Doğal gaz faturanız ne kadar geldi?

benim üst kat komşuma geçen ay 200 ytl bu ay 280 ytl gelmiş üstelikte çocukları falan çok büyük ünv.okuyorlar benimkiler daha küçük:emir_bebek::ecrin_bebek: ama bu yöntemle bana daha az geldi buranında soğuğunu bilirsiniz eksi 25 eksi30 dur :icecream:kafamçokkarıştı:eek:

bizde gündüzleri işte olduğumuz için hiç yakmıyoruz
akşam 7den gece yatana kadar yakıyoruz oda düşük derecede,şöyle bi ortalık ılınsın,soğuk kırılsın diye ve oturma odamızdada ayrıca ufo yakıyoruz
bakalım bize ne kadar gelecek bu ay
off yaa soğuktan nefret ediyorum

canım bı sorun varıdr o kadar fatıra olurmu yakadıysanız bı baktırın bence

bence de bi sorun var gibime geliyo ama şimdi zam olduğu için belkide doğrudur diyoruz bi yandan da ama hiçte ısınmıyoruz
dediğim gibi bigün şöyle sıcacık iliğimiz kemiğimiz ısınsaydı o 470 ytl faturayı öderken yine içimiz acımıcak ama ısınmadık ki:sm_confused:

bundan önceki ayda 270 gelmiş bize nasıl oluyor anlamıyorum valla
yüksekte değil bizimki boschun kombisi ona göre 1 ile 2 nin arasında duruyo en fazla 2 ye çekiyoruz
valla bilmiyorumfisfisfisfisfisfis

arkadaşlar konuyu evden çıkmadan açmıştım. yeni geldim, bir çırpıda okudum yazdıklarınızı. hepinize teşekkürler.

yazdıklarınıza bakılırsa bizim halimize şükretmemiz gerek.:eek: çünkü bizim hergün ve 24 saat yandı kombi.:ecrin_bebek: çünkü ev soğuyunca ısıtmak için daha çok yakıyor demişti servisten gelenler ve kombi tesisatını yapanlar. salonda termostat var onu 23-24 dereceye ayarılıyoruz ev 22 derece falan oluyor(ayrı bir termometreyle ölçüyoruz). hastalanıp doktora ve ilaca para vermektense, bir de benim giyinerek çözülemeyen üşüme sorunum var,senağlama:emir_bebek: hep yaktık. bu durumda zamlı hayatı sindirmekten başka çare yok. etraftan merkezi sistem daha ucuza geliyor diye şeyler duyunca pişman olacaktık az daha, hoş o zaman da bir sürü elektrik yakmamız gerekecekti zaten.

Bizim evimiz 105 m2 ve soğuklar başlamadığı için o kadar çok yakmadık ama 140 ytl fatura geldi şimdiden iyice soğuk olunca ne yapıcaz bilmiyorum :nazar:

konu ilgimi çekti bizimde ilk faturamız olacak henüz gelmedi ama hesaplattım merakımdan, önce açıklayayım.. evin 3 katındada yakıyorum bodrum katta tek odam var kendi yatak dam ve orta katta salon mutfak üstte 3 kızımın odasıda ayrı birde banyoda yanıyor, bunlara ek olarak banyo-sıcak su ve mutfaktaki ocakta dahil... bir ayda tam 250 lira oldu ama 3 kattada hiç söndürmeden 45 veya 50 derecede yakıyorum, kesinlikle 24 saat ayar değişmeden kalıyor.. söndüren arkadaşlara daha çok gelecektir buna örnek tam karşımdaki komşum sadece akşam saatlerinde işten geldiklerinde yüksek ısıda yakıyorlar bir kaç saat ve gece söndürüp yatıyorlarmış onlara 300 geldi..
üstelik ben eskişehirdeyim en soğuk memleketlerden biri burası..

