- 20 Ocak 2019
- 1.261
- 2.616
- 34
-
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
Düşünceli iyi niyetli kv kp lerin sizler gibi gelinlere denk düşmesine üzülüyorum ya.. keske benimde cocuguma biraz baksalar,gezdirseler,ilgilenseler de bende biraz kendime vakit ayirsam.. korkmayın kimse yemez cocugunuzu. Bakmasalae buraya gelip bakmıyorlar diye dert yanarsınız bu sefer
Bizler gibi gelinler derken ? Bizler nasil gelinleriz ?
Iyilikten anlamayan. Sukretmeyen,tesekkur etmeyen.
Diger uyelerin dedigi gibi korkmayın bebeginizi kacirmiyacaklar.. size en buyuk destegi verecek olan onlar. Calisan bayan olsaniz,çocuğuma baksinlar diye peşlerinde dolasirsiniz ama is sevmeye gelince cocuk kıymete biniyor. Ne kendi ailem ne esimin ailesi burda. Keske bizede boyle diyen akrabalar olsa.. iste sans meselesi
İkiz hem de prematüre bebeklerim doğdu şuan 2.5 yaşlarındalar kesinlikle ilk yikamalari dahi kendim yaptım ilk torunlar çocuklarım. Alip götürecekler gezmeye falan mümkün değil bizde kalsalar bile diyemezler ben olmadan hiç bir yere götüremezler hatta bana sormadan bisey yedirmelerine bile karşıyım 3.çocuğum doğdu 6 aylık gene aynı.Bende ki durum kimsenin ustlerinde hakkı olmasın düşüncesi ayrıca çocuklarımın terbiyeleri kişiliklerine ben şekil verecem düşüncesinin yanında kv oğlumda oğlumda diye kavga boşanma vslerimizde benim çocuğum yapmasına karşılık bunlarda benim çocuklarim cevabımEvet konudan anlaşıldigi uzere dogmamiş çocuguma don biçiyorum şuan.
Arkadaşlar ben kaynanam ve kayinbabami severim çok iyi insanlardir. Torunları var birtane kaynımın özledikce alır gezdirir evlerine göturur oynatirlar iyi de bakarlar. Bazen gezmeye gidecekleri zaman da alirlar götürürler. 1 gun gormeseler özlerler...
Şimdi ben hamileyim gecen kayinvalidem " seninkiyle de boylr ilgilenecegiz kızım tabiki bu yaştan sonra ne yapacagiz siz gezeceksiniz biz torun bakacagiz " dedi. Bende kendi çocuguma kendim bakmayacaksam çocuk dogurmazdim dedim ama tatli bir dille ve esprili olarak. O da " kizim kaynbabanin yaninda söyleme alınır dedi. Neyse konu kapandi. Şimdi kk da goruyorum bebegi uyumayan kendine zaman ayiramayan uykusuzluktan sinirleri bozulan cocugu kimsede durmayan kadinlari. Gecen esime de dedim benim çocugumu alamazlar kafalarina gore diye esimde dediki " pink hicmi bunalmayacaksin gezmek dolasmak istemiyeceksin işin olmayacak biraz büyüyunce birakirsin ya da almak istediklerinde verirsin " dedi.
Ayni konuyu kuzenime danistim o da " pink kesinlikle 3 aydan sonra alıştir baskasinda durmayi ogrensin yoksa sana bagimli bir cocuk olur , bak ben kimseye birakmadim 9 aydir beni gormedigi an aglamaya basliyor hicbirsey yapamiyorum" dedi
Benim bu konuda tutumum ne olmali cunku bir kez taviz verirsem devami gelecek. Simdiden " ben cocuguma kendim bakarim " demeye devam mi etmeliyim yoksa soylenilenlere kulak asmayip baksinlar bende o zamanlar kendime ve esime vakit ayiririm mi demeliyim.
Not. Evler yakin bu arada. Ve onlardayken eltime iş birakmaz cocugun her ihtiyacini kendileri görurler...
Gezmeye götururler dedigim her hafta gittikleri yasli bir adam ve kadinin evi bag bahce gezerler.
