- 26 Temmuz 2012
- 383
- 31
- 123
- Konu Sahibi seni_seviyorum
merhaba arkadşlar 22. haftamda detaylı ulturasona gittim eşimle aynı zamanda ilk defa bebeğimizi renkli olarak görecektik bu arada doktorum OPR. DR. BÜLENT KARS her zamanki gibi güler yüzü ile karşıladı neyse rutin konuşmalar vs. girdim ulturasona hoca baktı baktı bi yarım saat sonra tekrar alım sizi dedi neyse yarım saat geçti tekrar baktı siz bi yemek falan yiyin 23:00 da tekrar gelin dedi ters giden bişler vardı ama kimse kimseye belli etmiyordu yemek falan tekrar girdim hoca yine bakıyo eviriyo çeviriyo yok eşim dayanamadı hocam ters giden bişimi var dedi hocamız yarın akşam detaylı konuşalım dedi ona istinaden hocam bişi var sölemiyomsunuz diyince mide cebini göremiyorum su yutmasını bekledim olmadı yarın akşam tekrar gelin dedi o gece ben tabi netin altını üstün getirdim bi takım bilgilerede ulaştım üzgün moralsiz gittik tekrar baktı yok görünmüyor mide ben hocam özafguz atrezisi olabilirmi dediğimde yok hemen öle düşünmeyelim p. tesi tekrar gelin dedi gittik iki opr. birden baktı mide görünmüyor o ara ikiside özafagus atrezi dedi ben yıkıldım orda zaten sonra bizim hocamızında hocası PRF DR CİHAT ŞEN ne yönlendirildik bizim için ıkıntılı süreç başladı zaman kaybedemezdik o gün yalvar yakar o hocaya ulaştık baktı tek tek inceledi hem anlattı acı gerçeklede yüzleştik bebeğimiz özafagus atrezili olarak doğacaktı yani yemek borusu ya tıklı yada hiç oluşmamıştı yaşadığımız trvmayı tarifleyemem size ve hocamız amniyo sentez yapılsın dedi oradan perişan bi şekilde çıkıp kendi doktorumuza geldik amniyo sentez ve gen taramasına karar verildi....
bi anda işler tersine döndü ertesi günü sıkıntılı bir şey olan amniyo sentez yapıldı bana çok şükür atlattık ilk beşli kromozom olumlu geldi yani bebeğimizde dawun sendromu ve tirizomi 18 yokmuş şükür ki şimdi gen taramasını bekliyoruz bebeğim amniyon sıvısını yutamadığından bende polhidroamniyoz yani sıvı artması başladı
hepsi bi şekilde geçerde benim minik oğlum doğar doğmaz çok ciddi ameliyatlar geçiricek arkadaşlar eşim ve ben psikolojimiz alt üst şekilde her an korku halinde bir hamilelik yaşıyorum bu bebekler genelde erken doğarmış su çok arttığından hocamız 34. haftadan sonr suyu belli arlıklarla çekebilriz ikinizide rhatlatmak için dedi ama hiç bişey benim içimi rahatlatmaya yetmiyor tabi benim küçük yavrum ulturasonda yutmaya çalışıp yutmadığını gördüğümde çiğerim yandı inanın buna ben evladıma tedavi ile kavuştum rabbim yardımcımız olur inş. ben onun için savaşıyorum o da bizim için savşır inş. bilgilerimizi paylaşma adına yazdım bunları çok üzgün moralsiz bir ruh hali içindeyim ne yapıcamızı bilimiyoruz yakında doğduktan sonra ameliyatı gerçekleştirecek olan çocuk cerrahisi ile görüşmelermiz olucak ne olur dua edin olur mu
bi anda işler tersine döndü ertesi günü sıkıntılı bir şey olan amniyo sentez yapıldı bana çok şükür atlattık ilk beşli kromozom olumlu geldi yani bebeğimizde dawun sendromu ve tirizomi 18 yokmuş şükür ki şimdi gen taramasını bekliyoruz bebeğim amniyon sıvısını yutamadığından bende polhidroamniyoz yani sıvı artması başladı
hepsi bi şekilde geçerde benim minik oğlum doğar doğmaz çok ciddi ameliyatlar geçiricek arkadaşlar eşim ve ben psikolojimiz alt üst şekilde her an korku halinde bir hamilelik yaşıyorum bu bebekler genelde erken doğarmış su çok arttığından hocamız 34. haftadan sonr suyu belli arlıklarla çekebilriz ikinizide rhatlatmak için dedi ama hiç bişey benim içimi rahatlatmaya yetmiyor tabi benim küçük yavrum ulturasonda yutmaya çalışıp yutmadığını gördüğümde çiğerim yandı inanın buna ben evladıma tedavi ile kavuştum rabbim yardımcımız olur inş. ben onun için savaşıyorum o da bizim için savşır inş. bilgilerimizi paylaşma adına yazdım bunları çok üzgün moralsiz bir ruh hali içindeyim ne yapıcamızı bilimiyoruz yakında doğduktan sonra ameliyatı gerçekleştirecek olan çocuk cerrahisi ile görüşmelermiz olucak ne olur dua edin olur mu