Doğruyu mu yaptım bilmiyorum...

janav

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2010
492
479
103
forumda sorunlarımı yazmıştım birkaç kere. altı yıl sonra nişanlandık sevgilimle bir seneyi geçti nişanlılık. Kaynanam ve görümcemden hiç yakınlık göremedim bunca yıldır. Nişanlım 27 yaşında ünv mezunu ama işsiz ve de tembel. Annesinin ağzına bakan tipler olurya aynen onlardan. kayınbabam sessiz sakin dünyalar iyisi bir adam ama kaynanam tam bir otoriterlik abidesi dediğim dedik biri
nişanımın çarşısından şu gününe kadar yüzüm gülmedi hep soğuk bi savaş içinde oldu kaynanam benimle oğlunu doldurdu bana karşı. ne düğünümüz belliydi ne bir şey. Tüm nişanlı çiftler evliliği düşünür plan yapar ama ne oğlunda ne onda asla böyle bi düşünce olmadı.
ne askerliğini yaptı ne bi işi vardı nişanlımın hala da evde oturuyor yediği önünde yemediği arkasında. Biricik annesi biricik oğlunu askere de göndermiyor bahanesi de işi olmadan gidemezmiş. Tabi askere gidip gelseydi biz evliliğe bi adım daha yaklaşacaktık bu da onun korkulu rüyası. Bende atanmayı bekleyen bi öğretmenim bu arada...
Herşeyi burnumdan getirdi o kadın bana çarşıda bi elbise bi ayakkabı aldı o kadar. beğendiğim alyansı alırken bile bu alyans çok pahalı ne gerek var bu kadar para vermeye yarın birgün değiştirirsin fiyatı düşer dedi. Keşke o an bitirseydim...Bu anlattığım kadının da dört beş tane evi var fakir diye düşünmeyin..
Evine gittiğimde hep beş karış surat yapar sanki niye geldin der gibi, oğlunu benden kıskanır.. Nişanlım evlenme teklif ederken harçlıklarıyla küçük bi pırlanta yüzük almış ama şu 200 300 lira olanlardan çok sevindim dünyalar benim oldu çünkü ilk defa ondan bu kadar büyük bi hediye alıyordum hemde çok anlamlıydı. Kaynanama gösterdiğimde hemen surat asıldı hayırlı olsun çok güzelmiş diyeceğine daha benim bi pırlantam yok niye önce sana almış dedi ciddi ciddi. Hep içime attım yedi yılda tek saygısızlık etmedim. Nişan çarşısında anneme bağırdı sustum ses çıkarmadım..
Ama hem oğlunun hem onun yaptıkları tak etti canıma bugüne kadar içime aattığım ne varsa dört sayfa yazdım bi mektuba postaladım. Bundan dört beş ay önce. Hiç ses soluk çıkmadı aradan kurban bayramı geçti yine ses çıkmadı. Bu arada herkes soruyor ailemden onları tabi nişanlı olduğum için habiere bahaneler üretiyorum...
İşte böyle aradan aylar geçti ama kadından ailesinden tek bir ses dahi çıkmadı. İnsan yazdıklarıma öfkelenir bi tepki verir hiç değilse o da olmadı aylardır. Benim için hiç önemin yok demek istiyor galiba...
En son iki hafta önce oğlu mesaj attı annem soruyor tamamen bitti mi diye yarın cevap vereceğm dedi. Bende aklı neredeymiş aylardır dedim sinirlendim. Mesaj attım kadına merak ediyormuşsunuz biz çoktan bitirdik dedim. Yine ses çıkmadı tabiki. Oğluyla da kestim ilişkimi tamamen. Seviyorum ama olmuyor ne yapayım. Katlanırım eşimin sevgisine sığınırım dedim ama arkamda sapasağlam duracak bir eş de yok...
Bana nişanda iki bilezik takmıştı oğluna söyledim getireceğim diye yok istemiyorum getirme felan dedi. Şeytan diyor verme çatır çatır harca onları.. Ne yapayım bilemedim.
Sizce doğru mu yaptım kızlar, yoksa sevgi her şeyi çözer miydi?

