Doğruyu mu yaptım bilmiyorum...

Gereken layıkı yolu, Allah zaten sana göstermiş....
Sonradan bin pişman olup üzüleceğine, şimdi üzül daha iyi....
Zararın neresinden dönersen kârdır, bırak anasıyla nikah kıysın, tövbe yarabbim...
Boşver bir kıymet bilmeyen gider, kıymet bileni gelir.....
Allah yolunu açık etsin...

Selametle

40 yaşındayım çok şey gördüm, duydum, ama böyle birşeyi ilk defa duydum, yavrum bırak gitsin bundan değil koca, evdeki süpürgene sopa olmaz.,,,,,

40 yaşındayım çok şey gördüm, duydum, ama böyle birşeyi ilk defa duydum, yavrum bırak gitsin bundan değil koca, evdeki süpürgene sopa olmaz.,,,,,

katılmamak elde değil ..
Ama benım anlamadığım 7 yıl nasıl katlandın neden yani .. sonu olmadıgı eski nısanlının hal ve hareketlerınden bellıymış zaten , yazık olmuş geçen yıllarına ..

ama bundan sonra mutlu ol inşallah

yaşadıklarına üzüldüm canım herşeyde bi hayır vardır diye boşa dememişler.Bitirdigin iyi olmuş öylesi ana kuzusundan bişey olmazdı olan sana olurdu sadece.Keşke bukadar bekleyip yıllarını geçirmeseydin ama boşver sonuçta kurtulmuşsun ya.Bide sana annem soruyor demesi benimde çok tuafıma gitti.kendinin aklı yokmuymuş?Allah gönlünce versin canım böylesine dönmeyide düşünme.Anasının dizlerinin dibinde otursun.Elbet sana layık bir insan çıkar ve benden tavsiye öyle biri çıkarsa annesinin hareketlerinide ölç biç gerçekten kayınvalde huzursuzluk verdimi veriyor.seni seven bir ailesi olsun inşllh gönlüne göre biri çıkar karşına:70:

forumda sorunlarımı yazmıştım birkaç kere. altı yıl sonra nişanlandık sevgilimle bir seneyi geçti nişanlılık. Kaynanam ve görümcemden hiç yakınlık göremedim bunca yıldır. Nişanlım 27 yaşında ünv mezunu ama işsiz ve de tembel. Annesinin ağzına bakan tipler olurya aynen onlardan. kayınbabam sessiz sakin dünyalar iyisi bir adam ama kaynanam tam bir otoriterlik abidesi dediğim dedik biri
nişanımın çarşısından şu gününe kadar yüzüm gülmedi hep soğuk bi savaş içinde oldu kaynanam benimle oğlunu doldurdu bana karşı. ne düğünümüz belliydi ne bir şey. Tüm nişanlı çiftler evliliği düşünür plan yapar ama ne oğlunda ne onda asla böyle bi düşünce olmadı.
ne askerliğini yaptı ne bi işi vardı nişanlımın hala da evde oturuyor yediği önünde yemediği arkasında. Biricik annesi biricik oğlunu askere de göndermiyor bahanesi de işi olmadan gidemezmiş. Tabi askere gidip gelseydi biz evliliğe bi adım daha yaklaşacaktık bu da onun korkulu rüyası. Bende atanmayı bekleyen bi öğretmenim bu arada...
Herşeyi burnumdan getirdi o kadın bana çarşıda bi elbise bi ayakkabı aldı o kadar. beğendiğim alyansı alırken bile bu alyans çok pahalı ne gerek var bu kadar para vermeye yarın birgün değiştirirsin fiyatı düşer dedi. Keşke o an bitirseydim...Bu anlattığım kadının da dört beş tane evi var fakir diye düşünmeyin..
Evine gittiğimde hep beş karış surat yapar sanki niye geldin der gibi, oğlunu benden kıskanır.. Nişanlım evlenme teklif ederken harçlıklarıyla küçük bi pırlanta yüzük almış ama şu 200 300 lira olanlardan çok sevindim dünyalar benim oldu çünkü ilk defa ondan bu kadar büyük bi hediye alıyordum hemde çok anlamlıydı. Kaynanama gösterdiğimde hemen surat asıldı hayırlı olsun çok güzelmiş diyeceğine daha benim bi pırlantam yok niye önce sana almış dedi ciddi ciddi. Hep içime attım yedi yılda tek saygısızlık etmedim. Nişan çarşısında anneme bağırdı sustum ses çıkarmadım..
Ama hem oğlunun hem onun yaptıkları tak etti canıma bugüne kadar içime aattığım ne varsa dört sayfa yazdım bi mektuba postaladım. Bundan dört beş ay önce. Hiç ses soluk çıkmadı aradan kurban bayramı geçti yine ses çıkmadı. Bu arada herkes soruyor ailemden onları tabi nişanlı olduğum için habiere bahaneler üretiyorum...
İşte böyle aradan aylar geçti ama kadından ailesinden tek bir ses dahi çıkmadı. İnsan yazdıklarıma öfkelenir bi tepki verir hiç değilse o da olmadı aylardır. Benim için hiç önemin yok demek istiyor galiba...
En son iki hafta önce oğlu mesaj attı annem soruyor tamamen bitti mi diye yarın cevap vereceğm dedi. Bende aklı neredeymiş aylardır dedim sinirlendim. Mesaj attım kadına merak ediyormuşsunuz biz çoktan bitirdik dedim. Yine ses çıkmadı tabiki. Oğluyla da kestim ilişkimi tamamen. Seviyorum ama olmuyor ne yapayım. Katlanırım eşimin sevgisine sığınırım dedim ama arkamda sapasağlam duracak bir eş de yok...
Bana nişanda iki bilezik takmıştı oğluna söyledim getireceğim diye yok istemiyorum getirme felan dedi. Şeytan diyor verme çatır çatır harca onları.. Ne yapayım bilemedim.
Sizce doğru mu yaptım kızlar, yoksa sevgi her şeyi çözer miydi?

