• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetisyenlerimizden İpuçları

Kıziçeler ben günlerdir diyetisyenimin verdiği bilgileri kullanıyorum izin almadan, adını yazıp tavsiye etmem gerektiğini düşündüm.Bilgilerini sızdırıyorum resmem he he:kedi:
Bari tavsiye edeyim de ödeşelim diye adını yazacağım.

Diyetisyen Atilla Zeyrek.Konya Başkent Hastahanesinde, ve 4 ten sonra özel bir güzellik merkezinde çalışıyor.Çok şaşırtıyor sizi,farklı bir diyetisyen.İlk gelince liste verecek gidecem sanıyorsunuz,ama vermiyor,önce bir hafta yediklerini yaz gel filan diyor,sonrada bir haftada aldığınız kilodan sizin metabolizma hızınıza bakıyor.Bilgisine inandığım,güvendiğim birisi.Başından savmıyor asla.Soru sordukça daha çok bilgi edinebileceğiniz birisi,ama sizinde azıcık meraklı ve sorgulayıcı olmanız lazım.O zaman çok fayda görür,besin bilgisi alır,öğrenir ,zayıflarsınız.

Tavsiye ediyorum.

proton seni öncelikle tebrik ediyorum böyle güzel bilgiler paylaştığın için seni takipteydim diyetisyenin çok işinin ehli galiba. bende eşim için çabalıyorum bi diyetisyene gitmesi konusunda. seninde hastane ve dr ismi vermen iyi oldu gerçekten kandırırsam eşimi bende gidecem bu doktora yakınmış bize:enbuyukkk:

proton bilgilerini bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim,takip ediyorum ilgiyle...ara öğünlerde atıştırmak için kiraz,erik filan getiriyorum ve tabi elma.bugünden itibaren ben de yediklerimi not edeceğim..hepimize kolay gelsinopuyorumnanaktan

Merhaba jean,sakın ha sakın yememezlik yapma,diyetisyenim bana iştahımla baş edemiyorum dediğimde,ne güzel sen zayıflayacaksın herşey normal dedi,eğer acıkmıyorsan sorun çıkar dedi.

Kesin kural şu;her 2,5 saatte bir atıştırmak.Menünü yarıya indirebilirsin arada ama asla yememezlik yapma,sorunun şu şekilde cevaplayayım.Yavaş veriyorum ben dedim diyetisyenime,2 ay oldu kalori azaltmayacak mıyız dedim,hayır dedi,durduk yere metabolizmanı niye yavaşlatalım,kilo veriyoken dedi.Diyetisyenim yememenin tehlikesini durmadan söylüyor bana.Böyle azaltırsak menüyü, 58 kilodan aşağıda hiçbirşey yemeyecek misin dedi.

Yiyorsan herşey normal,acıktığın için şanslısın dedi.Menünde arada bir değişiklik yap ama sakın o öğünü iptal etme,sakın,mutlaka ye.
Diyetisyenin Dosyama koca koca harflerle yazdıkları:
1- 2,5 saatten fazla aç kalınmayacak
2-Yemek yemek için aç veya tok olmak önemli değildir.

Tarçınlı sütü ne zaman istersen içebilirsin,ara öğün seçenekleri yazayım sana;

1) Bir çay bardağı lebelebi,1 avuç kuru üzüm,
2) 1 kutu süt(200cc),4-5 kuru kayısı
3) 2 porsiyon meyve
4) 1/2 paket diyet bisküvi,ayran
5) 10-12 fındık,5 adet kuru kayısı
6)2 top sade dondurma(50-60 gr)
7) 1 fincan sütlü kahve,2 kuru incir
8)1 tane kepekli gevrek yanında 1 dilim beyaz peynir
9)1 su bardağı sütlü tatlı

Bunlar sandviçten bile kolay oluyor,işyerinde bir gevrek,leblebi,kuru üzüm,fındık,kayısı filan bulundurursan iş tamam.vereliniortak,başarılar

Benim takdir eden tüm arkadaşlarıma da asıl ben teşekkür edrim.

