• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyetisyenlerimizden İpuçları

sabah yapılan sporlar daha ekili oluyomuş yürüyüşte ilk 20 dk dan sonra yağlar yanmaya başlarmış ve 50 dk en fazla 1 saat yürümek yeterliymiş 1 saatten fazlası sadece kendimizi yormakmış tv de bi uzman söyledi ama kim olduğunu hatırlamıyorum canım

yani yaglarımı yakıyorum oleyyyyy

cnm ben zaten en az 45 dk en fazla 1 saat yürüyebiliyorum çünkü eşim işe gidiyor çocyukların yanına gelmem gerekiyor benimde
 
kızlar birde şeyi soracaktım sirke bal ve ılık su aç karnına içiliyor ya sizce nasıl,zararlı mı?proton içmek gerekir mi?
geçen Ender Saracı dinledim sabah aç karnına ılık ballı limonlu su için demişti sirke demedi

ne kadar doğru bilmiyorum ama sirkenin zararlı olduğunu duydum,bende bıraktım,ballı limonlu daha faydalıymışboshayallersmile
 
Arkadaşlar,giremedim uzun süre oğlum hasta,
Topic kalabalıklaşmış,herkeze çok teşekkür ederim ,

Benim tavsiyem yeşil çaydan ve ılık sudan başkası safsata,kullanmanıza gerek yok(sandoloz,beşibiyerde,sarmısak,ceviz vs. )bunlara bel bağlamayın.Yeşil çayda 3 bardak sadece günde,
Bunlar binde bir etki eder hepsini kullandım,doktor değilim ama bunları zararlarını bilmiyoruz bile,
Gerek yok bence ,bunca işimizin gücümüzün arasında işe yarayıp yaramadığı belli bile olmayan şeylere
Sirke falan salatalarda alıyoruz nasıl olsa,

Yağı sadece ve sadece hareket ve eneji tüketimi yakar,su dahil yağ yakmaz,yağı enerji açığı yakar sadece.Gerisi boşaltıma vs. katkı sağlar.

Termojenik yağ yakıcılar ,ısı açığa çıkartır ve onlar yağ yakımını kolaylaştırır.Bu gibi sirke bal vs. sadece psikolojik rahatlama sağlar,belki boşaltıma yardımcı olur ,o kadar.

Termojenik yağ yakıcılar(fat burnerlar-badiciler kullanır )çok zararlıdır,çoğu yasaklıdır,kalp krizine yol açar.Bunlar şöyle çalışıyor;vücutta ısı açığa çıkarıyorlar,dolayısıyla enerjiye ihtiyaç duyuluyor ve yağ yakılıyor,Ateşli çocuklar zayıflarlar.(birşey yakmadan sıcaklık oluşmuoyor ,vücutta da yakıt maddesi yağlar)

Kısaca yapmamız gereken,6 öğün glisemik indeksi düşük şeyler yiyip ,çokça hareket etmek ve enerji açığı sağlamaktır.Geçen gün tel dolabımdan sandoloz sakızı,funda,sinameke,beşi bir yerde ne varsa attım.Bunlar saçmalık,bi işe yaradıkları yok.

Bir arkadaşımın kilo vermesi durmuş,buna plato evresi deniyormuş,2 ay kilo veremeyenler varmış.Vücut savunmaya geçiyornuş,yapmamız gereken sabretmek ve istikrarımızı bozmamak.Plato evresi geçilebiliyor.Önemli olan sabır ve istikrar.

Bi bilgi daha vereyim,vücut hastalanınca savunmayı bırakıp kilo veriyomuş.Birisi kilo vermesi durana biraz üşütmesini tavsiye ediyor.(azıcık burnun akınca bişey olmaz deniyor,ne kadar mantıklı bilemiyorum)

Bir de kilo vermesi durana normal yeme düzenine 10 gün kadar geçip sonra yeniden diyete devam etmesi öneriliyor.

Bunları profesyonel sporcuların sitelerinden okudum.Gerisi size kalmış.Hepinize sevgiler.
 
Bir arkadaşımda üzüm ve leblebi bir arada mı diye sormuş,evet o satırların herbiri bir ara öğün,her sayı(1,2,3 vs) bir ara öğün.

