- 1 Nisan 2016
- 12.736
- 40.288
Hesap ayarlarından doğa severler kulübüne üye olmak istiyoruma tıkla canımBende doğa severler kulübüne üye olmak istiyorum arkadaşlar tam bir doğa aşığıyım bu kulübe üye olup yeşermek için ne yapmalıyım
🐿
Tamam canım teşekkür ederimHesap ayarlarından doğa severler kulübüne üye olmak istiyoruma tıkla canım
Bu arada güzel fikirlerinizi bekliyoruz
Yaaa yeriimm tiplere bakk
Profildeki sıpa da benim canlar yaa aşklarHepsi benim ben yaptım
Evettt gördümmmmm tospalarııııııProfildeki sıpa da benim canlar yaa aşklarsen benim bebiş tospiklerimi gördün mü
Ya çok tatlılar yaa ilk çıktıklarında yumuşacıklar biliyor musun şok oldumEvettt gördümmmmm tospalarıııııı
Çüççücükkkk minnaklarrrrr dötleri ısırtmalık sürüngenlerrrrr
Benim de 1 tane minnak tospaaam vardıııı öpeeee öpeeeee bir hal olurdum saaatlerce dakikalarcaaaYa çok tatlılar yaa ilk çıktıklarında yumuşacıklar biliyor musun şok oldum
Ay bakmaz olur muyum işten gelip direk onlarla ilgileniyorum aşk onlar bebekler yaaBenim de 1 tane minnak tospaaam vardıııı öpeeee öpeeeee bir hal olurdum saaatlerce dakikalarcaaahayvancağız dayanamadı bana ve öpücüklerime herhalde öldü sonra çok üzülmüştüm ağlamaktan krize girmiş okula gidememiştim, sonra da toprağa gömmüştüm onu❤ Hala unutamam ilk bebeğimde ❤ ☺ İyi bak minnaklarına çok tatlışlarrr
Skulent bakmadım bilmiyorum ama aloevera deyim yerindeyse arsız bir bitkidir, bir minicik aloevera dikersiniz, bir yıl sonunda 7-8 kök aloevera olur, benim aloeveram 4 yaşında kocaman oldu, 2 büyük kök, 4 tane de küçük kök aynı saksıda, başka bir saksıda da en az 7-8 kök aloveram var, ki hepsi bir minicik aloeveradan üredi:)))Tulparr Mune benim çocuklarımı paylaşmaya geldim, anca gelebildim
Eki Görüntüle 2300406
Soldan sağa doğru; aloeveram, 3 skulentim var sondaki de domates fidanım. Onu yeni diktim 1 ay falan oldu. Bu arada limon ağacı fidanım da yolda. Aloe veram aldığımda 2 dalcıktı, skulentlerim parmak kadar minikti. Nasıl çoğaldılar sevgiyi görünce.Gönül olarak daha çok bitkim olsun isterim ama çalıştığım için bakabileceğim kadar edinmeye çalışıyorum. Tek tek ilgileniyorum onlarla çünkü.
Eki Görüntüle 2300407
Bu da benim afacan oğlum. O da parmak kadardı sokakta çocukların elinde ölmekten kurtardığımda... 7 yaşında şimdi. Bu aradaMune hanım bende kedi annesiyim beni de anneler kulübüne alın dediğim afacan buydu işte, doğa kulübünün mimarı o benim için hatta kulüp açılınca koşup onu da tebrik ettim
Onun dışında sokakta baktığım onlarca kedi ve köpeğim var. Öğrencilerim ile doğaya tema işbirliği ile hediye ettiğim çook fidanım var. Her sene yapıyoruz fidan dikme işlemini. 2019 sezonunda da fidan dikme işlemine devam edeceğiz. Aynı zamanda sınıf kumbaramızda para biriktirip dönem sonlarında hayvanlara ve barınaklara yardım ediyoruz.
--------------------------------------
Öte yandan şuna kısmen katılıyorum evet sadece nickimiz yeşil olsun derdi ile kulübe girenler var. Daha 1 hayvana su vermemiş, 1 bitkiyi sevmemiş olanlar şuan yeşil nick ile dolaşıyor doğru..