çook teşekkür ederim canım peki şey dicem 1000 kalori ve 1200 kalorilik diyetler demişsin başka bir yerde hangisiyle başlamalıyım sence?ben çok klasik olan diyeti yapıyorum şuanda boshayallersmile yahu başka bir topik açalım protonun zayıflattığı kızlar diye olumunekankayizsmile teşekkürler proton

proton tşk ederım bılgılerın için dunden berı takıp edıyorum senı gercekten cok guzel bılgıler verıyorsun
denemedıgım ne ılaç kaldı nede yag
kılo veremıyorum bır turlu senın dıyet mantıklı şimdi ona başlıcam
hadi bakam hayırlısı olsun haftaya yazarım cvp grş cnm tekrar tekrar tşkleropuyorumnanaktan

düşük kalorili diyetler sonucu saçlarınız dökülür cildiniz matlaşır
amaç kilo verip çirkinleşmekmi
yoksa zayıf ve sağlıklı görünümmü

arkadaşlar dun bı yazı okudum onu sızınle paylaşmak istiyorum derler ya ılık yada sıcak su için yagları yakması için bu yanlışmış soguk yanı dolaptan su içersek yag yakımı daha cok oluyormuş yanlış yada dogru bılmıyorum sadece okudum ve sızınle paylaşmak istedim

çook teşekkür ederim canım peki şey dicem 1000 kalori ve 1200 kalorilik diyetler demişsin başka bir yerde hangisiyle başlamalıyım sence?ben çok klasik olan diyeti yapıyorum şuanda yahu başka bir topik açalım protonun zayıflattığı kızlar diye teşekkürler proton

Canım nerde yazmışım ve ne için yazmışım hatırlayamadım ama mantıklı olan 1300-1400 kaloriliktir.Bunlar çok yavaş verdirir ama asıl yağ yakımını tam anlamıyla bunlar sağlar,metabolizmayı da yavaşlatmaz.Dediğim gibi çok yavaş verdirir.Günde 100 gr ortalama yağ yaktırır.Ayda 3 kilo veya biraz daha az yağ yaktır,kas kaybn olmaz.1200 kalorilik olan diyet fazla kilolu insanlara veriliyor benim bildiğim,ama 1000 kalori şok diyet demektir,sağlıksızdır bence,seçimini sen yap.6-7 kilon varsa en mantıklısı 1300 kaloridir.Diyetisyenler kalori hesabını metabolizmaya,yaşa,boya,kiloya,sağlık verilerine göre yaparlar.Pko'su,tiroidi,şekeri,hormonal bozukluğu,demir eksikliği var mı?Kan tahlili sonuçlarına bakarlar,ona göre kalori hesabı yaparlar.

Ben 31 yaşında,normal tempolu,hastalığı olmayan,demir eksikliği olan,154 boyunda,62 kg ağarlığında biriyken bana verdiği diyet 1400 kaloriliktir.
Evet çok yavaş ileriyorum ama çok avantajlıyım sebebini sana bir örnekle anlatayım,
Bu diyeti bir 10 gün uygulayamadım ,işim yoğundu,stresim çoktu,Allah ne verdiyse yedim,tıkıştırdım,açık menülere gittim,tablet tablet çikolata yedim,gece uyanıp yedim on gün boyunca,700 gr yağ almışım sadece(düz tartıya göre almadım,su kaybım olmuş,nötürlemiş).Bu rakam sana çok mu geliyor.Arkadaşım az kalorilik bir rejim yapıyordu,sadece bir hafta sonu kaçırdı ve sonuç 2 kilo geri aldı.

Yani söylemek istediğim,düşük kalori hesabında, rejimi bırakınca nasıl bir hızla geri alacağını sen hesapla,kaldı ki diyetlerden sonra yemediğin şeyleri bile canın çekiyor,beynin aç kalıyor,ömrünün sonuna kadar diyet yapacak ta değilsin.Yalnızca bir haftasonu bütün emeğin boşa gider.Ayrıca düşük kalori acı çekmek demektir ve gerek yoktur.Düşük kalori obezler için gereklidir.Sebebi daha verecek çok kiloları olmasıdır.

Son düzenleme:
proton tşk ederım bılgılerın için dunden berı takıp edıyorum senı gercekten cok guzel bılgıler verıyorsun
denemedıgım ne ılaç kaldı nede yag
kılo veremıyorum bır turlu senın dıyet mantıklı şimdi ona başlıcam
hadi bakam hayırlısı olsun haftaya yazarım cvp grş cnm tekrar tekrar tşkleropuyorumnanaktan

damli çok teşekkür ederim .Ben diyet vermiyorum,diyetisyenimin bana verdiği besin bilgilerini aktarıyorum sizlere.Sağlıkla zayıflayalım.:içelim:

