- 22 Mayıs 2012
- 732
- 360
-
- Konu Sahibi bikahvebana
Kendinizi şartlamışsınız siz artık kimseyi sevemem diye. Önce bunu bir aşın. Hatta bence psikoloğa görünün. Çünkü şu aşamada çok sağlıklı düşündüğünüzü sanmıyorum.Bencilce gibi geliyor kulağa inkar edemem. Ancak bir daha sevemem bunu da biliyorum. Sevmeyi beklemiyorum, sevdiğim adamdan çocuğum olmayacak anlamına geliyor bu. Yani anne olmayayım mı? Bu da çok zalimce.
Bir kidinin sizon icin dogru oldugunu nerden anladiniz bize de ogretir misiniz? Hayir ben eski esimi de dogru insan diye evlenmistim ve 12 yil sonra ne kadar da yanlis yaptigimi snladim. Siz hemen bu kaniya nasil vardiniz?
Kismetinizde yokmus, sizin icin hayirlisi degilmis demekki. Kaderinizde olsaydi agziniz diliniz baglanirdi zaten. Bir de bu acidsn dusunup onunuze bakin. Gecmise takili kalmayin. Kalbiniz bu yeni kisiye de isinmadiysa adama ds yazik etmeyin. Evcilik degil cunku bu, evlilikten bahsediyoruz. Evlilik sadece cocuk yapmak degildir.
Kendinizi şartlamışsınız siz artık kimseyi sevemem diye. Önce bunu bir aşın. Hatta bence psikoloğa görünün. Çünkü şu aşamada çok sağlıklı düşündüğünüzü sanmıyorum.
Benim için evlilik çocuk yapmaktan başka bir anlam ifade etmiyor şu sıralar maalesef. Bu düşüncenin sağlıksız olduğunun farkındayım ama bir kadın olarak annelik duygusunu arzulamam doğal değil mi?
Kendinizle çeliştiğinizin farkında mısınız? Ahlak olayına girersek çıkamayız o yüzden olayı büyütmemek için bu konuya girmeyeceğim... Önce kendi sorunlarınızı halledin bence. Psikoloğa gidin demem neden zorunuza gitti? Çok mu ayıp bir şey? Madem ne yapacağınızı biliyordunuz, ona yönlendirseydiniz diyorsunuz neden buraya konu açtınız hanımefendi? Tuhafsınız...Ben bir kalbe iki insanın sığmayacağını düşünüyorum ki bu bir şartlanma değil aksine ahlaklı bir davranıştır. Sağlıksız bir yanı yok bunun. Evlilik açısından düşünürseniz belki bir aile danışmanına yönlendirebilirdiniz. Sağlıklı bir öneri olmadı sizinki. Yine de teşekkürler.
Dogru kısı sandıgın kısı yanlıs kısı de olabılır..Bunu tam olarak yasamadan bılemezsın..Bu yuzden de ''buldum kaybettım baskasıyla asla olamam'' dıye kendını frenleme..Ben eskı esımle tanıstıgımızda ıkız gıbıydık,herrrşeyımız aynıydı yuh dıyorduk bu kadar mı benzer ıkı ınsan bu kadar mı uygun olur..Eee noldu,herseyımız aynı olunca ayrıldık anlasamadık..Bence dogru kısı dıye bırsey yok..Onu arayarak ömrunu tuketme...Kısmetınde varsa baskasını da cok seveceksın..
Kendinizle çeliştiğinizin farkında mısınız? Ahlak olayına girersek çıkamayız o yüzden olayı büyütmemek için bu konuya girmeyeceğim... Önce kendi sorunlarınızı halledin bence. Psikoloğa gidin demem neden zorunuza gitti? Çok mu ayıp bir şey? Madem ne yapacağınızı biliyordunuz, ona yönlendirseydiniz diyorsunuz neden buraya konu açtınız hanımefendi? Tuhafsınız...
Vazgeçmeli... Adama da sana da yazık. Çocuk için sevmediğin adamla evlenip mutsuz mu olacaksın?Merhaba arkadaşlar,
Ben doğru kişi buldum ve ona onunla olamayacağını çok net ifade ettim vaktiyle kendisine. Ancak günler geçtikçe ona bağlandım, onun bana ne kadar da uygun olduğunu, hepsinden öte onu sevdiğimi anladım. Karşıma o kadar çok insan çıktı ki sonrasında. Doğru zamanda doğru insanı elimden kaçırdığım için şaşkınım. Şimdi bir başkasını bekleyemem doğru zamanı kaçırdığımı, doğru kişiyi kaybettiğimi düşünüyorum. Buna kader diyemiyorum, kendi hatam.
