• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru karar vermek istiyorum

kimsinsen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2014
5
0
86
34
Balıkesir
Arkadaşlar merhaba yeni üye oldum ve sizlere birşey sormak sitiyorum

Buarada evlilikle ilgili bir sürü sorun yaşayan arkadşlarım , ablalarım var, evlensen nasıl olur acaba diyorum hep :/

Benim 1,5 yıllık bir ilişkim var , seviyor muyum seviyorum ... dürüst tertemiz niyetli bir insan, ilişkimiz başlarken başka kızlarda varmış hayatında ( bu ilerde bende ona karşı güvensizlik yarattı az ama bunları tek tek anlatması da güven sağladı ) sonra onlar bir iki hafta içinde bitmiş benimle devam etti...

İşi iyi , birazda parası var kızlar peşinde ama ( şu da var biraz net ortamını sosyal siteleri bilen , nereden nasıl tavlanır bilip bunları yıllarca kullanan erkeklerden , şuan ki 30 yaş altı nesil hepsi öyle bence ) o benim kıskançlıklarımı kaldırıyor, telefonunu kurcalamama izin veriyor, beni sevip sayıyor, ev alacak yatırım için beni arayıp soruyor, kavgalarımızda ortamı yumuşatan hep o oluyor

Ama bu cocuğun annesi ve abisi var sadece, ailesiyle yaşamıyor ama onların yanına gidince sürekli kavga yapıyorlar , bağrış çağırış, ( abisi aralıksız konuşan biir insan ) bu da aile evine gitmek zorunda kaldıgında hep arkdaşlarıyla takılıyor , sevgilimde ailesinde ki durum ona da yansıyor , oda stresli bir insan bazen bana çok rahat şekilde bağırabiliryor , üstelik bunu arkdaşlarının yanındayken daha çok yapıyor...

Neymiş arkdaşlarının yanında bana canım cicim yapamazmış ve çok rahat ters çıkıyor. Şimdi değil ama ilerde facebooku nu kapatmanı isteyeceğim, 2 ayda bir bara giderim ben arkdaşlarla da değil onunla gitmekten hoşlanırım, orada bir iki kadeh birşey içerim, içkini de keserim diyor. Beni böyle tanıdın böyle devam etmesine karışamazsın diyorum kızıyor,

VE tartışma esnasında bir anda o çok kzıdıgı abisi gibi aralıksız konuşuyor ve beni dinlemeden olayı kendikendine anlatıyor , ben söz hakkı almak için araya nefes bekliyorum ama vermiyor bende, söz hakkı gelmediği için aşırı sinirleniyorum , sonra ağzıma bir dolu kırıcı laf geliyor ama tutuyorum,

Bir gün korkuyorum yaa bu ağzımdaki kırıcı lafları ona sarf edersem diye. Aynı evin içinde yaşamak zor herzaman karşındakini kırmmak için özel çaba sarf edemiyosun...

Bir de ailesinden çok arkdaşlarını eğlendirmeyi, arkdaşlarıyla birlikte olup onların yardımına koşmayı çok daha seviyor. Bu da beim en sevmediğim şeydir..

Sen önce ailene en çok değeri ver diyorum... sonra kavga çıkıyor arkdaşlarımla takılırsam sen problem yapıyorsun beni bunaltma diyor ... korkuyorum ya ilerde beni de ailesi gibi evde bırakıp arkdaşların koşarsa diyeee.

Gerisin geri iyiyiz, aynı şeyleri istiyoruz ilerki yaşam için ,bakış açımız aynı ama böyle sorunlar aramıza sagyısızlık katar diye çok korkuyrum

Hayatımda kavga gürüldü , istemiyorum....

