• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dkh ile hamile kalmak ?

LeylaileMecnun123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2015
122
20
13
34
Arkadaşlar ben Yasmin kullanıyorum. Fakat ayın 15 v 17 sinde ilaçlarımı almayı unuttum. Takviimde doğurganlık dönemi olduğunu gösteriyordu. O günler bir şey olmadı ama 21 inde eşimle birlikteliğim oldu. O günde yumurtlama günümmüş. Yaklaşık 5 gündür adet sancısı gibi sancım var. Normal adet zaanlarımda bile ağrım olmaz çok rahat geçer. Ama bu ağrı çok şiddetli. Sanki kancayla çekiyorlar gibi. Ve kokuya hassasiyeti başladı.
Sizce gebelik durumu olabilir mi 2 gün unutmayla ?

2 kere unuttun peki aklına gelince içtin mi?
İlişki haplara tekrar başladıktan sonra olduğu için bence çok fazla risk yok.
Yani ilişki olduğu gün hapları 4 gündür düzenli alıyor olman lazım.
Yalnız böyle unutuyorsan kendine zarar veriyosun. Bi iç bi içme. Sana vajinal halka öneririm. Takıp 3 hafta hap içme derdi yok.

herkesin bünyesi farklı olduğu için olabilir diyorum ben de.
zaten hapın prospektüsünde yazıyor olması lazım, unutulunca risk olduğu.
2 tam gün boyunca içmediniz sanırım?

Öyle hamile kalınabiliyor maalesef. Bana saçma geliyor ama olabiliyor yani. Arkadaşım anlatmıştı, yalan olmasın kuzenimiydi neydi dkh kullanırken hamile kalmış ve doktora nasıl olabilir diye sormuş. Doktor demiş ki filanca günlerde hapı almayı unuttun mu? Yoo. Peki o günlerde ishal falan oldun mu? Evet... Meğer ishal olunca hap geldiği gibi gitmiş yani o bir kaç gün hap içmemiş gibi olunca hamile kalmış.

yabu hapları bıraktıkdan sonrasında bıle uzun sure etkısını surduruyor dıye bılıyorum bıraz psıkolojık olabılır sızınkı

Konu sahibi naptı acaba bide şuan bu bebek olma ihtimaline hazır deģil misin acaba burayı merak ettim yani başka çocuğun var mı çalışıyo musun :KK69:

Hamile kalabilirsiniz. Eğer unıtunca bir şey olmasaydı her gün o ilacı kullanmanız gerekmezdi. Ben qlairista kullanıyorum. Misal 10-17. Günler arası almayı unuttuysam hemen alıp sonraki 9 gün ek korunma yöntemi.18-24 günler arası unuttuysam (ilaç 28 adet), hiç ilaç içmeden yeni kutuya başlamalı ve sonraki 9 gün ek yontem kullanmalıyım. Sizde tam riskli günlerde unutmuşsunuz. Hamile misiniz bilmem ama kalma ihtimaliniz var.

Back