Bende bugün gelen doğalgaz faturasının şokudayım hala konuyu görünce hemen geldim.Bana 5 haftalık 160 ytl.geldi ama doğalgaz sobası kullanıyorum ve sadece bir odam ısınıyor fazla yüksek ayarda da yakmadım çok soğuklarda ne yapıcaz bilmiyorum.:1shok:

konu ilgimi çekti bizimde ilk faturamız olacak henüz gelmedi ama hesaplattım merakımdan, önce açıklayayım.. evin 3 katındada yakıyorum bodrum katta tek odam var kendi yatak dam ve orta katta salon mutfak üstte 3 kızımın odasıda ayrı birde banyoda yanıyor, bunlara ek olarak banyo-sıcak su ve mutfaktaki ocakta dahil... bir ayda tam 250 lira oldu ama 3 kattada hiç söndürmeden 45 veya 50 derecede yakıyorum, kesinlikle 24 saat ayar değişmeden kalıyor.. söndüren arkadaşlara daha çok gelecektir buna örnek tam karşımdaki komşum sadece akşam saatlerinde işten geldiklerinde yüksek ısıda yakıyorlar bir kaç saat ve gece söndürüp yatıyorlarmış onlara 300 geldi..

sizin çok iyi o zamansa 250 ytl gelirse 3 katlı eve
bizim 2+1 evimiz ve 470 ytl geldi ve hiç ısınmıyoruz
3 katlı olsa bizim ev 3 katıda yaksak aman allahım
1.5 milyar fatura eder
biz ya evi değiştircez
yada kışa 1 milyar faturayı gözden çıkarcaz:çok üzgünüm:

4+1 evim gündüz 40 da geceleri 45 veya 50 ye getiriyoruz dün 1aylık fatura geldi 225 ytl şok olduk geçen sene en soğuk günlerde bile 280 ytl gelmişti.daha kalın giyiniyoruz artık. allah fakir fukaraya yardım etsin...

sizin çok iyi o zamansa 250 ytl gelirse 3 katlı eve
bizim 2+1 evimiz ve 470 ytl geldi ve hiç ısınmıyoruz
3 katlı olsa bizim ev 3 katıda yaksak aman allahım
1.5 milyar fatura eder
biz ya evi değiştircez
yada kışa 1 milyar faturayı gözden çıkarcaz:çok üzgünüm:

mltm87, ben de sizin sayacınızı bir kontrol ettimeniz gerektiğini düşünüyorum. evet hepimiz şok olduk ama sizinki gerçekten çok çok fazla. geçen yıl ne kadar ödemiştiniz. hani %80 zamla böyle olması geçen yıla göre normal mi?

geçen ay 25 günlük fatura kesildi bize. çok yakmamıştık, 112 ytl geldi.
bu ay daha fazla gelir, bekliyoruz.
2+1, ısınmayan bir evimiz var.:bbo:

200 ytl ama gündüz de yanık kalıyor kısık ayarda bu arada evim küçük 2 oda bir salon mecbur cocuk okuldan erken geliyo yanması ğerekiyor ama şok oldum yani

biz kasım ayında iki hafta yaktık 4 den sonra 22 dereceye getirdik.ocak ve sıcak suda içinde 75 ytl geldi.havalarda daha o kadar soğuk değil.çoçuk olmadığı için idare etmeye çalışıyoruz.daha ilk defa bu sene doğalgaz kullanacağız bakalım.
buarada birşey sormak istiyorum biz termostatı oturma odasına koymuştuk ama oturma odamız küçük çabuk ısınıyor.bütün odalar yanıyor tabı.hiç bir odanın peteğini kapatmadık.acaba termostatı büyük bir odaya mı koymalı kı?

biz kasım ayında iki hafta yaktık 4 den sonra 22 dereceye getirdik.ocak ve sıcak suda içinde 75 ytl geldi.havalarda daha o kadar soğuk değil.çoçuk olmadığı için idare etmeye çalışıyoruz.daha ilk defa bu sene doğalgaz kullanacağız bakalım.
buarada birşey sormak istiyorum biz termostatı oturma odasına koymuştuk ama oturma odamız küçük çabuk ısınıyor.bütün odalar yanıyor tabı.hiç bir odanın peteğini kapatmadık.acaba termostatı büyük bir odaya mı koymalı kı?