Canım nerde yazmışım ve ne için yazmışım hatırlayamadım ama mantıklı olan 1300-1400 kaloriliktir.Bunlar çok yavaş verdirir ama asıl yağ yakımını tam anlamıyla bunlar sağlar,metabolizmayı da yavaşlatmaz.Dediğim gibi çok yavaş verdirir.Günde 100 gr ortalama yağ yaktırır.Ayda 3 kilo veya biraz daha az yağ yaktır,kas kaybn olmaz.1200 kalorilik olan diyet fazla kilolu insanlara veriliyor benim bildiğim,ama 1000 kalori şok diyet demektir,sağlıksızdır bence,seçimini sen yap.6-7 kilon varsa en mantıklısı 1300 kaloridir.Diyetisyenler kalori hesabını metabolizmaya,yaşa,boya,kiloya,sağlık verilerine göre yaparlar.Pko'su,tiroidi,şekeri,hormonal bozukluğu,demir eksikliği var mı?Kan tahlili sonuçlarına bakarlar,ona göre kalori hesabı yaparlar.

Ben 31 yaşında,normal tempolu,hastalığı olmayan,demir eksikliği olan,154 boyunda,62 kg ağarlığında biriyken bana verdiği diyet 1400 kaloriliktir.
Evet çok yavaş ileriyorum ama çok avantajlıyım sebebini sana bir örnekle anlatayım,
Bu diyeti bir 10 gün uygulayamadım ,işim yoğundu,stresim çoktu,Allah ne verdiyse yedim,tıkıştırdım,açık menülere gittim,tablet tablet çikolata yedim,gece uyanıp yedim on gün boyunca,700 gr yağ almışım sadece(düz tartıya göre almadım,su kaybım olmuş,nötürlemiş).Bu rakam sana çok mu geliyor.Arkadaşım az kalorilik bir rejim yapıyordu,sadece bir hafta sonu kaçırdı ve sonuç 2 kilo geri aldı.

Yani söylemek istediğim,düşük kalori hesabında, rejimi bırakınca nasıl bir hızla geri alacağını sen hesapla,kaldı ki diyetlerden sonra yemediğin şeyleri bile canın çekiyor,beynin aç kalıyor,ömrünün sonuna kadar diyet yapacak ta değilsin.Yalnızca bir haftasonu bütün emeğin boşa gider.Ayrıca düşük kalori acı çekmek demektir ve gerek yoktur.Düşük kalori obezler için gereklidir.Sebebi daha verecek çok kiloları olmasıdır.

harikasın proton opuyorumnanaktan 1300 kalorilik bir diyet buluyorum hemen ve sabırla devam ediyorum kaydirigubbakcemile2 eskiden yaptığım yanlış bir hafta diyetime tamamen uymak sonra yediklerimi yarıya indirmek mesela öğlen 2 dilim ekmeği 1 e daha sonra öğlen ve akşam hiç ekmek yememeye başlıyordum azaltmak gerkemiyormuş bunu anladım.Sen kaç aydır aynı kalorili bir diyet yapıyorsun?ve daha ne kadar sürecek bir bilgin var mı canım?bayağı kilo vermişsin çizelgende gördüğüm kadarıyla ,yardımların için teşekkürler

selam herkse

proton bana demilşsin ki 1300 kalorilik diyetle veremezsind emişsin neden öyle dedin acab?

masum canım benim 1300 kalorilik diyetle az verirsin zaten,üstelikte 10 kilo vermişsin kilo vermen daha da yavaş olacak bundan sonra.Ben artık gramla veriyorum,benim listede 1400 kalorilik.Son 1-2 kilo için 4 ay bekleyenleri biliyorum ben.

Kafandan at böyle şeyleri,pkoluyum,kabızım vs.ınsan kendi engelleri kendisi koyar.Unut bunları,şunları kodla kafana;'' metabolizmam çok hızlı (ki bu doğru 1300 kalori ile hiç vemeye de bilirdin ama veriyormuşsun bak),hipotiroidliler bile çatır çatır veriyo ben niye veremeyim ki''diye söyle kendine.Kaldıki bunların hepsi doğru annem 56 yaşında ve zayıflıyor(benden daha kararlı o yaşta),ış arkadaşım kortizon tedavisi görüyor ve 3 kilo verdi(bunun anlamını biliyosundur umarım,kortizon balon gibi şişirir.)Onlar veriyoda sen mi veremeyeceksin.Kafandaki kendi koyduğun sınırlarını kaldır.

