• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru zaman doğru insan

İşte bu sürecin kaderin bir parçası olduğuna inanıyorum, arkadaşınız o dönem size söylememiş, tanıştırmamış çünkü eşinizle tanışmadan önceki dönemde tek başına almanız gereken dersler, tecrübeler varmış, belki de hayat size istemeniz ve mücadele etmeniz için pay bırakmış. Siz alacağınız dersi alınca da mucizeler sizi bulmuş.
Yaaa kendi adıma da böyle olduğuna inanıyorum diyorum ki İnan, pozitif düşün, iste ve bekle. Şu an alman gereken dersleri al ve hibene at hepsi ama hepsi sana lazım olacak, bunlar seni olgunlaştıracak. Ben de kendime böyle bir terapi yöntemi uygulamaya çalışıyorum.
Bu sıralar düştü modum gibi ama inanıyorum yine toparlayacağım :)
İnşallah dediğiniz gibi ilerde böyle bir mutluluğu yakalar ve ben de başkalarına ümit olur da karamsarlığa kapılma derim:)
Tekrardan Allah mutluluğunuzu daim etsin😍
Kesinlikle, onemli olanda ders alabilmek zaten.bu surecte hep kendimi gelistirim diye ugrastim.
Bende inaniyorumki sizde beklemediginiz anda hayatinizin askinimi diyim yoksa hayat arkadasinizmi diyim siz nasil tanimlarsaniz onunla tanisacaksiniz
Insallah ama tum kalbimle diliyorum sizin gibi guzel kalpli biriyle hayatinizi guzellestirirsiniz ❤️

Aslında doğru olan sizin bakış acınız çünkü insanlar uymayan tarafları aman nasılsa değiştiririm diye tolere ediyorlar ama degistiremeyeceklerini görünce hüsran. Tabi her kriterinize uyması mümkün değil ama belli kırmızı çizgileriniz olsun asla dediginiz ve tahammül edemediğiniz onun dışında her şeyi 4 4 lük beklemeyin
Ben kesinlikle bi istisnayim sanirim :)

Kesinlikle, onemli olanda ders alabilmek zaten.bu surecte hep kendimi gelistirim diye ugrastim.
Bende inaniyorumki sizde beklemediginiz anda hayatinizin askinimi diyim yoksa hayat arkadasinizmi diyim siz nasil tanimlarsaniz onunla tanisacaksiniz
Insallah ama tum kalbimle diliyorum sizin gibi guzel kalpli biriyle hayatinizi guzellestirirsiniz ❤️
Ya çok teşekkür ederim innnnşallahhh 😍😍

Maşallaaah diyelim tu tu tu 😍
Ben evlenirken herkes cok sasirmisti zaten. Sanki siparis vermisinde postayla gelmis dediler. Evet siparis vermistim aslinda, "Allahim hakkimda herseyin hayirlisini goren bilen sensin, benim koydugum her kriterin sebebi var eger gelecekse boyle gelsin aksi takdirde gelmesede raziyim sen daha iyi bilirsin" dedim durdum
Inan hepsi ama hepsi vardi kriterlerimin

‘İstediğim yok arkadaşımı bulmak istiyorum artık’ cümlesini bir zahmet 27 yaşında genç kadın kurmasın ya.

Hayatın ilk 10 yılı çöp, çocukluk.
Sonra 6 sene ergenus dönemi, reşit sayılma üniye başlama derken hayat 20 de başlıyor.
E siz de derslerinize ağırlık vermişsiniz, şurada yaşadığınız 2 3 sene, ‘artık’ demek için fazla mı acelecisiniz nedir?

27 den 32 ye gelene kadar o 5 senede hayatımda neler değişti.
5 sene geri sarsam da hayata baştan başlasam😂😂
Çünkü akıl baki şekilde yaşamın daha ilk adımındasınız, ruh eşi falan nedir ki...

Doya doya her şeyi yaşayın, karşınıza çıkan adama ömürlük değil anlık bakın, duyguları tadın, her insandan öğrenilecek vardır.

