İlköğretim Yorum ve Soruları Doğa koleji hakkında düşünceleriniz

evdencalisananne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2011
33
5
Önümüzdeki sene İstanbul'a taşınacağız. Çocuğum şuanda bahçeşehir kolejine gidiyor,2.sınıfta. memnunuz ama İstanbul'da sanırım fiyatları çok yüksekmiş. Doğa koleji daha makul diye duydum. Ataşehir'de oturmamız muhtemel. Oradaki Doğa koleji nasıl, fiyatları hakkında bilgisi olan var mı? Ya da başka önerebileceğiniz okul var mı?

ataşehirdeki doğa koleji, anabilim koleji ve okyanus koleji hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Doğa koleji ile ilgili çok olumsuz yorum okuyorum internetten. okyanus kolejini de yeni duydum. bir de anabilim. sizce hangisi en iyisi?

Bende ya ataşehire taşınıp doğa yada okyanusa vereceğim oğlumu.yada acıbademe taşınıp oradaki doğa istek kolejine vereceğim.okula göre bende taşınacağım anlaşılan..benim sorunum ataşehir çok mu sakin.canım sıkılırmıyım?okyanus iyi diye duydum ve fiyatı iyi çok..doğa daöğretmenler çok mini mini giyiniyormuş falan filan yazılmış ama.okulun fiyatı çok iyi,okul güzel,eğitimi iyi diyende çok...ben kararımı verdim gibi ama bana acıbadem ve ataşehir hakkında bilgi yazarmısınız?izmirden geliyorum.ataşehirde sıkılırsın diyenlerde var..kararsızım yani..

Bende ya ataşehire taşınıp doğa yada okyanusa vereceğim oğlumu.yada acıbademe taşınıp oradaki doğa istek kolejine vereceğim.okula göre bende taşınacağım anlaşılan..benim sorunum ataşehir çok mu sakin.canım sıkılırmıyım?okyanus iyi diye duydum ve fiyatı iyi çok..doğa daöğretmenler çok mini mini giyiniyormuş falan filan yazılmış ama.okulun fiyatı çok iyi,okul güzel,eğitimi iyi diyende çok...ben kararımı verdim gibi ama bana acıbadem ve ataşehir hakkında bilgi yazarmısınız?izmirden geliyorum.ataşehirde sıkılırsın diyenlerde var..kararsızım yani..

Sevgili halek, Ataşehir'de sıkılma gibi bir durum olacağını sanmıyorum çünkü çok gelişmiş, sosyal aktiviteleri oldukça fazla olan ve pek çok merkeze yakın bir yer. Biz Palladiumun oradaki Doğa kolejini gezdik, okul çok güzel, fiyatı da çok iyi ama sanki öğrenciye pek kıymet vermiyorlar gibi geldi. Yani hep okulun özelliklerini önplanda tuttular. Yani sanki otel ziyareti yapıyormuşum gibi geldi.
Sonra Anabilim Eğitim Kurumlarına gittik, biraz daha yukarıda Şerifali tarafında, orayı daha çok beğendim. Yani en azından eğitim kurumuna geldiğimi hissettim. Fiyatı biraz daha yüksekti ama doğa hiç içime sinmediği için Anabilime kara verdik ve ocak sonunda kaydımızı yaptırdık. Evimizi de artık yakınlarda bir yerlerde tutacağız.

Önümüzdeki sene İstanbul'a taşınacağız. Çocuğum şuanda bahçeşehir kolejine gidiyor,2.sınıfta. memnunuz ama İstanbul'da sanırım fiyatları çok yüksekmiş. Doğa koleji daha makul diye duydum. Ataşehir'de oturmamız muhtemel. Oradaki Doğa koleji nasıl, fiyatları hakkında bilgisi olan var mı? Ya da başka önerebileceğiniz okul var mı?