Sizler nasıl aaa evet bu o adam diyip evlendiniz varmıydı böyle ufak tefek sorunlarrr ya da benimkiler ufak değil mi :)

evlilik inan bana çoooooooookkkk başka bir durum. Verilen ne vaadler, sözler, kurallar, yeminler zamanla unutulur gider...

ince ele sık dokunacak bir durum. Fazla da kasma bence bu ilişkini, su aka aka yolunu bulur demişler...

evlilik inan bana çoooooooookkkk başka bir durum. Verilen ne vaadler, sözler, kurallar, yeminler zamanla unutulur gider...

ince ele sık dokunacak bir durum. Fazla da kasma bence bu ilişkini, su aka aka yolunu bulur demişler...

Öyle de insan bir dönemden sonra aileyle tanıştırıyor, yıllar harcıyor, doğru karar vermek önemli :/ nasıl olacak evlilik bilmiyorum

Hangi erkek sinirlenmez. Bagirmayan sinirlendiginde yeri gögü inleten bir erkek istiyorsan,
Üzgünümm oyle bir erkek yyoook. Ki anlattigina gore iyi bir adam.
Sen mutlu edecegine inaniorsan birakma derim.
Evlilik cok baska yasamadan bilemezsin. Evli hangi kadina sorsan ilk yillari yari berbat yari iyidir.
Hayat kavga gurultusuz olmaz, bu yasina kadar oldu mu ki bundan sonra olsun.
Aç gözünü, kk da nice kadinlar isyanda. Onlar istermi kavga gürültü ..
Kendini bu kadar yorma. Zamana birak .
Hayatin tadini cikar. Onla yada onsuz.

Son düzenleme:
Ben seye takıldım ya cok dürüst tertemiz bi insan ama iliskinin başında başkaları varr diosun. Çok dürüstmussss....

Buarada evlilikle ilgili bir sürü sorun yaşayan arkadşlarım , ablalarım var, evlensen nasıl olur acaba diyorum hep :/

Benim 1,5 yıllık bir ilişkim var , seviyor muyum seviyorum ... dürüst tertemiz niyetli bir insan, ilişkimiz başlarken başka kızlarda varmış hayatında ( bu ilerde bende ona karşı güvensizlik yarattı az ama bunları tek tek anlatması da güven sağladı ) sonra onlar bir iki hafta içinde bitmiş benimle devam etti...

İşi iyi , birazda parası var kızlar peşinde ama ( şu da var biraz net ortamını sosyal siteleri bilen , nereden nasıl tavlanır bilip bunları yıllarca kullanan erkeklerden , şuan ki 30 yaş altı nesil hepsi öyle bence ) o benim kıskançlıklarımı kaldırıyor, telefonunu kurcalamama izin veriyor, beni sevip sayıyor, ev alacak yatırım için beni arayıp soruyor, kavgalarımızda ortamı yumuşatan hep o oluyor

Ama bu cocuğun annesi ve abisi var sadece, ailesiyle yaşamıyor ama onların yanına gidince sürekli kavga yapıyorlar , bağrış çağırış, ( abisi aralıksız konuşan biir insan ) bu da aile evine gitmek zorunda kaldıgında hep arkdaşlarıyla takılıyor , sevgilimde ailesinde ki durum ona da yansıyor , oda stresli bir insan bazen bana çok rahat şekilde bağırabiliryor , üstelik bunu arkdaşlarının yanındayken daha çok yapıyor...

Neymiş arkdaşlarının yanında bana canım cicim yapamazmış ve çok rahat ters çıkıyor. Şimdi değil ama ilerde facebooku nu kapatmanı isteyeceğim, 2 ayda bir bara giderim ben arkdaşlarla da değil onunla gitmekten hoşlanırım, orada bir iki kadeh birşey içerim, içkini de keserim diyor. Beni böyle tanıdın böyle devam etmesine karışamazsın diyorum kızıyor,

VE tartışma esnasında bir anda o çok kzıdıgı abisi gibi aralıksız konuşuyor ve beni dinlemeden olayı kendikendine anlatıyor , ben söz hakkı almak için araya nefes bekliyorum ama vermiyor bende, söz hakkı gelmediği için aşırı sinirleniyorum , sonra ağzıma bir dolu kırıcı laf geliyor ama tutuyorum,

Bir gün korkuyorum yaa bu ağzımdaki kırıcı lafları ona sarf edersem diye. Aynı evin içinde yaşamak zor herzaman karşındakini kırmmak için özel çaba sarf edemiyosun...

