Doğmamış çocuga don biçmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim oğlum 14 aylık halen yürüyemiyor uğraşıyor ama henüz yürümüyor geç yürüyecek belli ki

ama gezmeden ne anlar demeyin ilk dışarı 5 günlüktü çıkardığımda doktor için çıktık ilk sonrasında 20 si 40 ı derken hiç durmadık anne oğul hep gezdik kanguruda 2.5 aylıktı şehir dışına çıktı, 3 aylıktı denize girdi, 14 aylık ama 2 kere uçak 2 kere otobüs yolcuğumuz oldu karda bile dışarı çıkardım millet deli gözüyle bakarken eve tıkmak istemedim onu ve o kadar şey anlıyorlar ki İnan’ın doğduğundan beri kitap okuyorum ona herkes manyak gözüyle bakarken 10 dan fazla kelime haznesi var dışarda olmaya alıştırdığım için dışarda o kadar rahatız ki saatlerce kalsak gıkı çıkmaz maşallah 🤷🏻‍♀️

Yani şimdiki sınırlandırmalarınız vs hepsi geçicek diye düşünüyorum ya geçicek ya iyice artacak ters tepicek ondan biraz kişisel alan herkes için iyidir 👍🏻

Anne ogul ilişkiniz çok güzel maşallah ama eşim ben cocugumuz da gezebiliriz her hafta. Onu eve tikmak degil istedigim..

Anne ogul ilişkiniz çok güzel maşallah ama eşim ben cocugumuz da gezebiliriz her hafta. Onu eve tikmak degil istedigim..
Ona sözüm yok yürümeyen çocuk ne anlar gezmeden dediğiniz için söyleme gereği duydum tabi ki geziliyor ailecek ama biz bu bağımlılık durumundan anne baba olurken karı koca olduğumuzu geride bırakıyoruz 🤷🏻‍♀️

Ona sözüm yok yürümeyen çocuk ne anlar gezmeden dediğiniz için söyleme gereği duydum tabi ki geziliyor ailecek ama biz bu bağımlılık durumundan anne baba olurken karı koca olduğumuzu geride bırakıyoruz 🤷🏻‍♀️

3-4 aylikken genelde uyuyorlar. Bence etrafi keşfetmeye 6.ayda başliyorlar ondan öyle söyledim ben.

O lafınızın üzerine gezdirirlerse ayıp olur.
Bu aşırı korumacılığınız beslenmede tamam ama eli pislendi, düştü, şaştı diye devam edecekse çocuğa büyük kötülük yapmış olursunuz.

Benim kaynimin cocuguna kendisi annelik ediyor. Herseyiyle kendi ilgilenmek istiyor annesine bile mudahelede bulunuyor. Ben yapı geregi mudahalelerden ve emrivakiden hoşlanmiyorum.
Kaynimin evine gidip bebegi hazirlayip annesine sormadan getirmişligide var. Ben bunlardan korkuyorum

O konuda o kadar da pinpirikli degilim cocugu bir cam fanusa koymak degil niyetim. Tabiki bunlar yasanacak. Kirlecek cocuk o. Ama benim gorevim 1 yasina kadar onu korumak degilmi. Sonrasinda kendini bilecek duruma geliyorlar zaten

Doğdu doğalı uyumaya bayılan bir bebeğim yok her bebek bir olmuyor doğduğu ilk günler 24 saatte sadece 5 saatini uyuduğunu bilirim o da bölük pörçük 🤦🏻‍♀️

Aslinda farkindayim konumda da yazdim burda bircok kadin uykusuzlugundan falan bahsediyorlar diye. Sizde sanirim onlardan birisiniz. Simdi ben bu durumlari henuz yasamadigimdan bana normal gelmiyor. Birde beni annneannem büyütmüş senelerce onlardan cikmamisim. Annem hep üzülmuş goguslerim sizlardi seni getirmezlerdi vermezlerdi bana der. Iyi bakamiyomuş bana oyle deyip aliyorlarmis o yuzden almişlar beni hep onlarlaymişim. Eve aglayarak gelirmisim senelerce bakmislar bana.eve gelince ben hic durmuyormusum annemi tanimiyormuşm benim elimden yemek yemezdin yuzume bakmazdin diyor. O zamanlar anlamiyordm ama suan annemi cok iyi anliyorummm. Belki az cok korkularimi anlatabilmişimdir size. Bilmiyorum 1 - 2 saatlik bakmalari degil sonucta soz konusu olan. 4-5 - saat ve fazlasindan bahsediyorum. Birde evde bir duzen oturtmak istersiniz onu baskasi bozsun istemezsiniz. Pek anlatamiyorum sanirim yaşamadan bilemeyecegim