Kesınlıkle dogru karar!
Bılezıklerı ıse verın bence.
Onları harcamak sıze ne kadar fayda saglar tartısılır.
Ama gunun bırınde ıkı bılezık ıcın sızı uzeceklerıne suphem yok benım.

ayrılma konusunda iyi yapmışsın ama bunu karşılıklı konuşarak halletseymişsiniz daha iyi olurdu belki böyle kendini yemişsin aylarca cvp gelmeyince....
şuraya takıldım nışanlın mı sana msj attı annem soruyor bitti mi diye.....annesinden çok kendisinin sana ne oluyor neden bu mektubu yazdın nereye ne bitmesi felan demesi gerekiyordu valla hiç kendini üzme boşver gitsin sana layık değilmiş....herşeyde bir hayr vardır de geç karşıya kardeşim....

doğru olanı yapmışsın arkadaşım, sevgiyle atlabileceğimiz durumlarda her iki tarafında güçlü ve sevgisine güveniyor olması lazım.. ama biri pasifken maalesef olan emek sarfedene oluyor.. bende savaşmayacağım artık tek taraflı olacak bişey değil bu iş maalesef.. kangren olan yeri ne kadar saklamaya gizlemeye çalışırsak kendimize zarardan başka bişeyimiz dokunmaz ömür boyu kangrenli yerle yaşayacağım dersen ağrına sızına ölümüne razı olursun ya da kangren olan yeri bi kerede kestirirsin narkozun etkisi gittiğinde anlık acın olsada hayatına sağlıklı devam edersin.. farkında değiliz ama bu şuan canımızı yakanlar hayata bakışımızı değiştirip daha mutlu olmamıza vesile olacak olan insanlar.. tabiki kimsenin hakkı kimsede kalmaz onuda unutmamak lazım ...

,sanırım en doğrusunu yapmışsın canım tembel erkek çok kötü evlenıncede sendenmı bekleyecek..
ve benım ıçın en onemlısı annesının hareketleri annecı bı erkekle asla olmuyo.sanırım nışanlınzda oyle.hele annesı oğlunu kıskanıyosa ne yapar ne eder huzursuzluk cıkarmayı basarır.3 yıllık evlıyım kaynanam hala kıskanır.
ne demek bana pırlanta almadı sen annesısın sevgılısımısınkı sana pırlanta alsın.kendını gelınıyle kıyaslıyor töbee yarabbim..
bıde anlamadığım nışanlın arayıp sormadımı bıtırmeyelım falan demedımı mektuptan sonra.annesı merak edıyor dıye mesaj atıyor sadece kesın bıttımı dıyee çokk garıp

ayrılma konusunda iyi yapmışsın ama bunu karşılıklı konuşarak halletseymişsiniz daha iyi olurdu belki böyle kendini yemişsin aylarca cvp gelmeyince....
şuraya takıldım nışanlın mı sana msj attı annem soruyor bitti mi diye.....annesinden çok kendisinin sana ne oluyor neden bu mektubu yazdın nereye ne bitmesi felan demesi gerekiyordu valla hiç kendini üzme boşver gitsin sana layık değilmiş....herşeyde bir hayr vardır de geç karşıya kardeşim....

evet canım nişanlım mesaj attı kesin olarak soruyor annem diye. Bende annesine mesaj attım

iyi sabır varmış sende...... o yaşda adam hala iş bulim diye yatarak bekliyorsa ondan hiçbişey bekleme... üstüne kurban kes kurtulduğun için ...ilerde bütün yük senin sırtında olurdu.. arkana dönüp bakma bile....

ay allah aşkına ver gitsin onların bileziğine mi kaldın,
dışarda bulunşun anneciği izin verirse gelsin hem içindekileri komple boşlat hem bilezilerini ver
ay valla içim daraldı geç bile kalmışsın
yavru kuş gibi anasının ağzına bakan adamdan hayır mı gelir ayol
hiiiiiç üzüldüğüne değmez, umarım en kısa zamanda atanıp kendine layık birini bulursun canım
verilmiş sadakan varmış

,sanırım en doğrusunu yapmışsın canım tembel erkek çok kötü evlenıncede sendenmı bekleyecek..
ve benım ıçın en onemlısı annesının hareketleri annecı bı erkekle asla olmuyo.sanırım nışanlınzda oyle.hele annesı oğlunu kıskanıyosa ne yapar ne eder huzursuzluk cıkarmayı basarır.3 yıllık evlıyım kaynanam hala kıskanır.
ne demek bana pırlanta almadı sen annesısın sevgılısımısınkı sana pırlanta alsın.kendını gelınıyle kıyaslıyor töbee yarabbim..
bıde anlamadığım nışanlın arayıp sormadımı bıtırmeyelım falan demedımı mektuptan sonra.annesı merak edıyor dıye mesaj atıyor sadece kesın bıttımı dıyee çokk garıp

bu geçen aylarda nişanlım arada sırada mesaj attı canım tabiki ama hep kavga hep kavga...
barışalımda dedi ben o nasıl olacak her şey ortaya dökülmüşken dedim ben artık annenin yüzünü görmek istemiyorum dedim. Tamam görmezsin dedi bulduğu çözümde şu eğer onun annesini görmeyeceksem ben, ben kendi annemi de görmeyecekmişim onunkine muamele neyse benim anneme de o olacakmış. Ki benim yıllar önce abim ve babam öldüğü için annem onu oğlu yerine koymuştur..

en doğrusunu yapmışsın gitsin annesinin eteğinin dibinde yaşasın sevgi yetmiyor hayatım çözmek için maalesef bugün seviyosun ama böyle bir adamı 10 yıl daha sevebilecek misin bunu düşün bilezikleri de gönder sen sana yakışanı yap bırak Allahlarından bulsunlar..

