Canım ben de kızıma 2 yaşına doğru bi deneme yapmıştım...Denemem sabah başlayıp öğlen bitmişti..Ki benim kızımda 18 aylıktan beri bülbül gibi konuşur, sabahları altı kuru kalkardı...Ben de bunlara bakıp heralde hazır demiştim...Ama iki kere kiloduna yaptıktan sonra bezimi bağla bezimi bağla diye ağlamıştı..Ben de dayanamayıp bağlamıştım...İyi ki de ısrarcı olmamışım, sonra 29 aylıkken bir deneme daha yaptım ve kızım hiç ağlamadığı gibi 4-5 gün içinde de öğrendi..
Gene de sen bilirsin ama böyle hassas bir konuda zorlayıcı olmamak gerektiğini düşünüyorum..Varsın 6 ay 9 ay geç öğrensin ne olacak ki..Eninde sonunda öğrenecek :)
zaten ben de bıraktım artık bizimki de neredeyse 10 saat falan sürdü. esas kokum bundan 6ay sonra denediğim zaman da aynı şeyi yaşamak..
kızlar benımde bu konuda sorum var.oğlum 26 aylık gecen haftadan berı bıkac kere tualete goturdum egıtıme baslaynca yadrgamasın dıye
altını actım tualete oturttum bıraz bekledık cıs ıcın sonra kalkmak ıstedı yapmadı tekarar bagladım.
ıkı gun sonra sabah kakam geldı dedı hemen bezı cıkarıp goturdum tuttum
yaptı yapınca sasrdı korkma oğlum bak top gıbı kaka dedim.sonra bagladım.ardndan top kaka geldı dedı yıne actım bu sfer cıs yaptı. sasrdı aa pipi ssu atmıs bakne guzel cıs yaptın dedım.yıne bagladım
ama tabı hep soylemıyo baglıyoruz bezı cıkarmadık tamamen yapıyo altına tesadufen sanırım bır ıkı defa soledı ıste.
sızce baslamalımıyım egıtıme öğrenırmı.yoksa beklıyeyımmı bıraz daha.
bugunde oğlen altını actık ıkı uc kere annem tuttu tualete yaptı yaparsan bonıbon vercem dedı yaptı her seferınde.ama kendı solememıstı bız tuttuk da yaptı aksam ustude altına yaptı.
ne guzel sızınkı kolay oğrenmış zaten kızlar bu konularda daha hızlı
bız 20 gundur denıyoruz gunduzlerı baglamıyorum
ama hala ben gotrunce tuvalete yapıyor cısını goturmıyınce altına yapıyor kendısı solemıyo hıç
kakayıda zaten yapmak ıstemıyor kakası gelınce kalkmak ıstıyo tuvaletten
bende bızım tuvaletımzde basladım
bu hafta bıde lazımlık aldım belkı severde kendısoler dıye ama nafıle 2 oldu bugun yıne altına yaptııı
nıye solemıyor anlamıyorum sureklı bunu dusunur oldum
bı oğrensede kurtulsak yaa
27 aylık artık buyudude
gerıde donemıyorum 20 gundur emegıme yazık taaaa seneye yazımı beklıcez vazgecersem
offff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?