Bir de ailesinden çok arkdaşlarını eğlendirmeyi, arkdaşlarıyla birlikte olup onların yardımına koşmayı çok daha seviyor. Bu da beim en sevmediğim şeydir..

Sen önce ailene en çok değeri ver diyorum... sonra kavga çıkıyor arkdaşlarımla takılırsam sen problem yapıyorsun beni bunaltma diyor ... korkuyorum ya ilerde beni de ailesi gibi evde bırakıp arkdaşların koşarsa diyeee.

Gerisin geri iyiyiz, aynı şeyleri istiyoruz ilerki yaşam için ,bakış açımız aynı ama böyle sorunlar aramıza sagyısızlık katar diye çok korkuyrum

Sizler nasıl aaa evet bu o adam diyip evlendiniz varmıydı böyle ufak tefek sorunlarrr ya da benimkiler ufak değil mi :)

Walla ,arkadasım, ne yalan soyleyim bu uzucu durumunu okudum ve Allahima sukurler olsun dedim demek ki muhtesem bir ilişkim varmiş =)Hic unutma bunu ''Bugun bir yumurta calan yarın bir öküz çalarmiş'',yanliş anlama ama daha simdiden boyle tavırlar yasatıyorsa sana evlendiginde dusunemıyorum =(Hiç kimse hiç kimseyi degiştiremez bunu unutmayın,ya bu insanı oldugu gibi kabul edeceksin ve bir omur boyunca bunlara boyun egeceksin yada yolunu ayıracaksin!Basarılar Dilerim!

Saygılar

öyle malasefki

Sizin ilişkinizin mükemmel olmasına sevindim , Evet o kadar kız olması hayatında rahatısz edici ister istemez güvensizlik oluyor , ama kızlarla yaşadıklarını nasıl tanıştıklarını neler yaptıklarını tek tek açıklayınca , facini tlefonunu elime veriyo aklıma takıldıgında da açıklıyor

En azından güven konusunda benim hislerimi tatmin ediyor . Ama işte bazen sıkıntı yaşıyor oluşumuz kendimden de ondan da korkuyorum

Aynı evde yaşamadan anlayamazsın diyorlar evlilik için, annemi ikna mı etsem napsam bi bir ay aynı evde yaşayım diye :P :)) Evlilik öncesi uzun yolculuk yapmakta daha net tanımaya yardımcı oluyormuş. :)

Şaka bir yana kimi diyor her erkekte kötü bir özellik var , hepsinde birşeylere katlanmak zorunda kalıyorsun. Bende mükemmel değilim tabi,

Evet cok ana kuzusu olması nasıl rahatsız esiciyse bu şekilde aileden tamamen kopmasida iyi bir şey değil. Evlenince doğru dürüst kavganı bile edemeyeceksin bu kisiyle çektiği alıp uzaklaşıcaktır çünkü. Sana şimdiden bağırıp cagirmasi da ilerisi için sana ipuçları veriyor aslında. Bence bu ilişkiden sağlıklı bir evlilik çıkmaz. Bilmem kaç yıllık emegim var düşüncesine kapılıp gelecek yıllarını heba etmeyin derim. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ben anlamiyorum bazi şeylerin yapilmasina izin verilmez. O istese de yapamaz.

Ornegin arkadasinin yaninda canim deme ama ne bagiriyorsun? Ve birde nasil seni disari cikartmam cümlesini kurabiliyor?

