Doğmamış çocuga don biçmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düşünceli iyi niyetli kv kp lerin sizler gibi gelinlere denk düşmesine üzülüyorum ya.. keske benimde cocuguma biraz baksalar,gezdirseler,ilgilenseler de bende biraz kendime vakit ayirsam.. korkmayın kimse yemez cocugunuzu. Bakmasalae buraya gelip bakmıyorlar diye dert yanarsınız bu sefer

Bizler gibi gelinler derken ? Bizler nasil gelinleriz ?

Bizler gibi gelinler derken ? Bizler nasil gelinleriz ?

Iyilikten anlamayan. Sukretmeyen,tesekkur etmeyen.
Diger uyelerin dedigi gibi korkmayın bebeginizi kacirmiyacaklar.. size en buyuk destegi verecek olan onlar. Calisan bayan olsaniz,çocuğuma baksinlar diye peşlerinde dolasirsiniz ama is sevmeye gelince cocuk kıymete biniyor. Ne kendi ailem ne esimin ailesi burda. Keske bizede boyle diyen akrabalar olsa.. iste sans meselesi

Emin olun tam da teşekkur eden , iyiligin degerini bilen , şükreden bir gelinim. Ama beni tanimadan yargilamaniz ve uslubunuz hoşuma gitmedi. Evet keske sizin de aileniz yaninizda olsaydi ve sizinde çocugunuza baksalardı. Ama oyle degil diye insanlari yargilamaya hakkiniz yok diye düsünüyorum.
Bazi gördüklerimden hoşlanmayip 3-4 aylik bebegi bag bahce gezdirmelerinden çocugun altini geziyorlar diye saatlerce açmamalarindan misafirlikte gelen o sacma seylerden 3-4 aylik bebege yedirmelerinden bahcedeki sineklerin cocugun her yeri yemelerinden en önemlisi de cocugu uykusundan uyandirip almalarindan ben rahatsiz oluyorum ama siz olmayabilirsiniz tabiki saygi duyuyorumm...

İkiz hem de prematüre bebeklerim doğdu şuan 2.5 yaşlarındalar kesinlikle ilk yikamalari dahi kendim yaptım ilk torunlar çocuklarım. Alip götürecekler gezmeye falan mümkün değil bizde kalsalar bile diyemezler ben olmadan hiç bir yere götüremezler hatta bana sormadan bisey yedirmelerine bile karşıyım 3.çocuğum doğdu 6 aylık gene aynı.Bende ki durum kimsenin ustlerinde hakkı olmasın düşüncesi ayrıca çocuklarımın terbiyeleri kişiliklerine ben şekil verecem düşüncesinin yanında kv oğlumda oğlumda diye kavga boşanma vslerimizde benim çocuğum yapmasına karşılık bunlarda benim çocuklarim cevabımBence kendi çocuğunu kendin büyüt simarir otoriten olmaz ve doğsun birinin alıp götürmesi zor gelecektir sana göreceksin

Öyle zaten şimdiden benim gelinim benim yanimda torunuma laf soyleyemez diyor eltime. Ben neyim ben bu hikayenin neresindeyim. Bakin basta soylendiginde cok masumhane gelebilir. Bakiyorlar aliyorlar ama nasil bakiyorlar ? Ve bu durum cocugu nasil etkiliyor ? Bizim yigen ana baba demeden dede diyor. Tabiki desin.
Ama ilerde onlara cok alisip eve gelmek istemeyen bir cocugum olsun istemiyorum. Herseyden onemlisi gezdireceklerse seveceklerse bizimle beraber olmali. Benim bir evim var zaten istedikleri zaman gelebilirler.

Daha hamile bile değilken benim yanımda çocuğa kızma aaa bizden kaçıracak misin 6 aydan sonra sen işine devam biz bakarız bizim çocuğumuz demeler vardı aslında kv kendi yaptı şuan ki tavrım onun eseri ve her şeyde oğlum oğlum yapmasi beni tetiklediŞuan ki korkularını anlıyorum diyorum ya daha çocuklarım doğmadan telkinlerden bakış açım değişmişti tedirginsin ama sen bakabileceksen doğur onların yanında da ben çocuğuma bakarımi ima et.Cocuk hep senin çocuğun tamam ama senle büyümeli senin istediğin gibi

Şimdiden oglum diyorlar. Tamam kotu niyetli degiller. Ama seneler oldu ben bu cocugu bekliyorum. Benimki tup bebek bu surecte destek de oldular. Ama cogu gece ben yatagimda aglarken tek basimaydim.

Sizin kaynananiz kaşınmiş iyi yapmissiniz.

Bu konularda net olmaniz lazim , ufacik bebegi baskasi alip da akraba oturmasina goturemez
Neyle goturecekler ? Arabalari varsa araba koltugu lazim bebek icin
Otobusle gideceklerse iki yasli insan bebegi ve esyalari nasil tasiyacak?
Abur cubur konusuna yorum dahi yapmiyorum , tam cildirmalik mevzu

Dedigim gibi bu konuda aşiri kontrolcüyüm. Mesela eşim hasta olsun kimseyi yaklaştirmam ben bakarim yediklerine cok dikkat ederim. Ben kendimde hep dogal beslenmeliyim. Pasta seker kola fanta hayatimda ve evimizde yok. Illaki arada yiyoruz ama cocugum alissin istemem.

