Doğmamış çocuga don biçmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.790
Evet konudan anlaşıldigi uzere dogmamiş çocuguma don biçiyorum şuan.

Arkadaşlar ben kaynanam ve kayinbabami severim çok iyi insanlardir. Torunları var birtane kaynımın özledikce alır gezdirir evlerine göturur oynatirlar iyi de bakarlar. Bazen gezmeye gidecekleri zaman da alirlar götürürler. 1 gun gormeseler özlerler...

Şimdi ben hamileyim gecen kayinvalidem " seninkiyle de boylr ilgilenecegiz kızım tabiki bu yaştan sonra ne yapacagiz siz gezeceksiniz biz torun bakacagiz " dedi. Bende kendi çocuguma kendim bakmayacaksam çocuk dogurmazdim dedim ama tatli bir dille ve esprili olarak. O da " kizim kaynbabanin yaninda söyleme alınır dedi. Neyse konu kapandi. Şimdi kk da goruyorum bebegi uyumayan kendine zaman ayiramayan uykusuzluktan sinirleri bozulan cocugu kimsede durmayan kadinlari. Gecen esime de dedim benim çocugumu alamazlar kafalarina gore diye esimde dediki " pink hicmi bunalmayacaksin gezmek dolasmak istemiyeceksin işin olmayacak biraz büyüyunce birakirsin ya da almak istediklerinde verirsin " dedi.
Ayni konuyu kuzenime danistim o da " pink kesinlikle 3 aydan sonra alıştir baskasinda durmayi ogrensin yoksa sana bagimli bir cocuk olur , bak ben kimseye birakmadim 9 aydir beni gormedigi an aglamaya basliyor hicbirsey yapamiyorum" dedi

Benim bu konuda tutumum ne olmali cunku bir kez taviz verirsem devami gelecek. Simdiden " ben cocuguma kendim bakarim " demeye devam mi etmeliyim yoksa soylenilenlere kulak asmayip baksinlar bende o zamanlar kendime ve esime vakit ayiririm mi demeliyim.
Not. Evler yakin bu arada. Ve onlardayken eltime iş birakmaz cocugun her ihtiyacini kendileri görurler...
Gezmeye götururler dedigim her hafta gittikleri yasli bir adam ve kadinin evi bag bahce gezerler.

Bizim yigeni 4.ayindan beri götüruyorlar.

Tabiki bunlari boş yere düşünmedim. Yigene yaptiklarini benim cocugumada yapacaklar diye rahatsiz oldum.

Mesela sabahin 9unda kapilarini calar çocugu bize göturcem hazirla derler eltime.
Ya da gezerken cocugun altini acmayi unuturlar.
Tadina baksin diye 3-4 aylikken sacma sapan seyler verirler.

Ama tum bunlarin yaninda asla sikayet etmezler ve sevgiyle bakarlar.
Bende bunlari gorunce benim cocuguma da yapacaklar diye korktum acikcasi...

Son düzenleme:
Maşallah kv ve kp bence iyi niyetli siz biraz sert yaklasmissiniz olaya. Şuan bu şekilde düşünüyorsunuz ama emin olun ilerde bakmasalar ilgilenmeseler sitem edersiniz. Biz eşimle vakit geçirebilmek için memlekete gitmeyi bekliyorduk kızım küçükken çünkü yasadigimiz yerde bırakacak kimsemiz olmuyordu.

Evet hakklısınız ama sonuçta bir annenin yerini kimse tutamaz. Ve ben yokken cocuga tadina baksin adi altinda sacma sapan seyler vermelerini istemiyorum. Mesela kolaya alissin istemiyorum ya da fanta içsin çikolata yesin vs...
Eltimin cocugu daha 9 aylik ona yediriyorlar mesela. Çok acıklı bakıyormuş dayanamıyorlarmış... Yoksa diger anlamda çok iyi bakiyorlar.

Siz sınırlarınızı cizin. Çocuklar varken o dediğiniz yiyecekleri ortaya çıkarmasınlar kendileri de yemesinler bir zahmet. Siz yiyeceklerini kendiniz gönderin isterseniz.

Aman aman kaçırmayın bu fırsatı.elinizden alacak değiller zaten.alacaklari birkaç saat.bu kadar sert yapmayın tabi iyi niyetleri ne ve iyi bakacaklarina inaniyorsaniz.cunku inanın hiç birşey yapmasaniz da sadece dinlenmeye bile ihtiyacınız olacak.kimseye birakmazsaniz bir süre sonra yorgun bunalmış ve stresli olursunuz.buda bebeğinizin ihtiyacı olan son sey.mutlu anne mutlu bebek demek.kendinize zaman ayirabilin ki bebeginize mutlu bir anne olun.Allah kucağınıza almak nasip etsin

Siz sınırlarınızı cizin. Çocuklar varken o dediğiniz yiyecekleri ortaya çıkarmasınlar kendileri de yemesinler bir zahmet. Siz yiyeceklerini kendiniz gönderin isterseniz.