Şimdi biri var bana değer veriyor ve onun için doğru insan olduğumu söylüyor. Sırf çocuk yapmak için evlenmeyi düşünüyorum ama bu sefer karşı tarafa haksızlık etmiş olacağım sanki. Bu kişiye de kendime de mutsuz bir evlilik yaşatmak istemiyorum. Başındayken daha yolun, vaz mı geçmeli?
"Ruh sağlığı" alanında eğitim almış bir insanın bu şekilde düşünmesi de bir psikoloji öğrencisi olarak beni güldürdü ve şaşırttı açıkçası.Buraya konu açtım çünkü fikir istiyorum, terapi ya da tedavi değil. Ayrıca ruh sağlığı alanında eğitim aldım. Komik oldu şimdi. Beni güldürdünüz.
ben ne ruh sağlığı eğitimi aldım ne de psikoloji eğitimi."Ruh sağlığı" alanında eğitim almış bir insanın bu şekilde düşünmesi de bir psikoloji öğrencisi olarak beni güldürdü ve şaşırttı açıkçası.
"Ruh sağlığı" alanında eğitim almış bir insanın bu şekilde düşünmesi de bir psikoloji öğrencisi olarak beni güldürdü ve şaşırttı açıkçası.
"piskoloji" öğrencisi değilim nasıl da güzel tahmin ettiniz.Bir piskoloji öğrencisi olduğun anlaşılıyor, başarılar dilerim:))
"Dogru insan" kavrami da komik. Hani cok büyük bir ask olsa, asiklardan biri ölse, anlarim. Ölmedigi halde kaybedebildiginize göre o yüce dogru insan degilmis demekki.
Ha bir tane adam gibi iliskim oldu gercekten istedigim biriydi onunlada bitti artik umudum yok diyorsaniz, cok erken pes etmissiniz derim. Önce insanin güzel seylere inanmasi lazim ki gerceklessin.
Ben de eski esimi cook sevmistim o uyurken sabaha kadar yuzunu seyredecek kadar. Bence siz onda takili kalmissiniz ve gozunuzde buyutmussunuz. Dogru kisi diye bir sey yok. Kendi kismetinizi kendiniz kapatiyorsunuz o adamda takili kalarak. Adam red edince gozunuzde fazla buyutmussunuz. Bu kadar mukemmel biriydi madem niye red ettiniz, elinizden ucup gitmesine izin verdiniz. Muhtemelen kendinizi bulunmaz hint kumasi gordunuz ya da adami seviyor vazgecemez diye dusundunuz. Kimse vazgecilmez degildir. O adam da oyle. Artik gecmisi birakin kalbinizi de kapatmayin.Onun düşünceleri, hayata ve insana bakışı, gelecek planları, onun karakteri, onun ahlakı, onu ailesi, bana hitap şekli, onun teni ve daha bir sürü şeyini sevdim. Tam aradığım kişi idi.
"piskoloji" öğrencisi değilim nasıl da güzel tahmin ettiniz.Teşekkür ederim, umarım başarılı bir "piskolog" olurum.
Anlayabilmek icin soruyorum. Teninin kokusunu icinize cekip sanki yillardir bu kokuyu ariyordum, iste buraya aidim, demek gibi icgüdüsel olarak "dogru" diye adlandirdiginiz biri miydi?.Durum farklı. Pek çok insan oldu da bir bu kaldı kalpte. Doğru insan kavramını sorgulamak iyi fikir, hoşuma gitti.
B
Ben de eski esimi cook sevmistim o uyurken sabaha kadar yuzunu seyredecek kadar. Bence siz onda takili kalmissiniz ve gozunuzde buyutmussunuz. Dogru kisi diye bir sey yok. Kendi kismetinizi kendiniz kapatiyorsunuz o adamda takili kalarak. Adam red edince gozunuzde fazla buyutmussunuz. Bu kadar mukemmel biriydi madem niye red ettiniz, elinizden ucup gitmesine izin verdiniz. Muhtemelen kendinizi bulunmaz hint kumasi gordunuz ya da adami seviyor vazgecemez diye dusundunuz. Kimse vazgecilmez degildir. O adam da oyle. Artik gecmisi birakin kalbinizi de kapatmayin.
kirdiysam kusura bakmayin. Ama insanlar sevdikleri insanlari dogru zannedip onca yil sonra bosanabiliyorlar. Dogru diye birsey yok. Benim icin de eski esim o zaman icin dogru kisiydi. Gonul ondsn baskadini gormuyordu. Simdi ise ayni kisi icin iyi ki bitmis diyebiliyorum. Dogru diye birsey yik. Dogrular zaman ve duruma gore degisiyor cunku.
Belki de onunla evlenseydim doğru kişi olmadığını düşünecektim ama bunu nasıl bilebilirim ki? Bu tamamen talih mi yani.