Fakat onları dışlamak yerine, herkes de yeşil oluyor bu ne canım demek yerine o tip üyeleri daha çok içeri almak taraftarıyım. Aksine herkesten çok onların nicki yeşil olmalı ve bu tip hayvansever topiklere daha çok onlar davet edilmeli ki bu güzel yolda ilk adımlarını atabilsinler. Özendirici olsun. Onlar da gerçek bir sever olabilsin. Yoksa dışta bırakarak kimseyi kazanamayız. Daha çok davetkar olmalıyız dostlarım ki çoğalabilelim
Allahım bunlar büyüyecek de kaplumbağa mı olacak şimdiEki Görüntüle 2300413
@Brunello Cicinelli kuzum bu da kalan 2 yumurtalarım onlar da çıkıyor
Senin çocuklarda çok güzeller
Öyke seviyorum ki işten şimdi geldim üzerimi çıkarmadan direk onlara koşuyorum önce Olişim(köpeğim) karşılıyor beni sevinçle içeri girer girmez de tospiklerime koşuyorum birazdan inip çiçekleri suluyacağım
Ne zaman ölmüştü yani hangi mevsimde? Kara ve tatlı su kaplumbağaları sonbahardan başlayarak Mart ayına kadar kış uykusuna yatar, acınızı tazelemiş gibi oluyorum ama kaplumbağa bakan ya da bakacak olanlar bu bilgiyi göz önünde bulundursun istedim.Benim de 1 tane minnak tospaaam vardıııı öpeeee öpeeeee bir hal olurdum saaatlerce dakikalarcaaahayvancağız dayanamadı bana ve öpücüklerime herhalde öldü sonra çok üzülmüştüm ağlamaktan krize girmiş okula gidememiştim, sonra da toprağa gömmüştüm onu❤ Hala unutamam ilk bebeğimde ❤ ☺ İyi bak minnaklarına çok tatlışlarrr
Oyyyyy ben bunları yeriiiiimmmm, çok güzeller
Su kamlumbağası idi minikk bişeydii :) Valla inanın ki tam zamanını hatırlamıyorum çünkü ortaokula falan gidiyordum; yıl da yaklaşık olarak 15 sene önce falandıNe zaman ölmüştü yani hangi mevsimde? Kara ve tatlı su kaplumbağaları sonbahardan başlayarak Mart ayına kadar kış uykusuna yatar, acınızı tazelemiş gibi oluyorum ama kaplumbağa bakan ya da bakacak olanlar bu bilgiyi göz önünde bulundursun istedim.
Oyyyyy ben bunları yeriiiiimmmm, çok güzellersizin bebelerinizde benim kızım gibi horluyorlar mı :))))) kızımın da burnu varla yok arası ve basık olduğundan bir horluyor ki koca insan gibi Bir de o kadar tatlı, nazlı görüntüsüne inat yemek sonrası geğirmesi bizi kahkahaya boğuyor, bilsem ki bizim yatağı işgal etmeyecekler, puglarımız, Fransız bulldoglarımızda olsun isterdim, bayılıyorum onların o şaşkın bakışlı yüz ifadelerine ama bücür kızım dahi çift kişilik yatağa çaprazlama yatıp ayaklarıyla öyle bir tekme atıyor ki birkaç tane olsalar bizi yataktan atarlar hanımefendi yastıksız yatamaz, üstünü de güzelce örtmeniz lazım, babası da elini tutacak yoksa uyumuyor :)))))
Ya abla çok komikler ilk çıktıklarında bildiğin yamuk oluyorlar ve yumuşacıklar 1 saate falan düzeliyorlarSkulent bakmadım bilmiyorum ama aloevera deyim yerindeyse arsız bir bitkidir, bir minicik aloevera dikersiniz, bir yıl sonunda 7-8 kök aloevera olur, benim aloeveram 4 yaşında kocaman oldu, 2 büyük kök, 4 tane de küçük kök aynı saksıda, başka bir saksıda da en az 7-8 kök aloveram var, ki hepsi bir minicik aloeveradan üredi:)))
Oğlunuz çoook yakışıklı, şımarık nasıl da yatmış öylebenim için ağzını burnunu göbeğini yiyin :)))) oğlunuz oğlumla yaşıt, panter edasınsa sokakta cirit atan, şahsına münhasır kişiliğiyle asla kendini sevdirmeyen, cool, yiyecek bir şey bulamazsa kapımızı çalan bir oğlum var, bizi ilk bulduğunda 6-7 aylık civarlarında çelimsiz, ürkek bir kediydi, evde yaşamaktan hoşlanan bir kedi değil, o yüzden eve gelmek istemedi kaçtı hep, 1,5 yaşından sonraysa canavar kesildi, irileşti güçlendi bize bile müdanasız, belli yerleri var oralarda yemek bulursa asla gelmez, bulamazsa kapıya gelir miyavlar, yemeğini yiyince çekip gider, özgür ruhlu asi bir çocuk