Ben evlenirken herkes cok sasirmisti zaten. Sanki siparis vermisinde postayla gelmis dediler. Evet siparis vermistim aslinda, "Allahim hakkimda herseyin hayirlisini goren bilen sensin, benim koydugum her kriterin sebebi var eger gelecekse boyle gelsin aksi takdirde gelmesede raziyim sen daha iyi bilirsin" dedim durdum
Inan hepsi ama hepsi vardi kriterlerimin
Bana da herkes çok zor, kendinden biraz ödün vermelisin bu aradıklarını bulamazsın vs diyorlar bu benim moralimi bozuyor modumu düşürüyor çoğu zaman ama inancımı sürdürmeye çalışıyorum. Aynen dediğiniz gibi duamı edip Allah’a bırakıyorum. İnşallah benim de böyle gönlüme göre sipariş vermişim gibi biri yol arkadaşım olur olmazsa da karşıma çıkmazsa da vardır bir hayır diyeceğim :)

‘İstediğim yok arkadaşımı bulmak istiyorum artık’ cümlesini bir zahmet 27 yaşında genç kadın kurmasın ya.

Hayatın ilk 10 yılı çöp, çocukluk.
Sonra 6 sene ergenus dönemi, reşit sayılma üniye başlama derken hayat 20 de başlıyor.
E siz de derslerinize ağırlık vermişsiniz, şurada yaşadığınız 2 3 sene, ‘artık’ demek için fazla mı acelecisiniz nedir?

27 den 32 ye gelene kadar o 5 senede hayatımda neler değişti.
5 sene geri sarsam da hayata baştan başlasam😂😂
Çünkü akıl baki şekilde yaşamın daha ilk adımındasınız, ruh eşi falan nedir ki...

Doya doya her şeyi yaşayın, karşınıza çıkan adama ömürlük değil anlık bakın, duyguları tadın, her insandan öğrenilecek vardır.
Acele etmiyorum ki hemen şu anda olsun demedim fark edersiniz ki umduğumu, istediğimi söyledim. Benim isteğim er ya da geç ruh eşimi ya da yol arkadaşı nasıl adlandırırsanız onu bulmak. Bence bu da çok insani ve anlayışla karşılanabilir bir duygu. Sevmek sevilmek istemenin, hayatı biriyle paylaşmanın ya da yürümenin yanlış olmadığını insani bir duygu olduğunu düşünüyorum. İçimde doldurmayı istediğim boşluk var, yani en yakın arkadaşımla her gün konuşuyorum her şeyimi paylaşıyorum 27 yaşında genç bir kız olarak bunun yanı sıra aşk duygusunu istemem, hayatımda olanları aşık olduğum insanla da paylaşmak istememin garipsenecek ya da bunu da demeyiver bu yaşta yaaaa duygusu olmadığını düşünüyorum.
Aşk her yaşta güzel önceleri çok önemsemezdim zaten karşıma da öyle aman aman aşklar uzun süreli ilişkiler çıkmadı dediğiniz gibi yaşadım geçtim :)
Şimdi kalıcı şeyler istiyorum bir nebze de olsa. Burada da umut verici sevgi dolu hikayeler duymak istedim hepsi bu :)

İnsan hayatının bazı döneminde çabalamadan iyi giden bir şeyler istiyor. Herkesin istediği gibi biri olur umarım hayatında🙏
Gerçekten öyle, aslında biraz da bu ya. İtelemeden, yıpratmadan, taktiksiz dümdüz güzel şeyler olsun istiyorum. Kafalarımız uyuşsun, birbirimize destek, arkadaş, bilmem ki her şey olalım istiyorum işte. Umarım olur :)

%100 uyuşmayı beklemiyorsunuzdur herhalde birde evlendikten sonra insanlar değişebiliyor yada yıllar insanları değiştriyor hep aynı düşüncede kalmıyor insanlar.

%100 uyuşmayı beklemiyorsunuzdur herhalde birde evlendikten sonra insanlar değişebiliyor yada yıllar insanları değiştriyor hep aynı düşüncede kalmıyor insanlar.
Hayır tabi ki, kim %100 uyuşabilir? Kardeşimizle, en yakın arkadaşımızla bile böylesine uyuşamayız. Ortak zevklerimiz olsa güzel olur ama zıtlıklar da farklılık katar. Açıkçası her şeyimiz aynı olsun diye beklemek ütopya olur. Sadece hayata hemen hemen aynı pencereden bakmak istiyorum yukardaki mesajlarda da söylemiştim. Ortak bir dünya görüşümüz olsun istiyorum. Doğru diyorsunuz belki de böylece yıllar geçtikçe değişimleri de beraber yaşarız sonrasını bilemiyorum ki... şu anki temenniler bu yönde