Arkadaşlar ısraili şiddetle kınıyorum ve ciğerim yanıyor,Heğimizin başı sağolsun,
Hastalara ,açlara ılaç ve yiyecek götürmeye çalışan birkaç yardımsever insandılar sadece ve uluslararası deniz yolundaydılar,ne silahları vardı ne topları ,tüfekleri,

Arkadaşlar ıskenderundaki şehitlerimiz için de hepimizin başı sağolsun,iki günde 14 şehit verdik teröre,
Nedir bu ya anlayamıyorum dünyanın halini,
Bu dünyada yaşamak bile beni utandırıyor artık,insan olmaktan utanıyorum .
 
protoncum teşekkür ederiz oğluna da geçmiş olsun,iyi oldu mu şimdi?umarım ciddi bişeyi yoktur?
bende elma sirkesinin ayrıca cildi güzelleştirdiğini söyleyeyim
 
akşam yemeklerinizi kaçta yiyorsunuz ,

birde elma sirkesi bana çok gaz yaptı?
bu sounla karşılaşan varmı aranızda?
 
dedim geçmişi okuyum birde baktım hala duruyor aynı yerde

protoncum geçmiş olsun ogluşuna aman onlar hasta olmasınd abiz olalaım ben öle diyorum yani



elma sirkeisni bend ebıraktım sana katılıyorum proton bunlar faso fiso bıraktım bende
sadece yeşilçay ve su tüketiyoum arada birde liptonun eirkli-tarçınlı çayındna içiyorum
 
slm kızlarkaydirigubbakcemile3 ben akşam yemeğini 6:30- 7 arası yiyorum 9-10 gibi ara öğün yapıyorum( tarçınlı süt ya da meyve)
sabahları sirkemi mutlaka içiyorum ,ben işe yaradığına inanıyorum hem de kolestrolü düşürüyor
 
ay valla sirkeli su bende öle bir etki yaptı ama görüyorumki herkeste işe yaramış
 
cok faydali bir baslik olmus,ellerinize saglik kizlar
bende kilo veremiyorum diye yakinanlardanim.
kortizonlu ilac kullanimi,2 dogum,sigarayi birakma falan derken 58 olan kilom gecen ay 76 idi.kendi vucudumdan nefret etmeye baslamistim artik.suan 72 yim,cok sukur biraz kilo verdimde moralimde yerine gelmeye basladi.

nerde okudum hatirlamiyorum ama sitenin birinde gunluk -500 kalori ile haftada sadece 454 gr yag yakildigini yaziyordu.
tarcinli sutu burada okudum ilk.ve 3-4 gundur iciyorum,faydasi varmi bilmiyorum ama.tarcini sevmememe ragmen kilo vermeme yardimci olur umuduyla devam ediyorum.
 
Kızlar merhaba ben akşam yemeğimi 7 gibi yiyorum,benim iş yoğunluğumdan dolayı pek diyet yapamıyorum artık,ama kilo da almadım.Bunu daha öncesinde 6 öğün beslenmeme bağlıyorum.Dolayısıyla metabolizmam hızlandı ve kilo almıyorum ama yine de dikkat etmem lazım ucunu biraz kaçırdım.Gece de karpuz falan yiyorum,canım çok istiyor,
hepinize sağlıklı zayıflamalar diliyorum.Oğlum da iyileşti çok şükür.Ya hastalık ona gelmesin ben mahvoluyorum ,çok üzülüyorum.Hepinize teşekkür ederim
 
Son düzenleme:
merhaba proton
yazılarını sessizce takip ediyorum. özellikle tarcınlı süt kısmını uygulamaya gectim cok da mutlu etti beni. acaba diyet listeni gonderir misin. galiba bir sayfada geciyordu ama ben karıştırdım herhalde
bilgiler icin tesekkurler
 
Metabolizmayı Hızlandırma Yöntemi

Beslenme ve diyet uzmanı Esra Kurtuluş, metabolizmanın yavaşlamasını engellemek veya yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak için neler yapılması gerektiğinde bilgiler verdi.
ideal kilokalori hesaplamakalıri cetveli

Metabolizma hızı nedir ve diyete ne kadar etki eder?
Halk arasında metabolizma hızı olarak bilinen, “bazal metabolizma hızı” kişinin bir günde dinlenir vaziyette, herhangi bir fiziksel aktivite yapmadan harcadığı enerji miktarıdır. Kısaca vücudumuzun çalışma sisteminin sağlanması ve iç organların çalışması ile harcanan enerji miktarıdır. ınternet üzerinden kilo, boy ve yaşınızı girerek bazal metabolizma hızınızı hesaplayabilirsiniz. Örneğin boyunuz 165, kilonuz 65, yaşınız 25 ve kadın iseniz bazal metabolizma hızınız 1442 kcal / gün’dür. Bu rakam sizin bir gün içerisinde hiçbir şey yapmadan harcadığınız kalori miktarıdır...