7 yaşına geldi bir kere bile kucağımıza alıp tatlı tatlı sevemedik, sevdirtmiyor yaramaz ama ne yapalım onu da öyle kabul ettik, sağlığı yerinde olsun ona bir şey olmasın da varsın huyu böyle olsun, bugüne kadar sayısız kedi köpek baktık, şu sıralarda 7 yaşındaki haylaz oğlumuz dışında, oğlumuzun çocukları olan 2 tane 4,5 aylık yavru kedilerle anneleri var, onlarda evcimen değil o yüzden dışarıdalar, evde 5 yaşında bir prensesimiz var, hayatımızın aşkı, her gün onu defalarca öpmezsek eksik hissediyoruz:))))
Allahım bunlar büyüyecek de kaplumbağa mı olacak şimdicanlıların hepsi birer mucize, insana hayat veriyorlar, seyretmesi bile mutlu ediyor, iyi ki varlar, valla onlar olmasa dünya çok renksiz ve sıkıcı olurdu bence, misal şu an pencereleri açtım Ağustos böceklerinin sesini dinliyorum, Ağustos böceklerini görme şansınız oldu mu hiç? Tam bir kamuflaj uzmanı, ağaç gövdesinin rengindeler o yüzden görüp seçmek çok zor, tül gibi kanatları var, sabah olunca Ağustos böceklerinin sesleriyle kuş sesleri birbirine karışacak, bu saatler kirpilerin de en sevdiği saatler, şimdi hepsi gezip yemek arıyordur, hepsi ayrı bir dünya hepsi ayrı bir güzel
Yaa çok üzüldüm evet cidden hissediyorlar benim kedim vardı dişim şişmişti koltuğun arka tarafı varya sırtımızı dayadığımız oraya oturdu yanıma şiş yanağıma baktı uzun uzun sonra geldi yaladı yanağımı şoka girmiştim resmen nasıl aldım öptüm o an bilmiyorum inan muhteşem yaratıklar yaa hayvanlarSu kamlumbağası idi minikk bişeydii :) Valla inanın ki tam zamanını hatırlamıyorum çünkü ortaokula falan gidiyordum; yıl da yaklaşık olarak 15 sene önce falandı
Benim bebelerim inanılmaz horluyor :) normal insan sanki :) Hatta evlendiğimde ilk 1tanesini sahiplenmiştik beyazı :) eşimle de yeni evliyiz, balayından sonra evde 2. veya 3. gecemiz falandı.. biryerden bir horlama sesi geliyor :) hiçte yatamam yanımda biri horlasaeşimi uyandırdım Allah aşkına uyan yatamıyorum git içerde yat yahu diye .. iyi de ben horlamıyorum ki dedi o zaman beyaz olan minnoş henüz 50 günlüktü ama koca bir insan horlaması hala da öyleler.. ama evet dediğiniz gibi yatak işgali bunlar :) yatak bizim değil onların sanki yatakta yatmaya yer bulamıyoruz kim önce kaparsa bizden önce yatağa gidiyorlar
ama dünyanı en güzel şeyi :) hatta şöyle diyebilirim 1 pug tan daha güzeli 2 pug hatta 3 pugBen 1-1,5 ay önce hamile idim benim çocuklarım hamile kaldığımdan itibaren 1 kez olsun karnımda uyumadılar üstüme çıkmadılar, resmen hissediyorlar.. daha sonra bebeklerim karnımda öldü;hastaneden eve geldiğimde ağlıyordum. Anlamış gibilerdi resmen. karşıma oturdular öylece beni izlediler.. gelin dedim hepsi bianda gelip gözyaşlarımı yaladılar
Çok güzeller, hepsi çok güzel ister cins olsun ister sokak .. sokakta ki canlara bile kocaman sarılıyorum öpüyorum kokluyorum insanlar bana 'ıyyy çok iğrenç' gözü ile baksa da .. ' insanım' diyenlerden daha insan oldukları kesin 4 ayaklı dostlarımızın
Kesinlikle bir tek konuşmuyorlar bence onun haricinde ne söylemek istediğimizi ya da bağırdığımız da ya da sevdiğimiz de kesinlikle bizi anlıyorlar.Yaa çok üzüldüm evet cidden hissediyorlar benim kedim vardı dişim şişmişti koltuğun arka tarafı varya sırtımızı dayadığımız oraya oturdu yanıma şiş yanağıma baktı uzun uzun sonra geldi yaladı yanağımı şoka girmiştim resmen nasıl aldım öptüm o an bilmiyorum inan muhteşem yaratıklar yaa hayvanlar
Ben duydum ama sadece duydumMune abla poncikvegece hiç kertenkele sesi duydunuz mu ben konuştuklarına birbirlerine kur yaptıklarına şahit oldum da gece duvarda çok komikler
Yaa yerim onları ama ben ya çok komikler benim oğlumda giyindiğimi gördüğünde kendisini içeride bırakıcağımı anladığında şekilden şekle girerKesinlikle bir tek konuşmuyorlar bence onun haricinde ne söylemek istediğimizi ya da bağırdığımız da ya da sevdiğimiz de kesinlikle bizi anlıyorlar.
Ben çocuklara hadi dışarı çıkalım dediğim de hepsi tasmasını alıp geliyor ya da sokak kapısında diziliyorlar, karnınız acıktı mıı yemek yiyelim mi aşklarım diyorumm hepsi buzdolabı kapısının önüne gidip bekliyor