Aslinda farkindayim konumda da yazdim burda bircok kadin uykusuzlugundan falan bahsediyorlar diye. Sizde sanirim onlardan birisiniz. Simdi ben bu durumlari henuz yasamadigimdan bana normal gelmiyor. Birde beni annneannem büyütmüş senelerce onlardan cikmamisim. Annem hep üzülmuş goguslerim sizlardi seni getirmezlerdi vermezlerdi bana der. Iyi bakamiyomuş bana oyle deyip aliyorlarmis o yuzden almişlar beni hep onlarlaymişim. Eve aglayarak gelirmisim senelerce bakmislar bana.eve gelince ben hic durmuyormusum annemi tanimiyormuşm benim elimden yemek yemezdin yuzume bakmazdin diyor. O zamanlar anlamiyordm ama suan annemi cok iyi anliyorummm. Belki az cok korkularimi anlatabilmişimdir size. Bilmiyorum 1 - 2 saatlik bakmalari degil sonucta soz konusu olan. 4-5 - saat ve fazlasindan bahsediyorum. Birde evde bir duzen oturtmak istersiniz onu baskasi bozsun istemezsiniz. Pek anlatamiyorum sanirim yaşamadan bilemeyecegim
Geçmişten kaynaklı sıkıntınız var ondan demek ki bu denli düşünmeniz sizi kendime çok benzettim şu açıdan benim annemde hep çalıştığı için ben annesiz büyüdüm 2 yaşına kadar emmişim tüm gün yemek yemez annemi beklermişim bende çok annesizlik çektim halen çalışıyor hiç durmadı 🤷🏻‍♀️ Şöyle yapabilirsiniz o zaman, “anne ben kendi çoçuğumla kendim ilgilenmek istiyorum tabi ki hiç götürmeyeceğiniz anlamına gelmez ama 1-2 saati geçmemeli ben onsuz o bensiz çok uzun süreler durmamalı geriye dönüp baktığımda çocuğunun yanında olamayan bi anne değil her anına şahit olan bir anne olmak istiyorum” diyebilirsiniz

Geçmişten kaynaklı sıkıntınız var ondan demek ki bu denli düşünmeniz sizi kendime çok benzettim şu açıdan benim annemde hep çalıştığı için ben annesiz büyüdüm 2 yaşına kadar emmişim tüm gün yemek yemez annemi beklermişim bende çok annesizlik çektim halen çalışıyor hiç durmadı 🤷🏻‍♀️ Şöyle yapabilirsiniz o zaman, “anne ben kendi çoçuğumla kendim ilgilenmek istiyorum tabi ki hiç götürmeyeceğiniz anlamına gelmez ama 1-2 saati geçmemeli ben onsuz o bensiz çok uzun süreler durmamalı geriye dönüp baktığımda çocuğunun yanında olamayan bi anne değil her anına şahit olan bir anne olmak istiyorum” diyebilirsiniz

Çok ama çok mantikli bir cevap aslinda. Çok teşekkur ederim.
Ben anneme hala alişamadim o da bana... ilk dede dedin gözumun icine bakarak dedi. Ayni seyleri yaşamak istemiyorum. Annemde der ben bakmam cocuguna sen bakacaksin. Isin olur bakarim 1-2 saat ama o kadar. Ben sana bakamadim ayni seyleri sen yaşama der.
Ayni seyleri yaşamisiz hemen hemen. Ama ben 7 yasina kadar anneannemde kalmişim. Annemin sutu varken alip mamayla beslemişler beni.
Duygulandim şuan. Sizin durumunuza da gozlerim doldu. Annenizi beklemeniz flan baya kotu oldum ❤ kimsenin bebegi annesiz kalmasin amin