Annesini,size takılan takıları,alınan elbiseyi vs. geçtim de çalışmayan ve tembel bir adamdan ne bekleyerek nişan yaptınız anlamıyorum!

nişanlımı yüzüstü bırakıp gitti işi yok diye demesinler diye sabrettim okulu uzata uzata yedi yılda bitirdi zaten ona iki yıl şans verdim ama yok... Annesinin nasıl biri olduğu da ortada.. Ama yine de gözlerim doluyor hatırlayınca. Ben çok uzun zamandır onunlaydım sanki artık kimseyi sevemem gibi hissediyorum kızlar :( bu geçici bir şeydir değil mi...

Annesini,size takılan takıları,alınan elbiseyi vs. geçtim de çalışmayan ve tembel bir adamdan ne bekleyerek nişan yaptınız anlamıyorum!

uzun süredir ilşikimiz olduğu ve birbirimizin evine girip çıktığımız için ailem bi adı konsun dedi... Demez olaydı...

nişanlımı yüzüstü bırakıp gitti işi yok diye demesinler diye sabrettim okulu uzata uzata yedi yılda bitirdi zaten ona iki yıl şans verdim ama yok... Annesinin nasıl biri olduğu da ortada.. Ama yine de gözlerim doluyor hatırlayınca. Ben çok uzun zamandır onunlaydım sanki artık kimseyi sevemem gibi hissediyorum kızlar :( bu geçici bir şeydir değil mi...

seversin benim başımdan evlilik geçti bitmek üzere ve hala seviyorum ama biliyorum ki toplayacağım kendimi ve tekrar seveceğim zaten sevmeliyim diye düşünüyorum kalbimdeki son aşkın o iğrenç insanın sevgisi olmasına izin vermeyeceğim sen de bunları da unutacaksın emin ol ..

kesinlikle bileziklerini geri ver cnm.
çok iyi yapmışsın ayrılmaklada bnce.
yazık olmuş 6 7 yıla amaa değer bilmemiş snn nişanlın.
evlenşnce daha büyük sorunlar çıkardı eminim.
ana kuzusu olmucak erkek yoksa hiç çekilmezzz.

bu arada sen mektupta ne yazdınki?

kesinlikle bileziklerini geri ver cnm.
çok iyi yapmışsın ayrılmaklada bnce.
yazık olmuş 6 7 yıla amaa değer bilmemiş snn nişanlın.
evlenşnce daha büyük sorunlar çıkardı eminim.
ana kuzusu olmucak erkek yoksa hiç çekilmezzz.

bu arada sen mektupta ne yazdınki?

Bugüne kadar içimde biriken ufak ufak olayların tümünü yazdım yani ne varsa en ufağına kadar... Onu gönderirken bu olacakları göze almıştım zaten ama tek şaşırdığım kadaının bu kadar tepkisiz kalması...

Bugüne kadar içimde biriken ufak ufak olayların tümünü yazdım yani ne varsa en ufağına kadar... Onu gönderirken bu olacakları göze almıştım zaten ama tek şaşırdığım kadaının bu kadar tepkisiz kalması...

mektubun okunduğuna emin misin peki, postayla yolladıysan belki alınmamıştır dicem ama...

uzun süredir ilşikimiz olduğu ve birbirimizin evine girip çıktığımız için ailem bi adı konsun dedi... Demez olaydı...

Ayy evet herşey ailede bitiyor kesinlikle!
Umarım bu olay ailenize de ders olmuştur,bir daha sizi zorlamazlar tembel bir adamla adınızın konması için...
Bilezik konusuna gelince ben olsam verirdim.. Hatta çoktan geri vermiştim bile!
Başkasının malına tenezzül etmem,nişan bozulduğunda takılar iade edilir,artık size ait olmadığı için onlarındır..

mektubun okunduğuna emin misin peki, postayla yolladıysan belki alınmamıştır dicem ama...

okunmuş canım hatta nişanlımda okumuş. Bu mektubu ömrümün sonuna kadar saklayacağım demiş kadın...

Back
X