Bende çok kendime acıdım,çok ağladım,metabolizmam yavaş ,bıktım artık filan diyip duruyodum.Eşime zırlayıp duruyodum.O da bi kızdı bana; ''Arabesk filmleri hiç oskar almıyor'' dedi.yerimsenibenArtık Cesur yürek'i çekiyorum ben.Allahtan işim onunkinden daha kolayÇok üzgünüm çoooksüprizzzzzturkbayragi

Suya gelince günde 2 lt yeterliymiş,ama su sek içilmeli,hesabı ayrı yapılmalı

Bu mesajı dikkatlice okudun mu?Ben kilo veremessin falan demedim,yalnızca 1300 kalorilik diyetle zaten az verirsin,bir anormallik yok yani dedim:umursamaz:
ayrıca şurayı da okumanı tavsiye ederim dah iyi anlaşılması için;

Son düzenleme:
anladım protonn ya alınmadın dimi yani ben keisnlikl iyi niyetle sordum yanlış birşeymi yapıyorum acaba diye

ayrıca diyetisyenime 1300 düşeremezmisiniz dedim en fazla 1200 e düşürebilirim dedi
oda 1 dilim ekmek yeme akşamları dedi normalde 2 dilimdi 1 e indi

birde tarçınlı sütü ne zman içiyorsunuz ark yatmadna kaç saat önce yatmadna 1 saat önce içsekk nasıl olur

birde şunu söliycem ben sabah kahvaltı ile ara ögünüm yerini degiştirdim yürüyüş yaptıgım için sabahları süt içip yanında 3 kaysı yemek daha kolay oluyor sonra yürüyüp geliyorum
1 saat sonra kahvaltı

bugün nestlenin bol sütlü ve bitter çikolatasını aldım degerleirne bakınca şok oldum

bitterin kaloriside yagıda sütlüden fazla nedne acab?

ve biz yanlışmı yapıyoruz bitter yemekle

Masum merhaba,
1200 kalorilik te şok sayılmaz ve mantıklı bana göre,
Bana söylediği şey yatmadan yarım saat önce tarçınlı süt içmem ve yanında da bir porsiyon meyve,
Bitterin kalorisi fazla olsa bile glisemik indeksi düşük,kan şekerini yükseltmiyor yani,ayrıca kalbe bile faydalıymış,şifa için yiyenler var,
Diyetisyenim 1 küçük tablet ye dedi günlük,tek bir kare yani,
regliyken iki küçük kare olabilir dedi.

Masum merhaba,
1200 kalorilik te şok sayılmaz ve mantıklı bana göre,
Bana söylediği şey yatmadan yarım saat önce tarçınlı süt içmem ve yanında da bir porsiyon meyve,
Bitterin kalorisi fazla olsa bile glisemik indeksi düşük,kan şekerini yükseltmiyor yani,ayrıca kalbe bile faydalıymış,şifa için yiyenler var,
Diyetisyenim 1 küçük tablet ye dedi günlük,tek bir kare yani,
regliyken iki küçük kare olabilir dedi.

anladım cnm tşk ederim şu glisemin endeks biz pkolula riçin çok faydalı
minik bir kare 29 kalori :)

ben bugün detoks yapayım dedim sabah meyve yedim öğlen kabaklı ıspanaklı öyle bi detoks çorbası yaptım ara öğün meyve salatalık falan geçiştirdim akşama bozdum yaaaaaa dayanamadımmmohaoldumsmile mafoldumben

üff ya bende ara ögün olarakk

8 badem
5 fındık
1 ceviz
2 hurma ve 1 incir yedim bende dayanamdımmmafoldumben

kolay gibi görünüyo nolcak canım 3 güncük deim ilk günden ps ettim kolay değilmiş ya meyveyle şişio midem ama fos bi tokluk oluyo mide şiş olsada yemek istiyo insan

sharbon haklısın cnm benim sorunum ne olursa olsun ekmek yeme isteği benim diyetisyenimin verdiği liste 1800 kalorilik şaşırıyoru sizlerinkini görünce

sharbon haklısın cnm benim sorunum ne olursa olsun ekmek yeme isteği benim diyetisyenimin verdiği liste 1800 kalorilik şaşırıyoru sizlerinkini görünce

benim ki diyetisyen uygulaması değilki kendi uygulamam 3 günlük detoks yapayım dedim ama ilk günden koyverdim sonraki günlerde hiç dayanamazdım heralde ekmek yeme isteği bende de fazlaydı ama azaltmaya karar verdim ve şuan öğünlerde 1 en fazla o da nadiren 2 dilim kepek ekmek yiyorum yemek yemenin zevkini aldım ekmeği unutuyorum bile bazen

Back
X