Herkes çocuguna ne istiyor ise o ismi koyar kimse karışamaz o isim kimseye özel değil dünyada ilk koyan sen degilsin son da olmayacaksın karşı taraf buna tepki gösteriyor ise çok saçma tabi tepkisi buna mı başka derdi mi var bilemem ama buna tepki gösteriyor ise hiç umursama boşver hayatına bak bebegine de istedigin ismi koy rabbim sag salim kucagına almayı nasip etsinSelam Kizlar...ben 20. Hafta hamileyim ve baslikda yazdigi gibi bebeğimize isim düşünüyoruz...Ben herkes gibi evlenmedende bagzi isimler gecmisti kafamda ama toplumda başkasının yanında hiç söze getrimemistim...hani kim bilir hamile kalirmiyım evlenirmiyim oglum veya kizim mi olur diye...hiç içimden geçeni söylemezdim...her neyse benim kuzenlerden biri ben ozamanlari ali ismini beğeniyorum dediğimde, ah bende alihan beğeniyorum, demişti...yıllar geçti evlendik ben hamileyim o değil biz tabi esimle düşündük kiz olursa veya erkek olursa ne olsun diye...içimden çok erkek geçtiği için daha cok erkek ismini konuştuk eşimle, o da aliyi beğendi işte...ama aile içinde ben demedim, bir tek kardeşlerimle ve annemle bu isim konusunu konuşmuştum...dün aksam kuzenler teyzem annemler felan oturuyoruz, kiz kuzenimin ağabeyi sordu, ben dedim cinsiyet belli degil ondan net değil dedim, o da ısrar etti, ah siz yinede düşünmüşünuzdür soyle sen, dedi, bende oglan olursa ali istiyoruz dedim acayip şaşkınlıkla bakti, diger erkek kardeside aynen o sekil, ah ali mi, sanki böyle çok acayip bireey demişim gibi, tabi kuzenimden cit çıkmıyor, hamile olalı birkere olsun yuzume nasıl geçiyor şikayetlerin varmi hersey yolundami diye sormadı....(bir kere whatsapp dan mesaj atmisti nasılım diye sadece), tabi o akşamda sus pus oturuyordu....tabi benimkisi bir rahmin, ama cok eminim yoksa erkek kardesleri niye sorsun ve soruyorsa denen öyle tepki versin, simdi kizlar, bu cok sacma degilmi...ben o ismi zaten beyenmisim, onun lafından once ve soyle birsey var, kimse daha evlenmeden hamile kalmadan bence bir isime patent kuramaz, yanlışım varsa düzeltin beni, zaten hormonlar bende alt üst herseye cok tepki veriyorum, az burda sizinle dertleşmek istedim...içimi dökmek istedim....düşüncelerinizi merak ediyorum
Hayirli akşamlar herkese
Amin, inshallah, sagol goruslerimiz ayniHerkes çocuguna ne istiyor ise o ismi koyar kimse karışamaz o isim kimseye özel değil dünyada ilk koyan sen degilsin son da olmayacaksın karşı taraf buna tepki gösteriyor ise çok saçma tabi tepkisi buna mı başka derdi mi var bilemem ama buna tepki gösteriyor ise hiç umursama boşver hayatına bak bebegine de istedigin ismi koy rabbim sag salim kucagına almayı nasip etsin
Bu arada çok merak ettim koymayı düşündüğünüz isim ne acabaAmin, inshallah, sagol goruslerimiz ayni
Erkek olursa Ali veya ek isimle birlikte Ali istiyordum hep...tabi erkekseBu arada çok merak ettim koymayı düşündüğünüz isim ne acaba
Ha ben konuda ali yazınca örnek olsun diye öylesine yazdın sandım yani ali ismi de çok koyulan bir isim karşı taraf niye buna tepki gösteriyor ki bilinmeyen bir isim olsa ben söyledim de koydu diye düşünse neyse ay bu zamanlar en güzel zamanlar cinsiyet belli olsun isim seçilsin falan benim de istedigim isim vardı en başta söyledim bu isim olacak diye 2 isim koyduk birini eşim seçti birini ben çok olay oldu bu isim konuları her ailede bi kriz sebebi oluyorErkek olursa Ali veya ek isimle birlikte Ali istiyordum hep...tabi erkekseinshallah bu hafta belli olacak
Ay vallaha öyle ama bendeki dahada tuhaf...Ha ben konuda ali yazınca örnek olsun diye öylesine yazdın sandım yani ali ismi de çok koyulan bir isim karşı taraf niye buna tepki gösteriyor ki bilinmeyen bir isim olsa ben söyledim de koydu diye düşünse neyse ay bu zamanlar en güzel zamanlar cinsiyet belli olsun isim seçilsin falan benim de istedigim isim vardı en başta söyledim bu isim olacak diye 2 isim koyduk birini eşim seçti birini ben çok olay oldu bu isim konuları her ailede bi kriz sebebi oluyor
Yok...kendisi 1.5 yildir evli...geçenlerde korkmustu hamile diye bana dedi daha hazir degilim istemiyorum diye öyle birsey yok mümkün değil..ama sonradan istek geldiyse bilemem...hani sormasın etmesin ama tavrı çok tuhaf...Siz istediğiniz ismi koyarsınız buna kimse karışamaz ama kuzeninizin belki de istediği halde çocuğu olmuyor olabilir ondan beni arasın sorsun hamileliğimle ilgilensin diye beklenti içine girmeyin. evlat sahibi olamamak zor bir imtihan çünkü.
