Bebek Beslenmesi doğduğundan itibaren bebeklerinizi hangi sıklıkta emziriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mhtp

tutun bana annemm
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
3.586
24
116
Konya
inşallah 20 güne kadar oğluşuma kavuşucam..
şimdiden öğrenmek istiyorum...
bebeklerinizi doğduğundan itiberen hangi sıklıkta emziriyorsunuz...ağladığın da mı yoksa belli saatler mi ayarladınız?
birde gece uyurken kaldırıp mı yoksa o acıkınca uyanıp ağladığında mı emiziriyorsunuz??

Canım bence bebekler emme aralıklarını kendileri belirliyorlar...ılk 15 gün için doktorlar 2 saatte bir emzir diyor ama benim cadı kızım buna hiç uymadı..Bazen saat başı kalktı emdi bazen 3-4 saat uyudu, ne yaptıysam uyandıramadım emziremedim..

Tabii bu dediğim bebeğim sarılık olmadığı için böyle, eğer bebişin sarılık olursa ne yapıp edip uyandırıp 2 saatte bir emzirmek zorundasın..

Şimdi 2,5 aylık oldu kızım gündüzleri genelde 2 saatte bir emmek istiyor ama geceleri değişiyor genelde 3-4 saat uyuyor ve uyanınca emiyor ama bu sürenin uzadığı ya da kısaldığı zamanlar da oluyor.

Kilomuz gelişimimiz de iyi olduğu için doktor bana sen zorlama 2 saate bir gece kaldırma dedi, uyanınca zaten o kadar çok emiyorki uyuduğu saatleri telafi ediyor sıpam:)

ınşallah sağlıkla kolaylıkla alırsın bebeğini kucağına tatlım, şimdiden allah analı babalı büyütsün:)

Son düzenleme:
dinamis teşekkürler canım..
bebeğini allah bağışlasın canım..

canım benim kız ilk zamanlarda 2 saatte bir emiyordu şimdi 2 aylık ben ona hep veriyorum yani her saat gündüz biraz mız mız gece ise 3 4 saat uyuyor ağlayınca veriyorum gelişimi gayet iyi olduğundan belli bir düzende değilde o ağladıkça ben boş oldukça vermeye çalışlıyorum emerken uyumayı çok severler bence sen emerken uyumaya alıştır sallamak çok zor gerçekten bazen çok yoruluyorum bebeğimi yorgunluktan düşürdüm inan hayatımdan iki üç yıl gitti çok gazlı bir bebeğim var inşallah senin bebeğin çok sakin gazsız bir bebek olur evinize mutluluk getirir inşallah..

canım ben bebek her istediğinde emziriyorum ama artık kendi belirlemeye başladı 2 saatte bir mutlaka emmek istiyor uyusa bile vakti gelince sesler çıkarıp yalanmaya başlıyor. zaten ilk doğduğunda kan şekerinin düşmemesi için 3 saatte bir mutlaka uyandırıp emzirmen gerekiyor. yoksa kan şekeri düştüğü için daha da uyur. zaten o düzeni siz bebekle zaman içinde oluşturuyorsunuz.

saol canım....
kızını allah bağışlasın...

gündüz her mızırdanmada emziriyorum.gece 11 olana kadar 1saat kadar emiyo altını değiştiriyom sabah 7:30 kadar uyuyo gece ne kadar uzun emzirir uyutursan o kadar kesintisiz uyursunuz
hem sen hemde bebek bide geceye yakın çok uyutmaki gece kesintisiz uyusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…