çok iyi yapmışın canım sakın ama sakın pişmanlık filan duyma ve geri dönme diğer msjlara bakmadım sadece bu msjını okudum senin arkanda durmayan seni şimdiden ezdiren kişiden eş filan olmaz sana,çevremde çok böyle olan kişiler evlenince filan kimse düzelmiyor canım olan sana oluyor....birde nişanlın seni hiç sevmemiş gibime geldi sen mektup yazacaksın oda sesini çıkarmayacak ve aylar sonra annem soruyo cvp verecem bitti mi ne demek yaaaa tepem attı inan okurken ondan hayır gelmez sana sakın geri adım atma hakkında hayırlısı olsun canım....:70:

En doğrusunu yapmışsın , bu kadar pasif davranan biri ile evlenince neler yasardın kimbilir..Hersey omuzlarında olur...Ailesinin ilgisizliği ve tepkisizliğide bambaska her yönden iyi yapmıssın yani.Ver 2 bileziği çatır çatır neyini yicen allah askına kac paralık sey , ver gitsin...

bilezikleri yolla gitsin senin hakkın onların üzerinde zaten şimdi aldıkları iki parça şey için hak geçirme üzerine yolla gitsin ...

en doğrusunu yapmışsın bilezikleride ver pırlantayıda ver sonra derler görüyormusun hemen evlenmediler hemde çocugumun parasını yedi filan der boşver cnm bu kdr nasıl dayandın yaaaa neyse boşver

kızlar yine sizden akıl almak istiyorum. Eski nişanlım olacak insanın bikaç gün sonra d.günü. Bana mesaj attı lütfen doğumgünümde benimle ol diye. Ne cevap vereceğim bilemedim :44:

en doğru kararı vermişsin.sevgi herşeyin üstesinden gelir ama sırtını yaslayacağın dağ gibi kocan olursa...
senin nişanlında da bu karakter olmadığı için çooook üzülürdün arkadaşım.kendi kendini mahvederdin.
hakkında hayırlısı olsun

iyi sabır varmış sende...... o yaşda adam hala iş bulim diye yatarak bekliyorsa ondan hiçbişey bekleme... üstüne kurban kes kurtulduğun için ...ilerde bütün yük senin sırtında olurdu.. arkana dönüp bakma bile....
işte bu kadar, gayet açık,kısa ve öz.....

Back
X