Çok ama çok mantikli bir cevap aslinda. Çok teşekkur ederim.
Ben anneme hala alişamadim o da bana... ilk dede dedin gözumun icine bakarak dedi. Ayni seyleri yaşamak istemiyorum. Annemde der ben bakmam cocuguna sen bakacaksin. Isin olur bakarim 1-2 saat ama o kadar. Ben sana bakamadim ayni seyleri sen yaşama der.
Ayni seyleri yaşamisiz hemen hemen. Ama ben 7 yasina kadar anneannemde kalmişim. Annemin sutu varken alip mamayla beslemişler beni.
Duygulandim şuan. Sizin durumunuza da gozlerim doldu. Annenizi beklemeniz flan baya kotu oldum ❤ kimsenin bebegi annesiz kalmasin amin
Aminnn üzülmeyin geçti gitti bende sizin durumunuza üzüldüm halen bağ kuramamakta kötü bir durum biz arkadaş gibi olmayı anne kız gibi olmayı becerebildik çok şükür her zaman derim iyi ki annem var 🤲🏻 Allah ne bizi ne bizim evlatlarımızı ne diğer insanları kimseyi annesiyle anneleri de evlatlarıyla ayırmasın sınamasın 🤲🏻

Aminnn üzülmeyin geçti gitti bende sizin durumunuza üzüldüm halen bağ kuramamakta kötü bir durum biz arkadaş gibi olmayı anne kız gibi olmayı becerebildik çok şükür her zaman derim iyi ki annem var 🤲🏻 Allah ne bizi ne bizim evlatlarımızı ne diğer insanları kimseyi annesiyle anneleri de evlatlarıyla ayırmasın sınamasın 🤲🏻

Çok içten bir amiiiiinnnnnn 🙏🙏🙏

Oğlum 39 aylık, 15 dk da bir uyanan ve zor diye bilinen bir çocuk olmasına rağmen henüz hiç kv yada anneme benden ayrı gün geçirmesi için verebileceklerini kadar bunalmadim..

Hatta kimse çocuğumu almasinda, yanımda sevsin modundayim.

Bir kaç saatliğine olur en fazla.
Bu arada çocuğumda bağımlı olmadi şükür, anneannesi ile kaldığında, beni arayıp sen eve gelme der, o kadar sever ve o kadar bağımsız bir çocuk tam tersi.

Şimdiden pek birşey demeyin ama bildiğinizi yapın geçin.

Bu konu çok çetrefilli 😊bende çok düşünüyorum ve kaygilarm var bebeğim 1,5 aylık henüz kv üst katmda oturuyor oda aynıni diyor dışarı çıkarken bana birakirsnz gidersinz hiç bırakmak istemiyorm ama alışması için mecburum çalıştgmda ondada durması gerek çünkü o zaman çok zorlanırm yeme içme konusunda benden daha hassastır öyle herşeyi yedirmez asla doğal şeyler yapar verir falan ancak bizimde telefon bağımlılığmz var telefona dalacak çocuğu unutacak bı şekilde diye çekiniyorum bakmaya basladgnda uygun dille anlaticz inşallah eşim ve ben. Sizde bu konudaki hassasiyetiniizi belirtirsnz bakmak sevmek istedkleri zaman uygulamalarsa ona göre tavır sergilersnz.

Bu insanlar kalpleri cok temiz ve saf sevgileri var.gozumde cok guzel canlandilar.o yuzden cocugunuza siz kendinz bakin cunku sert cikislariniz o insanlarin kalbini kirabilir ve torunlarina istedikleri gibi yaklasamaz iclerindeki o sevgi hep ukte kalir.o yuzden bastan tavrinizi koyun mesafeli davransinlar. Iyiki diger elti onlara cani gonulden doyasiya tattirmis bu duyguyu takdir ettim.

Evet konudan anlaşıldigi uzere dogmamiş çocuguma don biçiyorum şuan.

Arkadaşlar ben kaynanam ve kayinbabami severim çok iyi insanlardir. Torunları var birtane kaynımın özledikce alır gezdirir evlerine göturur oynatirlar iyi de bakarlar. Bazen gezmeye gidecekleri zaman da alirlar götürürler. 1 gun gormeseler özlerler...

Şimdi ben hamileyim gecen kayinvalidem " seninkiyle de boylr ilgilenecegiz kızım tabiki bu yaştan sonra ne yapacagiz siz gezeceksiniz biz torun bakacagiz " dedi. Bende kendi çocuguma kendim bakmayacaksam çocuk dogurmazdim dedim ama tatli bir dille ve esprili olarak. O da " kizim kaynbabanin yaninda söyleme alınır dedi. Neyse konu kapandi. Şimdi kk da goruyorum bebegi uyumayan kendine zaman ayiramayan uykusuzluktan sinirleri bozulan cocugu kimsede durmayan kadinlari. Gecen esime de dedim benim çocugumu alamazlar kafalarina gore diye esimde dediki " pink hicmi bunalmayacaksin gezmek dolasmak istemiyeceksin işin olmayacak biraz büyüyunce birakirsin ya da almak istediklerinde verirsin " dedi.
Ayni konuyu kuzenime danistim o da " pink kesinlikle 3 aydan sonra alıştir baskasinda durmayi ogrensin yoksa sana bagimli bir cocuk olur , bak ben kimseye birakmadim 9 aydir beni gormedigi an aglamaya basliyor hicbirsey yapamiyorum" dedi