Merhaba herkese :)
27 yaşındayım, Birazcık umutsuz günler geçiriyorum, hiç umursamadığım şeyleri takar oldum bu sıralar, birazcık da yalnız kalma korkusu bastırdı. Bir de bu zamana kadar uzun süreli doğru dürüst bir ilişkim olmadı. Okuldu, sınavdı, dersti derken hep zamanı var diye düşündüm. Şimdi de düşünüyorum o zaman hiç gelmiyor kızlar. Karşıma birileri çıkıyor ya tam süper gidiyor derken olmuyor ya da hayat görüşüm uyuşmuyor.
Hayat görüşümün aynı olmadığı insanla devam etmek istemiyorum. Ama arkadaşlarım bana tolerans göstermiyorsun diyorlar. Ancak insanların kriterleri olması gerektiğine inanıyorum bana uymayan, aklıma yatmayan biriyle sırf yalnız kalmayım diye beraber olamam ki. Mutsuz birlikteliği yalnızlığa tercih ederim. Ama işte İsmail yk şarkı sözünün vücut bulmuş haliyim ya tam, beni beğeneni ben beğenmem benim beğendiğim de ya beni beğenmiyor ya yürümüyor :KK70: Aslında evlilik vs değil isteğim yol arkadaşımı bulmak istiyorum artık.
Hiç böyle karşıma tam anlamıyla uyuşabileceğim biri çıkmayacak derken, ruh eşimi buldum diyen var mı?
Hikayesi mutlu sonla bitenlerin hikayesi nasıl başladı, eşleriniz ya da sevgilinizle nasıl tanıştınız? Nasıl doğru insan olduğuna emin oldunuz? :)
Sizin yaşınızdayken arkadaşlarım birer birer evleniyordu, erkek arkadaşım beni terk etmişti ve çok üzülüyordum. Evlenme psikolojisi başlamıştı, sonra kendimi başka şeylerle oyaladım, çok güzel işler yapmaya başladım, evlenen arkadaşlarımdan bazıları boşanmaya başladı,derken 30’lar geldi 33 yaşında eşimle çıkmaya başladık, 5 senedir beraberiz, bu yıl evlendik, 5 yıl uzun bir süre evet arada ailem baskıladı ben üzüldüm ama o benim hayat arkadaşım yol arkadaşım, böyle dedim hep. Yapı olarak biraz değişik biriyim, tanışıp 2 ay içinde evlenmek bana hep risk gelmiştir. 38 yaşındayım, 7 haftalık gebeyim. Yol arkadaşınız 27’de de çıkabilir 30’da da. Yok olmaz diyip karamsar olmamak gerekiyor, en önemli şey iki kişinin arasındaki sevgi saygı, 3.kişi girdi mi ilişki bozuluyor.

Sizin yaşınızdayken arkadaşlarım birer birer evleniyordu, erkek arkadaşım beni terk etmişti ve çok üzülüyordum. Evlenme psikolojisi başlamıştı, sonra kendimi başka şeylerle oyaladım, çok güzel işler yapmaya başladım, evlenen arkadaşlarımdan bazıları boşanmaya başladı,derken 30’lar geldi 33 yaşında eşimle çıkmaya başladık, 5 senedir beraberiz, bu yıl evlendik, 5 yıl uzun bir süre evet arada ailem baskıladı ben üzüldüm ama o benim hayat arkadaşım yol arkadaşım, böyle dedim hep. Yapı olarak biraz değişik biriyim, tanışıp 2 ay içinde evlenmek bana hep risk gelmiştir. 38 yaşındayım, 7 haftalık gebeyim. Yol arkadaşınız 27’de de çıkabilir 30’da da. Yok olmaz diyip karamsar olmamak gerekiyor, en önemli şey iki kişinin arasındaki sevgi saygı, 3.kişi girdi mi ilişki bozuluyor.
Haklısınız bunun bir süresi yok ama işte dediniz ya “o benim hayat arkadaşım, yol arkadaşım derdim” evlenmekten falan çok bu işte. Bu şekilde hissetmek istiyorum galiba bilemiyorum ki bir kere hissettim sandım onun burukluğu var biraz da içimde galiba. Yok olmaz demiyorum akışına bırakıyorum her şeyi. Her şey olacağına varıyor buna çok inanıyorum ama böyle hikayeler duymak da çok hoşuma gidiyor, bebek için de tebrik ederim bu arada🥰
Dip not: 3.kişi konusunda çok haklısınız, bu 3. Kişi kim olursa olsun ister aile ister arkadaş ilişkinin dengesini bozuyor

