Diyetisyen Banu Topalakçı ile zayıflayanlar buraya

aynur1960

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
11
0
16
Ankara
Arkadaşlar, birçok diyet ve diyetisyen geçmişi olanlar ve sonunda Diyetisyen Banu Topalakçıya gidip kalıcı kilo vermeyi öğrenenler, hepinizi buraya çağırıyorum. Banu Hanım ile kilo verenler buraya yorumlarını yazabilirler mi?

İlk ben başlayayım; daha önce birçok diyetisyen geçmişim oldu.. isimlerini saymayayım, hepside birbirinin aynı programlarla, hepsi de uçuk fiyatlarla beni zayıflatmaya çalıştılar. Ama sonuç hep aynı hep aynı. İdeal kiloma gelince fazlasıyla hepsini geri aldım. Ama Banu hanım bana hem zevkle kilo vermeyi öğretti, hem de nasıl korunabileceğini.

Önümüz yaz eğer sizde kilolardan kurtulmak istiyorsanız tek adres Banu Topalakçı derim. Yeri de çok merkezi..

Üsküp Caddesi (Çevre Sokak) No: 5/1 Çankaya Ankara
Telefon: 0 312 466 61 30
Faks: 0 312 466 61 30
Eposta: banu@banutopalakci.com

Banu Topalakçı Kimdir?

1976 yılında Ankara’da doğdu. 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldu. 1998-2001 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Kafeteryalar İşletmesi Müdürlüğü’nde Diyetisyen, çeşitli gıda firmalarında ise danışman olarak çalıştı. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Bölümü Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı’nda Gıda Güvenliği üzerine “Hastane Mutfakları Menülerinde Yer Alan Yemeklere Ait Standart Yemek Tarifelerinin ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemine Göre Düzenlenmesi” konulu tezini tamamlayarak bilim uzmanlığını aldı.
2001-2010 yılları arasında Ankara Özel Güven Hastanesi’nde Yiyecek İçecek ve Diyet Hizmetleri Müdürü ve ardından Otelcilik Hizmetleri Koordinatörü olarak görev yaptı. Ankara Güven Hastanesi bünyesinde, sağlıklı beslenme ve hastalıklarda beslenme konularında ekibiyle birlikte bir çok tanıtıcı broşür ve eğitim kitapçığı hazırlayarak pek çok hasta ve danışana bu kapsamda eğitimler organize etti. Kurum klinik ve poliklinik beslenme ve diyet hizmetleri süreçlerini oluşturarak ilgili prosedür ve talimatların hazırlanması ve uygulamaya konulması hususlarında ekibine yön verdi. 2002 yılında Ankara Güven Hastanesi “Erişkin Hasta Diyet Polikliniği” ile “Obesite ve zayıflama Merkezi”ni ve “Beslenme Destek Ünitesi”ni kurdu. 2004 yılında bebek ve çocuk beslenmesine ilşkin takip ve tedavilerin düzenli olarak yapıldığı “Pediatri Diyet Polikliniği”ni kurarak hastaneye “Pediatri Diyetisyeni” kavramını yerleştirdi.

Ankara Güven Hastanesi kalite ve JCI akreditasyon çalışmalarında aktif rol almakla beraber tüm denetim aşamalarında bulundu. Hastane mutfağında “ISO 2200 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi” standart maddelerinin uygulamaya alınması hususunda ayrıntılı çalışmaları oldu.

16-18 Haziran 2011 tarihleri arasında Amerika’da The Harvard Medical School tarafından düzenlenen “25th Annual International Conference on Practical Approaches to the Treatment of Obesity” ve ve 2012 Haziran ayında ise “Life Style Coaching” konulu eğitimlerini alarak koçluk ve eğitmenlik becerilerini geliştirdi.

Türkiye Diyetisyenler Derneği, Amerikan Diyetisyenler Derneği ve Türk Obesite derneği üyesi olan Topalakçı, Beslenme ve gıda güvenliği konularında yurt içi ve yurt dışı çeşitli sempozyum, seminer ve toplantılarda konuşmacı ve eğitmen olarak yer aldı, çeşitli türk /yabancı kreş ve okullara eğitimler düzenleyerek danışmanlık yaptı.. Bu kapsamda;

T.C. Marsilya Başkonsolosluğu tarafından davet edilen Uzm. Dyt. Banu Topalakçı, Marsilya’da yaşayan Türklere Sağlıklı Beslenme Eğitimi verdi. (Ekim 2011)
İspanya Barcelona’da Avrupa Diyetisyenler Derneği tarafından düzenlenen DIETS V Konferansı’na katıldı(18-21 Ekim 2011),
Gazi Üniversitesi öğrencilerine Ekip Çalışması Eğitimi verdi. (Ekim 2011)
Kanal Türk çalışanlarına ‘Lider Beslenme ‘de de Lider ’ sloganıyla ‘İş Yaşamında Sağlıklı Beslenme Eğitimi’ verdi. (Eylül 2011)
Bugün TV çalışanlarına ‘Lider Beslenme ‘de de Lider Eğitimi’ kapsamında ‘İş Yaşamında Sağlıklı Beslenme Eğitimi’ verdi. (Eylül 2011)
KOZA A.Ş. Eskişehir Kaymaz Altın Madeni Çalışanlarına Ramazan’da Beslenme Eğitimi. (Ağustos 2011)
Mayıs 2011 tarihinden bu yana “Angels Peninsula Hotel Sağlıklı Yaşam Merkezi” danışmanlığı yapmaktadır.

10. Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında gerçekleştirilen konferansa “Kanser Hastalarında Beslenme “ konulu konuşmasıyla katıldı ( Mayıs 2011)
KOZA A.Ş. Yöneticilerine ‘Lider Beslenme ’de de Lider Eğitimi’ verdi. (Mayıs 2011)
Nisan 2011 tarihinden bu yana “Kurumsal Sağlık” kapsamında Koza İpek Holding grubunun danışmanlığını yapmaktadır..
Kıbrıs Girne / Toplu Beslenme Sistemleri Sempozyumunda Gıda Güvenliği üzerine iki sözlü sunum gerçekleştirdi(Haziran 2010/ Girne).
British Embassy İngiliz okulu öğrencilerine yönelik, Eat Rıght (Doğru Beslen) konulu bir eğitim düzenleyerek verdi(şubat 2010 / Ankara).
Portekiz / Lisbon EFAD ve Portekiz Diyetetik Derneği bünyesinde gerçekleştirilmiş olan “3rd Diets Conference” kapsamında “Hastanelerde Gıda Güvenliği “ konulu bir sunum gerçekleştirdi (Eylül 2009 / Portekiz-Lisbon).
Amerikan Büyükelçiliği çalışanlarına “Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi ( Promote and Improve the Health of Employees )” konulu bir eğitim verdi ve danışmanlık yaptı(Mayıs 2009).
3. Veteriner Hekimler Gıda Hijyeni Kongresine ”Gıda Güvenliği Standardı ve HACCP Sisteminin Kurumlara Entegrasyonu” na ait bir sözlü sunum ile katıldı (Mayıs 2009).
Başkent Üniversitesi “Çocuk ve Ergenlerde Ağırlık Yönetimi Kursu” sempozyumuna konuşmacı olarak katıldı (Nisan 2009).
TUBİTAK Beslenme ve Gıda Güvenliği Kongresi’ne “ ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri”ne ait bir poster sunumu ile katıldı ( Nisan 2009).
Almanya’da hastane ve bakımevlerine yemek hizmeti veren bir kurumda gözlemler yaparak buradaki bazı süreçleri çalıştığı hastane mutfağına uyarladı(Dusseldorf 2008).
İnsan sağlığının her anlamda bir bütün olduğu düşüncesiyle kariyer yolunda kişisel gelişim eğitimlerine de yer vererek bu kapsamda “Eğitimcinin Eğitimi”, “Yöneticinin pusulası ve Liderlik”, “Performans Yönetimi”, “Zaman Yönetimi”, “Stres Yönetimi”, “İletişim Becerileri” eğitimlerini de alarak bu konularda çeşitli eğitimler vermeye başladı. Bu kapsamda verdiği bazı eğitimler;
Likya Eğitim ve Danışmanlık Firması bünyesinde, Medical Park Antalya Hastane grubuna 2 günlük verilen “Liderlik” konulu eğitimde yardımcı eğitmen olarak görev aldı ( Haziran 2010 /Antalya).
Likya Eğitim ve Danışmanlık Firması bünyesinde, Başbakanlık KSGM için “Zaman Yönetimi” konulu eğitimi verdi(Haziran 2010/Ankara).
Likya Eğitim ve Danışmanlık Firması bünyesinde, Petkim Yönetici Grubuna verilen Müşteri Odaklılık / Aynadaki Biz konulu outdoor eğitiminde yardımcı eğitmen ve koç olarak görev aldı, yine aynı gruba sağlıklı beslenme ve wellness konulu bir eğitim verdi (Mayıs 2010/ İzmir Çeşme).
Bilkent Üniversitesi Kariyer Günleri sempozyumunda “ İnovasyon ve Ekip Çalışması ” konulu Work Shop şeklinde bir sunum gerçekleştirdi. (Nisan 2010/Ankara)
Odtü Arge Topluluğuna “Ekip Çalışması ” konulu bir eğitim verdi (Şubat 2010/Ankara).
Likya Eğitim ve Danışmanlık Firması ile birlikte Medical Park Bursa Hastane grubuna 2 günlük verilen “Yöneticinin Pusulası-Liderlik” konulu eğitimde yardımcı eğitmen olarak görev aldı (Nisan 2010).
Sanatla birleşen ya da beraber yürüyen her şeyin daha sağlık ve anlam kazandığını düşünen Topalakçı, bu düşüncesini 2007 yılının sonunda Erkan Geniş’le başladığı resim yolculuğunda her geçen gün daha da pekiştirmektedir. Toplam 4 adet karma sergiye katıldı ve sergilediği eserleriyle diyetisyen olmanın verdiği onur ve gurura ressam olmanın verdiği onur ve gururunu da ekledi.
2010 haziran ayından bu yana ise, Kurucusu olduğu İdeal Beslenme Eğitim ve Danışmanlık ’ta Uzman Diyetisyen ve Eğitmen Olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Back
X