıkıştığı için

Sezaryen bebeğin vücudunda sıvı daha fazla oluyor ve bu kolay usutmesine sebep olabiliyor demişti

Bunlar tamamen duyumdan ibaret

Dar bir çatıda doğup oksijensiz kalip rahatsız olacağına

Sezaryen dogumla biraz usutmesini tercih ederim şahsen

Bi kv de gelinine sezeryan dogurdu diye sen ana degilsin demisti. Birakin şu kafalari

İki sezeryanim 3 çocuğum var.hepimiz de iyiyiz elhamdülillah. İki üç günde toplandım.

Normal doğumda da çok acı çeken ve zor toplanan oluyor. Sıkıntı yapmayin. Doktorunuzu dinleyin

Tabiki de sezaryen ile yarım insan ölünmüyor. Herkesin toparlanma süresi,yaşadığı acı da farklı. Her iki dogum şeklinin de avantaj ve dezavantajları var.
Tüp bebek de sezaryen zorunlu değil ama Türkiye'de doktorlar genelde sezaryen tercih ettiği için biraz bahanesi oluyor bence. Çünkü Türkiye de tüp bebek tedavisi ile hamile kalan yakınım yurt dışında normal doğum yaptı. Suni sancı ile.

Cok normal doguran var tup bebegin hic bir farki yokki.. bende normal dogum yaptim hemde 3 defa.. sezeryandan kil payi kurtuldum son numarada. Benimki ters donmustu geri son gun. Ilk ikisi normal olunca kesilmek istemedim acikcasi ama.. eger bir risk olsaydi sezeryan olacaktim kesinlikle.

Ben ilk dogumdan sonra gerek acemilik gerekse ilk olmasindan mutevellit cok acilar cektim fiziksel olarak.. 1-2 haftaya dikisler dusuyor vs. Ama sezeryan olup 3. Gun dipcik gibi ayaga kalkanda var. Bazi seyler nasip tabiiki. Yasayacagin birsey varsa iki turdede yasarsin

Tabiki de sezaryen ile yarım insan ölünmüyor. Herkesin toparlanma süresi,yaşadığı acı da farklı. Her iki dogum şeklinin de avantaj ve dezavantajları var.
Tüp bebek de sezaryen zorunlu değil ama Türkiye'de doktorlar genelde sezaryen tercih ettiği için biraz bahanesi oluyor bence. Çünkü Türkiye de tüp bebek tedavisi ile hamile kalan yakınım yurt dışında normal doğum yaptı. Suni sancı ile.
Sezeryan Doktorlarimizin isine geliyor cunku, kimse saatlerce ugrasmak istemiyor.. birde tabii isin duygusal boyutuda var onlar icin.. sagolsunlar kadinlarida yeterince korkutuyolar zaten..ama her iki dogumunda artisi eksisi var kesinlikle

Sezeryan Doktorlarimizin isine geliyor cunku, kimse saatlerce ugrasmak istemiyor.. birde tabii isin duygusal boyutuda var onlar icin.. sagolsunlar kadinlarida yeterince korkutuyolar zaten..ama her iki dogumunda artisi eksisi var kesinlikle
Kesinlikle öyle. Artı eksikleri de eşler ölçüp tartacak artık

"yarım insan " lafını duyunca cinlerim tepeme çıkıyor ismi lazım değil kv olacak telefonda millete 4 kilo çocuğu doguramadi sezaryen oldu ya yarim anne o yüzden sütü gelmiyo deme cahilliği de bulundu ben carlayinca da fenalık geçirmişti .😒

Valla sezaryen olup sütü bol bol gelen arkadsslarimda oldu ,normal doğum yapıp gelmeyende..Tabiki en güzeli normal doğum ama bazen olmuyor ben gerçekten mecburiyetten sezaryen oldum ki 40 haftam bitene kadar bekledik .1gr sancim yoktu ve bebek bekleyecek durumda değildi ki doğumda da kötü sürpriz yaşadım cok şükür Allah bağışladı tekrardan ...

Benim sutum herkes evimden defolup gidince artmıştı ciddi söylüyorum çünkü kendi annem hatta eşim dahil benden başka herkes lohusaydi kapristen afra tafradan sinir olup vücudum uyusuyodu artık ...
Ben ilk akşam ayaga kaldırdıkları da biraz xorlanmistim açıkçası ilk yürümek biraz zor oluyo ama gözünüzü korkutmayin yürüdükçe rahatkiyosunuz ne kadar çok hareket ederseniz vücut o kadar kolay tolore ediyor .Ben mümkün mertebe yatmadım ysturtmadilar sagilsunlar stresten ama siz fırsat buldukça dinlenin ama sık sık harekette edin iyi geliyor ben sadece ilk 3 gün yatınca doğrulurken sırtımdan destek alıyordum veya sağa sola tutunarak kalkıyorum sonra o da geçti .

Aynı zamanda normal doğum yapıp 20 kusur dikiş atılan bir arkadaşım olmsutu dikisleri iltihap filan kaptı yani tamamen şans diyeyim belli olmuyor normal yapıp 10 dk sonra yürüyüp giden de var ,sezaryen yapıp sıkıntı yaşayan da hangisi olursa olsun inşallah en kolay ,sizin ve bebek için en hayırlısı olan olsun güle güle alın kucağınıza inşallah

Tam koca karı ağızları. Şu zihniyetten kurtulamadık gitti. Ne demek yarım insan? Ne alaka hayata yenik başlamak? Bu ülkede milyonlarca insan var o şekilde doğan, siz böyle bir eksiklik duydunuz mu? Ben yaklaşık otuz sene önce sezaryen doğmuşum mesela, çok şükür sağlıksal açıdan bir sıkıntım olmadı hayatta. Bunları düşünüp tasalanacağınıza bir meleğiniz olacağı için şükredin. Hayırlısıyla gelsinler de ne şekilde gelirse gelsinler.