Benimsevgilim bana bbunu dese sende arkadaslarinla cikmayacaksan tamam ama ben gezerim sen otur evinde yok öyle is derim. Keyfi bilir vallahi.

Facebook kapatma konusunda da aynisi sende kapatacak misin kapatmayacaksan benden de isteyemezsin bu kadar basit iste.

Çocuk gibi her istediği yerine getirilirse bitmez bu laflar. Azicik yaptigini yap ki anlasin nasilmis. İlişki te k tarafli yürütulmez.

Son düzenleme:

Bu durumda sizin karakteriniz, duruşunuz önemli bence.
Yapı olarak sakin biriyseniz idare edebilirsiniz, yok sizde sinirli yapıdaysanız , yıpranırsınız bence.
Size facebook kapat, onunla görüşme yada şuraya gitme dediğinde eyvallah diyebilecekseniz yürür bu iş, yok 'sen gidiyorsan arkadaşlarımla bende gideceğim' derseniz , yıpranırsınız.
Bunların dışında da aranızda olup biteni böyle değerlendirerek ilerde yaşayacaklarınızı az çok kestirebilirsiniz bence.
Kolaylıklar dilerim.

Bu durumda sizin karakteriniz, duruşunuz önemli bence.
Yapı olarak sakin biriyseniz idare edebilirsiniz, yok sizde sinirli yapıdaysanız , yıpranırsınız bence.
Size facebook kapat, onunla görüşme yada şuraya gitme dediğinde eyvallah diyebilecekseniz yürür bu iş, yok 'sen gidiyorsan arkadaşlarımla bende gideceğim' derseniz , yıpranırsınız.
Bunların dışında da aranızda olup biteni böyle değerlendirerek ilerde yaşayacaklarınızı az çok kestirebilirsiniz bence.
Kolaylıklar dilerim.

Teşekkürler uyumlu biriyim ben ama yeri gelince malasefki bende büyük tepki verebiliyorum.

Bana yalansiz bir şekil de kendini tanitiyor. Neyse o ailesinin en ince ayrintisini bile anlatıyor . babasiz büyümüş biraz zorluklar çekmiş . bana diyor ben genelde sansizim ama bazen basima cook büyük şanslar da gelebiliyordu. Seninle birlikte olabilmek gibi .

Arkadaşları şimdiye kadar yoktu ilişkide yeniyeni etrafimizda ddönmeye bssladilar. 8 9 yillik arkadasliklar bunlar ve onarin yaninda boyle lise öğrencisi gibi davranıyor... Beni çok rahatsız ediyor . bi arkadasini alip şehir şehir gezdirir arkadasinin isleri için... Bu beni korkutuyor ve kendimi laf vurmadan tutamiyorum yaa onlara iyilik yapmasan etrafında olacaklar mi diyeee bu da onu hem kizdiriyor hem uzuyorrr ...

Çünkü yardim etmeyi seven biri. Ama çok çok değer veriyor onlara abisine de yardim ediyor ama bir kez demişti bana sorsalar abin mi arkadasin mu diye ben arkadasi secerim ( çok aci bisey bence bu abisinin çenesi dişinda ve bazi yanlis kararlari disinsa kardeşine sevgisi de var , emeği de var )

Ya gün gelir benim de bazi tahammülsüzlük lerim karsinda benim yerime arkadasiniu secer se diye ici m içimi yiyor . ( ben abisiyle arasini düzeltmeye tesvik ediyorum abisine doğum günü pastasi almisti, abisi de hemen karsilik olarak benimkine yine pasta yaptirmis ve büyük bir fotografini eve asmistii )

Facebookunu kapat diyor ustelemiyor simdilik diyim. Arksdslarima da gezmeme de karismaz sadece ickiyee icitmem diyorr AMa bazen onunla ben canli müziğe gidiyoruz yaninda iciyirum iki bira .