Belki de çocuklarının olmadığını söylemiyorlardır. Bizim de olmadı herkese ilan ettik ama bi baktım meğersem herkes gizliyormuş. Sonuçta mahrem konular. Söyleyip söylememek herkesin kendi tercihi. Sen ali koy, o da koysun ne var ki bunda. Kuzensiniz alt tarafı, onlar da kuzen çocukları olucak kısmet olursa. Ayni evde yaşamıyorsunuz kiYok...kendisi 1.5 yildir evli...geçenlerde korkmustu hamile diye bana dedi daha hazir degilim istemiyorum diye öyle birsey yok mümkün değil..ama sonradan istek geldiyse bilemem...hani sormasın etmesin ama tavrı çok tuhaf...
Evet cok hassasim. Ama ben iyi taniyorum onlari. Bu benim ilk hamileliğin ve annemin bile farkkna varmasi, kuzenimin sifir ilgi ile yaklasmasi. Bir gün bile beni gördügünde, nasil gidiyor iyisisin, bile dahi sormadı. Isim konusu acildiginda sanki acaip birsey demişim gibi. Hos isim konusuda degisti zatenBana mı ortada absürt bir durum gelmedi.sonuçta siz alı dedinis o alihan.dedi niye tuhaf karşılasın ki
Bence hamilelikten siz hassas düşünüyorsunuz
Bana göre çok önemseme. Hamilelik sürecinde bebeğin her türlü gelişimi etkileniyor. Başka oyalanacak bir şeyler bulmalısın. Kitap oku fil izle. Ali ismi belki de başka birini çağrıştırıyor. Ya da sıradanlıktan dolayı. Senin için sağlık ve güzel bir hamilelik süreci diliyorumSelam Kizlar...ben 20. Hafta hamileyim ve baslikda yazdigi gibi bebeğimize isim düşünüyoruz...Ben herkes gibi evlenmedende bagzi isimler gecmisti kafamda ama toplumda başkasının yanında hiç söze getrimemistim...hani kim bilir hamile kalirmiyım evlenirmiyim oglum veya kizim mi olur diye...hiç içimden geçeni söylemezdim...her neyse benim kuzenlerden biri ben ozamanlari ali ismini beğeniyorum dediğimde, ah bende alihan beğeniyorum, demişti...yıllar geçti evlendik ben hamileyim o değil biz tabi esimle düşündük kiz olursa veya erkek olursa ne olsun diye...içimden çok erkek geçtiği için daha cok erkek ismini konuştuk eşimle, o da aliyi beğendi işte...ama aile içinde ben demedim, bir tek kardeşlerimle ve annemle bu isim konusunu konuşmuştum...dün aksam kuzenler teyzem annemler felan oturuyoruz, kiz kuzenimin ağabeyi sordu, ben dedim cinsiyet belli degil ondan net değil dedim, o da ısrar etti, ah siz yinede düşünmüşünuzdür soyle sen, dedi, bende oglan olursa ali istiyoruz dedim acayip şaşkınlıkla bakti, diger erkek kardeside aynen o sekil, ah ali mi, sanki böyle çok acayip bireey demişim gibi, tabi kuzenimden cit çıkmıyor, hamile olalı birkere olsun yuzume nasıl geçiyor şikayetlerin varmi hersey yolundami diye sormadı....(bir kere whatsapp dan mesaj atmisti nasılım diye sadece), tabi o akşamda sus pus oturuyordu....tabi benimkisi bir rahmin, ama cok eminim yoksa erkek kardesleri niye sorsun ve soruyorsa denen öyle tepki versin, simdi kizlar, bu cok sacma degilmi...ben o ismi zaten beyenmisim, onun lafından once ve soyle birsey var, kimse daha evlenmeden hamile kalmadan bence bir isime patent kuramaz, yanlışım varsa düzeltin beni, zaten hormonlar bende alt üst herseye cok tepki veriyorum, az burda sizinle dertleşmek istedim...içimi dökmek istedim....düşüncelerinizi merak ediyorum
Hayirli akşamlar herkese
Takılmayın boşverin.. Hamilasiniz boşa stres yapmayınEvet cok hassasim. Ama ben iyi taniyorum onlari. Bu benim ilk hamileliğin ve annemin bile farkkna varmasi, kuzenimin sifir ilgi ile yaklasmasi. Bir gün bile beni gördügünde, nasil gidiyor iyisisin, bile dahi sormadı. Isim konusu acildiginda sanki acaip birsey demişim gibi. Hos isim konusuda degisti zaten. Orasinda degilim bile artik.