Herkesin önceliği farkli bence.
Aşk, tutku bana biraz geçici gibi geliyor.
Sevgi, saygi, ortak zevkler, ortak konular, maddi manevi olarak denklik, hatta gunumuz türkiyesinde siyasi kitleler oyle kutuplasti ki ayni siyasi görüşte olmak, cömertlik, merhamet gibi seyler benim icin asiri önemliydi.
Bu yuzden cok yakışıklılık, cok aşk aramadim.
8 yillik evliyim, yukarida saydığım tum özellikler var. Cok stabil bir hayatimiz var, mutluyuz çok şükür.
Ama adrenalin, aşk, tutku, ihtiras isteyen bir insan benim yaşadığım hayati begenmeyebilir.
Tamamen onceliklerinizin ne olduguna bağlı bence.
Benim cocukluk arkadasimla, eşimin universiteden arkadasi evlendi. Biz de dugunde tanıştık. Meslektasiz. Once oradan yürüdü. Ben istemedim. Açıkçası cok peşimden koştu, seven adam iyidir dedim. Iyi cikti gerçekten 🤣

Bana da herkes çok zor, kendinden biraz ödün vermelisin bu aradıklarını bulamazsın vs diyorlar bu benim moralimi bozuyor modumu düşürüyor çoğu zaman ama inancımı sürdürmeye çalışıyorum. Aynen dediğiniz gibi duamı edip Allah’a bırakıyorum. İnşallah benim de böyle gönlüme göre sipariş vermişim gibi biri yol arkadaşım olur olmazsa da karşıma çıkmazsa da vardır bir hayır diyeceğim :)
Bosver sen baskalarinin dedigini :)

Bu kadar evlilik istemeyin
Bu kaçıncı evlilik erkek arkadaş konusu
Nasipse olur bu kadar düşünmeyin
Ben evlilik istiyorum illa istiyorum diye bi yer yazmadım. Yazdıysam hani nerede gösterin? Ha hoş istesem de sizi ilgilendirmez bence. Buraya güzel hikayeler duymak için yazdım. İlgilenmiyorsanız, hoşunuza gitmiyorsa yazmayın hanımefendi :)
Ayrıca burada konu sınırı da olduğunu sanmıyorum. Size iyi günler

Herkesin önceliği farkli bence.
Aşk, tutku bana biraz geçici gibi geliyor.
Sevgi, saygi, ortak zevkler, ortak konular, maddi manevi olarak denklik, hatta gunumuz türkiyesinde siyasi kitleler oyle kutuplasti ki ayni siyasi görüşte olmak, cömertlik, merhamet gibi seyler benim icin asiri önemliydi.
Bu yuzden cok yakışıklılık, cok aşk aramadim.
8 yillik evliyim, yukarida saydığım tum özellikler var. Cok stabil bir hayatimiz var, mutluyuz çok şükür.
Ama adrenalin, aşk, tutku, ihtiras isteyen bir insan benim yaşadığım hayati begenmeyebilir.
Tamamen onceliklerinizin ne olduguna bağlı bence.
Benim cocukluk arkadasimla, eşimin universiteden arkadasi evlendi. Biz de dugunde tanıştık. Meslektasiz. Once oradan yürüdü. Ben istemedim. Açıkçası cok peşimden koştu, seven adam iyidir dedim. Iyi cikti gerçekten 🤣
İşte ben de sizinle aynı düşünceler içindeyim. Aşk tutku evet ilişkinin başlarında oluyor ama bunlar bir ilişkiyi yürütmeye yetmiyor. Karşılıklı anlayış, ilişkide biraz da olsa mücadele bunlar daha önemli olan şeyler bana göre.
Sizin tanışma hikayeniz dee çook tesadüf, olmuş işte bir şeylerin zamanı gelince oluyor. Güzel şeyleri beklemek gerek😍

İşte ben de sizinle aynı düşünceler içindeyim. Aşk tutku evet ilişkinin başlarında oluyor ama bunlar bir ilişkiyi yürütmeye yetmiyor. Karşılıklı anlayış, ilişkide biraz da olsa mücadele bunlar daha önemli olan şeyler bana göre.
Sizin tanışma hikayeniz dee çook tesadüf, olmuş işte bir şeylerin zamanı gelince oluyor. Güzel şeyleri beklemek gerek😍
Tabii ne ben, ne de karsimdaki dort dortluk degiliz. Esimin boyu benden kisa mesela. Benim için ortak uyum boydan onemliydi. Hem uzun, hem uyumlu olabileceğim birini aramak, beklemek yerine, eşimi tercih ettim. Ama onceligi fiziksel özelikler olan biri, bu tercihi sonucu mutsuz olabilirdi. Bu yuzden öncelik diyorum. Bazen sadece beklemek yetmiyor, biraz da ödün vermek gerekiyor. Ama ödünü yanlis yerden verirseniz yani sizin icin oncelikli olan bir konudan vazgecerseniz, mutsuz olabilirsinuz

Back