Benim bu konuda tutumum ne olmali cunku bir kez taviz verirsem devami gelecek. Simdiden " ben cocuguma kendim bakarim " demeye devam mi etmeliyim yoksa soylenilenlere kulak asmayip baksinlar bende o zamanlar kendime ve esime vakit ayiririm mi demeliyim.
Not. Evler yakin bu arada. Ve onlardayken eltime iş birakmaz cocugun her ihtiyacini kendileri görurler...
Gezmeye götururler dedigim her hafta gittikleri yasli bir adam ve kadinin evi bag bahce gezerler.

Bizim yigeni 4.ayindan beri götüruyorlar.

Tabiki bunlari boş yere düşünmedim. Yigene yaptiklarini benim cocugumada yapacaklar diye rahatsiz oldum.

Mesela sabahin 9unda kapilarini calar çocugu bize göturcem hazirla derler eltime.
Ya da gezerken cocugun altini acmayi unuturlar.
Tadina baksin diye 3-4 aylikken sacma sapan seyler verirler.

Ama tum bunlarin yaninda asla sikayet etmezler ve sevgiyle bakarlar.
Bende bunlari gorunce benim cocuguma da yapacaklar diye korktum acikcasi...
Benim kapımı çalıp çocugu hazırla şuraya buraya götürcez demelerini pek istemezdim açıkçası ama ben çalışıyorum haftaiçi annem bakıyor örneğin kuaföre gidicem haftasonu veya baska bir işim var anneme bırakmak istemiyorum zaten iki gün tatil yapıyor diğer günler bende diye o yüzden arkadaşlarımla görüşeyim rahatla alışveriş yapıyım gibi bir durumum olmuyor gerçi çalıştığım için çocugu daha çok görmek istiyosun haftasonu ama arada kendinede zaman ayırmaya ihtiyacı oluyor insanın.Siz çalışmıcaksanız kesinlikle çok bunalırsınız çocukla sürekli gerçekten çok yoruyorlar arada babannelerine gitmesi sizin açınızdanda iyi olur

Kv yerinde olsam ,bu tribini çekmez, çocuğuna bakmazdım.

katılıyorum. Kadın belli ki iyi niyetli ve torunlarına düşkün bir kadın.. Konu sahibi cok sert davranmışsınız kimse cocugunuzu elinizden alacak gibi davranmamış size. Kv ve kp severim cok iyi insanlar demişsiniz ama ardından eşinize söylediginiz kafalarına göre alamazlar lafı bana hiç samimi gelmedi. Ancak kv ve kp den nefret eden insan bunu söyler :hamarat:

Tabi ki de bırakılır ama sınırları da çizmek gerekir. Bebeğin uyku saati gelmiş, "ver sevelim, gezdirelim " olmaz.

Hele uyurken getir sevelim sonra yine uyutursun diyenler varya ağızlarına terlikle vurmak istiyorum. Inşallah seninkiler öyle olmaz.

Kayın validenizin yerinde olsam asla size yardımcı olmazdım.
Ben sizi uykusuz gecelerinizde göreceğim. Cidden bu nasıl bir “buldumculuk”tur. Buna hak veren kadınların da umarım gelinleri , damatları aynı tavrı sergiler.
Gerçekten ben böyle kadınların yaşadığına inanamıyorum.
Adı “kaynana” olunca ne dese batıyor .

Kayın validenizin yerinde olsam asla size yardımcı olmazdım.
Ben sizi uykusuz gecelerinizde göreceğim. Cidden bu nasıl bir “buldumculuk”tur. Buna hak veren kadınların da umarım gelinleri , damatları aynı tavrı sergiler.
Gerçekten ben böyle kadınların yaşadığına inanamıyorum.
Adı “kaynana” olunca ne dese batıyor .

ayy hele ben kimseye bırakmadım, ben hep baktım, ben mükemmel baktım en mükemmel anne benim havaları yok mu şu kadınların... Neyse Allah gönülüne göre versin konu sahibinin ne diyelim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X