Eski sevgilim mesaj atmisti bana facten ve bunu gordu adamin tepkisi sen atmamissin birşey diyemem o atmis , tabii mesajda neden cevap vermiyorsuun diyen bir mesajdii :)))

Bende gergin bi ailede büyüdüm bunu istemiyorum hayatimda. Sinir stress istemiyorum

Onunla ayni şehirde olmamiza rağmen ayda 3000 dk yetmiyor. 2 güne bi gorusuyoryz. Yurus yapıyoruz. Yemek yiyiruz beni dershabeden alirr eve birakir çok ilgili ve bana yardimcii maddi manevi. hayatimi çok kolaylastiriyor ... Seviyorum da ama zaman da çok grciriyoruz

o evet evlebecegin kişi oleey diyemiyorum...:(

Evlenmeli mi ?

Derler Yaa isi var dürüst içkisi kumari yok. Evi arabsi var daha nolsuuun ( benimkinin tipi de yerinde )

Biri demişti her erkek özüne donuyor bi sure sonra hepsi ayni fabrika ayarinda dürüstlüğü felan önemli diye
Ve herkesin katlanmak zorunda olduğun bi özelliği muhakkak vardır diye....

Evlenirken sizler aaa tamam kesinlikle bu o mu dedinizzz :(

Ve bunca soru karsinda benimle ilgilenen bi pilot arkafadimiz var.
Oda temiz bi insan onunla sevgili olmadim bj 10 gun gibi gorusmustuk eskiden

Kesinlikle sevgilimi onunla bir tutmuyorum
. onun içinde ayrilmam asla...kiyamam ben 1.5 yillik iliskim e de yanindaki insan da asla hak etmez boyle bseyi

Pilot arkadas Benim aklımda evlilik için tek kişi var o da sensin dedi.çok kiz pilot olduğumu duyunca tlf numarami alip yaziyor ams senin onda birin etmezler dedi Çok hoşuma gitti bu kopmliman tabi

Sevgilim var dedim ona saygim var ama seni bekliyecegim dedi . aklimi daha çok karistirdi ...

Zaten gel gitlerim oluyordu.
Bu pilotla da Nasil durumlar olur en ufak bi fikrim yok daha korkutycu geliyor o .
Benimle iletişim kuracagi hersei değiştirdimki aiklimi kurcalamadin da saglikli karar vereyim

Son düzenleme:
Pilot korkutucu olsun tabi. :D Gerçi karakter meselesi, bakmazsa bakmaz,yapmazsa yapmaz ama şu da bir gerçek ki insan oğlu hata üzere yaratılmıştır. Çevresinde çok talibi olması, sürekli farklı yerlerde bulunması ve arzu ettiğin gibi kontrol altında tutamayacak olman eksileri bence.

Şuanki sevgiline gelince evet biraz zor bir insana benziyor. Karşındaki insanın kavga anında sana kendini ifade etme şansı vermemesi çok yorucu bence.. Bunu konuşarak aşmayı denesen?

Valla bilemiyorum, kelin ilacı olsa kendi başına sürermişderler ya ben de senin gibi evlilikten korkuyorum.. Hayatımda huzursuzluk olduğu vakit ben biterim:5: Kimisi amaaan der geçer ama ben psikolojik olarak çok etkileniyorum, çok hassasım. Bilmiyorum sonum ne olur bu gidişle

Evlilik bir kumardır, umarım kazananlardan olursun.

evet evlilik kumar bravo nediyim uzun lafin kisasi ya kaybrder ya kazanirsin. yasayarak gorursun.ama bu adam bana hic tekin gelmedi karar ve hayat senin tabiii...

Teşekkürler uyumlu biriyim ben ama yeri gelince malasefki bende büyük tepki verebiliyorum.

Bana yalansiz bir şekil de kendini tanitiyor. Neyse o ailesinin en ince ayrintisini bile anlatıyor . babasiz büyümüş biraz zorluklar çekmiş . bana diyor ben genelde sansizim ama bazen basima cook büyük şanslar da gelebiliyordu. Seninle birlikte olabilmek gibi .

