Doğalgaz faturası..

Evin güneş alıp almaması da çok farkediyor. Zemin kattasınız biz çatı katında otururken güneşte tam almıyordu küçücük evde çok doğalgaz parası verdik hani ısınsak içimiz yanmayacaktı. Sonraki evimiz de güneş almıyordu yalıtım yoktu. Alt ve üst kattakilerde yakmayınca orada da çok geliyordu. Şu anki evimiz hepsinden geniş ve sürekli de yakarız tüm odalarda ki 3+1 dir en fazla 330 geldi o da soğukların olduğu zamanlar. Güneş alması üst kattakiler çocukları var mecbur yakıyorlar filan. Hepsi fark eder kesinlikle. Bir de açıp kapatma degil de düşük ısıda sürekli yakmak en iyisi.

Eve malesef eski yapı yalıtım yok sanırım büyük ihtimlle

Bende izmirde oturuyorum

Zemin ve yalıtımsız olmasından kaynaklanıyor büyük ihtimalle ama İzmir’in havası çok soğuk yapmaz, ona rağmen bu kadar gelmesi normal mi bilemedim.

Ben İstanbuldayım ve en üst kattayım. Alt katım da fazla yakmıyor ama bizim hiç 300 gelmedi galiba. Tam da bilemiyorum faturaları eşim takip ediyor.

Doğalgaz böyle kullanılmaz yalnız.Yatmadan bi saat önce açınca tasarruf etmiyosunuz.O odayı o dereceye getirene kadar zaten bir sürü gaz harcadığı gibi bi de diğer odalarda kapalı olan yerler sıcaklığı düsürdüğü icin oraları ısıtmaya enerji ve gaz harcıyosunuz.

Doğalgaz tüm evi ısıtmak icin kullanılır.Bi oda açık bi oda kapalı bu odayı beşte yakalım diğeri saat üçte şeklinde soba mantığıyla calıstırıp verim alamazsınız ve tasarruf edemezsiniz ve dahası ısınamazsınız.

Bi kombici çağırıp boruların uzaklığına göre kaç tur kalorifer açılması gerektiğini falan ayarlatın.Doğalgaz kullanmanın da bi matematiği var emin olun.

Doğalgaz böyle kullanılmaz yalnız.Yatmadan bi saat önce açınca tasarruf etmiyosunuz.O odayı o dereceye getirene kadar zaten bir sürü gaz harcadığı gibi bi de diğer odalarda kapalı olan yerler sıcaklığı düsürdüğü icin oraları ısıtmaya enerji ve gaz harcıyosunuz.

Doğalgaz tüm evi ısıtmak icin kullanılır.Bi oda açık bi oda kapalı bu odayı beşte yakalım diğeri saat üçte şeklinde soba mantığıyla calıstırıp verim alamazsınız ve tasarruf edemezsiniz ve dahası ısınamazsınız.

Bi kombici çağırıp boruların uzaklığına göre kaç tur kalorifer açılması gerektiğini falan ayarlatın.Doğalgaz kullanmanın da bi matematiği var emin olun.

Daha önce hiç kullanmadığım için kimse bilgi de vermedi bilmiyordum

Neyle sabit tutuluyor sıcaklık
bizim kumandamız var içerde ordan belli bi sıcaklıkta sabitliyoruz.. Zaten evin içi 20 derecenin altına düşmüyor petekler kapansa bile. Tek odayı açmanız ve yatmadan yatmaya sadece odayı ısıtmanız daha fazla enerji tüketimine yol açar. Haliyle faturalar da kabarık geliyor.

Evde sadece salon ve yatak odasi acik, hic kapatmiyorum.Derecede yuksekte degil ama fatura 400 den asagi gelmiyor.Bu gidisle hic yakmasakta yuksek tutarda fatura gelmeye devsm edecek galiba.

Evde sadece salon ve yatak odasi acik, hic kapatmiyorum.Derecede yuksekte degil ama fatura 400 den asagi gelmiyor.Bu gidisle hic yakmasakta yuksek tutarda fatura gelmeye devsm edecek galiba.
bu şekilde kullananların hepsi yüksek fstura ödüyor

Yanmayan odanın soğuk duvarları sıcağı olduğu gibi emer yani bu akıllıca değil tüm odaları eşit derecede tutun bu bir

Aç kapa yapmayın, sıfıra getirmeyin yani, biz mesela yarın ise giderken en düşüğe alacağız akşam eve gelince 1 ya da 2 ye çıkarırız çok soğuklarda 4 5 olurdu ama hiç kapatmayız ta ki tamam havalar ısındı diyene kadar

Ankarada yaşıyorum bu arada yani sağlam soğuk var,bu sene en fazla 320 ödedik sanırım onda da benim sınavlarım vardı evdeydim full yandı

Evde rutubet var mi peki... ilk evim ayni sizin gibiydi iki katki üstte ev sahibi bahceli ben alttaydim ev 1 + 1 70 mt kadar ... sabah cikip aksam geliyorduk çalışıyoruz ama 24 saat yakan kisiden ben uc misli ftr ödüyordum ... ve isinmak ne mumkun ... artik ev sahibi mi geliyor gündüz eve düşündüm ocakta girdim mayista ciktim evde ciddi rutubet varmis tabi evde olmayınca farketmedik ayakkabı kutularinu açınca kuften ayakkabıyi goremedik ...