Işte öyle olmuyor bu konuda sanirim aşiri kontrolcüyum. Yigene bile verdiklerinde biraz agir tepkiler verebiliyorum. Gecen cocugu kucagindan aldim kahvenin tadina baktiriyor diye. Kendi cocugumda deliririm heralde diye düsünüyorum. Bu konuda eski kafalılar. Ve ben onlari kirmak istemiyorum asla...

Insallah rabbim isteyen herkese nasip etsin. O yönden bakinca bana da çok dogru geliyor.

Çalışmıyorum. Ve çalişma durumumda yok. O tepkiyi de disari cikarmak isteyeceklerinden verdim zaten. Isim vardir çikacaklardir goturun yaninizda ne olacak derim. Ama her hafta disari ciktiklarinda cocugumu niye gotursunler ? Iste sizin fikrinizde cok mantikli geliyor. Ikilemde kaliyor insan.

Ben kendi anneme bile vermedim gezmeye goturmesi icin yasi dolana kadar , sokakta kimseye guvenemem kendim ve esim haricinde , ben cok pimpirikli anne degilimdir ama bazi konularda kati kurallarim vardir
İsteyen evime gelir sever ama el kadar bebeyle sokaga cikamaz bensiz ya da ben yokken evinde saatlerce bakamaz

Görende elinizden alacak zanneder aşırı tepki veriyorsunuz. 14 aydır 1 saat deliksiz uyumayı özledim keşke biride beni dinlendirse. Abur cubur yedirme işi yanlış tabi bu konuda tavrını koyarsın olur biter

Bunu tabiki tatli bir dille söyledim saygisizlik yapmam asla bugune kadar da yapmadim zaten... ama işte bir kez tamam dedimmi birdaha yok diyemiyorsun bu yuzden burda sorma geregi duydum.

Bunu tabiki tatli bir dille söyledim saygisizlik yapmam asla bugune kadar da yapmadim zaten... ama işte bir kez tamam dedimmi birdaha yok diyemiyorsun bu yuzden burda sorma geregi duydum.
Süreklide alıp götürmezler bence ya yaşlı başlı insanlar sonuçta. Ama bi sıkıldığınızda 1 saatte olsa bırakmakta fayda var. İnsan arada nefes almak istiyor sakin sakin bi çay içmek istiyor

Ya şu "cocugumu kapacaklar" kafalarindan bir cikin yahu. Cocugu doguran sizsiniz, annesi sizsiniz. Ne olacak arada alinca bakinca nedir yani?

Oyle bir kafaya giriyorsunuz ki sanki elinden cocugu alacaklar ve annesini tanimadan buyutecekler.
Doğunca bir sure sonra biri baksin diye dusunup bıkarsın. O kadar harika bisey olsa millet saga sola baktiracak insan aramazdi.

Aynenn gittikleri yerde nasil baktiklari da onemli niye cocugum gezme adı altinda düzeni bozulsun. Zaten el kadar bebek gezmeden ne anlayacak ? 1-2 yasinda olur götürurler.
1 abur cubur vermeleri
2 de alip gezmeye goturmeleri kafamda soru işareti birakan yerler.
Birde yigeni alirken uzakta bi akrabalari var pek gelmiyor buralara ona goturuyorlar yasli kadin ve adam. Gormek istiyormuş ayda 1 geliyor zaten her hafta goturuyorlar yigeni... anneside bu durumdan sikayetci ama ne yapayim diyor.

Süreklide alıp götürmezler bence ya yaşlı başlı insanlar sonuçta. Ama bi sıkıldığınızda 1 saatte olsa bırakmakta fayda var. İnsan arada nefes almak istiyor sakin sakin bi çay içmek istiyor

Gençler canim yaşli degiller 40 -45 yaslarinda ama dinçler. Her haftada uzakta akraba ziyaretine giderler bag bahce falan gezerler. Oralara goturuyorlar yigeni.. 9 da gittilerse 3-4 gibi dönüyorlar.

Çocugu kapacaklar düşüncesi degil. 3 aylik bir bebegin bag bahçe gezmelerinde ne işi var ? Ve her hafta gidiyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…