• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğalgaz faturası..

Bakin ben de izmirde oturuorum merkezi sistem bizim ama herkes kullandığını ödüyor.neyse bizim evin sıcaklığı sabit 23 24 derece hiç kapatmıyoruz böylelikle daha az ödüyoruz yani az dediğim 300 350 arası evim 2+1 160 m2 geniş yani.ama eğer kapatırsanız ya da düşük sıcaklıkla calistirirsaniz daha fazla geliyor yani ben ben denedim daha fazla geldi

Bizim ev güneş alir, yalitim da iyi, kışın 1 veya 2 petek açıyoruz, genelde düşük derece ve maksimum 150 gelir. evde olmadigimiz saatlerde kapatiriz (yani genelde haftasonu kapali-hafta ici heo açık). ev gayet sıcak da oluyor.

sizin fatura bana cok geldi bi sıkıntı olabilir

Son düzenleme:
Ev gunduz 22°gece 21° de 260 geldi en fazla en soğuk olduğu dönemlerde..

Eve taşınalı 4 ay oldu ilk ay doğalgaz 420 ikinci ay 350 bu ay çok çok az yaktığımız sadece bi oda açık olduğu dışarı kombidende en kısıkda olduğu halde 270 gelmiş. Pencere kenarlarına sünger aldım hayır bi de havalarda sıcak niye böyle bu doğalgaz biz anlamadık. Petek temzliği yeni yapıldı. Kime sorsam bizim kadsr çok gelmiyor .ev 100 metre kare bi odayı hiç yakmıyoruz. Çok soğuk olmadıkça mutfakta kapalı. Yatak odasını daa yatmadan bi saat önce açıyorum. Bi oda açık hep . Gerçkten neddn olabilir. Ev brinci kat bahçeli üstte ev sahbi var iki katlı yani ev.
Neddn olabilir yani korkmya bşladım artık yazın dq 150 gelecek diye
Aç kapa kis yukselt yapiyor musunuz

Ev kendinizinse termostat alın bence o güzel tasarruf yaptırıyor
Evimiz doğal gazlı 3 sene olucak alalı bi ilk kış biraz yüksek geldi fatura onuda yeni bina olmasına bağladık ki zaten öyle de oldu sonraki kış düştü fatura tutarımız ama şöyle bişey var evim 3+1 banyo dahil her yerin peteği açık hiç kapamıyoruz ayrıca hafta sonları ailelere gitsek bile yine kombiyi kapatmıyoruz ona rağmen en soğuklarda kar yağdığı zamanlar hiç 400 üstü görmedik bu kış eşim kombiye termostat aldı fatura daha da düştü şubatta 293 tl gelmişti bu ay 185 tl geldi hatta termostatın asıl kullanımı kombiyi oldukça yüksek dereceye çıkarmakmış öyle daha çok tasarruf yapıyormuş mart faturası geldiğinden beri kombi 60 ta yanıyor bakalım Nisan’da kaç tl fatura gelecek :)

Bizde 3+1 her oda yanıyor ama düşük ısıda. Üşürsek bi hırka geçirsek yetiyor. Şu ara kapattık bile ev ılık.. Gelen fatura geçen yıl 400 civarıydı, bu yıl 250 civarı.. bi yerleri yakmamak yada düşürüp yükseltmek faturayı azaltmak yerine artırıyor deniliyor ama bilemem tabi.

Canım evin derecesi termostatla kontrol ediliyor kaç dereceye ayarlarsan. Kombiden ayrı kombiye hiç karışmıyorsun artık 40-45 arası bir şey ayarlarsın ona hiç dokunmayacaksın açıp kapatınca çok yakıyor. Tüm ayarları termostattan yapınca çok tasarruf ediyorsun bu alet de yaklaşık 150-200tl civarı. Mesela odanın kaç derece olduğunu gösteriyor örneğin oda 21 derece üşüyorsun termostat ayarını 22 yapınca kaloriferler 22 derece olana kadar yanıyor mantık bu 22 dereceden yukarı yanmıyor. Mesela ev sıcak kalorifer yanmasın istiyorsun oda 22 derece hemen 19-20ye düşür doğalgaz çalışmaz ve saat dönmez bu da tasarruf demek :) bende bilmiyordum öğrendim bu yıl çok şükür bence kesin taktırın

Bizim ev 3+1 120 metrekare en üst kat ve güneş almıyor... Merkezi sistem doğalgaz oturma odası 50 misafir odası 20 mutfak 30 antre 40 yatak odası banyo 30 40 arası ve buna rağmen 300 ü hiç geçmedi.