Benim ablam sezeryan yaptı çok çabuk toparladı, 1-0 yenik falan başlamadı yani. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Bu arada oğlum ilk 2 yıl bir kez hasta oldu .Yaklaşık 2 yıldır tayinle gekdigimiz şehrin havası kuru,kirli bu yüzden geldiğimizden beri alerji oldu ..Yani sezaryen olunca illaki yenik başlamiyor .Mesela ben 32 yaşındayım o zamanda kalbim durmuş hemen almışlar sezaryenle ,esim normal doğmuş ama benden çok daha dayanıksızdır .
Sezaryen ovuyo gibi de olmayayım yine diyorum bende normal doğum yapacağım diye 37 haftada doktirymu değiştirdim ama önyargılı olmayın belli olmuyor

Bebeğinin kendinin iyiliğini sağlığını düşünen niye yarım olsun. Ben bu insanları anlamıyorum sezaryeni doğumdan saymıyolar apır sapır konuşuyolar ikisinde de bebek doğmuyor mu ? Prenses doğum falan diyorlar bi de 😂 Hamile bi insanın moralini böyle salakça şeylerle neden bozarlar anlamam . Böyle diyenlere lütfen cevabını verin ağızlarını kapatın sizin için önemli olan çocuğunuzun sağlığı . Hey Allahım ya

Doktoru dinlemekte fayda var diye düşünüyorum.

Sezeryan ile doğdu oğlum, ilk gün sütüm geldi, hemen de ilgilendim çocuk ile hiç de sıkıntı yaşamadım. kendi kendinizi yok yarım insan, yok 1-0 ile doldurmayı.

Tabi en iyisi normal ama olmazsa yapacak birşey yok

Benim arkadasim yillardan sonra tup bebek ile 2izlere hamile ve 36. Haftada dru normal dogum dusunuyor bebeklerin pozisyonu degismez ise ve dru 3uz falan normal dogurttu geçenlerde Saye- Saye- ben sizin drunuzun direkt sezeryan demesine bir anlam veremedim acikcasi

Hee ayrica annem salak bir doktorun inadi yuzunden 4 kilo 250 gram bebegi normal dogurdu. Ciktiginflda vajinadan popoya kadar 25 dikisi vardi. Kardesimin de cenesi mosmordu zorlanmadan dolayi.
Haftalarca kabiz olmamasi icin corba icebildi, kati katiyen yasakti. Bebekle dogru duzgun ilgilenemedi zira cok dogrulamiyodu. Illa o bu iyi diye bi'sey yok yani. Herkesin hikayesi farkli.
Kızımı 4.500 olarak ve gecikmeli olrak dogurdum.vede ilk doğumdu .Annenize oldugu gibi birçok dikişim vardı. Aylarca kabız problemi yasamadım. Lavabo ihtiyacımı gideremediğim için dikişlerim kanadı. Yanımda kimsem de yoktu hersey bana bakıyordu. Cok zor günler geçirdim.ha ordan fazla fazla kesilmiş ha sezeryan olmus bence aynıdır.

Benim 4. Tüp bebek denemem bu. İkiz gebeyim. Gebelik şekeri, rahim ağzı yetmezliği, erken Doğum riski gebeliğim böyle geçti. Bu haftalara geldiğime drumda bende inanamıyoruz. Benim drum destekliyor normal doğumu, ikiz olmasına rağmen şu haftaya kadar bir kere bile Doğum şekli konuşmadı. Bebeklerin pozisyonu ve durumu önemli ona göre hareket ederiz dedi. İkisi de baş geliş olunca 38 haftaya kadar Doğum kendiliğinden başlarsa normal olacak. Yok başlamazsa gebelik şekerim olduğu için daha fazla bekleyemiyoruz. Aöa bu demek değil ki sezeryan tü kaka. Zorunlu sezeryan olmam gerekebilir son dk da. Ben onu da kabullendim. Kendinizi şartlamayın. Drunuza güvenmiyorsanız başka bir drla da görüşebilirsiniz. Benim tavsiyem olumsuz örnekleri asla okumayın. Her Doğum kendine has, her gebelik özel.

Kendim doktorum, ilk kızımı normal doğurdum, 30 dikişle çıktım. İkinci kızımı kendi isteğimle sezaryenle doğurdum, daha çabuk toparladım. Demem o ki, elbette normal doğum daha sağlıklı ama doğum esnasında oluşan aksilikler bazen keşke sezaryen olsaydım dedirtiyor. O yüzden doktoruna güven

sezeryan doğum yaptım ertesi gun ayaga kalkip fotoğraf cekildim.

1 hafta sonra evimi supuruyordum.

ne epiduralde bas agrisi yasadim ne de dikislerimde sorun yasadim.

oğlum hayata 1 0 yenik baslamadi. sutum vardi emzirdim.

Bu demek degildir ki normal dogurmayın sezeryan dogum yapın.

Ben mecburi sezeryana alındım. normal doğum isterdim ama olmadı diye eksik kalmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X