Bizim yigeni 4.ayindan beri götüruyorlar.
Tabiki bunlari boş yere düşünmedim. Yigene yaptiklarini benim cocugumada yapacaklar diye rahatsiz oldum.
Mesela sabahin 9unda kapilarini calar çocugu bize göturcem hazirla derler eltime.
Bunlar olagan şeyler mi
İkiz hem de prematüre bebeklerim doğdu şuan 2.5 yaşlarındalar kesinlikle ilk yikamalari dahi kendim yaptım ilk torunlar çocuklarım. Alip götürecekler gezmeye falan mümkün değil bizde kalsalar bile diyemezler ben olmadan hiç bir yere götüremezler hatta bana sormadan bisey yedirmelerine bile karşıyım 3.çocuğum doğdu 6 aylık gene aynı.Bende ki durum kimsenin ustlerinde hakkı olmasın düşüncesi ayrıca çocuklarımın terbiyeleri kişiliklerine ben şekil verecem düşüncesinin yanında kv oğlumda oğlumda diye kavga boşanma vslerimizde benim çocuğum yapmasına karşılık bunlarda benim çocuklarim cevabımBence kendi çocuğunu kendin büyüt simarir otoriten olmaz ve doğsun birinin alıp götürmesi zor gelecektir sana göreceksin
Daha hamile bile değilken benim yanımda çocuğa kızma aaa bizden kaçıracak misin 6 aydan sonra sen işine devam biz bakarız bizim çocuğumuz demeler vardı aslında kv kendi yaptı şuan ki tavrım onun eseri ve her şeyde oğlum oğlum yapmasi beni tetiklediÖyle zaten şimdiden benim gelinim benim yanimda torunuma laf soyleyemez diyor eltime. Ben neyim ben bu hikayenin neresindeyim. Bakin basta soylendiginde cok masumhane gelebilir. Bakiyorlar aliyorlar ama nasil bakiyorlar ? Ve bu durum cocugu nasil etkiliyor ? Bizim yigen ana baba demeden dede diyor. Tabiki desin.
Ama ilerde onlara cok alisip eve gelmek istemeyen bir cocugum olsun istemiyorum. Herseyden onemlisi gezdireceklerse seveceklerse bizimle beraber olmali. Benim bir evim var zaten istedikleri zaman gelebilirler.
Daha hamile bile değilken benim yanımda çocuğa kızma aaa bizden kaçıracak misin 6 aydan sonra sen işine devam biz bakarız bizim çocuğumuz demeler vardı aslında kv kendi yaptı şuan ki tavrım onun eseri ve her şeyde oğlum oğlum yapmasi beni tetiklediŞuan ki korkularını anlıyorum diyorum ya daha çocuklarım doğmadan telkinlerden bakış açım değişmişti tedirginsin ama sen bakabileceksen doğur onların yanında da ben çocuğuma bakarımi ima et.Cocuk hep senin çocuğun tamam ama senle büyümesi senin istediğin gibi
Bu konularda net olmaniz lazim , ufacik bebegi baskasi alip da akraba oturmasina goturemezAynenn gittikleri yerde nasil baktiklari da onemli niye cocugum gezme adı altinda düzeni bozulsun. Zaten el kadar bebek gezmeden ne anlayacak ? 1-2 yasinda olur götürurler.
1 abur cubur vermeleri
2 de alip gezmeye goturmeleri kafamda soru işareti birakan yerler.
Birde yigeni alirken uzakta bi akrabalari var pek gelmiyor buralara ona goturuyorlar yasli kadin ve adam. Gormek istiyormuş ayda 1 geliyor zaten her hafta goturuyorlar yigeni... anneside bu durumdan sikayetci ama ne yapayim diyor.
Bu konularda net olmaniz lazim , ufacik bebegi baskasi alip da akraba oturmasina goturemez
Neyle goturecekler ? Arabalari varsa araba koltugu lazim bebek icin
Otobusle gideceklerse iki yasli insan bebegi ve esyalari nasil tasiyacak?