Eve taşınalı 4 ay oldu ilk ay doğalgaz 420 ikinci ay 350 bu ay çok çok az yaktığımız sadece bi oda açık olduğu dışarı kombidende en kısıkda olduğu halde 270 gelmiş. Pencere kenarlarına sünger aldım hayır bi de havalarda sıcak niye böyle bu doğalgaz biz anlamadık. Petek temzliği yeni yapıldı. Kime sorsam bizim kadsr çok gelmiyor .ev 100 metre kare bi odayı hiç yakmıyoruz. Çok soğuk olmadıkça mutfakta kapalı. Yatak odasını daa yatmadan bi saat önce açıyorum. Bi oda açık hep . Gerçkten neddn olabilir. Ev brinci kat bahçeli üstte ev sahbi var iki katlı yani ev.
çok fazla gerçekten
benim evim bahçe dubleksi ve çok büyük 200 m2 kadar. en fazla 310 verdim 4 yıldır çok kışlarda bile bu ay dediğiniz gibi epey düşük 38-40 derece 140 filan geldi..Ama yalıtım iyi şükür

1. Pimapen duvar kenarlarına çekomastik
2. Pimapen içlerine yani açkapa camlara lastik bant (sünger işe yaramaz)
3. Petek önü yanı tüm mobilyayı, saksıyı,, örten perdeyi kaldır, petek arkasına ince köpük koy
4. Kombiye yakın olan peteği az, uzak olanları çok aç
5. Tuvalet ve banyo kapılarını hep kapalı tut
Bunları yapın bana dua edeceksiniz :KK37:

Petekleri en kısık ayarda tutun ve hiç kapatmayın, ev soğuyunca yeniden ısıtmak için daha fazla enerji harcanıyor buda faturayı artıyor, benim evim 165 m2, yatak odası ve oturma odası hariç her yer en düşük ayarda yanıyor o odaları biraz daha yüksekte yakıyoruz ama asla tamamen kapatmıyoruz faturamız 300 tl yi hiç geçmedi. Bu ay 250 tl geldi mesela.

Bende doğalgaz yok bulunduğum yerde ama ailem doğalgazlı evde oturuyor babam sıkı bı adamdır

Tüm ev petekleri açık banyo hariç 3+1
100 m2 ev

Aşağı yukarı 150-260 arası fatura geldi dedi babam mutfakta banyoda da kullanıyorlar evin için sürekli 23 derece geceleri gündüz 22 de duruyor arakat evleri

Aynı binada başkalarının daha çok fatura geliyor sürekli kombi acil kapatanlarin

Yada bazı odaları açıp kapatanlarin sürekli derece ile oynayanların sanırım çok geliyor

Kullanmadım sadece duyumlarimdan bunu çıkarttım

Biz gecen kis da bu kis da sadece 2 odayi yaktik ve kendimizce ayni derecede hep. Gecen til 3-4 ay nerdeyse 400 e yakin fatira odedik. Gecen sene yaza dogru kombi sicak su vermemeye basladi banyoya. Esim de bu tamir islerinden anlar. Neyse kombiyi tamire durdu. Bir baktik ki bizim en dusukte yaktigimiZi sandigimiz kombi meğer cok yuksek derecede yaniyormus. Yani cevirme dugmesi kaymis gibi dusun. Biz 35 de yaktigimizi sanarken begersem 45-50 de yakiyormusuz aylardir. Evet petek sicakligindan bir anormallik oldugu belliydi ama nerden bilelim normali sandik hep. Neyse esim düzeltti düğmedeki hatayi(eski tip kombilerden dijital göstergesi yok) bu sene en fazla 250 ödedik. Son gelen fatura 160 liraydi. Bu ay daha da az gelir. Bi kombiye baktirin bence. Biz kaloliferlere baktirmistik gecen yil, sorun yoktu. Sorunun kombi ile alakali oldugunu cok gec fark ettik.

evinizde ısı yalitim ve termostat olmasi sart. ac kapa yaparak daha cok yakar. duvarlari elleyin duvarlar soguk mu? 1 ay tum odalari acip yakin duvarlarin isinmasini saglayin o ay fatura kabark gelir ama ev artik isindigindan 2.ay rahatlarsiniz. gerci mart ayindayiz yaz geliyor ama seçim size kalmis.
arakatta oturuyorum iai yalitim termostat var 160 metrekare evim heryer acik banyolar dahil evin ici 23 derece . kombinin suyu 60 da durur hep 150 den fazla fatura geldigini görmedim.
bi de soyle bir hatamiz var suyun derecesini 30 da 40 da tutuyorlar 30 40 derece su zaten banyo yaptigimiz sucaklikta su neredeyse. bi düşünün o suyla ev nasil isinsin sucakligi yakalamadigi icin surekli kombi calisir. bizim hep 60 70 de durur. 24 e geririrsem dereceyi 5 10 dakikada istedigim
sicakligi ulasiyorum

Bizim geçen sene 400 3oo gelirdi bu yıl da elektrik ler aniden gidince kombi çalışmadı baktık 70 derecede kombiyu kuranlar bu şekilde dursun demişti bende 50 dereceye getirdim ondan sonra fatura 200 geldi arada ne kadar fark var zaten hep suphelenmistim o dereceyle fazla gelir diye iykide dereceyi düşürdük şimdi fatura 180 sizde kombinin derecesini düşürün

odaları kapatmak yerıne hepsını yakın az yakın
kombıyı ac kapa yakmak ve kullanılmayan odaları kapamak daha fazla enerjı yakmasına sebep oluyor ısıtmak ıcın daha cok döngu saglıyor
160 m2 evım alt ust bos daıre buranın fırtınası ayazı felaket bıze dogalgaz 350 geldı kombıyı 50 den asagı hıc dusurmedım
ayarı varmı kombının eco da 50 de yakıyorum gunduz stabıl gece hararetlı ısın demek oluyor bu varsa o ayara getırebılırsınız bırde bakımını duzenlı yaptırmak gerekıyor

Back
X