Arkadaşları şimdiye kadar yoktu ilişkide yeniyeni etrafimizda ddönmeye bssladilar. 8 9 yillik arkadasliklar bunlar ve onarin yaninda boyle lise öğrencisi gibi davranıyor... Beni çok rahatsız ediyor . bi arkadasini alip şehir şehir gezdirir arkadasinin isleri için... Bu beni korkutuyor ve kendimi laf vurmadan tutamiyorum yaa onlara iyilik yapmasan etrafında olacaklar mi diyeee bu da onu hem kizdiriyor hem uzuyorrr ...

Çünkü yardim etmeyi seven biri. Ama çok çok değer veriyor onlara abisine de yardim ediyor ama bir kez demişti bana sorsalar abin mi arkadasin mu diye ben arkadasi secerim ( çok aci bisey bence bu abisinin çenesi dişinda ve bazi yanlis kararlari disinsa kardeşine sevgisi de var , emeği de var )

Ya gün gelir benim de bazi tahammülsüzlük lerim karsinda benim yerime arkadasiniu secer se diye ici m içimi yiyor . ( ben abisiyle arasini düzeltmeye tesvik ediyorum abisine doğum günü pastasi almisti, abisi de hemen karsilik olarak benimkine yine pasta yaptirmis ve büyük bir fotografini eve asmistii )

Facebookunu kapat diyor ustelemiyor simdilik diyim. Arksdslarima da gezmeme de karismaz sadece ickiyee icitmem diyorr AMa bazen onunla ben canli müziğe gidiyoruz yaninda iciyirum iki bira .

Eski sevgilim mesaj atmisti bana facten ve bunu gordu adamin tepkisi sen atmamissin birşey diyemem o atmis , tabii mesajda neden cevap vermiyorsuun diyen bir mesajdii :)))

Bende gergin bi ailede büyüdüm bunu istemiyorum hayatimda. Sinir stress istemiyorum

Onunla ayni şehirde olmamiza rağmen ayda 3000 dk yetmiyor. 2 güne bi gorusuyoryz. Yurus yapıyoruz. Yemek yiyiruz beni dershabeden alirr eve birakir çok ilgili ve bana yardimcii maddi manevi. hayatimi çok kolaylastiriyor ... Seviyorum da ama zaman da çok grciriyoruz

o evet evlebecegin kişi oleey diyemiyorum...:(

Evlenmeli mi ?

Derler Yaa isi var dürüst içkisi kumari yok. Evi arabsi var daha nolsuuun ( benimkinin tipi de yerinde )

Biri demişti her erkek özüne donuyor bi sure sonra hepsi ayni fabrika ayarinda dürüstlüğü felan önemli diye
Ve herkesin katlanmak zorunda olduğun bi özelliği muhakkak vardır diye....

Evlenirken sizler aaa tamam kesinlikle bu o mu dedinizzz :(
Evet' aaa tamam kesinlikle bu o' dedim ve yanılmadım çok şükür ama ufacık bir şüphe kırıntısı olsa içimde evlenmezdim sanırım.
Fabrika ayarlarına dönme mevzusunda 3.5 yılı devirdik eşim hala aynı, değişen pek bişey yok yani.
Ama söyle birşey var ki bazı insanlar tepki çeken tavırlarını yumuşatabilir yada bastırabilir bir yerden sonra açığa çıkar mutlaka.
Bence bu noktada biraz akışına bırakıp, yaşayarak tecrübe edeceksiniz.
En ufak bir şüpheniz varsa evlilik için acele etmemelisiniz bence çünkü evli olmanın yükü, kadın erkek farketmez yeterince zor zaten, başka zorluklar yaşamak istemezsiniz emin olun.
Kolay gelsin.

Back