• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğalgaz faturası..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.667
498
Eve taşınalı 4 ay oldu ilk ay doğalgaz 420 ikinci ay 350 bu ay çok çok az yaktığımız sadece bi oda açık olduğu dışarı kombidende en kısıkda olduğu halde 270 gelmiş. Pencere kenarlarına sünger aldım hayır bi de havalarda sıcak niye böyle bu doğalgaz biz anlamadık. Petek temzliği yeni yapıldı. Kime sorsam bizim kadsr çok gelmiyor .ev 100 metre kare bi odayı hiç yakmıyoruz. Çok soğuk olmadıkça mutfakta kapalı. Yatak odasını daa yatmadan bi saat önce açıyorum. Bi oda açık hep . Gerçkten neddn olabilir. Ev brinci kat bahçeli üstte ev sahbi var iki katlı yani ev.
Neddn olabilir yani korkmya bşladım artık yazın dq 150 gelecek diye

Benim ev 85 metrekare hep 40da durduğunda 220 gelmisti ama yasadiginiz sehir ve evin yalitimiyla ilgili olabilir birde bir odayi kapattiginda diger ya da surekli kapatik acinca daha cok gaz harciyor diye duymustum

Eve taşınalı 4 ay oldu ilk ay doğalgaz 420 ikinci ay 350 bu ay çok çok az yaktığımız sadece bi oda açık olduğu dışarı kombidende en kısıkda olduğu halde 270 gelmiş. Pencere kenarlarına sünger aldım hayır bi de havalarda sıcak niye böyle bu doğalgaz biz anlamadık. Petek temzliği yeni yapıldı. Kime sorsam bizim kadsr çok gelmiyor .ev 100 metre kare bi odayı hiç yakmıyoruz. Çok soğuk olmadıkça mutfakta kapalı. Yatak odasını daa yatmadan bi saat önce açıyorum. Bi oda açık hep . Gerçkten neddn olabilir. Ev brinci kat bahçeli üstte ev sahbi var iki katlı yani ev.

Biz kış boyu totomuz dona dona oturmamıza rağmen 80 lira geldi, evde iki kişiyiz. Çok sık duş da alan yok... Bu doğalgaz şirketleri tam buldular mı yoldukça yoluyorlar bazılarını. Bence itiraz edin faturanıza.

Yalıtımsız olabilir eviniz. Bir de sıcakılığı belli bi derecede sabit tutun. Evim 160 metre kare. Mutfak hariç tüm odalar açık ve sıcaklık 22 - 22.5 sabit. Faturamız 250 270 falan geliyor. Bi tek geçen ay 300ü biraz geçmişti.

Tek petek açmayın bence. 3 petek açık kalsın. Sonuna kadar açmak yerine en kısık ayarda bırakın petekleri. Gündüz kapatıp akşam açmayı da deneyebilirsiniz. Hangi demirdesiniz bilmiyorum ama gündüzleri hava baya sıcak artık.

bizde kışın başında sadece oturduğumuz oda mutfak ve banyo yandığı halde baya yüklü doğalgaz ihtiyacımız olurdu ve çok yüksek yakardık ısınmazdı çünkü daha sonra eşim bu yakmadığımız odalar sıcağı çekiyor olabilir dedi bir ay sonra gözümüzü kararttık bütün odaları yaktık kullanmadığımız odalar dahil kombi sabit 30da evde şortla gez o derece ısınıyor ev kış başında verdiğimizin yarısını neredeyse en çetin soğukta verdik bütün odaları yakın kombiyi de en düşüğe alın benim evimde yalıtım bile yok ona rağmen çok ucuza geliyor şu an gaz

Evet düşünce bu şekilde onu toplu ödedk onunla ilgisi yok onu başta ödedk zaten
Sadece bir odayı yakarsanız ısı dolaşımı olmadığı için daha çok çalışır kombi. Birde geçenlerde kombicinin kendisinden duydum en düşükte yakıldığı zaman daha çok çalışıyormuş. En düşük ısı 40 ise misal 43 44 te falan çalıştırın dedi. Gerçekten de farkediyor.

Sadece bir odayı yakarsanız ısı dolaşımı olmadığı için daha çok çalışır kombi. Birde geçenlerde kombicinin kendisinden duydum en düşükte yakıldığı zaman daha çok çalışıyormuş. En düşük ısı 40 ise misal 43 44 te falan çalıştırın dedi. Gerçekten de farkediyor.

Ama ben ısıyı düşirünce fiyatta azalıyor kafam karıştı

Kapatıp açmak daha çok yakiyormus kisikta sürekli açık kalması gerekiyormus yalitimda önemli bide bu sene dogalgaz faturalari daha çok gelmeye basladi zam var galiba bizimkide arttı bu sene bizede iki kat gelmeye basladi bu sene

Bu doğalgaz ücretleri şehirden şehire değisiyor galiba.Istanbuldayken en fazla 150-180tl filan oderdik.Eskisehire tasindik her ay fix 350tl fatura geldi.Geçen ay azmettim bütun gün d.gaz acmadim geceleri en dusukte actim hemde evde kücuk kizim var onu da kalin giydirdim dedim bu sefer gelse gelse en fazla 150 gelir bi de ne goreyim 270 gelmiş.Bütun kıs elimizde avucumuzda ne varsa d.gaza verdik valla ben de bu konuda cok dertliyim cok

Ev bahçe katı olduğu için çok geliyordur. Zeminden soğuk olur ve ısınmaz kolay kolay...

Ayrıca ev 2 katlı dediğinize göre (artık yeni yapılar çok katlı olduğu için), eski bir ev olduğunu ve yalıtımsız olduğunu düşünüyorum.

Neyle sabit tutuluyor sıcaklık

Oda termostatları oluyor kombilerin. Oradan ayarlayıp kombiyle hiç uğraşmıyorsunuz.

Ev bahçe katı olduğu için çok geliyordur. Zeminden soğuk olur ve ısınmaz kolay kolay...

Ayrıca ev 2 katlı dediğinize göre (artık yeni yapılar çok katlı olduğu için), eski bir ev olduğunu ve yalıtımsız olduğunu düşünüyorum.

Oda termostatları oluyor kombilerin. Oradan ayarlayıp kombiyle hiç uğraşmıyorsunuz.

Eve malesef eski yapı yalıtım yok sanırım büyük ihtimlle

Bu doğalgaz ücretleri şehirden şehire değisiyor galiba.Istanbuldayken en fazla 150-180tl filan oderdik.Eskisehire tasindik her ay fix 350tl fatura geldi.Geçen ay azmettim bütun gün d.gaz acmadim geceleri en dusukte actim hemde evde kücuk kizim var onu da kalin giydirdim dedim bu sefer gelse gelse en fazla 150 gelir bi de ne goreyim 270 gelmiş.Bütun kıs elimizde avucumuzda ne varsa d.gaza verdik valla ben de bu konuda cok dertliyim cok

Bende izmirde oturuyorum

Back
X