Bazal Metabolizma hızınızı hesaplayabilmeniz için Harris-Benedict Denklemi:
* Erkekler= 66 + ( 13.7 x Kilogram olarak ağırlık) + ( 5 x santimetre olarak boy ) - ( 6.8 x yaş )
* Kadınlar= 655 + ( 9.6 x Kilogram olarak ağırlık) + ( 1.7 x santimetre olarak boy ) - ( 4.7 x yaş )

Bilinçsizce yapılan diyetler sonucunda bazal metabolizma hızı yavaşlar ve bunun sonucunda bir günde harcadığınız enerji de azalır. Bu durum sonucunda ise ya diyet yaparken kilo verme hızımız düşer ya da daha az yememize rağmen daha çabuk kilo alır hale geliriz.

Peki bu kadar önemli olan metabolizma hızımızı düşürmemek için neler yapmak gerekir? ışte metabolizmamızı hızlandırmak için yapılması gereken çok basit ama çok önemli şeyler:

* 6 öğün:
Tüm diyetisyenlerin özellikle üstüne basa basa önerdikleri 6 öğünün en önemli nedeni; metabolizma hızının yavaşlamasını engellemektir. Bu nedenledir ki almanız gereken enerjiyi 6 öğüne bölerek hem daha az acıkmış, hem de sık sık ve azar azar yemek yiyerek vücudu sürekli çalıştırıp, bazal metabolizma hızı yavaşlatmamaktır. Uzun süre aç kalınması sonucunda bazal metabolizma hızı düşer. Bu nedenle, diyet yaparken ara öğünlerde önerilen meyve, ayran ve diyet bisküvi ürünleri tüketilmesi büyük önem taşır.

* Sıvı tüketimi:
Gerek bazal metabolizmanın yavaşlamaması, gerekse vücut çalışma sistemlerinin (dolaşım, sindirim, solunum gibi) düzenli olarak sağlanması için günlük 2-2,5 litre sıvı alınması gerekir.

* Yürüyüş:
Bazal metabolizmamızın çalışmasında en önemli faktörlerden birisi de yürüyüş. Özellikle hareketsiz yaşam, zaman içerisinde metabolizma hızımızı düşürür. Bu nedenle günde 30 dakika sizi yormayacak bir tempoda yürüyüş yapın.

* Aynı saatte yemek yememek:
Bilimsel olarak kanıtlanmasa da her gün aynı saatte aynı yemeğin yenilmesi de metabolizma hızını yavaşlatır. Bu nedenle yemek saatlerinizi biraz değiştirebilirsiniz. Örneğin, kahvaltı saatinde meyve yeme alışkanlığınız yok ise bazı sabahlar meyve yiyin. Akşam yemeğinizi ise her gün aynı saatte olmasa da 15-20 dakika kadar öne veya geri kaydırın.

* Bol bol meyve yiyin:
Metabolizmayı hızlandırmaya destek olan bir yöntem acıkılan zamanlarda bol bol meyve yemektir. Özellikle karpuz, kiraz gibi kalorisi düşük yaz meyvelerini tercih edebilirsiniz.


METABOLıZMA HIZLANDIRICI DıYET
Sabah : 4-5 adet erik, 1 avuç fındık veya ceviz, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir, 1 dilim kepek ekmeği ve istediğiniz kadar domates, salatalık, yeşillik.
Ara : 1 adet meyveli yoğurt.
Öğle : 1 kase çorba (kremasız), 1 dilim kepekli ekmek, 4-6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği, salata.
Ara : 1 adet meyve (elma, armut gibi) ve 1 kase yoğurt veya 1 bardak süt.
Akşam : 1 kase çorba, 100 gram balık veya 3 adet köfte, salata, 1 dilim kepekli ekmek.

Öneriler
* Günde mutlaka en az 2,5 litre sıvı tüketmeye özen gösterin.
* Kesinlikle öğün atlamayınız.
* Diyette yer alanlar dışında fazla veya eksik yemeyiniz.
* Zeytinyağlı sebze yemek tercihinizi yaparken az yağda pişmiş olmasına dikkat edin. Kesinlikle kızarmış sebze yemeklerini tercih etmeyin.
* Çay, kahve şekersiz olmak şartıyla istenilen miktarda tüketilebilir.
* Açlık hissi duyduğunuz anda 1 küçük havuç veya 1 küçük avuç beyaz leblebi yiyebilirsiniz.
* Günde bir su bardağından fazla soda tüketmeyiniz.
 
Back
X