• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi doğru mu yapıyoruz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

balaysun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2010
54
0
86
Isparta
1 hafta önce doğum yaptım hala sütüm tam olarak gelmedi bebeğim doymadığı zaman aptamil anne sütü veriyoruz biberonla bazen sütüm doyuruyo bazen gelmiyo mama yiyo doğru mu yapıyoruz
bide oğlumun 4 saat falan uyuduğu oluyo
yeni doğmuş bebeği ne kadar arayla beslemek lazım ben bu konuda pek fazla bişey bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz?
şimdiden teşekkürler...

merhaa caım öncelikle hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun
sende benim gibi olmuşsun canım bende sezeryan ile doğum yaptım ve sütüm gelmedi hemde 4 gün boyunca ve 3 gün hastanede kaldım hiç sütüm yoktu mecburen mama verdik eve çıktığım günün ertesinde geldi ve o zmana kadar hep meme vermek zorunda kaldım
sütüm geldiğinde ise bebeğim ememedi çünkü ucum yoktu neyse
bebeğinin uykusu güzel bence normalde doktorlar 2 saate bir emzirin derler ama sen bebeğin ne zaman isterse ver bence hem sütün artar hemde bebeğin aç kalmaz

canım bebek karnı doyunca guzel uyur..
açsa çok uyanır..
sen yınede arada emzırmek ıçın uyandırabılırsın..ama çok sık uyandırma..bu sefer düzenli uykusunu bozarsın..benım oglum hiç uyumazdı..
o yuzden uyuyan bebek ıyıdır..uyur buyur..
arada mama vermenın bır zararı olmaz bence..sutun kısa zamanda artacak..ilk basta oyle olur..
sen beslenmene dıkkat et..
bol su iç..

Canım ilk 1 ay 2 saatte bir uyandır emzir demişti doktorumuz. Sonrasında da gece 6-7 saat bile uyusa dokunma gündüz telafi eder demişti. Bol su iç, yeşillik, incir ye sütün mutlaka artar Mamayı da yavaş yavaş azaltır sadece anne sütüne dönersin zamanla merak etme. Ama doymazsa da tabii ki mama vermek gerek...

sütün emzirdikçe artacak.mama verdiğin saatlerde bi emzirme seansın gitmiş oluyo.ben de mama verdim başlarda ama 2.bebeğim olsa sabrederdim,emzirirdim gece gündüz.biberona alışıyolar daha zor oluyo.üzüm suyu var carrefourlarda,ondan tavsiye ederim,maden suyu şişesi gibi,kavaklıdere beyaz üzüm suyu.süte bire bir iyi geliyo.sen emzir,mama 2.planda kalsn.ama cok mecbur kalırsan da kaşıkla ver.

bebekler 2 saatte bir emeli diyolar ama uykudan uyandırmak zor oluyo:(

ben de sezeryan doğum yaptım sütüm gelmedi hatanede ilk gün bi kaç kere mama verdiler sonra zorla hep emzirdim ve hiç mama vermedim bidaha sütüm çok arttı ondan sonra bizim doktor iki saatte bir mutlaka zorlada olsa uyandır emzir kan şekeri düşer dedi kan şekeri düşen çocuk da daha çok uyumak istermiş süt arttırıcı bitki çayları var milupanın falan onlardan al ve bol hurma ye faydasını göreceksin

evet aç kalırsa kan şekeri düşer bebeyin o yüzden uyusa bile sen iki saatte uyandırıp emzirmeye çalış

balaysun merhaba. bende ilk hafta ne güzel bebeğim çok uyuyor diyordum. meğerse sarılık olmuş ondan o kadar çok uyuyormuş. hatta uyandırmak mümkün olmuyordu. doktor sık sık emzirmemizi söyledi. çok zor günlerdi. uyandırmak için sürekli sağını solunu gıdıklıyorduk çocuğun iki kişi birden. süt yetmediği için mamada verdik. sonuçta sarılığı kakası ve idrarı ile atması gerekiyor çünkü. bence sarılık olup olmadığına dair bebeği gözle derim.

hadi balaysun geçmiş olsun:) sen emzir bacım bol bol,gak dedikçe bas memeyi,hatta gak demedikçe de ver:) emzirdikçe artacak.benim 2 ay sonra coştu,inanmadım sütün artacak diyenlere.gör bak nasıl coşacak sütün.

Back