- 7 Aralık 2009
- 6.924
- 13.305
- 448
- 42
merhaab arkadaşlar, 24 aylık bir oğlum var. henüz cümle kuarmıyor ama derdini anlatabiliyor. daha 18 aylıkken yapmadan kakasını söylemeye başladı son zamanlarda da çişini söylüyordu. ben de bunları ve kayınvalidem ve annemin baskılarından dolayı eğitime başlayayım dedim yaklaşık 1 hafta önce. sabah bezini çıkarttım lazımlığa oturttum dedim çişin varsa yap dedim, yok dedi kalktı oturmaodasına gider gitmez salıverdi böylle böyle 2 saatte 1 evin her köşesine saldı ama hiç önemli değil yeterki oğlum şu bezden kurtulsun dedim. herşey gayet olması gerektiği gibi giderken kakasını yapmaya başladı kaptım lazımlığa götürdüm kilotunu indirdiğim gibi kakası yere düştü ve çığlık çığlığa ağlamaya başladı. neyse sakinleştirdik kakasını lazımlığa kotup tuvalete attık seremoni eşliğinde vedalaştık vs.. sonra huysuzluk yapmaya başladı ne yapsam durmuyor, neyse akşam oldu, oğlum evin başka bi yerinde yine saklandı kakasını yaptı yine ağlamaya başladı. sanırım aynı şey olacak diye korktu. neyse temizlememi de istemedi ama bi şekilde temizledim ve akşam boyu olağan üstü huysuzlandı yemeğini yedikten 1 saat kadar sonra yine lazımlığa götürdüm o kadar memnun olmasa da bi süre oturdu sonra aceleyle kalkmak istedi ben de küvete koydum suyla oynarken yapar diye hıçkıra hıçkıra ağlayarak çişini yaptı ama ondan sonra neredeyse 1 saat sakinleştiremedik. bezini bağladım pepe açtım oyun oynadım zar zor sakinleştirdik.
neyse ertesi gün bu konuyu açmamaya karar verdik, o da gayet mutluydu ama arada sebepsiz ağlıyordu. o gün ve takip eden 2 gün kakasını yapmadı 3. günün sabahında artık yalvara yakara bin bir vaatte bulunarak zeytin yağı üzüm bol su derken bi yerlere saklanıp yapıverdi. şimdiyse biraz kabız gibi ama en azından ağlamıyor.. doktorumuzun demesi erkek çocuklarını 2.5 yaşından önce eğitmeye çalışmamalıymış.
peki bu upuzun yazının özeti olarak ne zaman başlamalı?benim okuduklarım hep 2 saat kurukalıyorsa kakasını yaparken rahatsız oluyor saklanıyorsa ve derdini anlatabiliyorsa başlanabilir yazıyor. peki bizde neden işe yaramadı?
neyse ertesi gün bu konuyu açmamaya karar verdik, o da gayet mutluydu ama arada sebepsiz ağlıyordu. o gün ve takip eden 2 gün kakasını yapmadı 3. günün sabahında artık yalvara yakara bin bir vaatte bulunarak zeytin yağı üzüm bol su derken bi yerlere saklanıp yapıverdi. şimdiyse biraz kabız gibi ama en azından ağlamıyor.. doktorumuzun demesi erkek çocuklarını 2.5 yaşından önce eğitmeye çalışmamalıymış.
peki bu upuzun yazının özeti olarak ne zaman başlamalı?benim okuduklarım hep 2 saat kurukalıyorsa kakasını yaparken rahatsız oluyor saklanıyorsa ve derdini anlatabiliyorsa başlanabilir yazıyor. peki bizde neden işe yaramadı?