Abur cubur konusuna yorum dahi yapmiyorum , tam cildirmalik mevzu
Kv ile one oturmak ne demek???Dedigim gibi bu konuda aşiri kontrolcüyüm. Mesela eşim hasta olsun kimseyi yaklaştirmam ben bakarim yediklerine cok dikkat ederim. Ben kendimde hep dogal beslenmeliyim. Pasta seker kola fanta hayatimda ve evimizde yok. Illaki arada yiyoruz ama cocugum alissin istemem.
Araba var ama bizim yigen önde oturur kv ile. Eve gotursunler temiz kv. Ama gittikleri yer ben bile gittigim zaman hicbir sey yiyip icmiyorum ve en fazla yarim saat oturuyorum. Bazen diyorum cokmu sacma birak ne oluyosa olsun. Ama o zaman kendi kendimi yemektense simdiden önlem almam en iyisi.
Kv ile one oturmak ne demek???
Ciddi misiniz siz?
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin hamilelikte duygusalda olursun takılma şimdi bunlara hamileliğinin keyfini çıkarŞimdiden oglum diyorlar. Tamam kotu niyetli degiller. Ama seneler oldu ben bu cocugu bekliyorum. Benimki tup bebek bu surecte destek de oldular. Ama cogu gece ben yatagimda aglarken tek basimaydim.
Sizin kaynananiz kaşınmiş iyi yapmissiniz.
Bebeğiniz Allah’ın izniyle taaa Ocak ayında doğacak hamileliğinizin başındasınız bende sizinle aynı kafadaydım 14 aylık oldu evladımdan rahatsız değilim ama tüm işlerim aksıyor birbirimizle o kadar olmaya alışmışız ki gece uyumasını bekliyorum işlerimi yapmak yada kendime vakit ayırmak için o da ne kadar süre sürerse tabi ki...
Çok sık uyanıyor çünkü hep memede uyuyor dönünce bende dönebiliyorum bazı geceler emzirerek uyumak bana eziyet gibi geliyor yatakta kıpırdamıyım ki kokumu alıp emmeye dönmesin biraz rahat uyuyayım diye. Evladımla olmaktan inanılmaz mutluyum ama İnan o uyuduktan sonraya ertelemekten kendimi çok yoruldum uyku düzenim yok sağlığım gidiyor her şeyi unutmaya başladım sınırlar dahilinde baksalar hayır demem eşimle ne zaman yalnız yemeğe çıktık yada ne zaman sinemaya gittik en son hepsi karıştı en son sinemaya taaaa 17 ay önce gittim düşünün.
Biraz destek iyi onlar istedikleri için iyi ben kendim alın bakın biraz demek istemiyorum hiç bir zaman bu arada bu bişeyler tattırma yada alt değiştirme durumu hepsinde oluyor kimse anne gibi bakamıyor sonuç olarak.
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin hamilelikte duygusalda olursun takılma şimdi bunlara hamileliğinin keyfini çıkar
Doğmamış çocuğa don biçen sensin bence. Ve çocuk doğunca sen gözlerinin içine bakacaksın biraz ilgilenseler de dinlensem diye. Fazla sert çıkmışsın.Evet konudan anlaşıldigi uzere dogmamiş çocuguma don biçiyorum şuan.
Arkadaşlar ben kaynanam ve kayinbabami severim çok iyi insanlardir. Torunları var birtane kaynımın özledikce alır gezdirir evlerine göturur oynatirlar iyi de bakarlar. Bazen gezmeye gidecekleri zaman da alirlar götürürler. 1 gun gormeseler özlerler...
Şimdi ben hamileyim gecen kayinvalidem " seninkiyle de boylr ilgilenecegiz kızım tabiki bu yaştan sonra ne yapacagiz siz gezeceksiniz biz torun bakacagiz " dedi. Bende kendi çocuguma kendim bakmayacaksam çocuk dogurmazdim dedim ama tatli bir dille ve esprili olarak. O da " kizim kaynbabanin yaninda söyleme alınır dedi. Neyse konu kapandi. Şimdi kk da goruyorum bebegi uyumayan kendine zaman ayiramayan uykusuzluktan sinirleri bozulan cocugu kimsede durmayan kadinlari. Gecen esime de dedim benim çocugumu alamazlar kafalarina gore diye esimde dediki " pink hicmi bunalmayacaksin gezmek dolasmak istemiyeceksin işin olmayacak biraz büyüyunce birakirsin ya da almak istediklerinde verirsin " dedi.
