- 7 Ağustos 2011
- 14.263
- 14.667
- 498
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Eve taşınalı 4 ay oldu ilk ay doğalgaz 420 ikinci ay 350 bu ay çok çok az yaktığımız sadece bi oda açık olduğu dışarı kombidende en kısıkda olduğu halde 270 gelmiş. Pencere kenarlarına sünger aldım hayır bi de havalarda sıcak niye böyle bu doğalgaz biz anlamadık. Petek temzliği yeni yapıldı. Kime sorsam bizim kadsr çok gelmiyor .ev 100 metre kare bi odayı hiç yakmıyoruz. Çok soğuk olmadıkça mutfakta kapalı. Yatak odasını daa yatmadan bi saat önce açıyorum. Bi oda açık hep . Gerçkten neddn olabilir. Ev brinci kat bahçeli üstte ev sahbi var iki katlı yani ev.
Neddn olabilir yani korkmya bşladım artık yazın dq 150 gelecek diye
Evet düşünce bu şekilde onu toplu ödedk onunla ilgisi yok onu başta ödedk zatenİlk taşındığınızdan itibaren mi bu şekilde ?
Teminat bedelini düştüğünüzde mi bu fatura ortaya çıkıyor?
Yalıtımsız olabilir eviniz. Bir de sıcakılığı belli bi derecede sabit tutun. Evim 160 metre kare. Mutfak hariç tüm odalar açık ve sıcaklık 22 - 22.5 sabit. Faturamız 250 270 falan geliyor. Bi tek geçen ay 300ü biraz geçmişti.
bizde kışın başında sadece oturduğumuz oda mutfak ve banyo yandığı halde baya yüklü doğalgaz ihtiyacımız olurdu ve çok yüksek yakardık ısınmazdı çünkü daha sonra eşim bu yakmadığımız odalar sıcağı çekiyor olabilir dedi bir ay sonra gözümüzü kararttık bütün odaları yaktık kullanmadığımız odalar dahil kombi sabit 30da evde şortla gez o derece ısınıyor ev kış başında verdiğimizin yarısını neredeyse en çetin soğukta verdik bütün odaları yakın kombiyi de en düşüğe alın benim evimde yalıtım bile yok ona rağmen çok ucuza geliyor şu an gazEve taşınalı 4 ay oldu ilk ay doğalgaz 420 ikinci ay 350 bu ay çok çok az yaktığımız sadece bi oda açık olduğu dışarı kombidende en kısıkda olduğu halde 270 gelmiş. Pencere kenarlarına sünger aldım hayır bi de havalarda sıcak niye böyle bu doğalgaz biz anlamadık. Petek temzliği yeni yapıldı. Kime sorsam bizim kadsr çok gelmiyor .ev 100 metre kare bi odayı hiç yakmıyoruz. Çok soğuk olmadıkça mutfakta kapalı. Yatak odasını daa yatmadan bi saat önce açıyorum. Bi oda açık hep . Gerçkten neddn olabilir. Ev brinci kat bahçeli üstte ev sahbi var iki katlı yani ev.
Sıcaklık düşük dışarıdan ayarı evdede aynı şekilde kısıkta sadece oturmadığımız oda var ora kapalıOdaları kapatmak yerine hepsini yakıp dereceyi düşürmeniz daha iyi olabilir.
Sadece bir odayı yakarsanız ısı dolaşımı olmadığı için daha çok çalışır kombi. Birde geçenlerde kombicinin kendisinden duydum en düşükte yakıldığı zaman daha çok çalışıyormuş. En düşük ısı 40 ise misal 43 44 te falan çalıştırın dedi. Gerçekten de farkediyor.Evet düşünce bu şekilde onu toplu ödedk onunla ilgisi yok onu başta ödedk zaten
Sadece bir odayı yakarsanız ısı dolaşımı olmadığı için daha çok çalışır kombi. Birde geçenlerde kombicinin kendisinden duydum en düşükte yakıldığı zaman daha çok çalışıyormuş. En düşük ısı 40 ise misal 43 44 te falan çalıştırın dedi. Gerçekten de farkediyor.
Eve taşınalı 4 ay oldu ilk ay doğalgaz 420 ikinci ay 350 bu ay çok çok az yaktığımız sadece bi oda açık olduğu dışarı kombidende en kısıkda olduğu halde 270 gelmiş. Pencere kenarlarına sünger aldım hayır bi de havalarda sıcak niye böyle bu doğalgaz biz anlamadık. Petek temzliği yeni yapıldı. Kime sorsam bizim kadsr çok gelmiyor .ev 100 metre kare bi odayı hiç yakmıyoruz. Çok soğuk olmadıkça mutfakta kapalı. Yatak odasını daa yatmadan bi saat önce açıyorum. Bi oda açık hep . Gerçkten neddn olabilir. Ev brinci kat bahçeli üstte ev sahbi var iki katlı yani ev.
Neyle sabit tutuluyor sıcaklık
Ev bahçe katı olduğu için çok geliyordur. Zeminden soğuk olur ve ısınmaz kolay kolay...
Ayrıca ev 2 katlı dediğinize göre (artık yeni yapılar çok katlı olduğu için), eski bir ev olduğunu ve yalıtımsız olduğunu düşünüyorum.
Oda termostatları oluyor kombilerin. Oradan ayarlayıp kombiyle hiç uğraşmıyorsunuz.
Bu doğalgaz ücretleri şehirden şehire değisiyor galiba.Istanbuldayken en fazla 150-180tl filan oderdik.Eskisehire tasindik her ay fix 350tl fatura geldi.Geçen ay azmettim bütun gün d.gaz acmadim geceleri en dusukte actim hemde evde kücuk kizim var onu da kalin giydirdim dedim bu sefer gelse gelse en fazla 150 gelir bi de ne goreyim 270 gelmiş.Bütun kıs elimizde avucumuzda ne varsa d.gaza verdik valla ben de bu konuda cok dertliyim cok
iyi de ısı sürekli soğuk odalara dağılıyor doğal olarak kombi daha çok çalışıyor. Bir ay da her yeri yakarak deneyin.Sıcaklık düşük dışarıdan ayarı evdede aynı şekilde kısıkta sadece oturmadığımız oda var ora kapalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?