bizim salonumuzda yani en büyük odamızda termostat. ama en büyük oda diye mi, yoksa hemen kombinin arkasındaki duvar olduğu için mi oraya koydular bilmiyorumfisfisfis

salon en zor ısınan yer, orası istenilen derece olduğunda diğer yerler daha iyi ısınmış oluyor.

sanırım rekor bizim evde

470 ytl!!!!:eek:klava::eek:klava:

bizim de ev büyük değil 2+1
ayrıca hiçte ısınmıyoruz
doğalgaz 2 de duruyo bu nedir anlamıyorum 470 ytl
en azından 1 gün şöyle iliğimiz kemiğimiz ısınsaydı sadece 1 gün hiç içimiz sızllamazdı öderken
yaa ama hiç bi gün ısınmadık
ısınsak ne olucak acaba
biz ev değiştirmeyi düşünüyoruzfisfisfis

mltm87 doğalgaz faturanızda kesinlikle sorun olduğunu düşünüyorum.normal şartlarda bu fatura gelmez.mümkün değil...bir hata olmalı.
bizim 40 günlük falan sanırım 126 ytl geldi.evim 2+1.üst kat ama içten yalıtımım var.ayrıca çatınında yalıtımını yaptırdık bu sene.bu süre içinde tüm gün yandı kombi.kısık ayarda ama hep yandı.
birde biri bana cidden şu %80 zam işini anlatsın.dfoğalgaza gelen zam konutta %7.5,sanayide %6,5.
%80 nerden çıktı.benneyaptımki

ayy kallişim hemşoymuşuz bizz :1hug:
size doğalgaz gayet iyi gelmiş üstelik 3 katta ve 45-50 derecede yakmanıza rağmen
bizde akşamdan akşama yakıyoruz gece yatarken kapatıyoruz
eşime diyorum hayatım kapatmayalım şunu aç kapa aç kapa daha çok yakıyor diye ama gel de anlat
psikolojik olarak o yandıkça daha çok para yakıyor gibi geliyor ona
ne yapıcaz bilmem

üstelik birde şöyle bir durum varr gündüz yanmadığı için akşam eve bi gidiyoruz sanırsın kuzey kutbu,buz gibii
ee kombiyide en kısık derecede açıyoruz oda hiç bir işe yaramıyor gece yatana kadar ısıtmaya yetmiyor
yatarken haydaaa gene kapat,sabah kalk buz gibi,yani evde olduğumuz süre içinde hep üşüyerek geçiriyoruz benneyaptımki

ha bu arada dün elektrik gelmiş sadece akşamları evde olmamıza rağmen 65 ytl

Valla yakmıyuoruz desek yeri bizim ev 3+1 ve büyük 2 kişiyiz ikimizde çalışlıyoruz ev kendini ısıtmasın diye yakmıyoz sadece hafta sonları -tatlicadiarzu- şimdi neyle ısınıyosunurseniz :uhm: UFO m var artık napalım ekonomik kriz benide vurdu:1no2:
Geçen yıl 35 yada 40 derecede yaktım 1 ay boyunca hiç söndürmedim ama en ksıık yine kaşln geziyoduk evde 185 YTL gelmişti bu sene ısınalım desek düşünemiyorum birde % 70 lik zamlı halini kafamçokkarıştı

sırnaşık şeybenim evim de 3+1 geçen ay 96 ytl gelmişti ama bu ay 169 ytl geldi. benim evim içten stroferli ve 4 daire üzerine alttan üstten yandan yanıyor balkonları pimapenle kapattım ve sabit 30 derecede yanıyor ama çok geldi bu ayyykafamçokkarıştı-tatlicadiarzu-

yeni evliyim Şeniz:sm_cool:çok sıcak su olduğundan olabilir mi?:1rolleyes::eek:CADIARZU

X