Bende oglumu bu sene bahcesehire verdim.
seneye orda baslayacak okuuna insallah.
Doga koleji proje siniflari disinda akademik basarisi olmayan bir okuldur.
Proje siniflarinida kimse bilmez soylemezler zaten.
Eger cocugunuzu o sinifa aldirabilyorsaniz dusunun derim.
fakat almazlrsa dogadan vazgecin bence.
Sadece ssyal aktivite uzerine kurulmus bir okul bence

biz oğlumu 5. sınıfa kaydettirdik.bin pişmanım.
1.ilk kayıt görüşmesinde bir form doldurduk içinde yüzmeden tenise en az 9-10 spor dalının yazılı olduğu faaliyetlerden hangilerini istersiniz diye.hepsi varmı diye sorduğumuzda buz pateni hariç hepsi var. dendi
SONUÇ:Okul başladı başlayalı hiç bir spor faaliyeti yok.ama istersek hafta sonları ücretli düzenlediler. oda katılım az olursa kaldırılmak koşulu ile.
2.okul gezdirildi yüzme havuzu tırmanma platformu falan muhteşem.gözümüz kamaştı.her hafta yüzme dersleri olacak dendi.
SONUÇ:yüzme hafta sonu yine ücretli düzenlendi.ısrarlar üzerine hafta içi 3 hafta 40 dakikalık göz boyaması yapıldı.onda da ders falan değil çocuklar kendi kendine girmiş çıkmış.alın size yüzme dersi yaptık mı yaptık der gibi.tırmanma platformu süs olarak duruyor.
3.oğlum bateri çalıyor.kayıt esnasında müzik enstrümanı var mı.öğretecek öğretmen varmı dedik.tabi müzik salonumuz var.baterimizde var.faydalanacaklar dendi.
sonuç:eek:kul açıldı bateri namına hiç bir şey yok.müdür yardımcısı "evet baterimiz var.yok değil.çalabiliyorsa çalsın"dedi.dalga geçer gibi.ben biz okula neden bu kadar ücret ödüyoruz.ne spor,ne yüzme ne müzik aleti hiç bir şey öğretilmiyor.dediğimde verdiği cevap.öğrenciniz dışarda kursa gidiyorsa öğreniyorsa burda kullanabilir dedi.yani ben hem sosyal yönden gelişsin diye özel okula göndereceğim ,bir sürü para ödeyeceğim hemde dışarda sosyal faaliyete kursa göndereceğim.neden özel okula gönderdim ben peki.
4.haftada bir saat etütleri var.
sonuç:her hafta soruyorum.hiç ders işlediklerini test çözdüklerini duymadım.
5.Bursluluk sınavı yapıldı.4,5,6,7.sınıflar için."kendi öğrencilerimizi sınava almıyoruz "dediler.tüm özel okulları arayıp sordum hepsi tabiki kendi öğrencimiz de katılıyor. dedi.Bu ne demek "siz enayi gibi para ödemeye devam edin".benim oğlum başarılı olduğu halde burstan faydalanamayacak.dışardaki öğrenci belki oğlumla aynı başarı seviyesinde ama bedava veya indirimli okuyacak.Beni bu yorumu yazmaya iten bardağı taşıran son damla bu oldu.

canımı sıkan bir sürü şey var daha irili ufaklı ama neyse.ha birde herhangi bir alanda (spor veya müzik) başarı elde eden dereceye giren çocukları oéo bir doğa harikası"diye reklam ediyorlar.ama bu başarıda onların bir katkısı yok.biz çocuğumuzu para harcayıp dışarda kurslara gönderiyoruz.okulun hiç bir katkısı yok.ama çocuk başarı kazandığında bir doğa harikası oluyor.
ama şunuda belitmeden geçemeyeceğim .öğretmenler ve okul müdürü gerçekten çok ilgili ve iyi niyetli.bizde oğlumuzda çok memnunuz. Şikayetlerimiz şahıslarla değil tamamen okulun politikası ile ilgili.

X