Merhaba Sena Hanım, ben size daha önce yazmıştım. Sigarayı bıraktığımı, 6 öğün yaptığımı ve kilo almak istemediğimi. Siz de 3 öğüne düşür demiştiniz ama ben hayatımda hiç 3 öğün yapmadım.
Hep 5-6 gitti.
Sabah 1 incir (veya 2 hurma, 3 erik vs) le ılık su içip yürüyüşe çıkıyorum. Klasik kahvaltı: peynir, zeytin, haşl.yumurta, bol yeşillik,1 dl. Esmer uno ekmek. Kışın salatalık domates yemiyorum.
Ara: kahve. Öğlede: 1,5 kepçe çorba, 4 kaşık sebze, yoğurt ve 1dl. Uno.
Öğleden akşama kadar ara ara: yarım avuç yaban mersini, yarım avuç goji berry, 1 mandalina vs. değişimli yiyorum. Akşam: Genelde beyaz etlerden biri haşlama veya fırında(Veya kurubaklagillerden biri). Yanında yağsız salata. Bazen kırmızı et. 2 dl. Uno. 2 haftada bir sebze öğününü akşama alıyorum, eti öğleye. Gece yürüyüşten gelince bir dl. Peynir ve 1 avuç leblebi yiyordum. Onu kaldırdım hep su içtim ama dün gece 4 e kadar açlıktan uyuyamadım.
Önerdiğiniz yazıda meyvayı öğle öğününün üzerine yiyebilirsiniz diyor. Kaç porsiyon yiyebilirim? Yemesem meyvadan aldığım vitaminleri sebzelerden alabilir miyim? Benim hipotiroit rahatsızlığım var metabolizmam yavaştı şimdi sigaradan sonra daha da yavaşlamasın diye meyvaya daha çok ağırlık vermiştim. 3 lt. su içiyorum ve 2-3 fincan yeşil çay, ıhlamur vs.
Şimdi 3 öğün olunca neyi nereye koyacağımı, nasıl düzenleyeceğimi bilemedim. Amacım sigaradan sonra kilo almamak. İştahım fazlasıyla açıldı.
Hep az yemeye çalışıyorum direniyorum ama zorlanıyorum. Rica etsem bana örnek bir liste yapabilir misiniz? Teşekkür ederim.