Arkadaşlar,giremedim uzun süre oğlum hasta,
Topic kalabalıklaşmış,herkeze çok teşekkür ederim ,
Benim tavsiyem yeşil çaydan ve ılık sudan başkası safsata,kullanmanıza gerek yok(sandoloz,beşibiyerde,sarmısak,ceviz vs. )bunlara bel bağlamayın.Yeşil çayda 3 bardak sadece günde,
Bunlar binde bir etki eder hepsini kullandım,doktor değilim ama bunları zararlarını bilmiyoruz bile,
Gerek yok bence ,bunca işimizin gücümüzün arasında işe yarayıp yaramadığı belli bile olmayan şeylere
Sirke falan salatalarda alıyoruz nasıl olsa,
Yağı sadece ve sadece hareket ve eneji tüketimi yakar,su dahil yağ yakmaz,yağı enerji açığı yakar sadece.Gerisi boşaltıma vs. katkı sağlar.
Termojenik yağ yakıcılar ,ısı açığa çıkartır ve onlar yağ yakımını kolaylaştırır.Bu gibi sirke bal vs. sadece psikolojik rahatlama sağlar,belki boşaltıma yardımcı olur ,o kadar.
Termojenik yağ yakıcılar(fat burnerlar-badiciler kullanır )çok zararlıdır,çoğu yasaklıdır,kalp krizine yol açar.Bunlar şöyle çalışıyor;vücutta ısı açığa çıkarıyorlar,dolayısıyla enerjiye ihtiyaç duyuluyor ve yağ yakılıyor,Ateşli çocuklar zayıflarlar.(birşey yakmadan sıcaklık oluşmuoyor ,vücutta da yakıt maddesi yağlar)
Kısaca yapmamız gereken,6 öğün glisemik indeksi düşük şeyler yiyip ,çokça hareket etmek ve enerji açığı sağlamaktır.Geçen gün tel dolabımdan sandoloz sakızı,funda,sinameke,beşi bir yerde ne varsa attım.Bunlar saçmalık,bi işe yaradıkları yok.
Bir arkadaşımın kilo vermesi durmuş,buna plato evresi deniyormuş,2 ay kilo veremeyenler varmış.Vücut savunmaya geçiyornuş,yapmamız gereken sabretmek ve istikrarımızı bozmamak.Plato evresi geçilebiliyor.Önemli olan sabır ve istikrar.
Bi bilgi daha vereyim,vücut hastalanınca savunmayı bırakıp kilo veriyomuş.Birisi kilo vermesi durana biraz üşütmesini tavsiye ediyor.(azıcık burnun akınca bişey olmaz deniyor,ne kadar mantıklı bilemiyorum)
Bir de kilo vermesi durana normal yeme düzenine 10 gün kadar geçip sonra yeniden diyete devam etmesi öneriliyor.
Bunları profesyonel sporcuların sitelerinden okudum.Gerisi size kalmış.Hepinize sevgiler.