Araba var ama bizim yigen önde oturur kv ile. Eve gotursunler temiz kv. Ama gittikleri yer ben bile gittigim zaman hicbir sey yiyip icmiyorum ve en fazla yarim saat oturuyorum. Bazen diyorum cokmu sacma birak ne oluyosa olsun. Ama o zaman kendi kendimi yemektense simdiden önlem almam en iyisi.

Kv ile one oturmak ne demek???
Ciddi misiniz siz?

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin hamilelikte duygusalda olursun takılma şimdi bunlara hamileliğinin keyfini çıkar

Bebeğiniz Allah’ın izniyle taaa Ocak ayında doğacak hamileliğinizin başındasınız bende sizinle aynı kafadaydım 14 aylık oldu evladımdan rahatsız değilim ama tüm işlerim aksıyor birbirimizle o kadar olmaya alışmışız ki gece uyumasını bekliyorum işlerimi yapmak yada kendime vakit ayırmak için o da ne kadar süre sürerse tabi ki...

Çok sık uyanıyor çünkü hep memede uyuyor dönünce bende dönebiliyorum bazı geceler emzirerek uyumak bana eziyet gibi geliyor yatakta kıpırdamıyım ki kokumu alıp emmeye dönmesin biraz rahat uyuyayım diye. Evladımla olmaktan inanılmaz mutluyum ama İnan o uyuduktan sonraya ertelemekten kendimi çok yoruldum uyku düzenim yok sağlığım gidiyor her şeyi unutmaya başladım sınırlar dahilinde baksalar hayır demem eşimle ne zaman yalnız yemeğe çıktık yada ne zaman sinemaya gittik en son hepsi karıştı en son sinemaya taaaa 17 ay önce gittim düşünün.

Biraz destek iyi onlar istedikleri için iyi ben kendim alın bakın biraz demek istemiyorum hiç bir zaman bu arada bu bişeyler tattırma yada alt değiştirme durumu hepsinde oluyor kimse anne gibi bakamıyor sonuç olarak.

Evet haklisiniz. Ama bana destek olmak istiyorlarsa kaynanam gunduz evime gelebilir ? Cocuga bakabilir bende islerimi yapabilirim. Ha işlerim bitmez al anne size götür ben aksam alirim da diyebilirim. Tabiki bakmalari beni rahatlatir. Ama eltimi cok sevmememe ragmen bzen yaptiklari bana dokunuyor. Yani sanki onlarin cocugu. Gezmeye goturmek 3-4 aylik bir bebegin bilecegi bir sey degil. Yurumeyen bir bebek gezmeden ne anlar ? Bunlar benim soru işaretlerim yoksa baksinlar bende belki rahat ederim ama sinekte kücuktur ama mide bulandirir.

Doğmamış çocuğa don biçen sensin bence. Ve çocuk doğunca sen gözlerinin içine bakacaksın biraz ilgilenseler de dinlensem diye. Fazla sert çıkmışsın.

Benim oğlum 14 aylık halen yürüyemiyor uğraşıyor ama henüz yürümüyor geç yürüyecek belli ki

ama gezmeden ne anlar demeyin ilk dışarı 5 günlüktü çıkardığımda doktor için çıktık ilk sonrasında 20 si 40 ı derken hiç durmadık anne oğul hep gezdik kanguruda 2.5 aylıktı şehir dışına çıktı, 3 aylıktı denize girdi, 14 aylık ama 2 kere uçak 2 kere otobüs yolcuğumuz oldu karda bile dışarı çıkardım millet deli gözüyle bakarken eve tıkmak istemedim onu ve o kadar şey anlıyorlar ki İnan’ın doğduğundan beri kitap okuyorum ona herkes manyak gözüyle bakarken 10 dan fazla kelime haznesi var dışarda olmaya alıştırdığım için dışarda o kadar rahatız ki saatlerce kalsak gıkı çıkmaz maşallah

Yani şimdiki sınırlandırmalarınız vs hepsi geçicek diye düşünüyorum ya geçicek ya iyice artacak ters tepicek ondan biraz kişisel alan herkes için iyidir

Sizin ağzınız yanmamış belli benim bebeklerim ilk torunlardi 1,5 yaşlarına gitmişlerdi artık işe geri dönüş yapayım eşimle sinema canlı müzik vs yapayım dedim.Torunummm bizim çocuklarımız diyen kv 40 gün bakabildi inan isim 5 saat ders vermekti mola verdirmez erken çıkardım yaklaşık 3.5 saatcik ders 1 saat yol diyelim 5 saat bakıyordu azıcık geç kalayım aaa neredesin tabi ben bakıyorum kafan rahat şuraya da uğrarsın demeler başladı ki ben evden çıkarken yedirip bezleyip uyutup cikiodum çocuklar onunla bikac saat geçiriyordu eşimle ilk kavgamızda o zaman ben çocuklara bakmıyorum yaptı torunları için ölen kv Çocukları kendimle ise götürdüm ya yokuşlarda bitiyordum kursu kapatana kadar bu böyle sürdü.Bakmazlar degil bakarlar ama minnetle.Bence o yüzden herkes kendi çocuğunu büyütmeli zaten istemediğin bir kişilik ortaya çıkınca keşkelerle kalırsın terbiye 1 kişinin elinden alınmalı bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…