Eşim doğalgaz teknisyeni edindigim bilgileri aktarayim tasarrufta faydasi olur insallah
Bir peteği kapatip aciyorsaniz atiyorum odanin derecesi 25 iken 30 dereceye cikarmak icin cok yakıyor 1 derece yukseltmek icin bile bilmem kac metrekup yakiyormus
Tek odayi actiginizda odaya girip cikarken soguk hava girişi oldugu icin odayi surekli ayni sicakliklarda tutmak icin surekli atesliodur doğalgazı
Kış ayi boyunca iki uc gun evde olmayacaginiz durumlar disinda kombiyi ve petekleri hic kapatmayin sadece ayarini duusurun cunku her acma kapamada butun peteklerin icinde bulunan dolasimdaki suyu kaynatmasi gerek bu da cok yakar
Sicak suyu her actiginizda yakar enerjiniz varsa gunesli gunlerde sicak su kismini kapatin
Son olarak tavsiye edebilecegim ve en onemlisi termostatli vana alip takin peteklere eger termostatli degilse. O vana ortam sıcaklığını ölçtüğü icin ortama gore yakmasini saglayacaktir atiyorum evin derecesi 38 ise kombinin sicaklik ayari 35 ise surekli yakmak yerine vanalar dereceyi algilarsa yakmayi birakacaktir.

Bu arada ben 7. katta oturuyorum ustte daire yik balkon kapilarindan pencerelerden surekli hava girer yalitim cok kotu 2+1 ev mutfagi hic acmayiz diger petekler surekli acik cocuklardan dolayi hep sicacik yapmak zorundayiz evi bil fiil calisir yani ona ragmen en yüksek 250 odemisizdir.

Bizimde bir ara çok yüksek gelmeye başlamıştı. Komşulara göre neredeyse iki kat ödüyorduk. Her şeyi denedik baktık yine aynı, birinin daha böyle olmuş, kombinin üst kapağını açtıklarında içerisindeki ateşin yarısının yandığını görmüşler. Meğerse kombiye gelen gazın yarısı yanıyor diğer yarısı yanmadan atılıyor. Bizde çıkardık kombinin üzerindeki kapağı ayni durum olmuş, yaptırdık düzeldi Allah a şükür.

Eve taşınalı 4 ay oldu ilk ay doğalgaz 420 ikinci ay 350 bu ay çok çok az yaktığımız sadece bi oda açık olduğu dışarı kombidende en kısıkda olduğu halde 270 gelmiş. Pencere kenarlarına sünger aldım hayır bi de havalarda sıcak niye böyle bu doğalgaz biz anlamadık. Petek temzliği yeni yapıldı. Kime sorsam bizim kadsr çok gelmiyor .ev 100 metre kare bi odayı hiç yakmıyoruz. Çok soğuk olmadıkça mutfakta kapalı. Yatak odasını daa yatmadan bi saat önce açıyorum. Bi oda açık hep . Gerçkten neddn olabilir. Ev brinci kat bahçeli üstte ev sahbi var iki katlı yani ev.
Neddn olabilir yani korkmya bşladım artık yazın dq 150 gelecek diye
Abonelik ücreti de olabilir içinde

Eve taşınalı 4 ay oldu ilk ay doğalgaz 420 ikinci ay 350 bu ay çok çok az yaktığımız sadece bi oda açık olduğu dışarı kombidende en kısıkda olduğu halde 270 gelmiş. Pencere kenarlarına sünger aldım hayır bi de havalarda sıcak niye böyle bu doğalgaz biz anlamadık. Petek temzliği yeni yapıldı. Kime sorsam bizim kadsr çok gelmiyor .ev 100 metre kare bi odayı hiç yakmıyoruz. Çok soğuk olmadıkça mutfakta kapalı. Yatak odasını daa yatmadan bi saat önce açıyorum. Bi oda açık hep . Gerçkten neddn olabilir. Ev brinci kat bahçeli üstte ev sahbi var iki katlı yani ev.
Neddn olabilir yani korkmya bşladım artık yazın dq 150 gelecek diye
ya simdi millet pinti bacım evde kazak üstüne yelek giyiyolar yok patik bilmemne nedir yani anneme hepimizin odası acık 4 oda 1 salon 450 geliuo 27 derece falan oda öyle 21 derecede duramam ben

ben kendimde evde 270 geliyo ki 2 oda yanıyo oda suan 35 derece ve tisörtleyim öyle giyinik duramama

Ev 85 m2 butun petekler açık . 180 \200 tl geliyor . İstanbuldayım .. sürekli 50 de yanıyor hiiç oynamıyorum . Evımız gayet sıcak tshirt taytla duruyoruz .

Kombinin markası nedir ?
Birde bence butun petekleri yak .
Yatılım önemli eve bir yerden hava giriyormu kontrol edin .
Butun kapıları açık bırakın .
Hep aynı derece de dursun zırt pırt oynamayın .
Evde olamsanız bıle hep açık olsun ..

Back
X