Ayni konuyu kuzenime danistim o da " pink kesinlikle 3 aydan sonra alıştir baskasinda durmayi ogrensin yoksa sana bagimli bir cocuk olur , bak ben kimseye birakmadim 9 aydir beni gormedigi an aglamaya basliyor hicbirsey yapamiyorum" dedi
Benim bu konuda tutumum ne olmali cunku bir kez taviz verirsem devami gelecek. Simdiden " ben cocuguma kendim bakarim " demeye devam mi etmeliyim yoksa soylenilenlere kulak asmayip baksinlar bende o zamanlar kendime ve esime vakit ayiririm mi demeliyim.
Not. Evler yakin bu arada. Ve onlardayken eltime iş birakmaz cocugun her ihtiyacini kendileri görurler...
Gezmeye götururler dedigim her hafta gittikleri yasli bir adam ve kadinin evi bag bahce gezerler.
Bizim yigeni 4.ayindan beri götüruyorlar.
Tabiki bunlari boş yere düşünmedim. Yigene yaptiklarini benim cocugumada yapacaklar diye rahatsiz oldum.
Mesela sabahin 9unda kapilarini calar çocugu bize göturcem hazirla derler eltime.
Ya da gezerken cocugun altini acmayi unuturlar.
Tadina baksin diye 3-4 aylikken sacma sapan seyler verirler.
Ama tum bunlarin yaninda asla sikayet etmezler ve sevgiyle bakarlar.
Bende bunlari gorunce benim cocuguma da yapacaklar diye korktum acikcasi...
Benim oğlum 14 aylık halen yürüyemiyor uğraşıyor ama henüz yürümüyor geç yürüyecek belli kiEvet haklisiniz. Ama bana destek olmak istiyorlarsa kaynanam gunduz evime gelebilir ? Cocuga bakabilir bende islerimi yapabilirim. Ha işlerim bitmez al anne size götür ben aksam alirim da diyebilirim. Tabiki bakmalari beni rahatlatir. Ama eltimi cok sevmememe ragmen bzen yaptiklari bana dokunuyor. Yani sanki onlarin cocugu. Gezmeye goturmek 3-4 aylik bir bebegin bilecegi bir sey degil. Yurumeyen bir bebek gezmeden ne anlar ? Bunlar benim soru işaretlerim yoksa baksinlar bende belki rahat ederim ama sinekte kücuktur ama mide bulandirir.
Sizin ağzınız yanmamış belli benim bebeklerim ilk torunlardi 1,5 yaşlarına gitmişlerdi artık işe geri dönüş yapayım eşimle sinema canlı müzik vs yapayım dedim.Torunummm bizim çocuklarımız diyen kv 40 gün bakabildi inan isim 5 saat ders vermekti mola verdirmez erken çıkardım yaklaşık 3.5 saatcik ders 1 saat yol diyelim 5 saat bakıyordu azıcık geç kalayım aaa neredesin tabi ben bakıyorum kafan rahat şuraya da uğrarsın demeler başladı ki ben evden çıkarken yedirip bezleyip uyutup cikiodum çocuklar onunla bikac saat geçiriyordu eşimle ilk kavgamızda o zaman ben çocuklara bakmıyorum yaptı torunları için ölen kvDüşünceli iyi niyetli kv kp lerin sizler gibi gelinlere denk düşmesine üzülüyorum ya.. keske benimde cocuguma biraz baksalar,gezdirseler,ilgilenseler de bende biraz kendime vakit ayirsam.. korkmayın kimse yemez cocugunuzu. Bakmasalae buraya gelip bakmıyorlar diye dert yanarsınız bu sefer
Doğmamış çocuğa don biçen sensin bence. Ve çocuk doğunca sen gözlerinin içine bakacaksın biraz ilgilenseler de dinlensem diye. Fazla sert çıkmışsın.